ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 082
  • 867
  •   1
Отговори
# 585
Преди десетина дни Галя 78 сподели за една госпожа - Божидара Христова, която лекува с билки, биоенергия и
има ясновидски способности. Офиса и се намира на "Пиротска"5, в сградата на ВМРО-център "Божи дар".
Тогава доста хора се заинтересуваха за нея. Незнам дали някой след товае ходил, но аз ходих. Ето и личните ми впечатления:
Аз и съпруга ми отидохме с предвар. записан час по тел. от предишния ден. Казаха ни да носим всички епикризи, изследвания и др., като първия път не е необходимо да водим детето.Посрещнаха ни много любезно. Поканиха ни да седнем. Запознаха се с проблема,и ни казаха, че нещата са мн. сериозни , а е могло всичко да се избегне, ако сме били отишли по- навреме. След което "дойде време за реклами". Това продължи близо 2 часа. То не бяха примери за излекували се от какви ли не болести, то не бе чудо. Като се почне от пречистване на организма и засилване на имунитета и се стигне до зачеване на бебета, излекуване от тежки онкологични заболявания, инсулти, а пък епилепсията просто е нейната специалност...!
Ние гледахме като вцепенени #Crazy и в първия момент решихме, че сме попаднали на истинско чудо - Божи дар.
Накрая мъжа ми не издържа и попита съвсем деликатно приблизително колко ще струва лечението, за да можем да се подготвим финансово. Тогава започна нова лекция, за това колко са екологични билките, как ходели по полетата и сами ги беряли, как бил скъп транспорта, осв. това те имали благотворителна дейност, а в крайна сметка също били хора и трябвало да живеят. От тук нататък започнахме да се приземяваме и когато накрая сладкодумния господин - неин сътрудник / представи се за бивш успешно излекуван пациент/ "изплю" цената, ...щяхме да паднем от столовете си.newsm09
Лечението беше следното: Дава ни 10 пакетчета с билки, за 10 дена, които струват 600 лв., 10 дни почиваме, след това нови 10 пакетчета пак за 600 лв. Тоест 1200 лв. месечно плюс 30 лв първоначална такса и леене на восък /за да и видела кармата/- пак 30 лв. Накрая уточни,  лечението трябва да продължи ПОНЕ 2-3 месеца, а ако не помогнат тези билки, ще даде други./?!/ Или грубо казно за няма и 4000 лв. има вероятност да излекува детето.
Що за Божи дар излезе това...? #2gunfire
Относно кетогенната диета, има много писано в интернет за нея. Но тя неможе да се спазва в домашни условия. В Америка има цяла клиника, която хоспитализира пациенти, с цел прилагане на тази диета. Чела съм, че е много успешна, при тежки форми на епил.,особено при деца.Най-общо се състои в приемане на храни богати на мазнини , минимално кол. белтъчини и въглехидрати.

# 586
Здравейте.Моята дъщеря е на 23 г. ипреди 1 година получи грандмал.Пие Депакин хроно,от който за тази 1 година качи почти 20кг,косата и много капеше/това почти сме го овладели/,ръцете и треперят.Седне ли да гледа телевизия на 10-та минута е заспала.Студентка е,а има чувството,че не може да помни така добре както преди.Напълняването се отразява много зле на самочувствието и.А лекарката и увеличава дозата/нали е според кг/ и следва още по-бързо качване на кг.За едно 23год момиче от 56-57 кг да стане почти 80 за броени месеци си е направо шок. Други припадъци не е имала,скоро ще прави контролно ЕЕГ.Как се справяте с такива странични действия?Има ли случаи теглото да се нормализира,примерно ако се смени лекарството?

# 587
Относно лечителите-сигурно и сред тях има достойни за уважение хора,но защо си мисля ,че и там нещата са много мнОООго комерсиални.Просто злоупотребяват с болката и надеждата на хората.Не съм привърженик само на стандартната медицина,напротив,стига да се помага в действителност.

# 588
Относно лечителите-сигурно и сред тях има достойни за уважение хора,но защо си мисля ,че и там нещата са много мнОООго комерсиални.Просто злоупотребяват с болката и надеждата на хората.Не съм привърженик само на стандартната медицина,напротив,стига да се помага в действителност.

Разбира се,че има достойни!!
Една от тях е Вера Кочовска, както natinat сама се е убедила. Аз самата също! Но са толкова малко такива хора, а е и ужасно трудно да се ориентираш сред морето от самозвани "лечители"...

# 589
  • София
Абсолютно подържам тезата че някой "лечители" са много опасни хора.
Особенно , тази с измишльотините, като в център "Божи дар". Тъй като все пак съм вярваща, мога да кажа, че ВЯВАМ, че подобни лечители ще си получат "божия дар" #Cussing out
Билките , които аз съм пила, ги има описани в книга на Петър Динков и баща ми знаеше за тях и беше чел, далече преди да ме заведе при Вера Кочовска, но...никога не беше лекувал друг, освен себе си и не смееше да експериментира. С една дума не му стигаха достатъчно смелост и знания.
Повярвайте ми, не струват хиляди левове. И ако някой ми каже , че ще ми ги пречиства с кристали и камъни, ще стана и ще си тръгна.
Това са шарлатании. Самите билки , в подходящата доза и с комбинация за заболяването си вършат чудесна работа и без някой да  пее над тях.
Проблема е , кой ще определи, какво е правилното лечение.
Пак казвам, има център по фитотерапия в София и той съществува още от соц. време , така че просто е въпрос на търсене . Аз, самата проучвам въпроса в момента , за да помогна на племенника си. Ще публикувам веднага , какво съм намерила.
Относно лечението с водоралси..като чета описаните действия, това ми прилича на Аква сорс продукти.
Аз по друга причина съм ги ползвала , а и в ежедневието също и мога да кажа, че са много добри  добавки за организма.
Не са лекарства. Добавки, които могат да бъдат приемани от всеки , съответно от неговите нужди. Все пак са голяма серия препарати. Е, малко им е солена цифричката. Аз затова и станах диструбутор, но купувма единствено за себе си.

# 590
  • София
При мен епилепсията е придобита.
При племенника ми, освен мен, няма друг  семейството с такъв проблем. Имам предвид баби, дядовци или по-далечни, пра роднини.
А, откъде тръгна, ами на неговите години се разболях много здраво с температура , спомням си 41 градуса , че сочеше термометъра.Майка ми беше в болница и аз не казха на баща си, че имам такава температура. 
Изпих един течен аналгин - хинин. Защо и как  и какво ми е било в главата..незнам. била съм на 10 години.
Но, точно след 2-3 семдици съм получила гърча.
Първо съм станала неконтактна в училище и те са ме изпратили да си ходя сама.
Последния ми спомен от този ден, е че родителите ме питаха нещо и татко ми тръгна към мен , с доста бледо лице и край.
Тогава съм паднала на стълбите, започнала съм да да треперя с пяна на уста и цялата да се треса.
Между другото имам добра памет. Имам ярки спомени от 3 годишна.
Така есента на 84 година аз се разболях. Незнам дали има значение, но племенника ми получи също есента първия си пристъп.
И се чудя дали генетично няма нещо в нас, което при някакво заболяване да отключва този процес.
Но..засега сме единствените представители на семейството с епилепсия.

# 591
Здравейте.Моята дъщеря е на 23 г. ипреди 1 година получи грандмал.Пие Депакин хроно,от който за тази 1 година качи почти 20кг,косата и много капеше/това почти сме го овладели/,ръцете и треперят.Седне ли да гледа телевизия на 10-та минута е заспала.Студентка е,а има чувството,че не може да помни така добре както преди.Напълняването се отразява много зле на самочувствието и.А лекарката и увеличава дозата/нали е според кг/ и следва още по-бързо качване на кг.За едно 23год момиче от 56-57 кг да стане почти 80 за броени месеци си е направо шок. Други припадъци не е имала,скоро ще прави контролно ЕЕГ.Как се справяте с такива странични действия?Има ли случаи теглото да се нормализира,примерно ако се смени лекарството?

Що се отнася до Дипакин хроно, на мен ми действаше по същия начин-качих килограми, и с течение на времето ръцете ми взеха да треперят като на алкохолик. Когато съобщих това на лекуващият ме лекар той ми каза че това е страничен ефект на лекарството и веднага ми го смени с друго , но чесно казано вече не помня с какво,защото толкова много медикаменти да изпила че  имам чуството че и сама мога са си поставям дозировката Laughing Когато започнах да приемам Топамакс тогава свалих ряско килограми, дори ме питаха на каква диета съм се подложила, а по принцип аз съм против диетите. Но сега като забременях и родих отново качих килограми, но съответно ми смениха лечението и не съм на Топамакс /дават го едно от най-добрите лекарства/. А що се отнася до сънливостта това е от лекарствата, според мен каквото и антиепилептично лекарство да приема ще бъде сънлива. Докато бях студентка и на мен това ми беше проблем. Но за изпити ставах рано и учен през деня, за да мога да си взема съня през ноща, защото ако стоя доста време будна има вероятност да получя пристъп. За сега е това доста се отнесох с писането, но ако мога с нещо да помогна на разположение съм.

# 592
Моят син вече три години пие Депакин хроно, но не е качил много килограми , но пък има моменти когато започва да му се вие свят , например ако сме ходили по дълго време наразходка, се изморява и има моменти да залита,Иначе е адекватен , в смисъл в съзнание е но казва че му се вие свят.Това мен много ме притеснява защото и проф,Чавдаров не може да ми обясни на какво се дължи това нещо казва че може да се дължи  на лекарствата може  да му спада кръвната захар , и аз самата незнам,  но  се притеснявам адски много като тръгнем с него на разходка непрекъснато го питам как се чувства , добре лие и все едни такива въпроси му задавам,, направо да се побърка човек от мен.

# 593
Ще се опитам да говоря с лекарката за смяна на лекарството.А може да потърся и друг невролог.До сега не сме търсили второ мнение,но май трябва.Как се преминава от едно лекарство към друго?Лекуваме се при д-р Радославова в болницата за ДЦП в Красна поляна.Завеждащ там е Чавдаров,но д-р или проф. не съм обърнала внимание.За него ли става дума в мн от постовете,че е един от най-добрите в лечението на епилепсия?

# 594
Ще се опитам да говоря с лекарката за смяна на лекарството.А може да потърся и друг невролог.До сега не сме търсили второ мнение,но май трябва.Как се преминава от едно лекарство към друго?Лекуваме се при д-р Радославова в болницата за ДЦП в Красна поляна.Завеждащ там е Чавдаров,но д-р или проф. не съм обърнала внимание.За него ли става дума в мн от постовете,че е един от най-добрите в лечението на епилепсия?

Преминаването от едно лекарство към друго става по схема ,а тази схема ще ти я даде лекуващият лекар. А що се отнася до Чавдаров не мога да ти да инфо, аз ходя в Александровска болница

# 595
  • Тук някъде.....
Привет на всички смели момичета и мамчета  Simple Smile

Аз също съм мама на момченце, болно от епилепсия-диагнозата му е генерализирана епилепсия с миоклонични абсанси. На 5г. е.Диагнозата му я поставиха скоро, защото от около 6м. започна да се "стриса", не знам как да го обясня-когато му се говори и рязко се смени темата се стриса, като че ли обръща очите малко-всичко продължава около секунда, две, рядко повече. Ние не сме от София, но го заведохме на 4 км. и там му правиха ЕЕГ, което констатира само един пароксизъм в дясно.Сега пием Депакин, обаче прочетох ужасни неща за него и съм доста притеснена.Казаха ни, че това бил малкия дявол, ама...страшно си е  SadЩе потърсим и второ, трето мнение, разбира се. Мислим да го заведем при доц.Алексиев от Александровска, може ли някой да ми каже мнение за него като специалист?
Най-много ме е страх да не изостане умствено, защото е невероятно дете и се надявам с цялото си сърце да се оправи, ккато и всички дечица, споменати в този форум!
Успех и сила ви пожелавам!

# 596
Завеждащия доктор в Красна поляна е син на проф,Чавдаров , професорът е невлолог и се занимава с епилепсия , а за доктор Алексиев от Александровска болница съм чувала добри отзиви  лично ние не сме ходили принего а само при проф,Чавдаров но има мами които са доволни от него.

# 597
Привет на всички смели момичета и мамчета  Simple Smile

Аз също съм мама на момченце, болно от епилепсия-диагнозата му е генерализирана епилепсия с миоклонични абсанси. На 5г. е.Диагнозата му я поставиха скоро, защото от около 6м. започна да се "стриса", не знам как да го обясня-когато му се говори и рязко се смени темата се стриса, като че ли обръща очите малко-всичко продължава около секунда, две, рядко повече. Ние не сме от София, но го заведохме на 4 км. и там му правиха ЕЕГ, което констатира само един пароксизъм в дясно.Сега пием Депакин, обаче прочетох ужасни неща за него и съм доста притеснена.Казаха ни, че това бил малкия дявол, ама...страшно си е  SadЩе потърсим и второ, трето мнение, разбира се. Мислим да го заведем при доц.Алексиев от Александровска, може ли някой да ми каже мнение за него като специалист?
Най-много ме е страх да не изостане умствено, защото е невероятно дете и се надявам с цялото си сърце да се оправи, ккато и всички дечица, споменати в този форум!
Успех и сила ви пожелавам!

Що се отнася до доц. Алексиев мога да кажа само добри думи, защото ако не беше той сигурно нямаше да се реша да имам моят син. Ходя при него от години и съм доволна, вярно не говори много, но каквото и да го попиташ ще ти каже. Не е от тези които говорят и в последствие нищо не казват.

# 598
Здравейте ! Моят син също от много малък /вече почти15год./е с тази коварна болест.До преди да влезе в пубертета  уж се оправяхме,но от 1год. насам състоянието му се влоши и ходим по мъките.Пили сме различни лекарства.Някои помагат малко ,а други не.Май всичко е късмет дали ще попаднеш на точния лекар и дали той пък ще изпише точните лекарства .Всичко е строго индивидуално . Възхищавам се на тези които са имали смелостта да изпробват нетрадиционните методи .Аз винаги съм се страхувала да не би да попаднем на шарлатани и вместо да помогнат - да навредят на детето ми.
На тези които пият депакин хроно искам да кажа, че страничните ефекти не отминават с времето ако се спре приема му.При сина ми се появи тремор на ръцете и започна да пълнее.Имаше страхотен апетит и помиташе всичко що става за ядене,но пък беше добре.Заради страничните ефекти аз поисках да го сменим с друг медикамент/препоръчаха ни ламиктал/ ,но това май е било голяма грешка,защото след това започнаха пристъпи с главоболие ,схващане на крак и ръка, заваляне на говора,които постепенно преминаха в страшни продължителни гърчове.Последва смяна с топамакс,който също не му подейства.Сега ние отново пием депакин в комбинация с кепра.На притеснението ми за страничните ефекти  лекарите отговориха ,че понякога е по-добре да се избере по-малкото зло.Не знам дали това е добре.Всеки ден ставам с надежда ,че днес синът ми ще е по-добре от вчера и че няма да има повече проблеми.
Много ми се иска всички дечица да са здрави.  bouquet

# 599
дъщеря ми пиеше депакин -з месеца,качи  6 кг,започна много да й капе косата,имах чувството че ще остане без коса и й трепереха ръцете,въпреки че имаше подобрение на еег-то й смениха депакина с епитрижин по схема от лекаря,сега намаляме депакина и като,че ли се усеща намаляване на апетита и косопада,няма треперене,

Общи условия

Активация на акаунт