Пак за началните училища в Пловдив

• 381 191
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 180
  • София / Пловдив
За тези училища знам, помислих, че и в Пловдив вече ги правят тестовете  Crazy
То и ние ходихме на "изпит" по музика, но той е съвсем различен, колкото да ги отсеят за музикалната паралелка.

# 181
ами аз нямам против да станат нещата с такива тестове
по-добре отколкото да си мерим връзките и контактите

# 182
ПРИЕМ след 4-ти клас в Княз Анександър I - Пловдив :
16.05.11г. (панеделник) изпита по Математика;
18.05.11г. (сряда) изпита по Български;
20.05.11г. (петък) изпита по Англейски.
Днес се записахме и останах приятно изненадана, че НЕ се заплаща участието.

Децата да са в училището в 13:30ч., от 14:00 ч. започват !
Не ми дадоха талон за участие и ми обясниха да си носим само ученическата карта.
Профилираните паралелки са по 1. Ще са около 26 деца ми казаха.

За Патриарх Евтимий пак след 4-ти клас ги знаете, но за всеки случай:
14.05.11 събота - математика - да сте в двора на училището в 8.30ч. Започват в 9.00ч.
15.05.11 неделя - български.
Да си носят ученическа карта може и бележник и талона за участие да не забравите!
Детето влиза направо вътре и си търси стаята и номера на стола (пише ги на талона).
Ако объркат, квесторите ще ги насочат. Споко!
На 20-ти след 12.00ч. ще чакаме резултатите.

Е,.....друго не се сетих да ги питам. Успех!

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 22:45 от Rimas

# 183
  • Пловдив
Rimas, точно така е. И аз ходих вчера и до двете.   Wink
Само че, изпитите в Патриарха почват в 9.00 и ги искат в 8.30ч., не в 10.00 и 9.30 съответно...Пише го и на талона.  Peace

# 184
Благодаря ти за поправката *Бенджи*, веднага напарвих корекцията   bouquet

# 185
  • Пловдив
Момичета, а в Патриарха има ли такса за изпитите и ако да, колко е?  Peace

# 186
В Патриарх Евтимий таксата е 10лв. за всяко едно състезание.

# 187
Уважаеми мами,
Предстои ми да взема решение къде да запиша второто си дете в първи клас. Касае се не за тази година, а за следващата. Решили сме да го пуснем на шестгодишна възраст, защото самото дете има желание, иска да чете и пише, не е наша пркомерна амбиция.
Не съм привърженик на мнението за така наречените "елитни" училища, малко изкуствено ми се вижда, а и не живеем до тях /за добро или не/.
За момента мислим върху възможностите за ОУ "Кочо Честименски", то ни е най-близо, директорката е нова, разбрахме за доста положителни промени, но не познаваме учителите, които догодина ще преподават на първолаци.
В ОУ"Петър Берон" учителката, която поема първи клас догодина, е моя връстница, познаваме се от детинство, харесвам я като човек. Но аз не съм педагог и не мога да преценя съвсем професионално.
Дайте ми някакви съвети!  newsm78 

# 188
  • Пловдив
Резултатите от изпитите след 4 клас в "Патриарх Евтимий" са публикувани на сайта на училището.Браво на дечицата.Дали ще може някоя мама да сподели впечатления от тестовете/специално по БЕЛ/, интересно ми е нивото на трудност.За съжаление тестовете не са публикувани на сайта.

# 189
  • Пловдив
daskal77, мога да го сканирам и пратя.
За мен си беше труден. Според щерката е бил по -труден от този в "Княза"
Добре се е справила.  Flutter

# 190
                Ние нямаме подготовка кой знае каква по БЕЛ, но моят син теста Не го е затруднил.
Има 17 вярни от 24 тестови и въпреки това е назад в класирането.
Направи ми впечатление, че децата от Патриарха имат много добри резултати, каето означава, че подготовката им е добра - все челни позиции.
               По математика сме се справили добре. Все състезателни задачи, но най-много ми хареса, че последните две бяха с "друг отговор" и не могат да се изграят на тото. Който го може - го може. И все челни позиции деца на Академия 21 век, които ще се пробват и за приема в МГ.

# 191
За Княза...... уж директорката каза, че ще е тест 45 мин., после на изпита ни казаха 2 астрономически часа, а децата като започнали им казали 2 учебни и нямало никакъв тест, а състезателни задачи с подробно описване като в МГ. Но синковец каза, че не били трудни. Да видим де, то все се оценява за 6 ама като излезат резултатите......
Казаха, че резултатите ще ги изкарат на 30, 31-ви. Но може и да е лъжа както и регламента до сега. Ще проверя и ще пиша дали има нещо. Работя наблизо.

# 192
  • Пловдив
Уважаеми мами,
Предстои ми да взема решение къде да запиша второто си дете в първи клас. Касае се не за тази година, а за следващата. Решили сме да го пуснем на шестгодишна възраст, защото самото дете има желание, иска да чете и пише, не е наша пркомерна амбиция.
Не съм привърженик на мнението за така наречените "елитни" училища, малко изкуствено ми се вижда, а и не живеем до тях /за добро или не/.
За момента мислим върху възможностите за ОУ "Кочо Честименски", то ни е най-близо, директорката е нова, разбрахме за доста положителни промени, но не познаваме учителите, които догодина ще преподават на първолаци.
В ОУ"Петър Берон" учителката, която поема първи клас догодина, е моя връстница, познаваме се от детинство, харесвам я като човек. Но аз не съм педагог и не мога да преценя съвсем професионално.Дайте ми някакви съвети!  newsm78 

Аз съм чувала много положителна оценка за "Петър Берон". На моя колежка и двете деца учеха там.Тя беше страшно доволна. Ако искаш ми пиши на лични при коя госпожа ще е детето ти и ще попитам за отзиви.

# 193
  • Пловдив
На мен пък ми казаха, че всички изгонени от Симеон Велики отивали в Петър Берон Simple Smile. Колко е истина, не знам. И може би става въпрос за по-големи ученици.

# 194
Нека се включа и аз. Прочетох тази тема, защото ме вълнува, но не се ориентирах кои начални учители са добри в ОУ "Душо Хаджидеков". Вероятно dara е по-запозната, ако е така, моля за малко инфо! Детето ми ще е 1-ви клас 2012-2013, затова се интересувам от учители, които сега водят 3-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт