ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 130
  • 867
  •   1
Отговори
# 135
Здравей мами3,
ще ти кажа моето лично мнение за лекарите в София и по- точно в Александровска болница,
Преди години ходих при Чавдаров - но отношението му към мен беше отвратително. От тогава повече и не отидох при него, се гурно съм била към 15-16год. Каде ли не съм ходила на лекари, в момента лекуващ лекар ми е Доц. Алексиев. Той също работи в Александровска болница, доволна съм от него и бих го препоръчала на всеки  с тази болест. Вече към кой лекар ще се насочи сестра ти това тя само ще реши. Надявам се че съм ти била полезна.

# 136
  • Кори Селести
според него ЕЕГ се правило едва след 15 ден от гърча и това което е направено сега не е достоверно.

След гърч мозъкът се "изчиства". Наистина е добре ЕЕГ-то да се прави когато не е имало гърчове скоро.
Специално за деца...не знам дали въобще някъде правят прецизно ЕЕГ. Ходили сме на много места и навсякъде е едно и също.
Опашка, изнервено дете, което дори да е заспало - докато му слагат шапката и го мокрят се буди, започва да плаче....записа започва...продължава 15 мин и това е....

Трагедия...

# 137
Здравейте мъжки момичета! :изпитах:
Много четох , много търсих , но такава диагноза , като нашата не открих 78
Моят син Калоян е на три години и половина ,много диво и много умно дете ::.През април падна лошо и си удари главата , след което сякаш се вдърви за около 1 минута ( глава ,ръце, крака-цялото тяло беше сковано и дори ми се стори ,че не диша)Не мога да ви опиша какъв ужас изпитах!Първата ми реакция беше да проверя дали си е глътнал езика (челюстта му беше скована) и веднага щом отворих устата му всичко отмина!? Честно казано от стрес въобще не бях сигурна дали си е глътнал езика.След две седмици отново се случи-пак след удар (по скоро чукване) по главичката.В "Пирогов" ни казаха ,че удар ,от който нямаме и цицина не може да предизвика това , но да изчакаме ако се случи за 3 път -тогава да се притесняваме!?Страшно уплашена реших все пак да заведем детето на невролог.В неврологичната клиника ни поставиха диагноза епилепсия ( въпреки ,че ЕЕГ то му беше в норма),изписаха ни лекарства и ни изпратиха по живо- по здраво да си ходим, даже и обяснение за тежката диагноза не получихме.При втората консултация (при друг невролог) ни отмениха изписаните лекарства, които аз така и не дадох ,но остана съмнение за рефлекторна епилепсия или афективно-респираторни гърчове SadМоля всички ,които  имат инфо да ми пишат -аз така и не открих много за тези диагнози
Извинете ме ,ако са прекалила с писането   bouquet ,но аз съм новобранец Embarassed

# 138
Ruri, ние също ходим при проф,Чавдаров  близо 2 год, вече .Аз лично съм доволна но е малко скъпичко .В момента пием Депакин хроно . Сега трябва пак да ходим на контролен преглед но от две седмици се опитвам да се свържа и все не успявам.Онзи ден дори ходихме до клиниката но беше затворено.
Понеже синът ми е в трети клас и има проблем с ъс  запомнянето започнах да му давам BRAAIN BOOSTER това са хранителни добавки които са и за епилепсия. От тях се чувства много добре защото те са и  за имунната система  за нервното и физическо натоварване на детето.

# 139
здравей nonchetoo, до сега не съм чувала за тази хранителна добавка.Ще ни разкажеш ли малко пожече за нея.Кой ти я препоръча,от къде я взимаш и какви други промени виждаш в детето след като му я даваш.

# 140
Препоръчаха ми я мами с такива проблеми като моето дете след което се консултирах с детски невролог и джипито ми. Но за по големи пдробности може да влезнете в гугала и да напишете името на лекарството ,ADLiguid Brain Booster- там ще намерите и аптеките които го разпространяват лично ние го взимаме от миналия ноември е малко е скъпичко 44.00лв но съм много доволна.  Това  нещо се води като специална формула за поддържане на мозъчната дейност и аз лично съм много доволна и ще продължавам да го давам на детенце,При него имаше една неустойчивост при ходенето все казваше че му се вие свят не можеше да говори много добре трудно запомняше  учебния  материаял но сега постепенно всичко като че ли си идва на место . Ще чакам да разбера дали сте успели да влезнете в гугъла и да го откриете.Желая ви всичко добро.

