ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 044
  • 867
  •   1
Отговори
# 735
Кърстен какво да ти кажа,за мен Синдрома на Уест не се лекува.Изоставането  и ние го имаме,и не мислч че ще го наваксаме някога.Не се отчайвай,намери сили да обичаш детенце силно.Преди години когато разбрах за диагнозата,а ние имаме и ДЦП и Микроцефалия  една жена ми каза- само трябва много да я обичаш.Помислих си кой родител не обича детето си.Но е била права,това е което ни държи да сме заедно.Дъщеря ми е емоционално съхранена  - тя ми се смее,почна да ме закача,но първо трябва да се овладеят гърчовете.А това в повечето случаи е мисия невъзможна.
Като говориме за лечение на епилепсия ,искам да споделя нещо с вас. Иформацията ми не е проверена. Срах ме е да си заведа детето там ,да не би да повториме гърчовете.Похвалиха ми жена ,която с иглотерапия лекува епилепсия.За мен това е много рисковано,да не засегне точка която ще възбуди гърчовете.Но ако щете вярвайте от както ми го казаха все за това мисля.Хем искам да я заведа,хем ме е страх.Имате ли информация за такова лечение на епилепсия.Някой опитвал ли е.

# 736
Кърстен какво да ти кажа,за мен Синдрома на Уест не се лекува.Изоставането  и ние го имаме,и не мислч че ще го наваксаме някога.Не се отчайвай,намери сили да обичаш детенце силно.Преди години когато разбрах за диагнозата,а ние имаме и ДЦП и Микроцефалия  една жена ми каза- само трябва много да я обичаш.Помислих си кой родител не обича детето си.Но е била права,това е което ни държи да сме заедно.Дъщеря ми е емоционално съхранена  - тя ми се смее,почна да ме закача,но първо трябва да се овладеят гърчовете.А това в повечето случаи е мисия невъзможна.
Като говориме за лечение на епилепсия ,искам да споделя нещо с вас. Иформацията ми не е проверена. Срах ме е да си заведа детето там ,да не би да повториме гърчовете.Похвалиха ми жена ,която с иглотерапия лекува епилепсия.За мен това е много рисковано,да не засегне точка която ще възбуди гърчовете.Но ако щете вярвайте от както ми го казаха все за това мисля.Хем искам да я заведа,хем ме е страх.Имате ли информация за такова лечение на епилепсия.Някой опитвал ли е.Четох в един вестник интервю с лекарка невролог практикуваща иглотерапия.Тя каза,че иглотерапията е противопоказна на епилептиците.Когато прчетох това се отказах да търся иглотерапевт,макар че и аз исках да пробвам този начин на лечение.Сега смятам в бъдеще когато дъщеря ми поотрасне да ходим на Йога.Само дано намерим кой ги преподава в нашия град

# 737
nandy гласувах за вас преди около 5дни,на следващия ден пак гласувах,но от 2дни насам все пробвам,но не става!Пише,че вече съм гласувала!Еднократно ли може да се гласува?Аз мислех,че може всеки ден?!Стискам ви палци!  bouquet
Момичета,имам една питанка:боледували ли са децата ви от летния грип/повръщане+разстройство+температура/?Интересуваме ме как става тогава номера с даването на тъй жизненоважните за тях лекарства?И налага ли се непременно болнично лечение?
Преди естествено сме карали подобни вируси,но сега след тази диагноза/епи/не сме и много се притеснявам,защото най ефикасното при нас лекарство за повръщане/Вомакур/прочетох,че е противопоказно за епилептици!Настръхват ми косите!Дано ни подмине!
Прегръдка за всички вас Hug

# 738
Здравейте!
Днес моето слънчице става на 7г.
Пожелахме си здраве както за нас така и за вас, защото имаме нужда най-вече от това!
1dating newsm59

# 739
  • София
Ивана, да ти е здраво слънчицето и само да те радва  Praynig

# 740
Ивана,
Честито ти рожденичка!
Много здраве,много радост и много успехи за порасналото момиче!

# 741
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НИКОЛ!!! Tada  bigdance2
Ивана, да ти е жива и здрава и мнооооого да те радва!
 newsm59

# 742
Ивана, Честит Рожден Ден на Никол! Пожелавам и здраве и мнооооооооого щастливо детство! Да ви радва много и да има послушни родители Wink
 newsm59

# 743
ЧРД,Никол.Да радваш дълги години всички около теб.И най-вече скорошно оздравяване nbirthday

# 744
Благодарим за хубавите пожелания на всички!
Целувки от Никол

# 745
някой може ли да ми каже,след като се сложи диагноза епилепсия,минава ли се пред ТЕЛК,ако да- за какво служи документа оттам, ползват ли някакви "придобивки"

# 746
Здравейте!
Днес ни правиха ЕЕГ и беше много добро,  а и този месец нямаме припадъци!
Искам да Ви пожелая от все сърце и на вас подобрения и пълно излекуване!
Късмет на всички!

# 747
Към DIDA 70
Мамчета, искам да ви запитам за протоколите и изобщо какво се полага на деца с диагноза като нас - Епилепсия. На нас нищо не ни казаха и си плащаме лекарствата, ЕЕГ-то и ядрено магнитния резонас, макар че сме затруднени финансово, но нали знаете, че за децата всичко правим и намираме за тях.Исках и да ми кажете за учителя, който мога да поискам в училище и дали от общината  се полага някаква финансова помощ/еднократна/, кой ви насочи за ТЕЛК комисия и т.н. Всички мнения ще ми бъдат от помощ. Благодаря

ивана за телка се подготвят всички изследвания и питай най-добре личния.Като минете телк отивош в социалните за двойни детски и помощи за инвалиди .Трябва да ти направят и социална оцинка за да ти отпуснат пари и за лекарства.Питай социалните

# 748
Деца с тази диагноца минават на ТЕЛК и на база проценти ако са над 50% им се полагат 70% от минималната заплата, транспортни -8,25, за лекарствна ако имат книжка рецептурна - 8,25, и двойни детски, По принцип ние пием депакин който го взимаме с протокол издаден от невролог, със синът ми се занимава и ресурсни учители  и психолог в училише , учи по опростена програма ,След като представите документ от Телк и подадете документи в социални грижи ви се връщат три години назад парите.

# 749
зависи какви лекарства пиете защото не всички се поемат от здр. каса а за ядрено магн резонанас трябва да се разберете с лекуващия невролог и тук има вратичка да с мине по здр. каса много зависи какъв % инвалидност ще ви дадат от телка и зависи каква социална отценка ще ви направят от закрила на детето.Те определят какви помощи могат да се отпуснат като транспорт,сума за лекарства, обучение, а помощите по чл. 43  отпуснати от социални грижи много зависи от социалния работник към когото ви е района дали ще ви върнат пари с години назад.

Общи условия

Активация на акаунт