Дискова херния - 1

• 218 448
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
 Здравей те .Имам въпроси относно титановите импланти.Ясно мие че се слагат за стабилизация,и ми е обяснено от Габровски че са доживотни.Но наскоро чета че доста хора имат предложения да бъдат махнати с обяснението че местото е стабилизирано и вероятно най добре да бъдат премахнати.Моля някой ако знае малко повече за тези импланти или някъде да прочета нещо повече да пише.Защо се налага махането,и дали вредят на нещо?

# 466
Здравейте и от мен след кратко отсъствие. Както знаете правих втора операция за корекция на метална стабилизация в кръста. първата беше неуспешна или по-скоро не добре направена от Д-р Гецов в Търново. Просто винтовете трябва да са в прешлена, а моите и по точно долните бяха в дисковото пространство. И до ден днешен неясно за мен защо го е направил. Както и не ми е ясно с какъв акъл му се доверих, но това е друга тема. Втората операция правих в Ив.Рилски при проф. Бусарски и д.р Кунин. Страшно съм им благодарна. Ходих и на контролен преглед. Правих контролен ренген. Уж всичко е на ред. Имам разбира се още болки в кръста, но е ясно че е от железата. Докато се нагоди всичко. Поне така ми казаха. Правя и рехабилитация.
Та на въпроса на Марина. В Иван Рилски докторите казват същото, че могат да се махнат, но не по-рано от 12 месеца, защото до тогава калцирането е приключило и след това стават излишни. Но казват, че и може да се живее с тях така. Въпрос на избор. Операцията се поема от ЗК. Казаха ми че биха могли да се махнат и след 2 или 3 год. За покъсно не съм питала. Въпрос на консултация с неврохирург.

# 467
Фелоран или Долгит да си взема, че нещо от вчера пак се сковах..... Crossing Arms Лекарят ми беше изписал долгит, но май нещо не ми подейства много миналия път. 

Пия си лекарствата, но искам да се намажа с нещо, че не минава....Sad

# 468
Здравейте,на 34г. съм мъж,от около 1м. имам болки в десния крак със изтръпване в стъпалото и сващане в прасеца,първо личния лекар ми изписа 5инж,милгама н,и диклофенак дуо-без подобрение,последва направление за невролог,той ми изписа 5инж. волтарен,милгама н(капсули),мидокалм и фастум гел,отново без ефект!Последва физиотерапия-10 дена(електрофореза+радар)-без ефект!След предпоследната процедура болките и сващанията отново се засилиха и реших сам да отида на скенер!Резултатите са дословно"КТ на лумбални прешлени:Парамедиален и към ляво пролапс на диска-дискова херния L5-S1 и умерен едем на коренчетата в ляво под нивито(предполагам,че е нивото) на хернията.От скенера направо отидох в кабинета на нервохирург,разгледа диска със снимките,направи ми предглед,и ми изписа 7x1 профенид,и 7x1 дексаметазон,след тях ми каза да отида при него с направление и ще ме прати на ЯМР.Забравих да кажа,че ходя във фитнес зала от доста години и не съм имал проблеми с кръста,специално там,но преди около 10г от предната ми работа ме боля кръста около 2м,ходих при същия невролог,оправи се само с мидокалм и фелоран гел,отново не ме прати на снимка,явно още от тогава ми е това нещо и сега се провокира!Нервохирурга ми каза,че мога да правя във фитнеса само едно разгъване на пек-дек машина,което е за гърди,но няма смисъл,ако не мога да правя друго.Какво ще ме посъветвате?

# 469
  • София
mirra - и на мен ми бяха изписали долгит, но не съм много доволна от него. Всъщност незнам при сериозно възпаление дали тези мазила помагат изобщо. Фелоран не съм ползвала.

И аз се сковах отново тези дни, дори днес не успях да отида и на работа. Вече наистина мразя тази болест, която ме приковава понякога ей така от нищото....събуждаш се и за два, три часа си на легло.... Sad

Тази седмица съм решила да си взема направление за процедури. Мъжът ми ще ме взима с колата, за да не ходя на студено след тях. И пак си повтарям: по-спокойно, по-бавно и без високи амбиции, и перфекционизъм..... Simple Smile

# 470
Здравейте,на 34г. съм мъж,от около 1м. имам болки в десния крак със изтръпване в стъпалото и сващане в прасеца,първо личния лекар ми изписа 5инж,милгама н,и диклофенак дуо-без подобрение,последва направление за невролог,той ми изписа 5инж. волтарен,милгама н(капсули),мидокалм и фастум гел,отново без ефект!Последва физиотерапия-10 дена(електрофореза+радар)-без ефект!След предпоследната процедура болките и сващанията отново се засилиха и реших сам да отида на скенер!Резултатите са дословно"КТ на лумбални прешлени:Парамедиален и към ляво пролапс на диска-дискова херния L5-S1 и умерен едем на коренчетата в ляво под нивито(предполагам,че е нивото) на хернията.От скенера направо отидох в кабинета на нервохирург,разгледа диска със снимките,направи ми предглед,и ми изписа 7x1 профенид,и 7x1 дексаметазон,след тях ми каза да отида при него с направление и ще ме прати на ЯМР.Забравих да кажа,че ходя във фитнес зала от доста години и не съм имал проблеми с кръста,специално там,но преди около 10г от предната ми работа ме боля кръста около 2м,ходих при същия невролог,оправи се само с мидокалм и фелоран гел,отново не ме прати на снимка,явно още от тогава ми е това нещо и сега се провокира!Нервохирурга ми каза,че мога да правя във фитнеса само едно разгъване на пек-дек машина,което е за гърди,но няма смисъл,ако не мога да правя друго.Какво ще ме посъветвате?

При теб явно нестероидните противовъзпалителни изобщо не помагат и не облекчават, както в моя случай. Затова аз вече не ползвам подобни, дори да ми изпишат. Дексаметазонът, който са ти назначили, е друго. Това е кортикостероид, дано да има ефект. Истината е, че на всеки помагат различни медикаменти и различни видове лечения. Може и болката да намалее и отшуми от самосебе си. Ако това се случи, опитай балнеолечение в някой санаториум. В първата страница на темата има много добре подредени и систематизирани различни начини за лечение на дисковата херния. Разгледай ги добре и прецени какво би могъл да опиташ в твоя случай. За фитнеса засега забрави, в дългосрочен план-може, но с много пазене и само определени упражнения. Накратко-трябва си пазене (но не обездвижване) и всеки сам да намери правилната формула за облекчаване и лечение. При повечето от нас има периоди на кризи, но и дълги периоди почти без симптоми.
Ако има нещо неясно, питай. Успех.

# 471
Фелоран или Долгит да си взема, че нещо от вчера пак се сковах..... Crossing Arms Лекарят ми беше изписал долгит, но май нещо не ми подейства много миналия път. 

При мен от мазилата най-ми помага Алгасан-арника. Макар и временно, облекчава болката.

# 472
  • Казанлък
Току що направих поръчка в iHerb за този продукт.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Glucosamine-Chondroitin-MSM-2 … -Capsules/23?at=0
Надявам се да дойде скоро и да облегча болки в ставите и може би и в кръста.
Мерси за кода,Тишо. За съжаление забравих за безплатните мостри
Много хубав сайт!
Ето и моят код за отстъпка при първа поръчка GEF241

На всички ви пожелавам хубави и безболезнени дни!

Аз предпочитам Диклак 5% гел за мазане!

# 473
Понеже съм от Русе,разбрах,чеот декември има вече и тук апаратура за лечение с озон,някой подлагал ли се е вече и има ли ефект,пише че операцията е безкръвна  и трае около 20 мин,като се вкарва озон с тънка игла,изшушава се диска  и се прибира?

# 474
Добре дошли на всички нови  Hug

Аз съм за Фелоран, въпреки че не очаквай чудеса  ooooh!

Нещо не мога да схвана  newsm78 ДХ ти е от ляво, а те боли десния крак  newsm78 Невролога ти е предписал добра терапия, това е стандартното лечение  Peace Неврохирурга ти е минал към тежката артилерия, което ме кара да си мисля, че ще се оправиш след курса на лечение  Peace
Аз бих те посъветвал, то си е твоя работа де, но забрави за фитнеса Naughty Единственото което можеш да правиш е разходката, става въпрос до като излезеш от кризата след това ти сам ще си прецениш кое можеш и кое не. Има подходящи упражнения за нас  Peace

mirra - и на мен ми бяха изписали долгит, но не съм много доволна от него. Всъщност незнам при сериозно възпаление дали тези мазила помагат изобщо. Фелоран не съм ползвала.

И аз се сковах отново тези дни, дори днес не успях да отида и на работа. Вече наистина мразя тази болест, която ме приковава понякога ей така от нищото....събуждаш се и за два, три часа си на легло.... Sad

Тази седмица съм решила да си взема направление за процедури. Мъжът ми ще ме взима с колата, за да не ходя на студено след тях. И пак си повтарям: по-спокойно, по-бавно и без високи амбиции, и перфекционизъм..... Simple Smile

Има такива моменти  ooooh! но човек не трябва да пада духом   bouquet

Току що направих поръчка в iHerb за този продукт.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Glucosamine-Chondroitin-MSM-2 … -Capsules/23?at=0
Надявам се да дойде скоро и да облегча болки в ставите и може би и в кръста.
Мерси за кода,Тишо. За съжаление забравих за безплатните мостри
Много хубав сайт!
Ето и моят код за отстъпка при първа поръчка GEF241

На всички ви пожелавам хубави и безболезнени дни!

Аз предпочитам Диклак 5% гел за мазане!

Браво  Peace Това е много хубаво, аз всеки момент ще си го поръчам.
Това е моят код  Laughing

Понеже съм от Русе,разбрах,чеот декември има вече и тук апаратура за лечение с озон,някой подлагал ли се е вече и има ли ефект,пише че операцията е безкръвна  и трае около 20 мин,като се вкарва озон с тънка игла,изшушава се диска  и се прибира?

Има хора подлагали се на това, но резултата не е положителен  Sad Лошото е че това не е еднократна процедура и излиза доста солено.

# 475
  • София
Tisho - благодаря за куража! Вече трети ден, а не минава сковаването и прорязването. Дано до утре се привдигна да отида на лекар да видим какво ще каже. Макар, че ми каза, че това ми е лечението - афламил и габаневрал. За първи път не ми действа до третия ден.

Другата стъпка на лечение - с кортикостероиди ли е? Лекарят ми беше казал, че ако продължа така значи съм за операция..... Sad ......през май ще стане една година периодични кризи, но всъщност началото е преди 10 години. Но имах много дълъг спокоен период само с леки болки.

# 476
Tisho - благодаря за куража! Вече трети ден, а не минава сковаването и прорязването. Дано до утре се привдигна да отида на лекар да видим какво ще каже. Макар, че ми каза, че това ми е лечението - афламил и габаневрал. За първи път не ми действа до третия ден.

Другата стъпка на лечение - с кортикостероиди ли е? Лекарят ми беше казал, че ако продължа така значи съм за операция..... Sad ......през май ще стане една година периодични кризи, но всъщност началото е преди 10 години. Но имах много дълъг спокоен период само с леки болки.

Няма за какво, за това сме тук всички сме минали през това  Hug Но хубавото е, че е временно  Peace
Афламил е добре, но Габаневрала......
Лекарят ти, не му обръщай внимание.... #2gunfire
Да, другата стъпка е това, една инжекция Дипрофос или Дексаметазон биха ти помогнали много, но аз не съм лекар, трябва лекар да те прегледа и да ти ги предпише.
Къде те боли? Крака? Изтръпва ли ти?

# 477
Tisho,това се чудиха  и на скенера  и нервохирурга,че дх е в ляво,а десния крак ме боли!Вече съм на 4 ден от курса с профенид  и дексаметазон,но положението е почти същото,вече взех да се отчайвам!

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 11:19 от webdevil

# 478
  • София

Няма за какво, за това сме тук всички сме минали през това  Hug Но хубавото е, че е временно  Peace
Афламил е добре, но Габаневрала......
Лекарят ти, не му обръщай внимание.... #2gunfire
Да, другата стъпка е това, една инжекция Дипрофос или Дексаметазон биха ти помогнали много, но аз не съм лекар, трябва лекар да те прегледа и да ти ги предпише.
Къде те боли? Крака? Изтръпва ли ти?

О, да ще отида на лекар утре, но исках да съм по-информирана. Боли ме с прерязваща болка в кръста, едвам ставам, когато легна не мога да се обърна, прорязва ме силно. Може да ме прореже и когато стъпя на някой крак - преди беше левия, сега десния.Болките, но по леки вървят по двата крака до прасците. Нямам отпадане на краката. Интересното е, че краката не ми изтръпват, няма иглички, но ръцете ми изтръпват почти всяка нощ - като иглички и минава за секунди като се събудя. Пия магнезий в момента също.

# 479
Tisho,това се чудиха  и на скенера  и нервохирурга,че дх е в ляво,а десния крак ме боли!Вече съм на 4 ден от курса с профенид  и дексаметазон,но положението е почти същото,вече взех да се отчайвам!

Понякога, (да не кажа в повечето  случай, че ще ви отчая) тези кризи продължават с месеци  #Crazy Иска се търпение и железни нерви  Peace Знам, че е трудно но ще се справите  Peace
4 Дена  е много кратко време за резултат!

О, да ще отида на лекар утре, но исках да съм по-информирана. Боли ме с прерязваща болка в кръста, едвам ставам, когато легна не мога да се обърна, прорязва ме силно. Може да ме прореже и когато стъпя на някой крак - преди беше левия, сега десния.Болките, но по леки вървят по двата крака до прасците. Нямам отпадане на краката. Интересното е, че краката не ми изтръпват, няма иглички, но ръцете ми изтръпват почти всяка нощ - като иглички и минава за секунди като се събудя. Пия магнезий в момента също.
Това е хубаво  Peace
А за ръцете, може би имаш и някакъв проблем на шийни прешлени, но трябва изследване Thinking Дано не е така  Praynig Но хората които имат една ДХ са предразположени към още  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт