ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 074
  • 867
  •   1
Отговори
# 705
  • Тук някъде.....
Здравейте на всички!

Ние ходихме в София на преглед и ЕЕГ на моето момченце е ОК. Повлия му добре Депакина, пристъпи изобщо не е имал /стисанията де, престанаха/. Много бързо след назначаването му искаха да му назначат Ривотрил, ама аз се запънах и поисках да изчакаме Депакина да се понатрупа. Малко се скарах с лекарите на 4 км., но се оказах права и детето е добре. Моля се да продължи все така! А и за всички останали дечица с това заболяване!

Прегръдки  Hug Hug Hug

# 706
 Simple SmileМного се радвам,че сте се преборили с пристъпите.Успех и за напред!

# 707
веднага ли трябва да спрат гърчовете след като се почне вземането на депакин хроно.Вече 3 месеца го пием и не спират.Наблюдава се една отпуснатост, не си дига главата,очите и подскачат.
Моля за помощ.Нека майки със същия проблем да ми пишат на майла ми.

# 708
Здравейте на всички!

Ние ходихме в София на преглед и ЕЕГ на моето момченце е ОК. Повлия му добре Депакина, пристъпи изобщо не е имал /стисанията де, престанаха/. Много бързо след назначаването му искаха да му назначат Ривотрил, ама аз се запънах и поисках да изчакаме Депакина да се понатрупа. Малко се скарах с лекарите на 4 км., но се оказах права и детето е добре. Моля се да продължи все така! А и за всички останали дечица с това заболяване!

Прегръдки  Hug Hug Hug

Радвам се за вас!
правилно си остъпила според мен!

# 709
Даная,депакин хроно ,както и всички други лекарства за епилепсия имат много странични ефекти и то тежки.Но щом не се повлияват гърчовете направете консултация за смяна на лекарството или за промяна на дозите,може би и с друг специалист.Тук във форума има добри мнения за доста специалисти.Аз и по-напред съм писала ,че моята дъщеря също пие депакин хроно и се повлия мн добре от него,ЕЕГ е добре,но сега се борим със страничните му ефекти.Сменихме го с конвулекс хроно,който съдържа същото активно вещество,по препоръка на лекаря,разбира се.Желая ви успех в лечението.

# 710
на моята дъщеря също й бяха изписали депакин хроно , но го замениха с Епитрижин ,въпреки че имаше подобрение на ЕЕГ-то,заради страничните му ефекти

# 711
Даная,депакин хроно ,както и всички други лекарства за епилепсия имат много странични ефекти и то тежки.Но щом не се повлияват гърчовете направете консултация за смяна на лекарството или за промяна на дозите,може би и с друг специалист.Тук във форума има добри мнения за доста специалисти.Аз и по-напред съм писала ,че моята дъщеря също пие депакин хроно и се повлия мн добре от него,ЕЕГ е добре,но сега се борим със страничните му ефекти.Сменихме го с конвулекс хроно,който съдържа същото активно вещество,по препоръка на лекаря,разбира се.Желая ви успех в лечението.
Кажи ми,моля те, какви странични ефекти се наблюдават от Депакина.Анди е на Депакин-сироп.

# 712
  • Тук някъде.....
Депакин Хроно пием от почти два месеца и не съм забелязала никакви странични ефекти при моето момченце. Предполагам, всичко е индивидуално, но, честно казано, малко съм изненадана от мненията, че има тежки странични ефекти. Дори и в листовката към Депакин хроно 300мг. пише, че страничните ефекти са : повешен/намален апетит; смущения в менструалния цикал при момичетата и косопад! А там обикновено пише страшни неща, с които лекарите и фармацевтите се застраховат. Говорих с лекуващия лекар на сина ми, всъщност с доста лекари от 4 км. и други из цяла София /тук включвам и проф. Романски от Св.Иван Рилски, който е признат в цяла България невролог и неврохирург/ и всички до един бяха единодушни, че лекарството е много хубаво и децата се повлияват изключително добре от него, просто трябва да се налучка вярната доза. Аз също бях много притеснена относно страничните ефекти и буквално повишавах тон за да ми кажат истината, каквато и да е тя. Накрая един от тях направо ми каза : Ама какво, госпожо, иската да ви кажа?! Че лекарството ще направи детето ви идиот ли? Така да е, само не ме питайте повече! Laughing Laughing LaughingПоръркаха се от мен, ама ми се струваше и все още е така, че е важно. Вярно е, че всичко е индивидуално, но при нас няма никакви странични ефекти, освен мааалкото повишен апетит /злояди сме/, което е добре за него. Мисля, че няма смисъл да се плашите излишно в този смисъл. Просто с това заболяване сме на принципа на по-малкото зло-т.е детето да няма пристъпи и относително да няма странични ефекти.
А иначе, за Депакина-и аз бях учудена, че според лекарите трябва за 2 седмици да е подействал и понеже при нас все още не беше така, при повторния преглед искаха да включват Ривотрил. Не дадох. просто изчаках и Емо сега не е имал пристъпи, дори и съвсеем незабележими. Никакви. Така, че на него му трябваше месец. Може на друго дете и повече да му трябва, все пак в разумен срок.
От лекарите на 4 км. съм доволна, специалисти са, обръщат внимание на детето и не претупват работата си. Става дума за д-р Томов, д-р Янков и доц.Божинова.
Успех на всички и дано да има само хубави новини за всички дечица. Praynig

# 713
Възможно ли е гърчовете да се влияят от никненето на кучешки зъби.Когато има страшни болки във венците и гърчовете започват.
Ами пием 2,5 мл сутрин обед и вечер.Тя е 9 кг.
Какви странични ефекти има Депакина.

# 714
Здравейте, моето момченце също е с епилипеспия. Вече е на 8, а за първи път това се случи на 05/01/2004 година - в детската градина, както си е спал, повърнал, когато са го видяли, вече бил в безсъзнание, без дишане, посинял...извикали бърза помощ, след което извикаха и мен и съпруга ми, когато отидохме в отделението разбрах, че детето е в кома от около час и не дава никакви признаци на живот, въпреки огромните усилия на докторите....не искам да си спомням този момент от живота си, такъв хаос беше, вчики ме питат какво му е, дали е епилептик, дали има някой в рода / а няма никой/, дали пък не е падал, дали не е изпил някакви лекарства, а аз само отричах и не можех да си обясня на какво се дължи. Но ето че, в края на всички надежди, детето ми си пое дъх и излезе от комата. Аз съм от малък град, след случката бяхме преведени в София, в Университетската клиника по педиатрия. Веднага го поеха в реанимация, беше подложен на всякакви изследвания и след един ден диагнозата беше поставена - Епилепсия с гърчови прояви.
 Тези гърчови прояви се изразяваха в това, че започваха с много силно главоболие, пребледняване, лицето се обливаше в ситна пот, силен вик и като че ли стах у детето и след няколко секунди или минути, не зная до ден днешен, това изчезваше  и все едно нищо. До днес, обаче, се съмнявам, че може би повръщането му по време на сън и късното му откриване стана причина за тази епилепсия...както и да е, минало...не мога да го променя.
Предписаха му депакин хроно, първо от 200, а по-късно от 300, тъй като нямаше подобрение в ЕЕГ-то. Пие само това от 2004 и едва тази година на редовният му преглед се оказа, че има рязко подобрение...което ме направи истински щастлива. Всъщност, пристъпи не е имал от две години - никакви и дано да няма повече. По отношение на Депакина, при сина ми няма странични ефекти, поне на този етап и не искам да има, но тъй като вече е ученик, друго ме тревожи. Изключително разсеян е, в първи клас имах много проблеми с учителката му, не искаше и да чуе за какво и говоря. В началото обаче на втори бях решена да отида и до директора и до където трябва, за да разберат, че детето не е "разглезено" а просто е под влиянието на изключително силни лекарства, но този път учителката ме изслуша с разбиране, дадох и и материали за заболяването и нещата леко се промениха. Притеснява ме това, че на децата им е изключително натоварено в училище, доколкото разбрах, това е типично за повечето дечица - разсеяност, липса на концентрация за повече от 10-15 минути, както и забравяне!!! Моля се само да спре по-скоро лекарствата и това да отшуми. Споделих с лекуващата лекарка, каза хич да не го тормозя, но на мен ми е неприятно, че подхождат към него като към някакъв мързеливец. Моля ви, ако някой има подобен проблем, да сподели.

# 715
Paulad- Този биоенергетик е от групата на Божидара Христова за която бях писала ипо- рано. Те са 12 в България, които работят и са лицензирани можеш да ги намериш и в интернет. Аз съм говорила с хора, който са се лекували при него, но не от епилепсия ,а от миоми , които наистина са намалели и се е видяло подобрение. Аз се заинтересувах след като споделих тук за моето лечение и една жена Ети също беше ходила и каза ,чи е много скъпо когато се обадих ми казаха цена 2000евро минимум, но зависело от състоянието. Ние ходим при Божидара Христова оттогава проблеми нямаме, но аз вече незнам на какво да вярвам и какво да правя.

# 716
Наистина  как ще се изявят страничните ефекти на лекарствата си е до организъм,при всеки е различно или в различна степен.Но при моята дъщеря се изявиха в доста висока степен,лекарката ме успокоява,че всичко е обратимо.При депакин хроно има вероятност от увреждане на черен дроб,затова се следи на 6 месеца;увеличаване на теглото-при нас за година 20кг;падане на косата-не ни се размина;тремор на ръцете-също;бързо уморяване,отпадналост,намаляване на паметта.Подобни са и на конвулекс хроно.От Топамакс се отслабвало,провокира образуване на камъни в бъбреците,може да доведе до глаукома на очите.Е,не съм проучила всички и пожелавам на никого да не се налага.Не мога да си кривя душата,че не е помогнало лекарството,напротив.Но нали искаме само да помага,а не да ра
зваля досега органи .Че инадруги ,здрави че се получава един омагьосан кръг.
      bouquetбЪДЕТЕ ЗДРАВИ  bouquet

# 717
LID78 ,при нас нещата са по-различни,НО:
         Голямата ми дъщеря е на 10 години,справя се почти отлично в училище ,но трудностите са много ,заради лошата система на образование у нас.Та,накратко,ако на ученик в начален курс не му помага родител в подготовката,той е обречен на неуспех.
         Малката ми дъщеря,която е на 5год.,има ДЦП и Епилепсия.Сега пием Депакин сироп и Кепра.Пили сме и други експерименти...Та зная от горчивия си опит как влияят на поведението на дете.
         Затова ще си позволя да те посъветвам:
         Мила,гледай детето да няма пристъпи,да е добре физически и психически,защото нещата са свързани.Не го товари излишно с идиотските изисквания в училище.Нека да овладява необходимия минимум знания.Не го записвай във всевъзможните СИП-ове и ЗИП-ове.Можеш да стимулираш интереса му към знание чрез детски енциклопедии,в които има повече фотоси,чрез смислени образователни филмчета,чрез игри,които да играе с връстници,като "Моята България",шах...
        "Специалните" ни деца трябва да бъдат щадени откъм емоционално напрежение.
         Радвай се,че момчето няма пристъпи и дано това да продължава!
         Късмет! И...не им се впрягай много на даскалите.

# 718
Към plamak, благодаря ти за думите, не знаеш колко много означава това за мен, просто ми липсваше до сега истински контакт с родители в моето положение, уж всички са загрижени, уж им пука, но истината е, че не го ли усети човек върху гърба си - не вярва. И знаеш ли, към учителите имах невероятен респект, но вече имам съвсем различно мнение - някои от тях си струват, но има и такива, които са едни елементарни хорица, дето се чудят само как да извлекат полза от положението в обществото на родителите, а също и как с най-минимални усилия да владеят положението в клас. Много съм разочарована и то от учителка, която се ползва с име и авторитет, но явно тя работи добре с деца, които по правило са послушни и изпълнителни, трудните случаи не са и приоритет. Зная, че детето ми е умно, зная също, че лекарството го промени и то много, борех се със себе си - зная че е най-важно да е жив и здрав, но и ми беше тъжно, че го третират като "лошия" в клас.
 Благодаря ти, още веднъж, пожелавам успех в лечението и при вас и при всички болни дечица, дано по-бързо се излекуват и спрат да поемат тези лекарства!!!

# 719
Моля, напишете името на филма за катогенната диета,който е по действителен случай.Благодаря
филма не е за болни от епи а за дете сатрофия на мозъка което пиеше рапично масло

Общи условия

Активация на акаунт