Дискова херния - 1

• 218 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Винтовете трябва да са в прешлените, а моя долните ги сложил в диска. Те се изумиха /дойде още един лекар/. Аз все едно ме заляха с вряла вода. Викат ами как няма да те боли.Те не трябва да са там. Трябва нова операция и да се поставят в прешлена. Още съв в шок. Каква е била целта му...Невежество, некъдърност, престъпление....Теми викат във всеки учебник по неврология има схема. отворете интернет и вижте също. Демек той трябва да знае какво прави...Виновна съм си само аз , че му повярвах...

Кажи моля ти се кой е този "майстор", за да не се лъжат други хора да ходят при него. Същите винтове и планки ли ще използват при новата интервенция?

# 196
toxygen, и на мен ми беше любопитно!Мисля,че не може да се използват повторно.

# 197
Всичко ще ви кажа. Предстои ми нова операция в София. След която мисля да отида да говоря с този дето ме е окепазил. Ще ми дадат и документи и ще ме посъветват какво да предприема. Изчакайте поне да мине новата операция до месец и да се срещна след това с оня...живот и здраве. Не знам как да го нарека, но не е лекар... И айде направил го, но по страшното е че лъже че нищо ми няма....

# 198
Казаха че същите, само ги слагат в костта.

# 199
Всичко ще ви кажа. Предстои ми нова операция в София. След която мисля да отида да говоря с този дето ме е окепазил. Ще ми дадат и документи и ще ме посъветват какво да предприема. Изчакайте поне да мине новата операция до месец и да се срещна след това с оня...живот и здраве. Не знам как да го нарека, но не е лекар... И айде направил го, но по страшното е че лъже че нищо ми няма....

Стискам палци тази операция да е последна и да забравиш за случката!

# 200
nemila, на немарливия лекар последствията ги носят пациентите. На него нищо му няма и гледа да се отърве от "досадници". Като знам изобщо какъв е периода на възстановяването и колко си изтърпяла досега, искрено ти пожелавам този път наистина да се оправиш.

# 201
Благодаря искрено на jocco и  toxygen!

# 202
Благодаря искрено на jocco и  toxygen!

Здравей!
Много съжалявам за твоят случай Sad , но не се й учудвам  #Cussing out
Вярвам, че всичко ще се оправи  Hug

Разгледай този сайт http://www.patient.bg/index_bg.php?page_id=5 можеш да им изпратиш информация за твоя случай и да ти дадат съвет как да постъпиш.
Но в никакъв случай не оставяй нещата на произвола на съдбата. Всеки трябва да си понесе последствията от небрежното му отношение към живота на хората.  Peace

# 203
Но хайде да видим какво ще стане на 08 ноември и пак ще пиша. Ако нещо не се случи до тогава. Че боя се малко оспамвам темата, като споделям това и онова покрай болежките.

Не се бой! Лошото е, че никой, който не е изпитал тези ужасни болки, не знае за какво става въпрос! Тази тема е е дна от малкото в бг-форумите, в които можем свободно да обменяме опит и информация за лечението на това зло! Стискам палци да се оправяш, и аз минавам през същия ад сега. Praynig Hug

Priveti,

Nevrologa uspjah da izmestja malko, beshe na 04ti Nov. No pak se vidjah sas stazhant lekar.  Sick Sedmitza predi tova endokrinologat mi vidja v sistemata, che sa mi pravili MRI samo na gornat achast na grabnaka i shijata i tova se potvardi  Sick Проверявали диагнозата полиневропатия, заради силните странични ефекти от химиотерапията.  Malko e da kazha, che bjah bjasna.  Sick I tova kato izrichno obarnah vnimanie na togavshnata stazhantka lekarka, che me boli mnogo krasta i she trudno se dvizha i che rezheshta bolka varvi po krakata.

Оказа се, че трябва да правя нов ЯМР, за който още не са ми изпратили писмо, а час за ортопед в Амстердам ми дадоха чак за 08 декември. Отидох при  личната си лекарка и я помолих за съдействие, защото не мога да чакам месеци с тази болка и ограничена подвижност, докато се натуткат в Амстердам. Още същият ден тя ми направи час в една Утрехтска болница за оротопед и вчера бях там. Пак трябваше да правя рентгенови снимки, защото тези от 07 октомври бяха в друга болница и ги нямам в себе си, а ортопедът трябва да види картинка. Насрочиха ми ЯМР за 07 декември и веднага на 08 декември час за ортопеда, за да реши какво да прави. Попитах го за избора какво да прави включва ли опция операция, той отговори отрицателно за сега. (между 3 и 5 лумбален има изместване напред, което е старо, но новото е че има и изкривяване/изместване в страни) Каза, че след ЯМР ще решат дали да ме пращат на интензивна физиотерапия (каквото и да означава това тук), или в някакъв център за терапия на болката (каквото и да означава). Първо да разберели от ЯМР дали и колко притискат нервни окончания тези измествания/изкривявания. 

