Пак за началните училища в Пловдив

• 386 513
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 810
  • Пловдив
Не е само това - колективът също си е на място

# 811
Моля, кажете ми име на добър учител за втори клас в" Княза".  Миналата година не успяхме да запишем детето там и ни казаха да пробваме във втори клас преди началото на учебната година.

# 812
Момичета,имате ли някаква информация за НУ "Климент Охридски" в Кичука?
Дали има шанс да ни приемат там/след 2 години/ ако адресната ни регистрация не е в Кичука  Thinking

Ще живеем в Белащица,адресната ще е на Полиграфия.Много ще ми е удобно това училище,но какъв е въобще шанса да ни приемат там   newsm78

А "Яне Сандански"   newsm78

Другата алтернатива по адрес е НУ "Петко Славейков",хубаво училище е,но ни идва доста далеч от Белащица.И все пак ще се пътува ако не успеем за Кичук Париж  Tired

# 813
elfi4ka мисля, че няма проблем с адресната регистрация и училището, не е като в градините където се гледа това.В нашето у-ще колкото подадени заявления имаше, толкова и приети деца, не са гледали адресната р-ция, нито пък са отказали на някой.Но има и друго.Нашето у-ще има голям капацитет и може да приема повече деца и според децата да си формира паралелките.Говореше се, че ще са 4, но станаха 5.Ако вашето у-ще има такава възможност смятам, че ще ви приемат независимо от това в кой квартал сте.Трябва да проучиш това най-добре на място.

# 814
  • Пловдив
Дени, в училищата си имат също критерии. Знам, че "Душо Хаджидеков" и "Патриарх Евтимий" имат заложено местоживеене в района на училището - поне за първи клас. Разбира се, приемат и други деца, но поне на теория първо приемат децата от района си, а след това - ако има място - и други

# 815
Дени, в училищата си имат също критерии. Знам, че "Душо Хаджидеков" и "Патриарх Евтимий" имат заложено местоживеене в района на училището - поне за първи клас. Разбира се, приемат и други деца, но поне на теория първо приемат децата от района си, а след това - ако има място - и други
Точно затова трябва да се провери на място.В нашето никой не пита къде живееш.Подава се заявление и всяко се вписва в един описен дневник с входящи номера.Такъв подбор с предимство или райони няма.Според мен така трябва да е.Човек трябва да има право на избор къде да запише дето си.Все пак не сме крепостници.

# 816
  • Пловдив
За тези две училища знам със сигурност, че от години го имат заложен този критерий - затова говоря само за тях. Предполагам обаче, че повечето училища няма да върнат никого - предвид делегирания бюджет и парите, които се получават за всяко дете. Вече оттам нататък зависи и от база, с която разполага всяко училище

# 817
Това е така, защото училищата са са определен капацитет, има доста желаещи и за да не стане така, че за живеещите в района да няма място се иска адресна регистрация.

# 818
Точно затова трябва да се провери на място.В нашето никой не пита къде живееш.Подава се заявление и всяко се вписва в един описен дневник с входящи номера.Такъв подбор с предимство или райони няма.Според мен така трябва да е.Човек трябва да има право на избор къде да запише дето си.Все пак не сме крепостници.

Ето който не вярва, че има критерий местожителство да прочете в сайта на едно от въпросните училища http://www.oudh.org/?p=rules и правото на избор от доста години го няма никъде, колкото и да не ни се иска. Tired

# 819
  • Пловдив
Преди години това нещо го имаше също - учиш в училището, което ти е по район, помня го по себе си поне. За мен това е полезно в някаква степен - има деца в повечето училища, но напоследък пък е много модерно да си запишеш детето в 3-4-5 училища в центъра

# 820
  • Пловдив
Аз за Душото това го знам - в момента живеем в района му. Племенничката ми би трябвало да се води в техния район, защото върви само направо и излиза точно на него, но точно нашият номер на улицата не попада в техния район. Обаче аз си имам пристрастия към "Паисий Хилендарски" в тази част на квартала.

Ето го и за Патриарха същото:
http://www.patriarcha.com/index.php?option=com_content&view= … =13&Itemid=11

# 821
Дени...много ти благодаря  Hug
Да,ще проверя на място най-добре.Разглеждах им сайта,има и там критерии  Tired Местожителството не беше на първо място,но все пак го има  Whistling
Как пък няма за тридетни  Crossing Arms  Laughing

# 822
ами ако е записано някъде детето, но края на септември искаш да го преместиш в др у-ще, а там- паралелките са пълни -  какво става?

# 823
  • Пловдив
Доколкото знам от моето училище - за всяко дете над допустимата бройка се пише докладна до РИО и те трябва да се произнесат. Но не твърдя нищо със сигурност. Това лято знам, че имахме повече ученици за 9 клас и знам, че имаше в този случай вероятност да се пише до РИО за разрешение да са повече

# 824
значи ли ,че не те връщат от у-щето с думите - няма места?

Общи условия

Активация на акаунт