ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 118
  • 867
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравей Цвети!!!
Нямна такова място никъде в София. Навсякъде се слага шапка с проводници, но мога да ти дам съвет отидете когато на малкият му се спи, когато е омаломощен. То по правило така трябва и да се прави, в заспало състояние на пациента.
Имаме доста опит с ЕЕГ-та направили сме сигурно повече от 30 на момиченцето ми... докато беше бебе не мърдаше дори, но вече имаме леку усуквания и показва че й е неприятно. Затова направихме ЕЕГ в клиника Св София, където ни предупредиха да отидем точно когато й е часа за сън, тя се унесе и направихме запис на цели 45мин сън... всичко беше успешно и д-рката разчете правилно резултата. Там сестрата е и просто невероятно спокоен човек, мила и много внимателна. Опитайте там.
Успех   bouquet

# 121
Аз пък такива неща четох за фенобарбитала,че косите ми настръхват,като се сетя дъщеря ми колко фенобарбитал изпи. ooooh!Според изследвания,които са направили руснаците,фенобарбитала води до изоставане на нервно-психичното развитие,когато се приема продължително време от бебета и малки деца. #Crazy
съгласна съм за фенобарбитала, но зависи от конкретния случай! има тежки форми, за които това е най-удачния медикамент!
правете консултации на повече от едно място!
най-важното е да знаем, че епилепсията е лечима!

# 122
Здравей.И аз имам съ6тия проблем с моето беб4е на 11м.И ние напражихме три гар4а за 1 ден и сега сме на Конвулекс.предписаха ни 3 по 2мл, но аз му давам 3по 1мл.не правия ли грешка като съм ре6ила да ги намаля и постепенно да ги спра.не искам да тровия детето с тези лекарства.каде мога да намерия тези лекарства 'вижън'.благодария ви предварително.бадете здрави Hug  bouquet
Ами грешка е! нямаш никакво право ти сама да решаваш каква доза да даваш на детето! не искам да те плаша, но може да е фатално!
тези лекарства винаги се дават по схема - точно определена и много стриктна! консултирай се с лекаря - той единствено ще прецени кога да намали дозата!

# 123
Здравейте,ето координати на доц.Божинова.Сл.тел. 97-02-231. Търсете я продължително в обедните часове,само тогава си е в кабинета,поне това са моите наблюдения.
На 4-ти км правят ЕЕГ - то с упойка.Подходящо е за палавници.

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 21:42 от bebo4e

# 124
Здравейте,
Вече месец се самообучавам по темата. Естествено, защото имам проблем. Детето ми е на 6г. При Т  доста над 41 получи гърч. Преди е имала  такива пак при много  висока Т, но от години не беше правила. ЕЕГ-то не беше добро. Започнахме с конвулекс. Не и понесе. Сега сменяме на трилептал. Направих on-line консултация в чужбина  и им изпратих 3 от 4-те ЕЕГ-а. Неврологът каза, че не са направени добре и на тях няма епиморфна активност. Посъветва ме да търся второ мнение. А аз, наивницата, смятах, че това изследване е сигурно. А дали е така?
Моля, посъветвайте ме къде в София да отида и при кого. На някого случвало ли се е нещо подобно?

# 125
Здравейте!
Искам да споделя моя проблем.Имам дете на 8.5г. ,което от 6 месечна възраст след ваксина ДТК -втори прием е с миоклонична епилепсия-синдром на Ленокс-Гасто-неуточнена окончателно.Консултирали сме се с :доц Алексиев,проф.Чавдаров ,д-р Белопитова ,д-р Христова.Досега е пил:Радедорм,Тегретол,Ламиктал,Сабрил,Топамакс,Синактен-депо,Фризиум ,Аминокиселини ,Епилан Д-Герот ,без никакъв резултат.Има изследвания :ЯМР ,Скенер ,ЕЕГ-та ,генетични изследвания ,и всички без ЕЕГ са б.о.В момента пие Депакин и Ривотрил и получава по два-три генерализирани гърча основно по време на сън.Какъв е вашия съвет ?
Предварително благодаря на всички!

# 126
Неврология - доц. Александър Алексиев, завежда кабинетът, където се правят ЕЕГ, но координати нямам. И други са доволни от него.

# 127
Здравей Анна.Прочетох писмототи и реших да те посъветвам относно това че даваш намалената доза на Конвулекса.Ако наистина сте с диагноза Епилепсия това е неправилно защото организма има нужда от този препарат зада се избегнат гърчовете.Ние вече от 6 месеца го пием и лекуваме огнището което предизвиква този гърч.Изчела съм всичко относно епилепсията и навсякъде пише че трябва да се лекува за да изчезнат тези гърчове.Ние сме на 2г и 9мес и пием конвулекс  3-2-3млВ момента се лекуваме в София.Изследванията които правим показващи как му се отразява Конвулекса на организма са добри  и прогнозата на лекари е че за 2год ще излекуваме огнището и този кошмар ще приключи.Ето вече 6 мес не сме правили гърчове.Моят съвет е давай Конвулекса по правилната доза зада се излекувате по бързо.Дано моят съвет ти помогне донякаде Ако искаш ми пиши за да си обменим опит.4ао

# 128
Здравей Анна,трябва смелост за това което правиш.А за да стигнеш да намаляваш дозата значи нещо те е провокирало.Казвам го защото и аз не давам пълната доза конвулекс на моето дете.Осъмних се в лекарите,те изписват като първо лекарства за епилепсия Конвулекс и след това почват да ти обесняват че има 200 вида епилепсии , трудно се овладяват и т.н.но през това време помага или не ние трябва да си тровим децата с конвулекс все едно е сироп за кашлица.Успех ти пожелавам и помни че победата или загубата си е само твоя.А ти познаваш най-добре детето си.

