Дискова херния - 1

• 218 414
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Да, сигурно си прав, защото понякога едно странно главоболие имам, което е зад дясното ухо, сякаш ухо те боли, но не е...преглеждали са ме. Повлиява се слабо от аулин и по-добре от аспирин.... newsm78
Неврологът ми обеща скенер на главата, предполагам това включва и шийните прешлени. Ще го обсъдя с него. Благодаря за насоките!

# 481
Благодаря за куража,наистина е трудно,особено когато е за пръв път!А,аз във фитнес залата не ходя от 5-6 дена,когато разбрах за дх,но определено ми се струва,че  бях по-добре,сега целият крак ми е скован,а преди това общо взето схващанията в прасеца и изтръпването незнам.

# 482
  • Казанлък

Браво  Peace Това е много хубаво, аз всеки момент ще си го поръчам.
Това е моят код  Laughing

По-добре за теб!
А къде е моят???
Ах,намерих го!  DUR632 

# 483
webdevil,преди няколко години се бях навила за този вид лечение/дисколизата/Тогава имаше само в София.Дори звънях да си записвам час,после се отказах.Реших да ползвам другият метод за лечение с озон с инжекции в кръста.При моята стара и срастнала дх не даде никакъв ефект.След курса на лечение съм си правила още два ямр,всичко си седеше по стария начин.За дисколизата не знам,чела съм отзиви само в нета.Щом се прилага във вашия град,все някой ще е пробвал.Поразпитай познати,може и лекари.Аз си мисля,че метода по който работят може да даде резултат,но съм останала с впечатление,че ефекта е временен.Нищо не ти пречи да се консултираш с лекарите и дх ти е прясна да пробваш,стита да имаш доверие на лекарите.

Мима,когато бях в болницата оперираха една момче за трети път.След травма от катастрофа имаше стабилизация направена в Пирогов.След година ,някой от докторите беше решил да я свали-второ операция.Момчето продължило да има оплаквания и няколко дни преди моята операция,му направиха нова стабилизация -Каракостов/като той пак си заплати консуматива 4.500лв/Операцията продължи 8часа.Моето мнение е като оперирана,че ако трябва да ме оперират да ми слагат,да ми махат,че пак да се наложи да ми слагат....по добре да си стоя с първия,отколкото да ме оперират 3пъти...

# 484
Благодаря за отговора,според статията,която четох,апаратурата в Русе е от декември месец и имало трима човека,които са подложени на операцията,така че ще ми е трудно да събера мнения специално тук ,но след като си направя ЯМР,ще се консултирам и с лекуващия ме в момента нервохирург,може би и точно той да ги прави,защото са само двама в Русе.

# 485
Ти ме застреля... LaughingАз си мисля,че в Русе има апарат поне от година,ако не и повече.Може да са нямали доктор който да работи с него.
Трима за два месеца Thinking,не е никак малко  Grinning
Пък колко му е да ги издириш/това ти го казвам съвсем сериозно/Ако си пациент на същия доктор,защо да не ти каже ,на кого е правил процедурата.

# 486
Ти ме застреля... LaughingАз си мисля,че в Русе има апарат поне от година,ако не и повече.Може да са нямали доктор който да работи с него.
Трима за два месеца Thinking,не е никак малко  Grinning
Пък колко му е да ги издириш/това ти го казвам съвсем сериозно/Ако си пациент на същия доктор,защо да не ти каже ,на кого е правил процедурата.
LaughingАми статията беше от средата на декември-  https://www.ozonoterapia-ruse.com/

# 487
  • ямбол
Здравейте, следя тази тема от юни 2010г заради майками, която е с това заболяване .Да опиша на кратко нейната история, юни месец получи ппървата си криза последва обичайното лечение с инжекции и хапчета като при повечето от вас, имаше леко стабилизиране и дестина дена след това последва нова криза продалжихме лечението започнахме да се обнадеждаваме че нещата се подобряват и каквото било било от тук насетне ще се пази,  да ама не края на август нова криза по  силна от предходните с нечовешки болки в крайна сметка след като отмина получи истръпване на единия крак и куцане не можеше да направи повече от пет шест краачки но поне не я болеше толкова.Ходи на бани, започна някакво лечение с невалин(хапчета) по схема дори направихме януари и инжекциите за  който tishoo пише пооправи се дори тръгна на работа до този вторник, когато кошмарът започна на ново тази криза е толкова силна че решихме тозипът да отиде в болница самоче не я приеха защото нямало места и сега се чудим  какво да правим започнахме  да се замисляме  за операция но финансовите ни възможноси не ни позволяват за по далеч от Стара Загора затова се обръщам с молба към вас някой да ни насочи към специалист от там БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 488
Здравейте, следя тази тема от юни 2010г заради майками, която е с това заболяване .Да опиша на кратко нейната история, юни месец получи ппървата си криза последва обичайното лечение с инжекции и хапчета като при повечето от вас, имаше леко стабилизиране и дестина дена след това последва нова криза продалжихме лечението започнахме да се обнадеждаваме че нещата се подобряват и каквото било било от тук насетне ще се пази,  да ама не края на август нова криза по  силна от предходните с нечовешки болки в крайна сметка след като отмина получи истръпване на единия крак и куцане не можеше да направи повече от пет шест краачки но поне не я болеше толкова.Ходи на бани, започна някакво лечение с невалин(хапчета) по схема дори направихме януари и инжекциите за  който tishoo пише пооправи се дори тръгна на работа до този вторник, когато кошмарът започна на ново тази криза е толкова силна че решихме тозипът да отиде в болница самоче не я приеха защото нямало места и сега се чудим  какво да правим започнахме  да се замисляме  за операция но финансовите ни възможноси не ни позволяват за по далеч от Стара Загора затова се обръщам с молба към вас някой да ни насочи към специалист от там БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Здравей!
Според мен,  не избързвайте с операцията, но за да не се мъчи е хубаво да постъпи в болница за вливания. Сменете болницата, терапията ще е същата където и да отидете. Имате право да постъпите във която й да е  болница
Един курс от инжекциите е крайно недостатъчен. Трябват поне още 2 за първата година.
Има кой да ти отговори за Ст. З. Wink

# 489
Здравейте,
не съм писала от много време, но понякога влизам и следя какво се коментира.
И сега пиша само за кураж на който има нужда.
Равносметката - година и два месеца след операцията - почти няма болки, водя много активен начин на живот и болежките се обаждат само, ако наистина много претоваря.
Късмет на всички, с какъвто и избор на лечение да направите Simple Smile

# 490
mari.d ,Единственият лекар неврохирург в Ст загора който работи с направление е др. Шишков/само за него знам/.Ще потърся къде работи в момента и ще ти пиша.Това ти го казвам в случай,че решите прегледа да е по здравна каса.Може и на платен преглед.Вариантите са доц.Вълканов,Янкабаков/не знам дали има частен кабинет/Ако имаш интерес за повече информация ми пиши на лични/
Ще попитам и за кабинет на друг неврохирург/но пак частен/и ще ти дам тел,евентуално да се уговорите с него.

# 491
misha717 много е хубаво, че при теб операцията е успешна, можеш ли да кажеш какъв точно е бил проблема, в смисъл каква беше хернията и къде.
И да попитам знаещите какво точно значи "изгладена поясна лордоза".

# 492
misha717 много е хубаво, че при теб операцията е успешна, можеш ли да кажеш какъв точно е бил проблема, в смисъл каква беше хернията и къде.
И да попитам знаещите какво точно значи "изгладена поясна лордоза".

Има две естествени извивки на гръбнака, които имат функцията на амортисьори. Погледнат отстрани, гръбначният стълб има формата на S. Двете извивки са шийна и поясна (лумбална) лордози. Често, да не кажа почти винаги, при проблеми и болки в гръбнака, неговата геометрия е нарушена. Заради болката несъзнателно се стремим да изменим позициата на тялото. Моята поясна лордоза също е "изгладена", може да се срещне и като "изправена". Понеже хернията ми е медианна, т. е., право назад, прешлените притискат хернииралия диск при норамлна физиологична лордоза. Като се изправи гръбнака, компресията върху диска намалява, защото прешлените там се раздалечават един от друг.
До колкото знам, това е доста често срещана патология. Има обаче случаи на обратното, увеличена лордоза.
Ето снимка на гръбнак с нормална геометрия :

http://discdisease.synthasite.com/resources/lumbar_anatomy_intro01.jpg

# 493
  • София
От лични наблюдения коя книга ви е направило най-силно впечатление и ви е помогнала?

Тези, за които знам са:

В момента зачететох "Без болка" - от Егоскю, другите само съм ги разглеждал.
Мисля да си ги набавя една по една, но не знам от коя да започна.

"Без болка" -Егоскю
http://www.helikon.bg/books/257/643357_bez-bolka.html

Избави се от болките в гърба - Д-р Джон Сарно 
 http://www.helikon.bg/books/90/142588_izbavi-se-ot-bolkite-v-garba.html

Библия на хората с болки в гърба - Сара Кий
http://www.helikon.bg/books/264/153475_bibliia-na-horata-s-bolki-v-garba.html

Програма за здрав гръб - Пол и Патриша Брег
http://www.helikon.bg/books/90/111998_programa-za-zdrav-grab.html

Тази я прочетох, но още не съм пристъпил към действия Simple Smile
Техника за емоционална свобода /ТЕС/
http://www.helikon.bg/books/251/126838_tehnika-za-emotcionalna-svoboda-tes-.html

Още няколко:
http://www.helikon.bg/search/?qstr=%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B … D1%80%D0%B1%D0%B0

Peace

# 494
И аз съм с изгладена лордоза,вследствие дх.Кръста ми много бързо измалява.Опитвам се с гимнастика да подобря положението,но май няма резултат.

Общи условия

Активация на акаунт