Къде в Пловдив??? - 15

• 54 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Сенди,предполагам,че млякото го изследват и всичко си е както си му е реда
Има си хас, момичета! Те са държавно предприятие и не могат да избягат от стриктния контрол.

# 241
  • Пловдив

Цената е 1,30 за литър. За изследване предполагам, че нищо не се прави там..., но въпроса беше за домашно мляко Peace

благодаря

Kabiv ,не е сигурно,че го изследват-предполага се,че мандрата го прави

# 242
Има си хас, момичета! Те са държавно предприятие и не могат да избягат от стриктния контрол.
В мандрата минава по реда си, но от там се взима директно от централата Mr. Green

# 243
Здравейте момичета,

Тъй като напоследък нямам никакво време, поизпуснах малко намаленията на летните колекции. Знаете ли за актуално намаление на детски блузки с къс ръкав за 4 годишни момиченца. Искам да накупя за другото лято.

# 244
Прясно мляко има и на Събота пазара. В делнични дни, до обяд мисля, идва един бус от мандра в Хисаря. Доколкото пише, млякото си е сертифицирано по стандарти, издават и касова бележка Peace Струва 1 лев за литър, ако нямаш бутилка, тя струва 0,20 ст, независимо дали е от 1л или от 2 л. Информацията ми обаче е от лятото, оттогава не съм купувала, надявам се и в момента да идва това бусче.

# 245
  • Пловдив
В мандрата минава по реда си, но от там се взима директно от централата Mr. Green

Благодаря за отговора, но не знам тези млека от мандра дали могат да се наричат "домашни", защото предполагам, че кравите пак ги хранят с разни добавки и хормони за повече мляко....При нас в Бургас (докато живеех там) на пазара идваха жени от съседните села да продават мляко, от домашната крава, някой дори правеха сирене и го продаваха.....Знам, че и в Асеновград на пазара има такива хора..Тук при нас в Пловдив няма ли на някой пазар? Simple Smile

# 246
  • Майничка
На пазар не знам, но точно до прелеза преди "Каспела" от страната на Транспортна болница, виждам че гледат 4-5 крави в една къща, сигурно продават и мляко.

# 247
  • Пловдив
Момичета,къде има магазин за дънки...не маркови,но не от моделите,които изобилстват сега!Търся си от типа панталон,с италианския джоб и по широки като модел/като за фигура с по-широк ханш...или не толкова/ Wink

Мерси! Peace

# 248
И аз купувах мляко така, докато не видях един млекар да търси шишета в кошовете за боклук, а друг да подмива шишетата в градската градина Rolling Eyes Ако ви сипват във ваши шишета добре, но такива, които заменят пълно за празно....
Другата причина, заради която се отказах е, че ми обясниха, че само в мандра с висока технология могат да бъдат убити бактериите в млякото. Колко е истина не зная, аз лично 7год съм пила всяка сутрин домашно козе мляко и не ми е станало нищо, но с малките ме е страх да рискувам.

# 249
И аз купувах мляко така, докато не видях един млекар да търси шишета в кошовете за боклук, а друг да подмива шишетата в градската градина Rolling Eyes Ако ви сипват във ваши шишета добре, но такива, които заменят пълно за празно....
Другата причина, заради която се отказах е, че ми обясниха, че само в мандра с висока технология могат да бъдат убити бактериите в млякото. Колко е истина не зная, аз лично 7год съм пила всяка сутрин домашно козе мляко и не ми е станало нищо, но с малките ме е страх да рискувам.
За бутилките, събрани от кошовете, имаше репортаж по телевизията, така че трябва да се внимава наистина.
За мандрата от Хисаря-бутилките бяха нови.

# 250
  • Пловдив
До нашият магазин една жена от близките села всяка вечер идва да продава мляко и когато я попитах дали иска бутилка каза възмутено, че не ползва втора употреба. И като погледнах, защото купувах за първи път тогава - женатат си купува наистина нови бутилки и си дава млякото в тях. Става въпрос за Каршиака, ако някой търси насам да му казвам къде е.

# 251
  • Майничка
Момичета,къде има магазин за дънки...не маркови,но не от моделите,които изобилстват сега!Търся си от типа панталон,с италианския джоб и по широки като модел/като за фигура с по-широк ханш...или не толкова/ Wink

Мерси! Peace

Такива май само в "Бианка" съм нацелвала, ама дори в намаления отиват към 70лв.
Имат магазин на "Цар Асен", с/у "Максимум" и (май) в МОЛ-а.

# 252

Благодаря за отговора, но не знам тези млека от мандра дали могат да се наричат "домашни", защото предполагам, че кравите пак ги хранят с разни добавки и хормони за повече мляко....При нас в Бургас (докато живеех там) на пазара идваха жени от съседните села да продават мляко, от домашната крава, някой дори правеха сирене и го продаваха.....Знам, че и в Асеновград на пазара има такива хора..Тук при нас в Пловдив няма ли на някой пазар? Simple Smile
Имат си пасбище, не ги хранят с хормони Peace
Аз също купувах мляко от жена на пазара, докато един ден не започнах да намирам малки бучки мас в млякото Sick, за да изглежда по маслено... От тогава ме е страх а жената от тогава не идва вече на този пазар Thinking
Всичко е относително Hug. Май обърнахме темата за и против домашното прясно мляко Grinning. Да ни извинят другите потребителки  bouquet

# 253
  • Пловдив
И аз да се включа за тази мандра. Прясно мляко не съм купувала, защото не винаги въпросното камионче е налично. Купувам техни сирене, кисело мляко и кашкавал. На вкус са добри. За фермата знам, че са в процедура за сертифициране за биологична продукция, така че вярвам поне за сега да им е наистина добра продукцията и че кравите са истински щастливи за сега  Grinning. За прясното мляко знам, че е издоено в същия ден, охладено до 3 градуса и откарано за продажба (било единствената мобилна млекопродавница у нас).

# 254
И аз да се включа за тази мандра. Прясно мляко не съм купувала, защото не винаги въпросното камионче е налично. Купувам техни сирене, кисело мляко и кашкавал. На вкус са добри. За фермата знам, че са в процедура за сертифициране за биологична продукция, така че вярвам поне за сега да им е наистина добра продукцията и че кравите са истински щастливи за сега  Grinning. За прясното мляко знам, че е издоено в същия ден, охладено до 3 градуса и откарано за продажба (било единствената мобилна млекопродавница у нас).
за мандрата в Хисаря ли говориш?

Общи условия

Активация на акаунт