ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 192
  • 867
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, забравих да Ви честитя Новата 2007г.Нека тя Ви донесе усмивки,много моменти на радост и повече сили, за да преборим всички заедно тази кошмарна болест.Знайте,че не сте сами.

# 256
Здравей kazlarowa!Честита нова година и на вас!Искам да попитам колко време продължават пристъпите при нея?Сигурно е повече от минута,щом има време да се реагира по този начин? При нас е безмислено защото са не повече от 40-50 сек. А как се чувства след това,не и ли се доспива?Дъщеря ми понякога заспива или най-малкото е много отпусната и не е в състояние нищо да прави.

# 257
Аа забравих да попитам колко често получава припадъци и какви лекарства пие?Дъщеря ми пие депакин хроно 300 - сутрин и вечер по 100 мг.в комбинация с тегретолпо също по100 мг.

# 258
Здравей Ети.При нас тонично-клоничните пристъпи са продължавали и 10 и 20 минути.Особено, ако не се постави Диазепам.Ние живеем на 50км от регионална болница и в линейката до там не е преставала да се гърчи.Просто,защото бе трудно да се постави венозно Диазепам, за по-бързо действие.След голям гърч нищо не помни и реакциите й са забавени,а движенията - некоординирани.За щастие подобен ужас не сме изживявали от около година и половина.Но и по-малките пристъпи не са за пренибрегване.В момента пие Ламиктал, Депакин и Ривотрил.Но за стабилизиране на положението голяма роля изигра курса на кортикостероидно лечение миналата година.Сега е по-добре, но има проблеми с паметта.

# 259
Здравей Казларова,Ети !Живота за всички е  голямо предизвикателство,но уви всеки е намерил начина да се приспособи към създалите се обстоятелства.Моето детенце е още малко,все е на ръце.Но гърчовете са си гърчове и ужаса да не се повторят ме тормози непрекъснато.Всяко овладяване е нашата победа.

# 260
и аз да се включа...досега само четях.моята дъщеря е на 18 год и е с диагноза епилепсия.на 12 год получи първия припадък.допреди 3 седмици беше и единствен...за 6 год станаха 2. аз упорито отказвах да приема диагнозата,но лекарства пие от самото начало.може би точно те са овладявали пристъпите. и двата пъти е било (аз не съм свидетел) след недостатъчен сън. най-ефективното лекарство за нея е Депакин. колкото пъти сме намаляли дозировката, с надежда за постепенното му спиране, толкова пъти е имала симптоми. САМО сутрин , като е полузаспала още, изпуска предмети.

# 261
здравей Винаги,аз съм се опитвала да намалям лекарствата на дъщеря ми ,но съм го правила като протест към докторите които предписваха тройни комбинации лекарства ,а пристъпите продължаваха с месеци.Така смених доста невролози.Вашия случай е много по-лек от нашия.Предполагам ще се включат епилептици които си пият лекарствата и водят нармален начин на живот.Какво те интересува по-точно.

# 262
Честита нова година на всички, много здраве на вас и дечицата ви.
Незнам дали тук е мястото, отдавна не съм писала, понеже проблемите ни се стоварваха един след друг, няма да ви натоварвам с тях, интересуваме ако някой има нужда от Ламиктал- имам 2 опаковки, които не ми трябват и мога да помогна на някое детенце, което се нуждае от него.

# 263
Здравейте!Някой давал ли е на детето си Brain Booster, за който казва Нончето? Аз вчера го купих.Доста хубави неща пише в брошурата и е доста подходящо при епилепсия.За съжаление дозировката е малко обща/1-3 пъти на ден по 5 мл./Аз и дадох 2 пъти по 5мл. Макар че теоретично не дава странични ефекти дали не е много за 6 годишно дете...?

# 264
Здравей Ети  пиша ти по повод хранителната добавка. Аз преди да започна да я давам се консултирах с невролога който голекува  тогава беше на 9год, и той ми каза да започна сутрин преди хранене  първоначално по 4мл, но само сутрин след което постепенно увеличих дозата на 5мл, След като изпихме две опаковки направихме почивка около месец и пак продължаваме дори и в момена го пие. 

# 265
Значи съм попрекалила.Аз се чудя защо беше така превъзбудена вчера.Доскоро пиеше Прамем и понякога от него се получаваше така,но не съм предполагала,че и от ВВ може да има същия ефект.Иначе е рано да се говори за някакви резултати все още.Тя има някои говорни нарушения /звуците ц , ч , ш ,р/ и логопедката която се занимава с нея изглежда нищо неможе да направи.Смятам да е сменим,защото ми се струва че не е кой-знае какъв специалист в тази област.Много се надявам и тази хр. добавка да окаже положително въздействие.

# 266
Синът ми също има  леки говорни нарушения има и проблем със запомнянето на учебния материал , но нещата постепенно  се нормализират е немога да кажа че всичко е напълно оправено но ,,,За това което пишеш че е  превъзбудена от  него незнам  от Пирамема да , и ние също го пиехме и аз по мое усмотрение го спрях защото наистина беше много превъзбуден , и не му действаше много добре, Т и може да се консултираш с лекуващата ви лекарка или с друг специалист за дозата защото съм чела в интернета че на някои дечица се дават повече от 5мл,Дано да имате подобрение а и друго нещо забелязвам откакто я пие започна и по малко да ми боледува ,

# 267
Здравейте аз съм момче от кюстендил на 24 години вече и имам проблем с епилепсията от 3годишен от 4години се опитвам да спазвам някаква диета която се оказа че е нещо като кетонна. Случайно попаднах тук на този форум и бих искал малко повече информация за тази диета ако може. Имам желание за връзка с хора който имат този проблем или с близки на такива хора. Благодаря ви предварително може да ми пишете и на                   ICQ : 222-897-701 Peace

# 268
и аз да се включа...досега само четях.моята дъщеря е на 18 год и е с диагноза епилепсия.на 12 год получи първия припадък.допреди 3 седмици беше и единствен...за 6 год станаха 2. аз упорито отказвах да приема диагнозата,но лекарства пие от самото начало.може би точно те са овладявали пристъпите. и двата пъти е било (аз не съм свидетел) след недостатъчен сън. най-ефективното лекарство за нея е Депакин. колкото пъти сме намаляли дозировката, с надежда за постепенното му спиране, толкова пъти е имала симптоми. САМО сутрин , като е полузаспала още, изпуска предмети.
тя е щастливка аз почти нямам ден без пристъп. и съм пил дапакин,ривотрил,тегретол и какво ли не и няма резултат

# 269
Здравей Ники, обичам да се включват пораснали момичета и момчета.Знам че ви е трудно,но явно се справяте добре.Това ми дава кураж че рано или късно и ние ще пораснем.

Общи условия

Активация на акаунт