# 129
благодаря за отговорите.намалената от мен доза я давах само 3 дни,след което си продължехме на 2.2.2. Белчо тази вечер пак направи гърч.другия понеделник сме на контролен преглед и еег.страхувам се много.ще пиша пак скоро.бъдете живи и здрави и вашите бебета.

# 130
Здравейте отново момичета,
да ми кажа започвама да се отчайвам от нашето здравеопазване и здравната каса. Започнах да пия Ламиктал. До сега лекуващия лекар ми даваше мостри за да види дали ще ми подействат добре, до тук много добре зощото всико върви наред, но отивоа вчера в здравната каса да си взема протокола  за Ламиктала и от там ми съобщават, че ще мога да го вземам само този месец, От 01.09. щял да излиза от лекарствения списък. Тези хора как си го представят това нещо? На мен заплата ми трябва да отива само за това лекарство. И лесният отговор им беше :"Лекарят да ви смени лекарството". Тези хора си мислят, че така лесно се сменяват лекарства. А всичко това го правя, за да имам бебче да ви кажа чесно ми се плаче защото нямам изход.

# 131
  • София
Скъпа Тед, напълно те рабирам мила!!! В касата не мислят изобщо за самият пациент като за живо същество нуждаещо се от нормален начин на живот и равни права като всички здрави граждани на страната ни, а като на потребител, на ползвател на техните услуги... като естествено те определят правилата .... а дали е добре за пациента изобщо не ги интересува, дали ще се влоши сътоянието му, дали ще бъде застрашен живота му хич не ги е еня.
Може би знаеш аз имам малко момиченце с тежката Диагноза с-м на Уест и се опитваме да се борим с коварната болест вече 1.3г ... но резултат все още нямаме.... само едно от лекарствата ни е от Здравната каса и ни го дават с хиляди условности и с малко измам от страна на доктора, защото се сещаш че за малки деца не може да се дава голяма доза, а лекарството си има срок на годност от отварянето му и това би означавало че трябва да си купуваме по още 1 шише на месец, а това е непосилно за нас. А всички други медикаменти за нея купуваме от чужбина, защото пак милата ни страна е решила, че за болните от тази болест не трябва да се купуват най-модерните и ефекасни лекарства , а да се дават техни заместители или да се ползват вече остарели медикаменмти, които нямат добър ефект.
И така всеки се спасява поединично, а има толкова семейства които не могат да си позволят скъпите лекарства от чужбина или нямат кой да им осигурява от там и се оставя пациента на произвола на съдбата, а би могло да му се помогне и да бъде излекуван на време.
Исках само да ти кажа, че сигурно ще има протест на 1.09 именно за спирането на Ламиктала и за още едно лекасртво което за астматиците.

Трябва всички да се включим в протеста и да търсим правата си -защото моето дете има право на нормален живот с модерно лечение, а ти имаш право на подходяща поддържаща терапия, за да родиш едно здраво и прекрасно бебче.
Когато разбера подробности кога и къде ще бъде протеста ще пиша тук.

# 132
Мила  Нанди, и аз на това се надявам да има някакъв протест , защото ми е известно че много деца също се поддържат с това лекарство. Но честно казано не очаквам нищо да се промени, ще се наложи да си ги плащаме и толкова. Вече не разчитам на такива протести, да ти кажа работя като учител/ на някои им звучи доста странно/ и с такива протести съм се сблъсквала няколко пъти, но с всеки изминат ден се разочаровам от държавата ни как се отнасят с хронично болните хора. В крайна сметка и ние сме равноправни граждани на тази държава нали така?

# 133
Аз също не вярам в протести.Никой не го интересува.спират лекарството,спестяват малко пари,запълват някаква празна дупка, а останалите да вървим по дяволите.Извинете ме за тона.Някой знае ли какви други лекарства за епилепсия излизат от този списък.

# 134
Здравейте и от мен! Колкото и неочаквано за нас да беше ( сигурно и с вас е било така) ние се сблъскахме с ужасната прогноза епилепсия. Племенничката ми е на три годинки и преди десет дена получи много сериозен гърч със загуба на съзнание, лежа в болницата седмица до като овладеят температурата ( ние да последно се надявахме да е получила фибрилен гърч) и на осмия ден и направиха ЕЕГ - лекарите бяха категорични ЕПИЛЕПСИЯ. Изписаха цял куп лекарства и даже дадоха на майка й от болницата дозата за една седмица. Сестра ми се консултира с невролог от Варна и той без даже да е виждал детето отрекъл наличието на епилепсия, според него ЕЕГ се правило едва след 15 ден от гърча и това което е направено сега не е достоверно. Направо сме се побъркали и не знаем по какъв път да тръгнем. Голямата ми молба към вас е да ми дадете координати на добър невролог в София тук се споменава името на проф. Чавдаров а от това което сте писали виждам и имената на други така, че всяка помощ с информация ще ми е добре дошла.
Много благодаря( дано сте разбрали нещо от това което съм написала, но мисълта ми все още се лута напред назад и не мога да си намеря място) Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт