ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 110
  • 867
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте отново!Преди време споделих,че синът ми е с Епилепсия и от 6 години взема Депакин и Ривотрил/от тогава няма гърчове/.Миналата седмица ходихме в София при д-р Божинова.Сега започваме постепенно спиране на лекарствата.Тайничко се надявам това да доведе до край на този ад.
За мамите бих искала да кажа-преди години във Варна намерих Диазепам-гел/за поставяне в дупето при гърч/, сега обаче в аптечните складове го няма.Личният ни лекар ни донесе Диазепам на свещички и сега сме с него като се надявам никога да не става нужда да го ползваме.
Желая на всички успехи с леченията и скорошно излекуване на всички деца.

# 106
Здравей Тед и аз като Бебоче много се притеснявам от лекарствата, които даваме на децата си.Разбирам много добре, че конвулекса е този който подтиска Гърчовете и все пак се питам не е ли именно той този, който пречи да се напредва в психо-моторно отношение?Чета написаното от теб и ме изпълва надежда, но после идва момента в който се изправям пред детето си и пак започват да ме обвземат съмнения, ще проходи ли, дали ще проговори?

# 107
Аз пък такива неща четох за фенобарбитала,че косите ми настръхват,като се сетя дъщеря ми колко фенобарбитал изпи. ooooh!Според изследвания,които са направили руснаците,фенобарбитала води до изоставане на нервно-психичното развитие,когато се приема продължително време от бебета и малки деца. #Crazy

# 108
Здравейте ,на всички майки отдали се изцяло на своите деца.Синът ми е на 2г и 9месеца и е с диагноза Доброкачествена епилепсия.Когато беше на 1 г. и 9мес. получи гърч(спейки) опитвайки да се събуди.С това,което се сблъсках беше страшно и ужасно,защото аз не знаех и не предполагах какво е това.Приеха ни в болница бяха ни направени всички изследвания включително и скенер.Всички резултати бяха хубави и след 1 седм. ни изписаха без да ни поставят диагноза и без да ни предпишат някакви медикаменти.Изминаха 5 месеца и отново синът ми спейки опитвайки да се събуди получи гърч.но различното този път беше че 3дена преди тази случка синът ми се оплакваше от силно главоболие и световъртеж.И този път отново ни приеха в болница и отново започна кошмара.изследвания консулти, невролози.Като по правило пак ни бяха направени всички изследвания,ивсичко отново излизаше перфектно.Аз реших да го заведа в София в дет.невр.клиника.Там ни направиха ЕЕГ то показа че синът ми има огнище с остри вълни в дясната област което се провокира и възбужда на емоционална основа.В момента пием Конвулекс три пъти на ден,и за моя радост от тогава вече изминаха 5 месеца не сме получавали гърч.На всеки 3 месеца ходим на контролни прегледи и се надявам за най кратко време да се отървем от тази коварна болест.Искам да споделя още че синът ми е много жизнено дете,бяга палува играе,говори много добре два езика,не се уморява бързо а нали казват,че деца с епилепсия са с изоставане в своето развитие и имено за това винаги си задавам въпроса дали нашата диагноза е именно тази.Ако има сред вас майки с деца с подобни гърчове по време на сън нека да ми пишат.Чакам да ми пишете и да ми давате кураж .  Hug

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 23:50 от sevi 31

# 109
Здравейте,
Аз участвам във форума най-често в темата за деца с ДЦП - ние сме в тази група. Искам обаче да помоля за малко информация, ако някой може да ми изпрати, за Синдрома на Уест - моя позната е с дете с такава диагноза. Иска ми се ако мога да и дам повече информация. До колкото разбрах това е рядка и тежка форма на епилепсия. За това реших да пиша тук. Момичето е на 2 г и не е получавало припадъци от доста време - овладяли са ги медикаментозно. Сега ходи на рехабилитация в клиниката в красна оляна. Знам, че там са най-добрите, но все пак допълнителна информация не е излишна за всякакви методи. Иначе е с дясностранна хемипареза, която е  засилена при ръката. Искрица видях, че е споделила за лечението на този синдром с хомеопатия. Ако някой има по- подробна информация моля нека ми пише. Може и на лични.
Благодаря  Hug

# 110
Здравейте, забравила съм да напиша, че детето е с мозъчна киста.

# 111
Здравей, Бебо4е,не зная дали ще съм от полза ,но мога да помогна с лекарството ТОПАМАКС - 50 и 100mg.С намаляването на количествата на лекарството, в течене на лечението ми останаха няколко опаковки,които искам да дам на нуждаещ се.
Ако ти върши работа ще се радвам много.Аз самата вземах TOPAMAX и TRILEPTAL, но сега вече съм само на 2-рото.Ако на вас не ви върши работа,моля те кажи ми ако знаеш някой на който да го предоставя.

Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 11:55 от kozich

# 112
Здравей имам един въпрос относно това което прочетох в твоето писмо за Красно поле споменаваш че там са най- добрите относно лечението на епилепсия.Били ми написала точен адрес телефони и имена на лекуващите.интересувам се заради синът ми който е на 2г и 9м.Предварително ти благодаря.съчувствам на твоята приятелка и дано открият правилният път на лечение защото е много трудно да го намериш.

# 113
здравейте! Моята дъщеря от 4месечно бебе получи нещо като припадък, но на ЕЕГ-то беше в норми. Вече е на 5год.10мес., но преди 3год. се появи страхотно главоболие и кръвотечение от носа. Ние сме от Горна Оряховица и нашите лекари ни изписаха Ривотрил главоборието мина, но се получи забавяне в развитието и затова го спряхме. От 3год консумира водорасли от фирма Аквасорс и всичко отшумя! Мога да дам координа на дистрибутори http://www.aquasource.bg Дайте ми координати на доцент Божинова или някой добър детски невролог! Благодаря Ви предварително!

# 114
Здравей!Мога да ти дсам координатите на д-р Попова (детски невролог) работеща в дестска неврологична клиника гр.София.Аз съм много доволна от нея! Hug

# 115
Искрено се радвам че сте намерили правилния път за лечението на Вашата дъщеря!Може ли да ми дадеш координатите на д-р Литвиненко от детска неврологична клиника гр.София? Hug Wink Simple Smile

# 116
Севи ще ти пиша лично

# 117
Здравейте !!!
И ние търсим същото. Няма го в Бг. Има го в Гърция, но се издава със специална рецепта, има го в повечето европейски държави. На нас ни обещаха д ани го донесат от Италия, където можело да с екупи свободно, но все още чакаме.

пожелавам ви успех с намирането!

И ние се сблъскахме с тази коварна епилепсия понеже го няма диезепама ректално доктора ни каза да вземем на ампула и с инсулинова спринцовка да вкараме в дупето. Но да не се налага да го правиме

# 118
Здравей.И аз имам съ6тия проблем с моето беб4е на 11м.И ние напражихме три гар4а за 1 ден и сега сме на Конвулекс.предписаха ни 3 по 2мл, но аз му давам 3по 1мл.не правия ли грешка като съм ре6ила да ги намаля и постепенно да ги спра.не искам да тровия детето с тези лекарства.каде мога да намерия тези лекарства 'вижън'.благодария ви предварително.бадете здрави Hug  bouquet

# 119
преди около месец детето ми получи гърч следствие на висока температура.изпратиха ни на еег ,но за съжаление в център "детско здраве"това беше непосилно за 2,9годишния палавник.докато сложат шапката,докато закачат кабелите и другите процедури с течноста,която е проводник и дени беше пощурял.сестрата слага 2 кабела той маха 3.така и не успяхме.
въпроса ми е има ли някъде в софия еег с по-малко предварителни приготовления,с по малко кабели или де да знам нещо по-поносимо за деца?
благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт