ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 009
  • 867
  •   2
Отговори
# 750
Ети желая ти късмет дано това ново лечение ви помогне Praynig
Да кажа и аз че не всички лекарства се поемат от здравната каса има лекарства които изцяло се поемат други частично, а трети изобщо не се поемат. А що се отнася до ТЕЛК мисля че трябва да си от тези по "тежките" диагнози на епилепсията, защото ако е от по-леки едва ли ще те одобрят. Знам го от личен опит. А що се отнася до ресурсните учители те се полагат ако детето ти не може да ходи на училище в смисъл да се адаптира към обстановката.

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 21:58 от ted_

# 751
така е.Моята дъщеря равоти с ресурсен.Ние сме с тежката диагноза.Но по-принцип всички се инвалидизират и ако процентите са над 50 ползваш помощи.Наще на куп са към 200 лв.Не са много,но и това е помощ.

# 752
така е.Моята дъщеря равоти с ресурсен.Ние сме с тежката диагноза.Но по-принцип всички се инвалидизират и ако процентите са над 50 ползваш помощи.Наще на куп са към 200 лв.Не са много,но и това е помощ.
Не съм съгласна че се инвалидизират, а се диспансеризират което са две различни неща. Аз лично съм диспансеризират не инвалидизират. А диспансеризацията мисля знаете се прави основно за вземане на лекарствата с намалени и ако желате да отидете на санаториум, за друга привилегия все още не съм чула.
Но да се дооточня че това става въпрос за по-леките случаи на епилепсията.

# 753
незнам за тебе ted,но моята дъщеря е с 80%нвалидност.Да и е диспансиризирана в София.За всички майки казвам питайте личния лекар да ви насочи за ТЕЛК.Те знаят.

# 754
незнам за тебе ted,но моята дъщеря е с 80%нвалидност.Да и е диспансиризирана в София.За всички майки казвам питайте личния лекар да ви насочи за ТЕЛК.Те знаят.
но каква е точно диагнозата й?Ако не е тайна разбира се. Лека вечер

# 755
генерализирана епилепсия с фибрилни гърчове

# 756
генерализирана епилепсия с фибрилни гърчове
това е може би /не съм сигурна/ от този тип където децата не могат да се обслужвад сами или да  запаметяват добре.

# 757
http://kedrovka.com/arhiv/arhiv22.htm - ето това намерих, мили майки, по повод кетогенната диета, сега ще я чета и аз, надявам се да помогне Simple Smile

# 758
Да ted,от този тип е.

# 759
съжалявам ако съм те засегнала с нещо newsm78

# 760
не си ме засегнала с нищо ted.Верно че е неприятна тема но тук сме се събрали за да обсъждаме и да си помагаме с каквото можем.За това ще отговарям на всички въпроси,дори и на неприятните. smile3525

# 761
dinevata Това може само да ме радва че има хора които разсъждават като мен.
Нанди къде се по загубихте, как сте? Как е малката сладурана?
А за тези които ходят на изследвания и прегледи в Александровска болница да ги информирам Wink че сега не правят никакви прегледи защото ще се местят в Банкя точно къде не знам.

# 762
Мили изстрадали майчици, стигнах до 2 стр. Не мога да чета повече, плача. Това е карма, това е орисия, мамка му!Който не е имал такъв проблем, не цени живота. Борба, борба...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Моето детенце се разболя на 6. Не искам да разказвам трагедията. Само ще кажа 2 факта - аз съм закръгленичка, тогава за 1 седлица отслабнах 12 килограма., майчицата ми, която ми помагаше...почина от мъка! Да, ема шанс, никога не се отказвайте, НИКОГА! Лекувахме го с Депакин 6 години. Спряхме лекарствата и ....преди една година БОЛЕСТТА  се върна. Връща се прокобата! Винаги помнете тази възможност. Сега е на 17 - как да му обясня! Има проблеми с училището, НЯМА НИКАКВИ ПРИЯТЕЛИ! Аз все го гледам в очите и треперя! А ме е срам от всички! Ще се боря, но ми е жал че е самотниче. А е толкова нежен и кротък.

# 763
Балони, Hug.
При нас вече 14 години минаха от последния гърч.Не съм писала в тая тема скоро,но ви чета.Вярвай,че чудото ще стане!

# 764
може ли  дете без изоставане с епи гърч, от лекарства да получи изоставане

Общи условия

Активация на акаунт