ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 106
  • 867
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря на всички, които се отзоваха.Истината е, че много се страхувам.Дали ще спрат ликарствата на Никола, или не-и в двата случая рискът от гърч остава.Как е привас?Има ли някой със спрени лекарства?Какво се случи след това?Желая на всички здраве/много повече/.

# 91
Преди да се срат лекарствата първа се консултирай с лекар. Ако ги спреш изведнъж със сигурност ще получи гърч. Лекарствата се спират последователно по схема изписана от лекуващият лекар. При мен е правена този грешка за това от личен опит го казвам. Успех дано намерита прафилната формула с лекарствата. Peace

# 92
  • София
Здравейте, преди време писах за моя брат, той не беше получавал пристъп от години, може би 2 или 3, и професор Чавдаров му намаляше регулярно лекарствата (Топамакс-а) за да го спре, да ама точно преди Великден той падна в ръцете ми както вечеряхме и направи много силен и продължителен гърч! Така че понякога и това че не се е явявала болестта с години и лекрствата са спирани както трябва не е гаранция за нищо! не искам да плаша никого, просто ви споделям нашия горчив опит! На твърдо мнение съм, че е много важен режима, той започна да работи прекалено от 8 месеца, и съботи и недели и то тежка работа! Това има значение също!
Успех в общата ни борба! И мен живо ме интересува тази кетонна диета!

# 93
Станислава вече  почти 14г. не е имала гърч.Но тя всъщност получи само два гърча и това беше.Нито се разбра от какво е ,нито получи гърч като спрях фенобарбитала изведнъж.Защото аз не знаех че трябва да го спираме постепенно. EmbarassedИ когато разбрах,вече беше късно.Правим еег веднъж годишно за мое успокоение и е нормално всичко,няма отклонения.

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 13:54 от krasi 76

# 94
Здравейте пак,

Детето ми е на 13г и от 10г. възраст получи 2 припадъка от тогава е на Депакин, след това продължиха само потрепвания на едното око , и му включиха, и Ламиктал, потрепванията продължават и от вчера е и с Трилептал, лекува го доцент Божинова, а пък обиколих и много други светила,помощ няма
Моля, пишете ми ако имате такива проблеми и пиете тези лекарства.
А също нека ми пише и някой ако знае дали се лекува това или дали се израства с пубертета.
Кажете ако знаете добър лекар който ви е помогнал.
Благодаря Ви

Здравей, аз лично съм използвала  Депакин, в момента съм на Трилептал и Ламиктал. Доста време приемах Депакина, но преди година запохнах да трепетя като алкохолик от него и лекуващият ми лекар каза че трябва да се отстрани, защото не е нормална реакция. С Трилептала се чувтвам добре, а от скора приемам Ламиктал и немога да ти кажа много неща за него, но нямам проблеми. Не искам да те обезкуражавам, но след като преминах периодът-пубертет припадъците не престанаха. 2г. нямах никакви проблеми с комбинацията Депакин и Топамакс. От Топамакса съм много доволна и мисля че 13г.-то ти детенце може спокойно да го приема. На мене лично ми помага доц. Алексиев - Александровска болница. Но  всеки по различен начин приема и лекарите и тяхната работа. Дано детенцето да се оправи и намерите подходящият за вас лекар.

# 95
здравейте!искам да ви попитам някой лекувал ли се е с Depakine chrono .Как действа при вас ?Дъщеря ми го пие вече 4 месеца и мисля 4е й действа добре

# 96
Аз лично съм пиела Depakin chrono и в предишната си публикация съм писала как ми действаше. Но го пих доста дълго време. Има и нещо друго на всеки организъм действа различно. Дано при  вас е по добре. Успех Peace

# 97
TED много лекарства си изпила в живота си.Много си видяла.Мен ме мъчи един такъв въпрос - как ти се отразява на самочуствието това че пиеш лекарства,.Аз се притеснявам че някой като разбере че детето ми пие лекарства,значи това е причината за изоставането му в психомоторното му развитие.за това съм си наумила да ги спра тези лекарства,постепенно разбира се.да не би те да и пречат на развитиети. А знам че епилепсията не е шега работа,изпитах го не гърба си.8 мес не можахме да я овладеем.Трябва ли да се притеснявам че пиеме много лекарства.дано си ме разбрала правилно.

# 98
TED много лекарства си изпила в живота си.Много си видяла.Мен ме мъчи един такъв въпрос - как ти се отразява на самочуствието това че пиеш лекарства,.Аз се притеснявам че някой като разбере че детето ми пие лекарства,значи това е причината за изоставането му в психомоторното му развитие.за това съм си наумила да ги спра тези лекарства,постепенно разбира се.да не би те да и пречат на развитиети. А знам че епилепсията не е шега работа,изпитах го не гърба си.8 мес не можахме да я овладеем.Трябва ли да се притеснявам че пиеме много лекарства.дано си ме разбрала правилно.
Здравей, това не трябва да те притеснява. В момента съм учителка. С всички тези лекарства, които съм изпила съм изкарала ученическата възраст,студенството си и сега работя. Никой не може да предположи дори, че пия лекрства и че си болна. Когато това не го тръбиш на обществото си живееш съвсем нормален живот. В момента си живея с приятеля и мислим за семейство. И изобщо не мисля за тях е вярно подтискат те но това е рядко. Не трябва да мислиш че то е различно от другите. Оцелят ли се лекарствата и дозата - проблеми няма. Вярно ще трябва време, но ви желая успех на цялото семейство, зощото това е изпитание за всички.

# 99
TED благодаря ти,точно това имах нужда да чуя Grinning

# 100

На мене лично ми помага доц. Алексиев - Александровска болница.
доц. Алексиев е невероятен човек и лекар! би ли ми дала негови координати - загубила съм ги, а една приятелка започна да получава пристъпи и искам да я изпратя там. може и на лични. Благодаря предварително.

# 101
  • гр.София
Здравей Тед,възхищавам ти се за силния дух инепоколебимостта.Желая ти от все сърце едно,а защо не и две прекрасни бебчета в най-скоро време.Доколкото и аз съм чела по въпроса за епилепсията разбрах,че не пречи на бременността.Ако не си се консултирала с гениколог,го направи.Един добър гениколог най-добре ще прецени плюсовете и минусите на приеманите медикаменти.

# 102
Здравей Тед,възхищавам ти се за силния дух инепоколебимостта.Желая ти от все сърце едно,а защо не и две прекрасни бебчета в най-скоро време.Доколкото и аз съм чела по въпроса за епилепсията разбрах,че не пречи на бременността.Ако не си се консултирала с гениколог,го направи.Един добър гениколог най-добре ще прецени плюсовете и минусите на приеманите медикаменти.
Здравей, много блрагодаря за подкепата, която ми оказваш. Като говоря с Вас всичките и ми давате кураж се чуствам още по-сигурна в себе си

# 103

доц. Алексиев е невероятен човек и лекар! би ли ми дала негови координати - загубила съм ги, а една приятелка започна да получава пристъпи и искам да я изпратя там. може и на лични. Благодаря предварително.
Здравей, доц. Алексиев както са ти писали е в Александровкса болница. В момента не мога да ти дам телефона защото не е в мен, ще го имаш. Да знаеш той не работи със здравната каса. ЕЕГ там е 25лв., а консултациите при него са безплатни. Дано успее да ти помогне Peace

# 104

Здравей, доц. Алексиев както са ти писали е в Александровкса болница. В момента не мога да ти дам телефона защото не е в мен, ще го имаш. Да знаеш той не работи със здравната каса. ЕЕГ там е 25лв., а консултациите при него са безплатни. Дано успее да ти помогне Peace
Много благодаря! Приятелката ми започна да получава пристъпи - неочаквано! След ядреномагнитен резонанс - нищо не се видя! Аз лично се притеснявам да няма тумор в мозъка... Недай Боже!!! Алексиев е невероятен - искам да я изпратя при него!

Общи условия

Активация на акаунт