ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 180
  • 867
  •   1
Отговори
# 240
Здравей Казларова.много си изпатила.Здравето на детето е най- голямото ни предизвикателство. Епилепсията е трудна диагноза,но когато е комбинирана и с още една както е при нас- ДЦП,нещата стават непоносими.Хубавото на форума е че човек може да си каже мъката и да му олекне,поне за миг.

# 241
Здравей , Казларова. Аз също съм майка на син с диагноза епилепсия. До болка са ми познати всичките неща през който е преминало цялото ви семейство. Ужаса кой то изпитвате всеки път. Моя син също е в трети клас,за съжаление и при него има големи трудности  при писанети и четенето. Занимават се и  ресурсни учители с нго . но няма какво да се лъжем тежестта и отговорноста пада върху моите плещи. Той е на депакин хроно в момента,лекуваме се при Чавдаров, Както казват старите баби да чукна на дърво, за сега нямаме проблем , но все гледам много много да не го натоварвам . Близо една година вече пием и една хран.добавка- за мозъчната дейност Brain Booster ,тука много от майките са я ползвали наистина има голям ефект прзапомняне, за говорните нарушения и за много още неща. Жестоко е да гледаш наистина болни дечица,но няма как така ни е било явно писано затова ще ни са нужни много много сили и кураж да се борим.

# 242
Здравей Нонче!Не те познавам, но ще се обръщам така към теб.Разбираш ме изцяло, както и аз теб.Иска ми се да науча нещо повече за тази хр.добавка за запаметяване.До сега не съм използвала такъв препарат.От къде се снабдявате? И продава ли се свободно?Не взаимодейства ли с останалите препарати.Моето момиченце в момента е на Ламиктал,Депакин и Ривотрил.И едно друго за бъбреците.До скоро приемаше и Ноотропил - за запаметяване, но не й понася добре. И го спряхме. Ще попитам лекуващите ни лекари и ако одобрят ще пробваме и това.По принцип аз не давам комбинирани витамини, хр.добавки и хомеопатични лекарства - така са ме консултирали преди.Ние живеем в малко населено място и не мога да ползвам услугите на логопед и психолог често.Затова разчитам на себе си,т.к съм педагог.Но понякога тъпчев на едно и също място.И търся вината в себе си.Прави ми впечатление,че детето запомня повече след пристъп.

# 243
Здравей отново. За тази хранителна добавка аз също се консултирах с повече лекари тъй като той също пие депакин.Преди време пиеше ривотрил но не се чувстваше добре от него. непрекъснато му се виеше свят. За съжаление ние също живеем в провинциата и не мога да разчитам на добри специалисти ,Повече информация за нея е пуснала любознателна на 13 октомври / стр.11/ В момента я пием и му се отразява много добре. За доставката -тъй като тук мчного майки я взимат си даваме заявка в аптеката и те ни я доставят.Малко е скъпичка /44,00лв/ но пък лично аз съм доволна.

Как се справяте с учебния материал. На нас ни е трудничко ,но с моя помощ и с много упоритост успяваме да постигнем някакви резултати. Ако  не си успяла да намериш къде е пусната темата ми пиши. newsm10

# 244
някой знели до кога ще има в аптеките ламиктал.

# 245
Защо Жана,няма ли Ламиктал по аптеките  в момента? От 01.09.2006г.,от както излезе от списъка за реимбурсация на НЗОК, аз си го купувам свободно без проблем.Дори преди два дни купих три кутийки, за следващия месец.Даже цената му е намалена драстично.Но чувам, че имало изгледи отново да влезе в списъка на касата.Информацията обаче не ми е потвърдена от лекари, така,че....За мен това е най-доброто лекарство за огнищна епилепсия, поне за сега.

# 246
С настъпването на Нова Година от все сърце искам да пожелая на всички борбени майки и на техните дечица много здраве,щастие,успех в живота и скорошно оздравяване от техните болести.Нека Нова Година донесе на всички вас само хубави мигове! 
    Мама Севи!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 12:45 от sevi 31

# 247
  • София
Нашето семейство също отправя най-искренните си пожелания към всички Вас - смели майки, татковци и дечица
Бъдете Здрави, Весели , Щастливи и нека победим тази коварна болест!!!!! Нека дечицата ни ни радват с повече постижения и да има повече победи които да празнуваме заедно!!!

Весело посрещане на Новата Година и само положителни емоции да има в нея!!!

Прегръщаме Ви!!!
Надя, Ицо и малката Мими

# 248
Аз също искам да се присъединя към пожеланията за здраве и щастие и дълголетие. Нека Новата година ни донесе много късмет , по малко болести и много усмивки.

Весели Коледни и Новогодишни празници  santa2 santa2 santa2

# 249
Весели празници и от нас.Много здраве и бъдещи успехи на нашите сладурчета. Hug

# 250
Здравейте! Аз също съм майка на дете с епилепсия.Дъщеря ми е на 6 години и страда от симптоматична епилепсия следствие на тежка мозъчна операция.Догодина не ми побира главата какво ще правим с училището...Не е за помощно училище, защото няма умствено изоставане. От друга страна не е и за масово защото има чести припадъци и е доста опасно.Ресурсните учители доколкото разбирам се занимават с интеграцията на децата и подпомагат учебния процес.Тя няма проблем нито с едното, нито с другото. Проблема е в това ,че някой трябва да седи до нея и да реагира при нужда. Не съм чула обаче за такъв вариант, - майката да влиза в часовете с детето си. Пък и какво самочувствие ще има това дете...Знае ли някой някакъв друг вариант за обучение, така че да не я откъсвам от света/ по възможност/.?

# 251
Здравей Ети 7 аз също имам син с такава диагноза, Напълно те разбирам какво изпитваш , защото преди три години и аз изпитвах същите притеснения като теб. Само че при него имаше и леко изоставане, пристъпите ни бяха много много рядко,но все пак ужасът от тях не бе отминал. Лично аз реших да кара две години подготвителна, при нас има и ресурсни учители,но бях предупредила всички в училище и медицинската сестра за него.Може да обсъдите вариантите с директорката а по нататък и с госпожата,но след като детенцето няма изоставане не го откъсвай от от света , никой не знае какво може да му се случи та дори и на здравият човек. та да си стои у дома заключен.Сега вече е в трети клас и напълно го оставям да се справя сам в училище,сам си ходи сам се прибира е в къщи помагам с писането и смятането,но никога не съм искала детето ми да ходи в специализирано училище,Не го прави и ти поне това е моят съвет а вие как во ще си решите вече,,,Ако има нешо друго пиши, ще се радвам ако мога да ти помогна с нещо.

# 252
ЧЕСТИТА НОВА  2007 НА ВСИЧКИ!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И МНОГО,МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!  ДАНО МАЛКИТЕ НИ СЪКРОВИЩА   НАМЕРЯТ  СВОЯ ВЕРЕН ПЪТ В ЖИВОТА И ВСИЧКИТЕ НИ ПРОБЛЕМИ С ТЯХ ДА ОСТАНАТ В МИНАЛОТО!!!                                                                                                                                                                          nonchetoo, исам да попитам  при вас случвало ли се е в училище да получи пристъп? Дъщеря ми не ги предусеща, нито пък има някаква цикличност, както съм чувала при други. Вчера например я хванах в последния момент, щеше да си счупи главата...Ако в училището разкажа за това ,колко са непредвидими, едва ли ще поемат отговорността да я приемат.Към каква институция да се обърнем за да ни предложат форма на обучение?.То решението в крайна сметка си е наше.., но все пак   сигурно има специалисти, които да се занимават с това. Имам и още един въпрос , свързан с медицинската страна на проблема.: Тъй-като при нас епилепсията има малко по различен характер и изглежда не се влияе от лекарства, напоследък се рових да търся дали няма други средства за лечението и. Оказа се че в Европа / то и ние вече сме европейци но../ лекуват определен вид епилепсия оперативно, чрез стимулация на вагусовия  нерв. Звучи малко страшничко, но всъщност самата операция не е сложна и почти безрискова.Понякога това е единствения начин да бъдат спрени пристъпите.Не съм го обсъждала с доктори , но съвсем скоро мисля да поговоря с неврохирурга, който я оперира. Има ли някой по-подробна информация по този проблем ?                                                          

# 253
Здравей,  поне за сега слава богу не ни се е случвало, но за съжаление това е нещо което не може да го предвидим.При нас в училище имаи други деца с такова заболяване има и ДЦП и с аутизъм но не сме имали проблем с директорката дори тя ни насърчи децата да ги пуснем на училище. Не съм чувала за оперативен път но може би има незнам ни е сме на депакин хроно 500 по едно на ден вече от две години .А вие ,,,

# 254
здравейте Нонче и Ети.Не съм писала скоро, за да не се разтройвам допълнително, но днес не се стърпях.Ети, искам да те окуража - моето дете е получавало в училище един път само гърч, но беше нещо отвратително, за което не искам да си спомням.Чинът при падането я затисна.Учителката реагира адекватно, медиц.сестра също и т.к. поликлиниката се намира в близост до училището, веднага овладяхме ситуацията.Но аз най-вече разчитам на ректалния Диазепам.Това са тубички с накрайник, пъха се в дупето на детето и изтискваш до край.Става за секунди.А пристъпът се пресича да минута.За съжаление в България този медикамент не се внася.Набавяме си го отчужбина чрез приятели.Това лекарство е за нас "спасителна жилетка".Всеки член на семейството носи със себе си по една опаковка.Дори в колата имаме,т.к. се случват и пристъпи по време на път.Баби, дядовци, всики носи в джоба си лекарството.Не се знае кога ще се случи, а трябва да се реагира мигновено.Госпожата има, мед.сестрата в у-ще също, дори дъщеря ми си носи в раницата още едно за всеки случай.Скоро не е получавала ТК гърч и съм много радостна, но пък получава абсанси.Пред нас е падала,лошо се е удряла в момент на гърч.Дори има белег на челото от удара.Най-страшно е било, когато е получавала пристъп докато слиза по стълбите.Винаги сме около нея като охрана.Дори децата, с които играе са инструктирани.Кошмарът е голям, но постепенно се свиква и вече съм притръпнала до известен случай.Ако някой желае мога да дам подробности за този Диазепам и дори да опита.Но нямам чак толкова големи количества.

Общи условия

Активация на акаунт