Пак за началните училища в Пловдив

• 381 188
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
По моите сметки те интересуват учителите, които сега са изкласили втори клас и на есен поемат трети, т.е. 2011/2012 водят трети клас, нали така?

Ако са ми правилни сметките категорично ти препоръчвам Силвия Костадинова. Изключителен учител, прекрасен педагог, всеотдаен професионалист и чуден човек. Тези, които имат щастието да се паднат при нея имат невероятен шанс. Лошото е, че директорът миналата година се заканваше да не дава вече възможност за избор на учител, защото се получавали изключително неприятни ситуации последните две години. Не знам дали наистина от тази година си е спазил обещанието и дали вече е така. Но Костадинова товари много, работи се изключително сериозно там, напъна е голям. Не знам какво точно търсите - дали искате нещо по-лежерно или търсите сериозна подготовка. Ако е първото, ще ви препоръчам друг.  Laughing Макар че, като говорим за Душо Хаджидеков за "лежерно" не знам дали ще дойде реч.

# 196
Много благодаря, dara! Аз не търся "лежерно" учене, искам детето ми да бъде ангажирано и да му се даде добър старт. Затова се ориентирах към "Душо Хаджидеков". Засега мисля че още става "номера" с избор на учител, но дотогава - не знам Simple Smile Ще опитвам, да видим!!!

# 197
Здравейте, ние от септември сме в първи клас в ДУШО. Вече мина родителската среща и да си призная, като майка на първолак, се стреснах. Учителката на сина ми се казва г-жа Гавраилова. Имате ли отзиви за нея?

# 198
А не смятате ли, че се прекалява понякога в определени училища с тази "нележерност"?
Нямам пред вид децата да си карат леко и безхаберно, но и в делението на разни "елитни" и други училища има известна некоректност.
Както ми се струват и приемите след пети клас, особено в училища извън математическата, където се касае за ЗИП-подготовка, а и в ред случаи най-вече се подхранва паралелното образование.
Струва ми се, че едно дете в начално и основно образоване трябва да получи обща култура в повече насоки, профилиране и задълбочаване в конкретни дисциплини да става на по-късен етап.
Така е било на времето, имаше известен опит от страна на управници да си установят нормалната традиция, но ми се струва, че има и доста лобита, които искат друго.
1-4 клас-начално образование.
5-7 или 8 клас-основно.
8 или 9-12 клас - гимназия.  Не смятам, че има нещо страшно да си се въведе единен стандарт и от определен момент нагоре да се профилират езикови, математически и прочие училища. Но не и след начално образование, това ми се струва прекалено. Оказва се, че имаме частни случаи на голяма успеваемост по турнири, олимпиади и т.н., но когато направиха общ анализ от Европа, като цяло децата в България не се славят с голям процент унифицирана успеваемост. А това не е добро образование.

# 199
  • гр.Пловдив
Уважаеми мами,
детето ми догодина е в първи клас.Моля Ви да ми помогнете в избора си в кое училище да го запиша.Колебая се между "Яне Сандански" и "Климент Охридски",това до Белите Брези.Какви са Вашите мнения относно подготовката и подхода на учителите към самите първокласници.

# 200
Нашето образование въобще не е добро. Въобще, ама много въобще.
Учила съм част от средно образование и в бг и сащ, това което е учено в сащ /предъвквано и повтаряно по 100 пъти/, го помня до ден днешен - след 20 години, пък нека после американците да са тъпи.
Ние като много умни, каквото се преподаде, веднага се скача на следващо, без въобще на никой на му пука усвоено и затвърдено ли е.
В първи клас дете вместо да му обясниш за сричките, ще му говориш за звуков модел на думата.... Няма такава простотия като българското образование.

# 201
Аз от много сметки се обърках.Дъщеря ми ще е първи клас 2012-2013, така че проучвам учители ,които сега завършват с 3-ти клас, нали?

# 202
  • София / Пловдив
.....
В първи клас дете вместо да му обясниш за сричките, ще му говориш за звуков модел на думата.... Няма такава простотия като българското образование.

Twisted Evil
То безумният звуков анализ почва още от детската градина. Дребната чете свободно, ама с тези жетони, дето ги мъчиха да я правят тази дивотия, така и не се оправи. Питам няколко пъти кому е нужно туй чудо "звуков анализ", отговарят ми "Има го в програмата"  Tired

# 203
  • Пловдив
.....

Twisted Evil
То безумният звуков анализ почва още от детската градина. Дребната чете свободно, ама с тези жетони, дето ги мъчиха да я правят тази дивотия, така и не се оправи. Питам няколко пъти кому е нужно туй чудо "звуков анализ", отговарят ми "Има го в програмата"  Tired

звуков анализ..това наистина е голяма простотия-заявявам го най-отговорно и като педагог, и като родител.
В програмите наистина е заложено още от детската градина. Още преди децата да са ограмотени. Пълно безумие, което показва,че хората, които правят програмите хал-хабер си нямат от реалната ситуация в училище,т.е. не са действащи учители..Понеже се чудят какво нова да измислят.. и понеже кой знае какви нови неща не могат да се измислят..хайде да спуснем звуковия анализ в първи клас..после.. що пък да не го свалим в ПГ...то последните 10-15 години "новите" учебници и учебни планове това правят-свалят материала от по-горните класове в по-долни.Написани са на безумен, академичен, университетски стил и за да ги разберат децата трябва да им се дешифрират. В общи линии колкото по-високопарно звучи-толкова по-добре / а аз все си мисля,че учебниците са за деца и трябва да са написани преди всичко разбираемо.../

# 204
  • София / Пловдив
И точно в подобни моменти много разчитам на госпожата, при която ще бъдем. Дано да успява тези безумства да ги омекотява, по някакъв начин и децата поне мъничко да разбират за какво става въпрос.

# 205

Ние като много умни, каквото се преподаде, веднага се скача на следващо, без въобще на никой на му пука усвоено и затвърдено ли е.

Затова са все пак учителите, да следят и да преговарят там, където има пропуски при повече от 2 деца.

# 206
При това необозримо количество материал и никакви помощни средства, не го виждам този учител, магьосник да е, не може да се оправи...
Сега си спомням, че часовете ни по нова история бяха под формата на филми. Половин час филм, 15 минути дискусия... колко по-лесно ще бъде, но защо да си играят да правят филми, като могат да сменят учебниците година през година, да се плаща за колективи и да има глупост върху глупост написано.

# 207
Не магьосник, просто трябва да си върши работата. Зависи много и от предмета, но български и математика понеже за мен са основни, си мисля, че е възможно това преповтаряне, когато има нужда.

# 208
Хайде и аз тук - да питам за тракийските училища, макар че яно не са на почит и не се дискутира за тях....
 FlutterОсвен Матевски, който ми е един от вариантите. Rolling Eyes
 Дъщеря ми ще е в първи клас 2012-2013, видях че има и запознати сред вас,  Praynigмоля да споделите впечатления за учители в Матевски, Седмочисленици, Ч. Храбър и Софроний Врачански. Горе-долу и 4-те са ни "под ръка", но не ми е това водещото.

Нямам познати в центъра, не мога да се преборя с адресната регистрация....Иначе съм чувала добри неща са Душото и Алекото.

От Арменското вече се отказахме.

# 209
Здравей Agrimonia,

изборът на училище е трудна задача. Особено когато става въпрос за ученик в първи клас. Според мен е добра идея да отидеш при директорите и на двете училища и да попиташ за учителките които ще бъдат в първи клас. Личното впечатление определено ще ти помогнат за избора. Когато аз избирах училището на моя син беше много важно да се запозная с учителката. Не без значение е и директора на училището - от него зависи посоката по която ще тръгне и училището. Ако директорката на ОУ "Кочо Честеменски" е нова както казваш то би трябвало да има доста идеи за промяна. Самата ти споделяш, че си чула за тях.
Така че нищо няма да ти пречи да отидеш и да разгледаш базата, и да се запознаеш с учителките и директорите. След това ще ти бъде много по лесно да избереш.

Успех!

ПС: Моето лично мнение е да се довериш на колектива на ОУ "Кочо Честеменски" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт