Дискова херния - 1

• 218 554
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Ами тя гела не си го е поръчвала,в отделението са си го имали
само е броила предварително паричките да не би да и го сложат а да не го платят после
няколко часа след операцията с колан веднага е станала
имала е леки болки само,няма конци
наистина ли толкова е лека тази операцияс поставянето на този гел
на мен ми звучи малко странно

# 211
Ами тя гела не си го е поръчвала,в отделението са си го имали
само е броила предварително паричките да не би да и го сложат а да не го платят после
няколко часа след операцията с колан веднага е станала
имала е леки болки само,няма конци
наистина ли толкова е лека тази операцияс поставянето на този гел
на мен ми звучи малко странно

Гелът не обезболява. Може и дано да е така, че операцията е успешна, щом се чувстава много добре след нея! Аз също станах след няколко часа и без колан даже. Какви са й били оплакванията преди това и доколко е умала увреждане на гръбнака и нерните коренчета? Тези фактори също влияят за успеха на операцията.
Обаче да се пази много и да внимава с натоварването в близките 2-3 месеца. Да опитва лека разтегателна гимнастика, много е полезно ходенето на първо време, качване на стълби. Да не вдига тежко (дори 1-2 кг), да седи на стол с изправена облегалка. Ще има моменти, в които може пак да я понаболява, но е нормално. Да си взима обезболяващи. Санаториум най-рано след шест месеца. Да не си дава краен срок за въстановяване. След една година е най-добре да каже как се чувства.

# 212
Благодаря за отговорите и съветите които ми даде
ще и кажа за препоръките

# 213
Благодаря за отговорите и съветите които ми даде
ще и кажа за препоръките

Ако има възможност нека да се включи тук, в този форум. Има много "колеги" които ще й помагат със съвети.

# 214
За гела. От десетките случаи, за които съм чел, съм си направил следните изводи. Май зависи от политиката на болницата. Примерно в Токуда горещо го препоръчват при всяка операция. В Иван Рилски пък, напротив. Казват, че ефектът от него е спорен. На мен лично неврохирург от Иван Рилски ми обясни, че същата работа върши малко мастна тъкан, взета от същия организъм, намазана околко коренчето.
Иначе предназначението му е само за намаляване на срастванията в първите дни след операцията. Нека кажат оперираните дали имат сериозни сраствания и дали са им слагали гел.

# 215
Оперирана съм, сложиха ми гел и нямам сраствания.

# 216
Текс,май е трудоемко да ни вадят мас Laughing.Щом има ефект,защо не го прилагат това|за мазнината|.Очакванията са,че след всяка операция ще има сраствания...Аз бих се жертвала да ми извадят малко ... Grinning

# 217
Текс,май е трудоемко да ни вадят мас Laughing.Щом има ефект,защо не го прилагат това|за мазнината|.Очакванията са,че след всяка операция ще има сраствания...Аз бих се жертвала да ми извадят малко ... Grinning

Мога да дам и на друг! Материал колкото щеш при мен Simple Smile)))
Доскоро се взимал и костен материал от бедрената кост, която използвали вместо някои скъпоструващи сега консумативи (при смяна на дискове и подобни)

# 218
За гела. От десетките случаи, за които съм чел, съм си направил следните изводи. Май зависи от политиката на болницата. Примерно в Токуда горещо го препоръчват при всяка операция. В Иван Рилски пък, напротив. Казват, че ефектът от него е спорен. На мен лично неврохирург от Иван Рилски ми обясни, че същата работа върши малко мастна тъкан, взета от същия организъм, намазана околко коренчето.
Иначе предназначението му е само за намаляване на срастванията в първите дни след операцията. Нека кажат оперираните дали имат сериозни сраствания и дали са им слагали гел.

Моите доктори казаха, че не е доказано че гелът действа 100%. Според мен това е чуждо тяло и поради това не се съгласих и на двете операции да ми слагат гел. Сега и без него съм добре.

# 219
Здравейте, цял следобед ви чета. стигнах до март 2009. Под влияние съм на това което четох. ОК ти тъкмо беше на месец от втората операция. Сега разбирам, че си добре. Радвам се за теб като разбрах какво си изтърпяла. И бебе или греша? Ако трябва да чета до днес за да разбера ми трябват няколко дни... За съжаление ви чета постфактум Sad Иначе много неща може би нямаше да са така при мен. Душата ми се е свила докато чакам за втората операция. За първата не ме бише толкова страх. Казаха, че има риск от дисцит. /Питах професора за рисковете от новата операция. Два пъти каза, че само евентуално дисцит/.Но аз се притеснявам този диск ако е увреден дали за в бъдеще няма да има и дискова херния. Като ви чета....А аз досега не съм имала. кажете нещо и за дисцита.

# 220
Здравейте, цял следобед ви чета. стигнах до март 2009. Под влияние съм на това което четох. ОК ти тъкмо беше на месец от втората операция. Сега разбирам, че си добре. Радвам се за теб като разбрах какво си изтърпяла. И бебе или греша? Ако трябва да чета до днес за да разбера ми трябват няколко дни... За съжаление ви чета постфактум Sad Иначе много неща може би нямаше да са така при мен. Душата ми се е свила докато чакам за втората операция. За първата не ме бише толкова страх. Казаха, че има риск от дисцит. /Питах професора за рисковете от новата операция. Два пъти каза, че само евентуално дисцит/.Но аз се притеснявам този диск ако е увреден дали за в бъдеще няма да има и дискова херния. Като ви чета....А аз досега не съм имала. кажете нещо и за дисцита.

Мила, бебетата при мен бяха преди двайсетина години...
да не ти се свива душицата, казвам! Много по-добре е да си спокойна, мисли и си представяй момента, в който ще се прибереш и ще си добре. Аз лично втория път се чувствах много по-спокойна. Беше ми ясно, че заспивам и се събуждам, нищо не усещам и трябва само да дойде деня, в който да си ида у дома. А този ден беше един от най-щастливите в живота ми! да стъпиш на крака и да не те боли, да не говорим как се нахраних седнала на стола! А колкото до диска-ако си мислиш, че моите два дисска са били наред и не са били увредени, лъжеш се! Даже втория се беше излял в канала. Всички дискове след дискова херния са поразени, но природата е измислила как да се справи, нали точно тези сраствания, дето не ги харесваме запълват вътрешността на диска и продължаваме да правим движенията нормално като преди! каквото и да са правили ще си добре, ще видиш! Само кураж и позитивно настроение и мислене! Не се предавай, бъди герой, не пораженец!

Немила, прочетох това-онова за дисцита в нета. И мен бях предупредили, че при операцията може да стане евентуална бактериална зараза и това да е последица от операцията. Мисля, че всички си го знаем, достатъчно вече сме чели и изучили колкото и да не сме доктори. Но веднага след операциите и двата пъти ме подложиха на здрави антибиотици точно по тая причина. Мисля, че става въпрос за това. Не си струва да се тревожиш ако е това.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 19:19 от OK

# 221
nemila,те си знаят работата.При теб сигурно е било листеза и затава имаш болтове.Не ми е много ясно,ако болта ти е  в диска,какво ще се случи с този диск ThinkingДали тогава,няма опастност от дисцит или от образуването на дх следствие предната нескопосана операция.Приеми,че втората ти операция е шанс да се оправиш и не се страхувай.Не знам колко често се случва якой да получи инфекция по време на операцията.Преди време пишеше един участник за нещо подобно.При мен не бяха използвани никакви лекарства след операцията.Един течен аналгин и един деган...никакви противовъзпалителни и обезболяващи и тн...

# 222
jocco,то и на мене щеше да се намери от къде да ми извадят...не ми е ясно защо не го правят...първо липосукция после операция на дх|тйкмо ще облекчим малко гръбнака| Wink
Това с веденето на хрущял от бедрото,още се практикува.Ако нямаш парички прежалваш крачето...

# 223
ОК, това за бебето се надявам да го приемеш по скоро като комплимент Simple Smile Аз нали казах, че четох от тук от там. А и аватара...Благодаря иначе за подкрепата и за мнението ви....

# 224
ОК, това за бебето се надявам да го приемеш по скоро като комплимент Simple Smile Аз нали казах, че четох от тук от там. А и аватара...Благодаря иначе за подкрепата и за мнението ви....

Бебока ми хареса и за това издържа толкова време на аватара. А на моите години и с такава дъщеря (22г) освен някое внуче друго не чакам. Но защо пък не, бих се радвала, то за това на мен кръст не ми трябва  rotfImbo!

Общи условия

Активация на акаунт