Пак за началните училища в Пловдив

• 381 491
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 935
  • Пловдив
Децата имат право да ходят на градина до началото на м. септември.
След което започва приемът на тригодишните, които пък от своя страна могат да си останат в яслите до тази дата.

# 1 936
  • Пловдив
Отписват ги, ако ти отидеш да си вземеш документа за отписване.
Какъв е този документ за отписване newsm78?

# 1 937
  • Пловдив
Официалният документ от градината, те си знаят кой е, него след това трябва да представите в училището за завършена предучилищна група и т.н.

беба28, тебе и твоето детенце имахме впредвид, но с най-добри чувства.   Peace

# 1 938
  • Пловдив
Официалният документ от градината, те си знаят кой е, него след това трябва да представите в училището за завършена предучилищна група и т.н.

Удостоверението за завършена подготвителна група се издава май месец, ако не бъркам, защото с него записваш детето си в училище. Едва ли след като си го вземеш (май месец), детето не може повече да посещава градината. Как ще го запишеш на у-ще?

# 1 939
  • Plovdiv

[/quote]

Удостоверението за завършена подготвителна група се издава май месец, ако не бъркам, защото с него записваш детето си в училище. Едва ли след като си го вземеш (май месец), детето не може повече да посещава градината. Как ще го запишеш на у-ще?
[/quote]
Ами и на мен така ми обясни директора на НУ Христо Ботев, че с документа за завършена подготвителна група се записва детето в училището, то ако това е същия документ, няма как да стане! А пък другото особено при нас е, че моя син не посещава детска градина в Пловдив, а в община Марица, та при нас със сигурност август месец няма детска градина, затварят детската градина и търся друго решение, за да не скучае детето цял месец. Та затова си мислех да го запиша на лятна занималня. Споделете имате ли отзиви от такива занимални   bouquet

# 1 940

Да удостоверението за завършена подготвителна група се издава в края на месец май. Детето може да ходи до м. септември без проблем,като решите повече да не посещава градината, може и месец юли да е например/, отивате,казвате,дават му отпусното и то вече се води отписано от градината. В случай,че м.юли не ходи,а м. август решите пак да ходи не му взимате отпусното и така то пак ще си посещава градината до м. септември.

# 1 941
  • Пловдив
miss_74, ясно Peace  bouquet

# 1 942
  • Пловдив
Мдааааа, два документа са. С удостоверението потвърждаваш, че детето ще учи в училището, а отпускното е документ за преместване от едно учебно заведение в друго, понеже на тази възраст децата подлежат на задължително обучение и се вписват в едни регистри първо в градината, после в училището.
От училището след това може да ви помолят да върнете документ в градината, че детето е записано в първи клас. Някои го правят автоматично, други молят родителите за това.  Peace

# 1 943
  • Пловдив
Ние хубаво си го казваме отпусно, но реално то се нарича Удостоверение за преместване. Вече са казали, че са два различни документа. Освен това на самия документ трябва да има изходящ номер, както го правим и в училище, когато някой се мести.

# 1 944
Ха, сега ми излиза възможност и за района на Лиляната, имаме познати, които не живеят в Пловдив и нямат против да се водим в единия от апартаментите им. Като локация ми е еднакво удобно с Душото, дори и по удобно /по близо до работата ми и до автобусна спирка/

Ако трябва да избирате между двете на база обучение, кое бихте избрали?

# 1 945
  • Пловдив
Моето е в Лиляната, доволна съм. Деца на приятели са в Душото - и те са доволни.
Виж къде ще ти е по-лесно да направиш адресна регистрация, после подаваш заявления на двете места и където те огрее ...  Peace И най-важното е да си проучиш учителите, които ще поемат децата. Поне в Лиляната донякъде имаш право на избор.

# 1 946
  • Пловдив
Интересно ми е, как и кога окончателно се сформират класовете. Дублажи е ясно в момента, че има много Rolling Eyes, те кога се "изчистват". Ако правилно се ориентирам, това може да стане след като вече си подал удостоверението на завършена ПГ в избраното у-ще newsm78, т.е края на май Rolling Eyes.

# 1 947
  • Пловдив
С предаването на удостоверението става най-точно.
Но преди това училищата сверяват списъците и при дублажи се започва звънене по телефоните, за да се получи потвърждение от родителя. И съответно списъците с приети деца се променят.

# 1 948
  • Пловдив
С предаването на удостоверението става най-точно.
Но преди това училищата сверяват списъците и при дублажи се започва звънене по телефоните, за да се получи потвърждение от родителя. И съответно списъците с приети деца се променят.
Е да де, това е ясно :peace. Но като звънят по телефона, родителят може да каже, а после да се откаже, и стои заето място някъде Rolling Eyes. А някой който иска това у-ще, междувременно да запише детето другаде, защото в избраното у-ще няма места, или пък е резерва детето Rolling Eyes.
Малко объркано стана, дали ми разбрахте мисълта newsm78

# 1 949
  • Пловдив
Като потвърдиш в едното, те отписват от списъка в другото.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт