ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 133
  • 867
  •   1
Отговори
# 555
Галя, страшно много се радвам за вас, продължавайте в същия дух! Много те моля, разкажи нещо повече за тази лечителка - кой ви каза за нея, какво лекува, само с билки ли, от къде е? Моето детенце има страшно много проблеми, вкл. и епилепсия, и ние сме отчаяни и търсим алтернативни начини за лечението му, защото до този момент традиционната медицина не успява да помогне. Ще съм ти много благодарна за всякакво инфо! Поздрави!

# 556
От къде е тази лечителка?И тя ли изписва билките или ти казва кои да си купиш.

# 557
Здравейтеза първи път се включвам,преди 4 месеца дъщеря ми,която е на 15 год,получи гърч и отидохме в св,Наум и ни изписаха депакин но започна много да й капе косата и да й се яде и сега го сменят с ЕПИТРИЖИН, Не е получавала други гърчове,Диагнозата й е ЮВЕНИЛНА МИОКЛОНИЧНА ЕПИЛЕПСИЯ-МОЛЯ КАЖЕТЕ НЕЩО АКО ЗНАЕТЕ ЗА ДИАГНОЗАТА И ХАПЧЕТО
епитрижина е българският вариянт на ламиктала . Ламиктала е много ефикасно лекарство и много деца го вземаха, но септември 2006г. здравната каса го извади от списъка на безплатните лекарства.до тогава една опаковка от 30 таблетки беше междъ 100 и 120лж зависи от грамажа. разбрах че фирмата вносител съди здр. каса и докато трае делото цената е от18 до 23лв. ЗА епитражила честно казано не съм чула нищо хубаво . из пресата се изписа доста по тази тема.
newsm78 ooooh!За диагнозата е най-добре да питате лекар невролог,особено този,който е поставил диагнозата.Питайте-ваше право е! Peace   за "хапчето":Общото между лекарствата Епитрижин и Ламиктал е активното вещество (това,което лекува) Lamotrigine.Различават се по 1)фирмата производител:съответно Актавис/GlaxoSmithKline ; 2)помощните вещества -Понякога те са причина за непоносимост и странични действия!!!; 3)цена:Епитрижин е безплатен за пациента ,тъй като НЗОК плаща.Lamictal25mg купувам свободно по 12,34лв за 30табл.

# 558
  • София
Галя, радвам се че при вас има значително подобрение и напредък.
БИ ли написала повече за тази лечителка!!!
В кой град е, в какво се изразяват процедурите, колко пъти ги правехте, тя ли дава билките или ние трябва да си ги търсим и смесваме???
Има ли и др пациенти излекувани които с абили с епилепсия или вие бяхте първият случай?
Ще сме ти благодарни за всяка подробност която ни кажеш за лечителката   bouquet

# 559
Здравейте! Лечителката е от София и работи на Пиротска. Моя роднина си купува някакъв вестник "Врачка" и там прочела за някакво момиче, което е било болно от епилепсия и е имало припадъци на всеки половин час. Лекували са се в клиниката Св. Наум /където и ние ходим/, но след 1 година лечение са ги изписали с диагноза "БЕЗНАДЕЖДНО". Това е било около 1990г. След като са завели това момиче при тази лечителка и са започнали с билколечението пристъпите започнали да намаляват и нацяло са изчезнали. Сега момичето било на 22 или не знам точно, но оттогава не е имала никакви проблеми. Това се е пишело в статията. И моята роднина ми се обади и ми разказа за случая и ме убеди да пробвам с думите: "Ако не помогне няма и да навреди, та това са само билки". АЗ говорих след няколко дни с нея и тя ми обясни, че първия път може да отида и без детето с всички изследвания. Отидох тя ги разгледа и поиска да си помисли и да прочете обстойно, след 30-40 минути когато се върнах ми каза, че може да ни помогне и започнахме. Тя ми даде 10 пликчета с билки,/каза ни, че не може да ни каже какви са/, които ги зарежда уж с енергия с един кристал. Уговорката ни беше детето само да се къпе с отварата от тези билки всяка вечер и да си продължи с лекарствата. След като свършиха тези билки ни даде още 10. Междувременно ни беше дошло време за ЕЕГ и направихме имаше подобрение , но не беше изчистено изцяло. Ние не знаехме от какво е подобрението и го отдадохме на новото лекарство, което беше започнал да пие от месец. Когато лекуващият ни лекар прегледа ЕЕГ-то ни каза, че не е добре да спираме Ривотрила както бяхме говорили преди месец, но след мое настояване ни направи схема и добави, че в момента когато забележим проблем го увеличаваме до първоначалната доза . Така спряхме Ривотрила и детето имаше видимо подобрение, а проблем нямаше съвсем малко намаляха и стрясканията. Тогава се консултирахме и още с1 лекар и той ни предложи да намалим Депакина и да видим резултата. Намалихме го малко но нямаше подобрение, но и детето не правеше гримаси и не припадаше. След известно време след консултация с него го намалихме още малко и детето започна да спи по-спокойно и той ни каза да го спираме. Така спряхме и  него. За наша голяма радост когато отидохме да правим Следващо ЕЕГ , то се беше изчистило нацяло . Така останахме само на Заронтин, които мен ме е страх да спрем.10 дни вече пием билки и 10 дни почиваме. Страх ме е да спра и с двете. Сега на 16 имаме преглед и ни предстои ЕЕГ може би тогава ще решим какво ще правим.

# 560
Майка съм на дете с Епилепсия и мога да кажа, че ми е много трудно в живота.Въпреки, че имам здраво семейство поличбата си я носим като тежък воденичен камък на шиите.Детенцето е момиченце и се разболя преди пет години.Беше на пет.Вече е на десет, а все още ходим по мъките.Незнам кой лекар да хваля и кой да нападам, но ефектът от лечението продължава да бъде на принципа проба-грешка.Изпила е повечето от препаратите публикувани н страницата - и стари и по-нови - все тая.Но като се замисля най-доволна съм от Ламиктала.Пробвахме с Топамакс,Кепра,Антилепсин,Трилептал,Ривотрил,Депакин,Конвулекс и др.,но те само влошаваха състоянието й.Миналата година детето премина курс на кортикостероиди.Те подобриха чувствително ЕЕГ-то, но фрапиращи резултати не получихме,освен корекция в теглото.Чувам много приказки и хвалебствия се изприказваха по адрес на проф.Чавдаров - баща.Ходихме при него цели две години, но ефектът беше повече от отчайващ.Пробвах при много други светила.В София има наистина добри специалисти.Но все още се лутаме в лабиринта, от който се стремим да излезем.Напатила съм много за тези 5 г.Желая да кореспондирам с майки, имащи моята участ.Мога да дам съвет, но и да получа такъв.Искрено съчувствам на болни от тази каварна болест, но не бива да забравяме, че има и по-лошо.......
Относно ваксините мога да говоря много.При нас заболяването е отключено вседствие и на ваксина.Вече не слагаме никакви, но каруцата е вече обърната.За сега най-голямата ми грижа е нетрайността на паметта при детето.Вече е в трети клас, а не може да чете и пише добре.Вичко постигаме с мого усилия.А когато я понатоваря повече /например за контролна/ - тя получава гърч.
     напълно те раэбирам.И моята дъщеря е с епи.Ходим по мъките вече 7 години и от лекарствата или от заболяването има изоставане.
Тази година отложихме 1-ви клас.Но до-година ще ходим....Нямам представа как.

# 561
10 дни вече пием билки и 10 дни почиваме. 
какво количество течност се изпива на ден

# 562
мерси за инф-ята,на нас никой не ни каза за ламиктал и нашата доза за епитрижина е 2х100

# 563
 HugДобре дошла при нас DINEVATA.Моята дъщеря която е на 17 г. също е с епи и  тръгна с една година по късно училище поради изоставане.ако можеш опиши по подробно вашия проблем .Ще ти помогна ако мога! newsm78     bouquet

# 564
Здравейте на всички в този прекрасен форум.Изчетох всички съобщения и съм много щастлива че ще има с кого да споделям и да търся съвет или да споделя моя опит.А сега да се представим:дъщеря ми е на 7г.Диагноза:генерализирана епи с фибрилни гърчове.Причина:мутация на ген SCN1A.това значи,че гена отговарящ за това да нямаме гърчове при нея просто е мутирал и тя няма защита.Причина за тази мутация, докторите посочват природна грешка.За това епи-то ни е трудно лечимо,почти невъжможно.Лекарствата не ни действат или само временно.Минахме през всички видове.Сега сме на Ламиктал и Кеппра.Пием също и Диамокс и Урбанил"само когато наближава пристъп".Пробвах и хомеопатия и минерали да носи и здравословно хранене и какво ли още не.Да допълня,че заради заболяването има умствено и физическо изоставане.За сега това е,че стана много дълго.за опита с хомеопатията друг път.Чао и кураж на всички,защото знам не е лесно.

# 565
Здравейте dinevata!
Майка съм на две момиченца- на 3,6 и на 6,9 години. Голямата ми дъщеря е с епилепсия от 3 години следствие на тумор в мозъка, от който като по чудо оцеля.Сега се борим с тези припадъци, но в общи линии успеха е нулев. Много ми е мъчно за това,че трябва да е изолирана от връстниците си, защото иначе е много контактна. Ние решихме обаче, че е безмислено да я отлагаме за първи клас и я записахме като частна ученичка.Тя няма изоставане, но пристъпите и са много чести - около 10 месечно и са непредвидими.Бих искала да попитам каква е целта на отлагането? Може би някакво наваксване във времето, или...? Питам защото и нас са ни съветвали това, но така и не разбрах какво ще постигнем с отлагането, при положение, че не се наблюдава подобрение.

# 566
Галя, аз също очаквам с нетърпение да чуя за резултатите от ЕЕГ-то ви на 16-ти. Много се радвам за вас, дано наистина сте решили проблема. Praynig

# 567
10 дни вече пием билки и 10 дни почиваме. 
какво количество течност се изпива на ден
Може да не ги пием, а само да се къпем в тях ако малкия не иска да ги пие. Може да изпие част от тях колкото пожелае, а остатъка да се изсипе в легена за къпане. Той ги пие отскоро по собствено желание. Цяла зима само се къпа с тях. А билките се изсипват в 500мл. вряща вода и се оставят да престоят 24часа.

# 568
Здравейте dinevata!
Майка съм на две момиченца- на 3,6 и на 6,9 години. Голямата ми дъщеря е с епилепсия от 3 години следствие на тумор в мозъка, от който като по чудо оцеля.Сега се борим с тези припадъци, но в общи линии успеха е нулев. Много ми е мъчно за това,че трябва да е изолирана от връстниците си, защото иначе е много контактна. Ние решихме обаче, че е безмислено да я отлагаме за първи клас и я записахме като частна ученичка.Тя няма изоставане, но пристъпите и са много чести - около 10 месечно и са непредвидими.Бих искала да попитам каква е целта на отлагането? Може би някакво наваксване във времето, или...? Питам защото и нас са ни съветвали това, но така и не разбрах какво ще постигнем с отлагането, при положение, че не се наблюдава подобрение.
      Здравей eti7.Отложихме 1-ви клас понеже дъщеря ми трудно говори с ограничен речник е.За това отложихме.Надяваме се,че като кара подготвителна тази година ще е по-добре за нея.А иначе тя посещава детска градина и логопед работи с нея миналата година.

# 569
Здравите всички , то на що си е ходене по мъките .
и моя син е с епилепсия но първото ни заболяване е хидро цефалия и имаме клапа на главичката и затова най вероятно отключихме епилепсия.
Но имаме и много поведенчески проблеми.
Пили сме Депакин,Ламиктал,Финлепсин и преди година ни включиха Кепра и пием една убийствена комбинация от Депакин Ламиктл и Кепра вярно пристъпите спряха обаче поведението е истински кошмар и сега заминаваме за София ние сме от Варна да ни сменят терапията защото той е непоносим цял ден реве за нещо и вика и той се тормози и на мен не ми останаха сили така и на училище не го искат и аз стоя в къщи с него и полудяваме направо.Не може да пие успокоителни защото са противо показни за епилепсията дано новата терапия го кротне малко че не знам до кога ще издържа а и дано да не започнат пак и гърчовете.Ние ходим при доц. Божинова на 4километър.
Желая на всички успех в борбата с коварната болест. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт