ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 081
  • 867
  •   1
Отговори
# 600
Относно лечителите-сигурно и сред тях има достойни за уважение хора,но защо си мисля ,че и там нещата са много мнОООго комерсиални.Просто злоупотребяват с болката и надеждата на хората.Не съм привърженик само на стандартната медицина,напротив,стига да се помага в действителност.
как овладяхте косопада

# 601
Здравейте.Моята дъщеря е на 23 г. ипреди 1 година получи грандмал.Пие Депакин хроно,от който за тази 1 година качи почти 20кг,косата и много капеше/това почти сме го овладели/,ръцете и треперят.Седне ли да гледа телевизия на 10-та минута е заспала.Студентка е,а има чувството,че не може да помни така добре както преди.Напълняването се отразява много зле на самочувствието и.А лекарката и увеличава дозата/нали е според кг/ и следва още по-бързо качване на кг.За едно 23год момиче от 56-57 кг да стане почти 80 за броени месеци си е направо шок. Други припадъци не е имала,скоро ще прави контролно ЕЕГ.Как се справяте с такива странични действия?Има ли случаи теглото да се нормализира,примерно ако се смени лекарството?
как овладяхте косопада,ние се лекуваме на 4 км, и ни смениха лекарството както писах по-горе, какво ще кажете за лекарите на 4 км

# 602
За спиране на косопада правихме маски.Първата беше с чесън и спирт/за мен това е най- ефикасното лекарство против косопад,въпреки неприятния мирис/,4-5 пъти,по веднъж на седмица.После маската с тривитаминола-мисля ,че я има във форума/красива мама/.За сега резултатите са добри.Косопада спря,започна да никне нова коса.

# 603
За спиране на косопада правихме маски.Първата беше с чесън и спирт/за мен това е най- ефикасното лекарство против косопад,въпреки неприятния мирис/,4-5 пъти,по веднъж на седмица.После маската с тривитаминола-мисля ,че я има във форума/красива мама/.За сега резултатите са добри.Косопада спря,започна да никне нова коса.
какво е тривитаминола

# 604
Това еу едно лекарство ,което се употребява във ветеринарната медицина.Витамин АД3Е.Купувам го от ветеринарна аптека,струва около 5лв  100мл.Понеже след отваряне много бързо губи трайноста си,тегля нужното количество със спринцовка.Слагат се по 1 лъжица тривитаминол,мас,газ,ракияили спирт,оцет,пожелание 1жълтък,мед,кисело мляко.Всичко се разбърква маже се с памуче корените ицялата коса,завива се с найлон и хавлия за 2 часа,после се измива по обичайния за вас начин.Ние ползваме бебешки или детски шампоан.Освен,че се сгъстява косата придобива хубав жизнен вид.Аз я пробвах и върху себе си,косата ми беше станала мн суха и остра от боядисването,сега е добре.

# 605
  • София
Като чета з астаничните действиа на лекасртвата и се замислям за себе си.
Аз пиех "Тегратол", никога не съм имала и едно от разказаните сиптоми.. Не ми е падала косата, не пълнеех, нямах успиване и каквото и да е като страничен признак. Дори си бях с нормални килограми. Никога не съм била пълна. Като изключим редките припадъци и моментите на загуба на мисълта нямаше никакви други проявления.
Пила съм лекарствата 5 години и малко, и нито веднъж не съм имала проблеми от такова естество, което описвате.
Съвсем естествено се питам.....защо съвременните лекарства са с толкова тежки странични ефекти. Сред описаните случай имаше и такива  с леки форми на изява на епилесията и пак едни и същи тежки лекарства приемат болните.

# 606
Това еу едно лекарство ,което се употребява във ветеринарната медицина.Витамин АД3Е.Купувам го от ветеринарна аптека,струва около 5лв  100мл.Понеже след отваряне много бързо губи трайноста си,тегля нужното количество със спринцовка.Слагат се по 1 лъжица тривитаминол,мас,газ,ракияили спирт,оцет,пожелание 1жълтък,мед,кисело мляко.Всичко се разбърква маже се с памуче корените ицялата коса,завива се с найлон и хавлия за 2 часа,после се измива по обичайния за вас начин.Ние ползваме бебешки или детски шампоан.Освен,че се сгъстява косата придобива хубав жизнен вид.Аз я пробвах и върху себе си,косата ми беше станала мн суха и остра от боядисването,сега е добре.
мерси

# 607
 ThinkingМили майчета от прочетеното досега научих за доста странични ефекти на депакина.Ние го пием от 6-7 години.  В началото дъщеря ми също напълня с 15кг.,но ги задържа и сега си е добре с теглото. друго то започна почти всяка вечер да се изпуска бях се видяла в чудо, но след като го намалихме нощният ни проблем спря.Лекуващата ни лекарка ни каза че когато влезем в пубертета (след 12годишна възраст)едобре да минем гинекологичен преглед,защото при момичетата можело да има страничен ефект.НИЕ го направихме и слава богу всичко е добре.Но имаме нередовен цикъл. Някой има ли този проблем? newsm78

# 608
ThinkingМили майчета от прочетеното досега научих за доста странични ефекти на депакина.Ние го пием от 6-7 години.  В началото дъщеря ми също напълня с 15кг.,но ги задържа и сега си е добре с теглото. друго то започна почти всяка вечер да се изпуска бях се видяла в чудо, но след като го намалихме нощният ни проблем спря.Лекуващата ни лекарка ни каза че когато влезем в пубертета (след 12годишна възраст)едобре да минем гинекологичен преглед,защото при момичетата можело да има страничен ефект.НИЕ го направихме и слава богу всичко е добре.Но имаме нередовен цикъл. Някой има ли този проблем? newsm78
може би е от депакина,освен кг и косопад,друг негов страничен ефект е менстр,смущения при момичетата

# 609
Аз не искам никои да ми вярва ЕТИ 7 . Не знам обаче сигурно на вас не са ви вземали лекарите пари , но на нас с мъжът ми изобщо не ни струваше 4000лв, а много повече лечението за 2 месеца , а и нека добавим , че нямаше никакъв ефект. Ние не сме от София и разбира се пребиваването ни там 10 дни и ходенето на мъжът ми до Гърция не беше безплатно. Да не говорим, че в клиниката на 4-ти километър би трябвало да ни дават лекарствата когато сме там, защото личната лекарка няма право да ни изписва в този момент. Но не беше и така ние си ги купихме на свободна продажба ,защото там никой не ти дава нищо , а също и не ти казва нищо. Изследванията, които ги правят са на наши разноски защото няма часове за ЕЕГ и т.н. Вие ако сте от София може да ви е по-евтино, но на нас никои нищо не ни спести, а и на всичкото отгоре една от лекарките ми се развика когото попитах за схемата на лекарствата и стана невероятен скандал. Сякаш, че аз отивам там, защото нямам друга работа. Може и да има надуване на цените, но навсякъде е така. Всеки те гледа в ръцете. Герои на днешно време няма, който да работят за без пари.
А аз смятам ,че човек трябва да се бори и да пробва. За аминокиселините също бях чела, но не мисля че и там ако ми се наложи да отида ще е безплатно. Но все пак е доста обнадеждаващ вариант. Аз не мисля да оставя детето си болно и ще се боря, ако не е този варианта ще търся друг. Но пари се печелят.

# 610
  • Тук някъде.....
Привет отново!

Ами аз се стреснах от страничните действия на Депакин Хроно отначало, но всички лекари ме уверяват, че такова нещо няма да се случи с моя син, защото формата на болестта е много лека, съответно дозата на лекарството е ниска. Явно на всеки му влияе различно, не зная. Относно лекарите на 4 км.-аз съм доволна, внимателни, отзивчиви и най-важното-обучени търпеливо да работят с малки деца. Синът ми не се разплака дори при ЕЕГ, лекарката беше много приказлива и внимателна, а  и той беше очарован от множеството кабели WinkНе зная, след около месец ще го водим в Александровска при доц.Алексиев.Стискайте палци! Мисля да опитаме и при Вера Кочовска, ако е добре жената, защото разбрах, че е била доста болна напоследък. Знаете ли случайно нещо повече за нея-дали приема болни?

Целувки! И бъдете здрави! Heart Eyes

# 611
Привет на всички ние се завърнахме от София както бях писала преди 10 дни.Малкия нямаше пристъпи но поведението му беше много зле. Е за пореден път ни смениха лекарствата ще видим струва ми се малко по спокоен но ЕЕГто ни никак не е добро обсъждаха да му включат Топамакс но за сега смениха ламиктала с Триептал и освен това пием кепра и депакин хроно . Вие ме изплашихте с тези странични ефекти. При нас не съм забелязала ние напротив нищо не ядем и сме много слаби.
Някой пил ли е Топамакс само да не бъркам името да сподели.
Чао за сега.

# 612
Галя, не се засягай лично, не съм искала да те обиждам. Споделих само това,което видях. Разбира се, че "пари се печелят" и ние също няма да оставим детето си така. Готови сме да пробваме всичко, на всякаква цена, която ни е по силите. Въпроса беше в отношението на тези хора, които според мен целяха само и единствено да си направят бизнеса, защото себестойността на тези билки няма и една стотна част от тази сума. Както и да е... Ще се радвам, ако въпреки всичко при вас ЕЕГ-то е било наред и билките са ви  помогнали.
Ние за лекари и лекарства не сме давали толкова много, но ще ти кажа, че преди 3,6 години на дъщеря ми и правиха операция на мозъка - огромен тумор /с размерите на портокал/. Тогава тя беше 3 годишна. Откриха го в детската неврология на 4-ти км. /д-р Божинова/. Още не се бяхме опомнили от кошмарната диагноза и те вече ни назначиха по спешност  ден за операция и екип. Казаха ни че шансът и е много малък, но ще я ВМЕСТЯТ МЕЖДУ ОПЕРАЦИИТЕ...?!! На практика за нас това означаваше, че ще я отворят и затворят. Имаше и лекари, които не ни спестиха направо да ни кажат:"оставете я да си поживее, колкото и остава". Тогава имахме тел. на Вера Кочовска , обадихме и се за да питаме какво да правим. Тя каза да си стягаме багажа и да заминанаваме за Варна /ние сме от София/, там да търсим доц. Кючуков, който единствен ще направи операцията.
Видя ни се много абсурдно от Сф. да се вдигнем,/ където са всички "светила"на неврохирургията/ и да отидем във Варна и то посред зима /беше края на януари-студ и жестоки поледици/. Но, се доверихме на Вера, защото вече се бяхме сблъскали с феноменалните и способности по друг повод.
Операцията беше направена на два етапа през 2 месеца. Първата продължи 3 часа, а втората почти  7 !!!
 Този Човек - Георги Кючуков, сигурно съкрати години от живота си за да спаси детето ни. През 7-те часа на операцията се смениха два екипа, защото напрежението е било огромно сигурно , но той не отстъпи мястото си  докрая на операцията. Когато излезе от операционната си преплиташе краката и ни се струваше, че ще се свлече на пода от умора.
Сега сигурно всеки си вика - "кой ги знае какви пари са му броили...?!" Който иска да вярва, но не поиска една стотинка. Мъжа ми по коридорите го гони дни наред с пликчето с пари. Накрая прие някаква сума като дарение за болницата и това беше. А пък за Вера да не говорим. Тя дори подаръци не приема. Но...хора и хора...! Всеки разбира живота различно и живее според ценностите си. Лошо е обаче, когато спекулираш с човешката болка.
Говоря не само за тези лечители и ясновидци, но и за някои от докторите, които буквално мародерстват пациентите си.

# 613
Привет на всички ние се завърнахме от София както бях писала преди 10 дни.Малкия нямаше пристъпи но поведението му беше много зле. Е за пореден път ни смениха лекарствата ще видим струва ми се малко по спокоен но ЕЕГто ни никак не е добро обсъждаха да му включат Топамакс но за сега смениха ламиктала с Триептал и освен това пием кепра и депакин хроно . Вие ме изплашихте с тези странични ефекти. При нас не съм забелязала ние напротив нищо не ядем и сме много слаби.
Някой пил ли е Топамакс само да не бъркам името да сподели.
Чао за сега.

Здравейте и от мен, Топамакс съм пила преди да забременея. Неговото странично влияние е че сваля ш килоглрами от него. А като цяло съм доволна от действието, поне на мен ми подейства добре. Лек ден в тези жеги  bouquet

# 614
Аз не искам никои да ми вярва ЕТИ 7 . Не знам обаче сигурно на вас не са ви вземали лекарите пари , но на нас с мъжът ми изобщо не ни струваше 4000лв, а много повече лечението за 2 месеца , а и нека добавим , че нямаше никакъв ефект. Ние не сме от София и разбира се пребиваването ни там 10 дни и ходенето на мъжът ми до Гърция не беше безплатно. Да не говорим, че в клиниката на 4-ти километър би трябвало да ни дават лекарствата когато сме там, защото личната лекарка няма право да ни изписва в този момент. Но не беше и така ние си ги купихме на свободна продажба ,защото там никой не ти дава нищо , а също и не ти казва нищо. Изследванията, които ги правят са на наши разноски защото няма часове за ЕЕГ и т.н. Вие ако сте от София може да ви е по-евтино, но на нас никои нищо не ни спести, а и на всичкото отгоре една от лекарките ми се развика когото попитах за схемата на лекарствата и стана невероятен скандал. Сякаш, че аз отивам там, защото нямам друга работа. Може и да има надуване на цените, но навсякъде е така. Всеки те гледа в ръцете. Герои на днешно време няма, който да работят за без пари.
А аз смятам ,че човек трябва да се бори и да пробва. За аминокиселините също бях чела, но не мисля че и там ако ми се наложи да отида ще е безплатно. Но все пак е доста обнадеждаващ вариант. Аз не мисля да оставя детето си болно и ще се боря, ако не е този варианта ще търся друг. Но пари се печелят.
ние също сме от провинцията ,но винаги си записваме час за еег-то и не ни взимат никакви пари ,поне засега не е имало проблеми

Общи условия

Активация на акаунт