Та това е от мен за сега - скърцам със зъби от болка през по-голямата част от денонощието и ще чакам 08 декември. Дано тогава да ми обяснат по-ясно какви точно са пораженията, какво ги е причинило и алтернативите за лечение.

И аз пак се замислям за остеопат, хващам се като удавник за сламка. Дали пък няма да помогне, ако нямам истинска дискова херния newsm78

# 204
  • София
Здравейте, не съм ходил на специалист от 1,5г. Мисля, че от тогава насам са станали по-зле нещата (правиха ми КТ, протрузия и  пролапс). Сега се чудя дали да не отида на невролог (да ми даде направление за ЯМР)  и тогава на кинезитерапевт за индивидуална програма. В момента тези упражнения които правя не ме удовлетворяват.

Можете ли да препоръчате добър невролог за София?

Преди месец-два чух по новините, че са пуснали още един ЯМР в София, т.е. сигурно по-бързо ще може да се доредим до този уред и затова съм решил да си направя един ЯМР.
Hug

Съжалявам, че при теб се развиват така нещата Sad
Много е общо понятието за "добри невролози", по принцип мога да ти препоръчам такива в по-големите болници.
В почти всички специализирани болници има нова апаратура за ЯМР. По-трудното е да вземеш талона за това изследване и почти навсякъде, където пожелаеш може да го изполваш. Токуда имат договор с фирма и го сменяват с по-нов много често. Но там се записваш и чакаш. "Иван Рилски" е с нова апаратура от година и половина. Можеш да се запишеш веднага за утрешния ден. Много е важно да имат лекари, който разчитат добре резултатите. Макар че, повечето специалисти предпочитат сами да си преглеждат филма и да си правят свои изводи.
Има нова апаратура, която е "отворен тип" и се намира в 30-то ДКЦ в Обеля. Това е частен медицински център "Спектър" и работи с направления от НЗОК. Там са специалисти в гръбначната ортопедия.
Имам телефони на регистратурата в "Ив. Рилски" и "Спектър", ако имаш интерес ще ти ги дам.
Лек ден!

Мен ми казаха за д-р Петрова (невролог) във Военна болница?!

Ако можеш препоръчай за веригата "невролог- ЯМР- кинезитерапевт". За последното засега имам една сериозна препоръка за една жена.
Вярно, че трудно биха ми дали направление за ЯМР- при какви мотиви може да ти дадат (разбира се не смятам да симулирам Wink ).

Мерси.

# 205

Мен ми казаха за д-р Петрова (невролог) във Военна болница?!

Ако можеш препоръчай за веригата "невролог- ЯМР- кинезитерапевт". За последното засега имам една сериозна препоръка за една жена.
Вярно, че трудно биха ми дали направление за ЯМР- при какви мотиви може да ти дадат (разбира се не смятам да симулирам Wink ).

Мерси.

Добра е Peace И като лекар и като човек, а това е много важно Peace

# 206
Скоро оперираха наша позната във ВМА от дискова херния
поставиха и гел ,интерисува ме какво Вие мнението

# 207
Гелът  предпазва от сраствания.На мен ми казаха,че може да предизвика дразнене на коренчетата.Понякога се налагало повторна операция за отстраняването му.

jocco, е с гел.При нея не е дал нежелани реакции.

# 208
Благодаря за отговора,ще изчакам да прочета и други мнения по въпроса

# 209
Относно гела - все повече се използва за предпазване от сраствания. Абсорбира се от организма за около 10 дена, но е достатъчно за първия период на зарастване на операцията. Винаги после като са гледали контролния ЯМР след операцията, неврохирургът е познавал че е имало гел.
Говорила съм с представител на фирмата, която ми го донесе, за реакции от него. Има много производители, някои не са с добро качество и затова стават такива реакции. Особено за турски фирми казаха, на които консумативите са им по-евтини, но явно не са качествени.
Има полза!

Общи условия

Активация на акаунт