ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 002
  • 867
  •   1
Отговори
# 765
може ли  дете без изоставане с епи гърч, от лекарства да получи изоставане
Тук съм твърдо ПРОТИВ. от 12 годишна приемам антиепилептични медикаменти. Не съм умствено изостанала, напротив завършех си средното образование с отличен успех след което студентка спец.Физика и математика -това мисля че не са леки материи и повечето хора ги мразът като предмети. След което записах специализация Информатика и така до скоро каквото можеш да уча и да се усъвършенствам го правех , съответно свързано с професията ми, която е учител. Може би в този момент много от вас ще се учудят как така. Но при мен изглежда съдбата колкото и да е лоша тя е и добра. Пиша че до скоро се усъвършенствах защото сега изцяло съм се отдала на малкия си син. Не мога да си кривя душата, че се притеснявам да не би той да наследи болестта от мен/въпреки че при мен е придобита/, но най-рано може да му се направи ЕЕГ на 1год. А и нека все пак не забравяме че това е болестта на гениите. От нея са били болни Айнщайн, Нютон и др.

# 766
отговора -за ученето,ми подейства успокояващо

# 767
Здравейте майчета , за съжаление при нас има леко изоставане както вече не веднъж съм писала и когато съм питала лекарите влияят ли лекарствата донекъде  никога не са го отричали винаги са го допускали като възможност.Незнам не споря , дано с времето нещата се оправят и както се казва дай боже и на нащта улица да изгрее слънце

# 768
Здравейте майчета , за съжаление при нас има леко изоставане както вече не веднъж съм писала и когато съм питала лекарите влияят ли лекарствата донекъде  никога не са го отричали винаги са го допускали като възможност.Незнам не споря , дано с времето нещата се оправят и както се казва дай боже и на нащта улица да изгрее слънце
искрено ви го пожелавам

# 769
балони,тия дни имах среща с прецедателката на ФРДЕ фондация на родители на деца с епи тя беше със майчета и деца от фондацията те бяха от различни градове,но бяха приятели помежду си ако те интересува нещо пиши ми. Hug

# 770
балони,тия дни имах среща с прецедателката на ФРДЕ фондация на родители на деца с епи тя беше със майчета и деца от фондацията те бяха от различни градове,но бяха приятели помежду си ако те интересува нещо пиши ми. Hug
Мен ме интерисува тези срещи само в София ли се провеждат? И ако е так няма ли някаква друга връзка с тях.

# 771
и за какво са тези срещи,кой ги организира

# 772
Аз също бих искала разбира се ако имам възможност да контактувам с такива родители тук при нас в нащто училище има родители с деца болни от епи и наистина е много приятно  да споделиш с тях и да обмениш опит и т.н.

# 773
Мили майчета, фондацията съществува от 1998г.В по големите градове има създадени центрове към фондацията и аако някой има въпроси се обръща към организаторите на дадения център и те ако могат отговарят или се допитват до прецедателката.Мисля че във всеки център можете да попълните молба за членство към фондацията.
Ето как се срещнах с другите майчета.От 8 години фондацията има спонсорство от пристанище Варна като им осигурява база за през лятото за почивка.И аз си мислех ,че са само от София но не имаше от Пловдив ,Габрово,Русе мисля и от Търговище.
Много е важно да се създаде стабилна мрежа из цялата страна за да може когато трябва да защитаваме правата на нашите деца бъдем единни за да ни се чуе думата .Много се радвам, че има интерес към фондацията.
Но г-жа Веска Събева каза ,че е много трудно да се извоюва нещо .Трябва да бъдем упорити да настояваме пак и пак.Да знаем какво искаме и как да го искаме?
Ще я попитам в кой градове има центрове и ще ви информирам. Hug

# 774
  • гр.Добрич
И на мен ще ми е интересно ако имат сайт или адрес в Русе.

# 775
значи от лекарствата наистина се получава изостава,но много зависи от кога ги пиеш и какъв е характера на болеста.Аз лично смятам,че колкото е по-малко детето на възраст толкова повече му оказват влияние на развитието.А и-мейла на фондацията е frde@abv.bg Peace

# 776
значи от лекарствата наистина се получава изостава,но много зависи от кога ги пиеш и какъв е характера на болеста.Аз лично смятам,че колкото е по-малко детето на възраст толкова повече му оказват влияние на развитието.А и-мейла на фондацията е frde@abv.bg Peace

newsm10
Абсолютно съм съгласна!
Лекарствата подтискат /затормозяват/ развитието на мозъка. Затова в случая възрастта има решаващо значение,

# 777
НА КОЛКО ГОДИНИ ТРЯБВА ДА СИ , ЗА ДА НЕ ТИ ВЛИЯЯТ ЛЕКАРСТВАТА,ЕДИН МОЗЪК СЕ РАЗВИВА ДО 21 ГОДИНИ,

# 778

newsm10
Абсолютно съм съгласна!
Лекарствата подтискат /затормозяват/ развитието на мозъка. Затова в случая възрастта има решаващо значение,

Да,четох преди в руска статия,че фенобарбитал, приеман от бебета имал такъв ефект. Rolling Eyes

# 779
ами колкото е по малка възраста толкова по-голямо влияние оказват,но и също и честотата на гърчовете има голямо значение.Защото на мен на времето ми казаха,че при всеки гърч се унищожават мозъчни клетки #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт