Къде в Пловдив??? - 15

• 54 369
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Благодаря за отговора, но не знам тези млека от мандра дали могат да се наричат "домашни", защото предполагам, че кравите пак ги хранят с разни добавки и хормони за повече мляко....При нас в Бургас (докато живеех там) на пазара идваха жени от съседните села да продават мляко, от домашната крава, някой дори правеха сирене и го продаваха.....Знам, че и в Асеновград на пазара има такива хора..Тук при нас в Пловдив няма ли на някой пазар? Simple Smile
[/quote]

Извинявайте, че се намесвам, но понеже съм малко по-запозната, преди имахме мандра да ви кажа малко инфо - кравите са единствените животни заедно с другите тревопасни на които не се дават добавки! Трябва да ви притеснява само ако са лекувани с антибиотици. Относно бактериите мога да ви посъветвам едно, варете по възможност млякото на водна баня колкото може по-дълго, на най - слабичкото на котлона към момента на завиране и кипване, това се нарича "задръжка на млякото"тогава голяма част от бактериите умират. Никога никой не може да бъде сигурен когато си купува мляко независимо от къде, хората които са го доили дали са си мили ръцете и дали са измили вимето!  newsm78 Преди години когато нашите майки са били деца сигурна съм не са се разболявали от прясното мляко?! Peace

# 256
  • Пловдив
Kabiv, за тази, да  Peace
astravera, имаш предвид всяко мляко ли да се вари? И това дето пише за директна консумация?

# 257
  • Пловдив
А къде се намира този Събота пазар, където има мляко от мандрата в Хисаря, че аз от скоро живея в Пловдив, и не разбрах също идва ли още това бусче и в колко часа?

# 258
Искам да направя за спомен гипсови отливки на крачетата и ръчичките на бебето (то всъщност е обратното на отливка  Blush). В тази връзка търся подобен готов комплект за работа. Дали няма таквоз нещо в Джъмбо или в Хипо Ленд? Thinking Иначе ще тичкам за медицински гипс от санитарните аптеки.

Такива има доста видове във Вис Виталис, ама са си скъпички. За съжаление за деца всичко май е доволно завишено:)

# 259
Здравейте момичета, малко извън темата е, но ме гложди...как се казваше филма с Пенелопе Крус, в който играеше готвачка по телевизията?

"Жена на върха" ли?
Готвачка беше и в един филм на Алмодовар, Volver (Завръщане), но имаше ресторант, не ТВ шоу.

А, точно Жена на върха! Никога нямаше да се сетя, пу, старост нерадост Laughing
А Volver ще го гледам с удоволствие също, мерси момичета:)))

# 260
  • Пловдив
Kabiv, за тази, да  Peace
astravera, имаш предвид всяко мляко ли да се вари? И това дето пише за директна консумация?

Естественно, че не се вари, то вече е минало процес на стерилизация, но искам просто да ви успокоя, че не е толкова страшно това да си купите домашно мляко, те така или иначе го предават на пункта, там се смесва с другото изкупено мляко и така отива вече влиза в цеха за преработка. Peace

# 261
jul, ако имаш техни координати, моля те пиши ми ги на ЛС Praynig
и аз за ВСИ-то искам да добавя, че са сертифицирани от Балкан Биосерт. Абсолютно съм сигурна за растителната им продукция (с която хранят и животните), защото това лято продавах техни био зеленчуци и плодове, но още не съм се заинтересувала за животинската им продукция. Убедена съм, че си контролират качеството стриктно, но тепърва ще разпитам професора и агронома.
Мия, благодаря ти!

# 262
Искам да направя за спомен гипсови отливки на крачетата и ръчичките на бебето (то всъщност е обратното на отливка  Blush). В тази връзка търся подобен готов комплект за работа. Дали няма таквоз нещо в Джъмбо или в Хипо Ленд? Thinking Иначе ще тичкам за медицински гипс от санитарните аптеки.

Такива има доста видове във Вис Виталис, ама са си скъпички. За съжаление за деца всичко май е доволно завишено:)

Ей на тази фирма са във ВВ: http://family-bg.com/advanced_search_result.php?search_in_descri … t&x=0&y=0

Аз лично съм ползвала този в кръглата метална кутия, донесоха ми го тогава от Виена, после и тук ги пуснаха.
Ако си вземаш, гледай да може да се затваря, че ако седи навън се напрашава и се губи ефекта:)

За малко дете не е подходящо да е 3D, защото за тях трябва да се седи много време неподвижно-мисията невъзможна Laughing

# 263
В ДМ има био прясно мляко 1л-2лв  Peace

Тази мандра от Хисар, продава ли някъде в Пловдив сирене, кашкавал?

# 264
Тази мандра от Хисар, продава ли някъде в Пловдив сирене, кашкавал?
Ne знам за хисарската мандра, но знам за 1 друга мандра, чието сирене е като това от детството ми. Дори придирчивият ми свекър си поръча повторно след като го опита (той страда по отминалите времена).
Не правя реклама, защото нищо не печеля. Сиренето е прекрасно!

# 265
  • Пловдив
Животинската продукция на ВСИ със сигурност не е сертифицирана като биологична, но това не означава, че не е хубава.

# 266
  • гр.Пловдив
Пиша за да Ви попитам дали може да помогнете. Дъщерята на жената, която чисти офиса ни е в 8клас, но още няма учебници.. Моля ако някоя мама има излишни да помогне, а тези които не успеем да съберем аз ще и ги купя.
Моля Ви, нека помогнем за едно добро. (на лични за да не пълним темата)

# 267
  • София
Къде се премести магазина на Стела Белчева? Виждала съм го някъде,но сега не се сещам.

# 268
  • Пловдив
Магазин,, Стела Белчева ,,е до подлеза на аптека Марица.Като  вървиш в посока пешеходния мост,вляво се пада./близо е до подлеза/.

# 269
Да се включа по темата за мобилното мляко - http://www.marica.bg/show.php?id=28378 , продуктите им кис.мляко, кашкавал и сирене са с марка Екопродукт 2003, но незнам къде в Пловдив се продават такива  Rolling Eyes Аз лично купувам само такъв кашкавал -  много го харесвам, сиренето също е хубаво  Peace

Общи условия

Активация на акаунт