# 141
Препоръчаха ми я мами с такива проблеми като моето дете след което се консултирах с детски невролог и джипито ми. Но за по големи пдробности може да влезнете в гугала и да напишете името на лекарството ,ADLiguid Brain Booster- там ще намерите и аптеките които го разпространяват лично ние го взимаме от миналия ноември е малко е скъпичко 44.00лв но съм много доволна.  Това  нещо се води като специална формула за поддържане на мозъчната дейност и аз лично съм много доволна и ще продължавам да го давам на детенце,При него имаше една неустойчивост при ходенето все казваше че му се вие свят не можеше да говори много добре трудно запомняше  учебния  материаял но сега постепенно всичко като че ли си идва на место . Ще чакам да разбера дали сте успели да влезнете в гугъла и да го откриете.Желая ви всичко добро.

Здравей, моето дете не е с епилепсия , но се заинтересувах от тази добавка.Потърсих я в гугъла, но дава грешка...Някъде в буквите да има замяна случайно?

# 142
Открих го  има малка замяна-ADLiquid Brain Booster- така е правилното

# 143
  • София
Мами, кажете ми, защо детето трябва да е заспало на ЕЕГ изследване? За да не мърда или трябва да е в състояние на сън? Ще излезе ли грешно, ако е будно?

# 144
Дени, малката ми дъщеря направи фибрилен гърч като малка тогава още посещавахме болницата на Чавдаров правихме рехабилитация беше и ЦКС-1,2 степен изчакахме един месец от гърча и направихме ЕЕГ Йоанна не е била нито заспала нито упоена просто не трябва да мърда изобщо и тогава се справихме трудно но успяхме.след това беше на 5 г падна и получи комоцио бяхме в Пирогов четири дни преди да ни изпишат ни направиха ЕЕГ аз казах че тя ще мирува и не я упоиха-получи се добре въпреки че тогава малката си мърдаше палеца лекарката веднага видя и я предупреди да спре.мисля че за персонала и за самото дете и майка да не се изнервят е по добре да спи детето или да е упоено но аз не разреших и така се справихме.

# 145
  • София
Благодаря Светла,
при нас няма да стане да не мърда няколко минути, така че явно трябва да е заспала Simple Smile

# 146
Здравейте отново преди време ви писах но сега се сещам за още неща които искам да споделя.Синът ми ена 9г  и пие Депакин преди това е пил и фенобарбитал и ривотрил и финлепсин и какви ли не още лекарства.Но това което ме притеснява е че има моменти  например когато се върне по късно от училище или при по дълга разходка да му се вие свят и да залита. Разбира се през това време е в съзнание просто иска малко да си почине.Питала съм кой ли не казват ми че може да е от лекарствата или да му пада кръвното.Ето сега пием Brain Booster и се чувства добре но като спрем да го пием незнам какво ще се случи.Н а вас  случвало ли ви се такова нещо моля ви пишете ми. И нещо друго  някой знае ли новия офис на пр,Чавдаров. Благодаря ви и всичко добро

# 147
  • гр. София
Мили хора, не мога да не споделя с вас радостта с която си тръгнахме днес от кабинета на Д-р Литвиненко.
Предписа ни схема за намаляване на Депакина до пълното му спиране.Още не мога да повярвам,че това се случи,но ме хваща и мъничко страх.До сега 2 год. и половина заспивахме горе-долу спокойно,че лекарството помага на Йоанна да не получава нови пристъпи.А сега?Не знам дали някога ще се отървем от страховете си...
Пожелавам на всички вас и на дечицата ви най-вече да чуете това,което днес ни каза нашия лекар.  Hug

# 148
Поздравявам те с добрата новина  и дано всичко бъде наред за напред.Дано след време и ние да чуем такава новина а и всички останали мами. Успех ви желая.

# 149
        Здравейте!
     Това с спирането на депакина ми прозвуча познато и като се поразрових назад намерих темата "Много съм притеснена....." на страница 5 е, можете и да пишете на майката, която също спираше депакин. Пожелавам ви успех.

Общи условия

Активация на акаунт