ЕПИЛЕПСИЯ

• 219 902
  • 867
  •   1
Отговори
# 345
На д-р Щилиянов GSM-а е 08888611010 или сл. тел.052/69-26-670  - кабинет 123 в поликлиниката на Окръжна.
Приема всеки ден (понеделник-петък) от 8,30 до 14,00 часа , но с предварително записан час.
Той е най-добрият специалист по детски епилепсии във Варна.
Дъщеря ми беше на 9 год. като се разболя от гноен менингит и вдигна температура почти 41 градуса, след което като усложнение се получи епи-огнище със двустранна синхронизация на пристъпите. Беше с изразена степен на дебилност в първите месеци след менингита.
 След това преживя и една тежка коремна операция след автомобилна катастрофа. Д-р Щилиянов консултира хирурга и анестезиолога -  възстановяването мина много добре без пристъпи.

Д-р Щилиянов я излекува за 4 години. В момента е здрава и учи в професионална гимназия по икономика - успехът й е почти отличен!

Единственото нещо, което най-много изнервя е огромния брой пациенти и продължителността на прегледите, въпреки предварително уточнения час. Запасете се с мноооого търпение.
В момента не знам  какъв е графика му, но в сряда към 11,00ч. водеха децата от социалните домове и беше невъзможно да минеш преглед, защото те са със предимство.

В окръжна има още един препоръчван невролог д-р Румяна Аврамова Иванова - при нея има ЕЕГ апарат.
Нейният служебен тел. е 052/69-26-766 . Кабинет 230.

Надявам се, да съм била полезна с инфото.

# 346
Написала съм по невнимавие една 1 повече на номера на GSM -а.

КОРЕКЦИЯ -  Д-р Щилиянов -GSM 0888861010.

Извинявам се отново. Rolling Eyes

# 347
 Здравейте момичета!
Валенце не искам и аз да те плаша, но нашата епилепсия започна с потреперване, което тук във Варна д-р Ралчева определи като тикова невроза. Представляваха нещо като тръпки, когато ти стане студено. Съвсем не значителни. Но само 2-3 месеца след началото им се появиха първите същински пристъпи. Аз мисля, че е било от ходроцефалията. До като лежахме в неврохирургия имаше мн такива дечица и майките споделяха, че някой получават гърчове, когато настъпва промяна. Напр. ако трябва да се удължават трабичките. Надявам се и при вас да е от смяната на полужението- че имате клапа. Едно ЕЕГ не излишно никога.
Не искам да обидя кривондела, но вече като имам проблем предпочитам да прескоча до Сф от колкото да се занимавам с Щилянов. Наистина изглежда, че е мн компетентен, но той е по- хиперактивен от сина ми. Разбирам, че няма време и е затрупан от работа, но аз не съм виновна. Ако бяхме чакали да ни пусне резонанс( каза да почакаме няколко месеца), щяхме да изпуснем детето. На всичко отгоре ЕЕГ-тата, които сме правили във Варна като ги видят в Сф започват отначало. Радвам се, че е  тогава все още е имал време да лекува.
Аз препоръчвам само СФ.
ковом, ако все пак искаш ЕЕГ във Варна може да отидете в поликлиника Европа при Светла Генева, запазваш час, плащаш около 35лв( то и без това бр-ките от касата са мн ограничени)и за 20 мин имаш ЕЕГ и резултат. После кой ше ти го чете!? По- добре първо ЕЕГ направете, защото ако 2 пъти подред се редиш при Щилянов... smile3511 newsm61 smile3515

# 348
Само да допълня - всеки лекар държи изследванията да бъдат направени в лечебното заведение, където практикува.
Никъде не предприемат лечение само върху изследвания и диагнози направени от други медици. Където и да отидете на лечение се назначават нови изследвания. Това означава, че само с един преглед не може да се мине.
В София медиците разполагат и с по-нова апаратура, но е абсурд да ходиш на контролни прегледи там, от другия край на България.
Не всеки пациент може да пропътува 500 км.
А второто мнение само от един преглед е със съмнителна достоверност.
Това са моите лични наблюдения за 4 години от случаите, с които съм се срещала по кабинети и болници и във Варна, и в София.

# 349
Само да допълня - всеки лекар държи изследванията да бъдат направени в лечебното заведение, където практикува.
Никъде не предприемат лечение само върху изследвания и диагнози направени от други медици. Където и да отидете на лечение се назначават нови изследвания. Това означава, че само с един преглед не може да се мине.
В София медиците разполагат и с по-нова апаратура, но е абсурд да ходиш на контролни прегледи там, от другия край на България.
Не всеки пациент може да пропътува 500 км.
А второто мнение само от един преглед е със съмнителна достоверност.
Това са моите лични наблюдения за 4 години от случаите, с които съм се срещала по кабинети и болници и във Варна, и в София.
Напълно съм съгласна с това мнение.Освен това никак не прави чест на един лекар с лека ръка да отхвърля труда на колегите си, да ги очерня и да се опитва да ги орезилява. smile3532Аз също съм се сблъсквала с такива ситуации и е направо отвратително.Попадна ли на такъв чешит директно си дигам чукалата. След всички препятствия през които преминахме стигнах до някои лични заключения. Първо: Всички учат от едни и същи учебници,интерпретацията е различна . Второ: всички използват един и същ набор от лекарства,зависи дали ще налучкат вярното от раз . Разликата идва не толкова от опита и титлите на лекуващия, а от човешките му качества. Чисто човешки, а не само професионални.Аз за себе си съм напълно убедена в това.                           Така набедените за ненадминати светила - софийски неврохирурзи, ни казаха :"Оставете я по-добре да си поживее, колкото и остава...".   Аз не казвам , че не си разбират от работата, но извинете ме това е напълно безотговорно изказване лишено от капка човещина. Дори и да е такъв опита на медицината при подобни случаи
това може ли да е изказване пред родителите...? Ами, ако им бяхме повярвали...? Благодарим на Бога, че ни показа и друг вид Човеци, които вярваха в силата на природата и не се оставиха да ги погълне медицинската статистика. Сега вече знам какво значи доктор по призвание. Има и един друг тънък момент, че за всеки човек има определен  лекар,или нещо друго което ще му помогне. Универсални средства НЯМА. Защото и причините за болестите са различни. Но тази тема вече не е за тук.

# 350
Доста неща съм изпуснала тук.Не знаех че ЕЕГ е станало 35лв,миналата година в София в поликлиниката на Несторов(така и не и запомних името) беше25лв. Но на последък си взимам направление за влизане в болница и се уговарям че идвам за ЕЕГ,правя го и си тръгвам същия ден.и аз доволна и те доволни.

Валенце не се притеснявай,аз също непрекъснато в главата ми се въртят едни болести,едни диагнози,ще се побъркам.И за да не изперкам щом чуя дадено светило в нашата област веднага отивам,правя при него ЕЕГ и прегледа минава.На края съпруга ми казва ама този не ни каза нищо ново.Ще престанеш ли да ме мъкнеш по доктори.Но аз съм доволна,представяш ли си да ми каже нещо лошо,което сме изпуснали,закъснели с лечение.От това ме е страх най-много.И така се прибираме,докато не открия друго светило. Сега съм намалила темпото,имам списък кое е по - ред,къде ще се ходи,с какво лекарство ще се проба и като имаш начертан план на действие си по спокоен.Та мисълта ми ,направи всичко възможно да си спокойна.

# 351
Благодаря ви за информацията
Ще пробваме във Варна ,а на лято и в София
Притесняваме че ни объркаха диагнозата.Когато излязохме от ЕЕГ
на гърба беше описано нищо не разбрах но там пишеше за тъпи вълни прочетох го няколко пъти,а в епикризата никъде не се спомена думита тъпи а остри И другото беше че няма огнища ,а после че са дефинирани
Самото ЕЕГ не ми го дадоха а остана в историята
Пием депакин 3 пъти през деня казаха ми да избягва телевизора ,компютъра ,да не пътува ,да не се превъзбужда 

# 352
Бебо4е, ЕЕг в Сф в детско здраве при Д. Христова е 25лв. Писах за Варна и поликлиника Европа. Там поне ЕЕГ го смятат за най- добро.
Кривондела, В неврохирургия ми взеха под внимание всички софийски ЕЕГ , а единствено варненското го игнорираха, даже не знаеха кое ЕЕГ от кой д-р. Вече за толкова време за съжаление и аз се научих да ги разпознавам, а това варненското наистина е по- различно.
Ковом, много е важно и без какао- страшно възбужда мозъка!
 Явно наистина няма значение кой на кое светило е попаднал, важното е да е намерил изход от безумната въртележка, в която сме спуснати всички от този и др подобни форуми.

# 353
Благодаря ви за информацията
Ще пробваме във Варна ,а на лято и в София
Притесняваме че ни объркаха диагнозата.Когато излязохме от ЕЕГ
на гърба беше описано нищо не разбрах но там пишеше за тъпи вълни прочетох го няколко пъти,а в епикризата никъде не се спомена думита тъпи а остри И другото беше че няма огнища ,а после че са дефинирани
Самото ЕЕГ не ми го дадоха а остана в историята
Пием депакин 3 пъти през деня казаха ми да избягва телевизора ,компютъра ,да не пътува ,да не се превъзбужда 

Моята правеше пристъпи пред телевизора и в превозни средства. От депакина имахме много лоши странични ефекти, но това е класическото лечение от 60-те години на сам. Дъщеря ми се излекува с топамакс, но е страго индивидуално все пак.

От други пациенти знам, че във Варна най-модерния скенер и ЕЕГ- апарат са в часния кабинет на доц. Минчев, който тогава беше завеждащ на неврологията в Терапията ( в момента дали е той, не мога да кажа ). Младо момиче с епилепсия, студентка по здравен мениджмънт ми каза космически за него време пари - преглед и ЕЕГ - 80 лв. Скенерът отделно. Успокоението е, че все пак прегледа е при  доцент.

Иначе в Терапията ЕЕГ-апарата беше от времето на Втората световна война. Дано, вече да са се снабдили с нов.

На дъщеря ми й правиха няколко пъти ЕЕГ там, заради издаването на протоколите за топамакса.
В заключението на ЕЕГ-то пишеше за епи огнище в лявата хемисфера и протокола беше подписан от трима лекари в Терапията.
Д-р Щилянов от Варна и д-р Христова в София  бяха категорични - в дясната хемисфера.
Ако това не беше епилепсия, а заболяване подлежащо на мозъчна операция????
Не се съмнявам, че има и свястни доктори - зависи на кого ще попаднеш.

Галя, естествено, че софийските ЕЕГ- та се признават навсякъде. В провинцията лекарите с качествена апаратура са рядкост, дори и да са добри специалисти на теория.
А за д-р Щилиянов мога да кажа само, че не си претупва пациентите с прегледа - затова става бавно.

В Терапията е по-зле - нерегламентирано работно време. Оправданието - до обяд били на визитации и занятия със студенти.
След обяд, който е дежурен през нощта - въобще не се вясва в кабинета си.
Там, със сигурност може да станеш пациент на съседната сграда  Mr. Green  - Психиатрията.

# 354
Кривондела,би ли споделила наблюденията си за страничните ефекти на Депакина?
Предварително ти благодаря!

# 355
Детското отделение в терапията Варна е в ужасно състояние.От миризмата на мухъл в стаите можеш да колабираш Самото ЕЕГ ме пратиха в психото някакъв кабинет Лекар само сутрин се вясва и ако благоволи ще мине да те види Детето ми след упойката беше с температура тръгнах да питам  и ме отрязаха да чакам следващия ден защото тогава била дежурна нашата докторка 
По принцип съм издръжлива и много трудно излизам от равновесие
Но там сякаш попаднах във филм на ужасите
Имах късмета да съм в стаята с най малко мухъл и тераса  По тази причина бяхме магистрала влизаха и излизаха да пушат
Някои майчета ме успокояваха че в окръжна е още по зле
Имали нещо вярно дано не ми се налага , но знаели човек
А за София ни орентираха за Чавдаров там какви са условията
Също ме притеснява че за всяко ЕЕГ трябва да ни слагат упойка
На 1год и 2мес сме мога ли да поискам да не  ни упояват че много трудно излязохме
Обръщам се към вас  защото само тук мога да намеря подкрепа и ви благодаря

# 356
Здравейте,
Айди4ка , на нас депакина много зле ни повлия.Когато установихме че Марина има епилепсия,веднага предписаха Депакин.Гърчовете,всъщност стряскванията се увеличиха, и от там и започнахме проблема с коремчето,вече една година  сме на клизмички.След близо месец вземане на депакин и влошаване на състоянието аз лично и го спрях.Лекарите направо ни обявиха за луди.Но след спирането на депакина състоянието се подобри.От тогава сме на сабрил и той доста ни помогна,все още има трепвания , но е нищо в сравнение с депакина.Лошото е че маничето се мъчи 2 месеца докато разбрахме за сабрилал.Но въпреки всичко всеки организъм си е индивидуален и на всеки различно се отразява.Успех

# 357
От скоро ми прави впечатление че като заспи и потреперват ръчичките и крачета Даже питах личната но нищо
Jonima възможноли е и при нас да е от Депакина
Мен ме предупредиха за падане на коса и  увреждане на черния дроб

# 358
След двуседмичен прием започна с гадене и повръщане, което отдадох на психична основа.
 Нямаше как да спрем лечението в самото начало. Ефекта от невролептиците можел да се прецени след най-рано 6 месечен прием. След първият месец постъпихме в болница с жлъчна криза. Гастроентеролозите казаха, че не могат да преценят дали от приема на депакин. Започна да трупа килограми, за което Щилиянов ме беше предупредил. За една година - от 31 кг. на почти 50 кг. Говоря за девет годишно дете! Затруднено дишане и сърцебиене.
През това време - косопад до олисяване на главата, в началото само нощно напикаване, накрая въобще не задържаше урина и фекалии. Световъртеж и главоболие се редуваха денонощно, а най-ужасното за мен бе наркоманския й поглед. Зеници - бездни.
Емоционална лабилност се редуваше с агресивно поведение, халюцинациите не ги броя, лека дебилност. Един път ми заяви, че ще се самоубие.
Чернодробните показатели бяха с много високи стойности и накрая -  в болница с  медикаментозна тромбоцитопения - 42 G/l при норма 140-440, ако не се лъжа. Това наложи смяната на депакина с топамакс.
 Медикамент, който е лекарство за 100000, може да бъде отрова за 1, както беше в нашия случай.

# 359
Благодаря ви за отговорите!
Кривондела,искрено съжалявам,че е трябвало да минете през тоя ад!
Моята дъщеря го пие вече година и половина .Наистина Уеста спря след включване на Депакина но пък тя има и друго късно открито ген.заболяване,което се лекува с диета та нещата са комплексни.Аз отдавам злоядството й на това лекарство.
Желая здраве на дечицата ви!

Общи условия

Активация на акаунт