Отново за гърнето на годинка

• 6 776
  • 145
  •   1
Отговори
# 30
Нямам нищо против мързела. Съвсем ясно казах, че има й други причини човек да се мотивира. Дали ще е за да не дава пари за памперси, дали ще е за да не зарива с тях планетата, дали ще е за да не държи кожата на детето влажна с часове, дали ще е защото го е срам от съседката, всеки си има своята причина. За него тя е единствената основателна, защото го мотивира да действа.

Иронията, която си употребила, предполагам не се отнася до мен, понеже не съм казала нищо, което да е логически свързано с твоето изказване.

# 31
но не мога да разбера как да схване, че трябва да казва когато има пиш?

Ами няма как да го "схване"-трябва да може да контролира-т.е. задържа до момента на слагане на гърне/тоалетна, а това се случва около 2-рата годинка Peace
Горещо препоръчвам книгите на детския психолог-Ф.Додсън, в които обяснява и защо махането на памперса става именно на/след 2г.

Е как го схващат някои деца? Ходи в кърмаческия да видиш колко са без папита. Има деца и на 3 не си казват,ама по мои наблюдения, на майките им е по-лесно така.
На детския психолог Ф.Додсън сигурно не му се е занимавало.  Сигурно е американец. Те не се престарават с съветите, сакън някоя майка да не се понапъне повечко.

Би ли ми обяснила какво е "папита"? На мен защото такава дума не ми е известна newsm78
Относно кърмаческия-аз редовно съм там, но ти явно не Laughing (за справка-виж статистиката Wink)
По въпроса за това, че едни деца по-рано са без памперс-чисто дебнене и дресировка на майката...как беше:.. "Аз от годинката нататък съм ги слагала и двамата ми сина на гърне след сън и след разходка, децата винаги пишкат по това време."
Да, наистина...ама не че си казват Mr. Green
А преди да изобретят памперсите, са ни "учили" точно по същия начин, защото не им се е перяло пелени с допотопни "перални машини", и с настърган сапун, защото и прахове за пране толкова имало..та така по цял ден почти Crazy
Та ако са имали под ръка памперси, мислиш ли че не биха се възползват от тях, и не биха си улеснили живота? newsm78

Не мога да разбера, за какво спорите , след като нещата са повече от ясни. Някой практикуват ЕБХ и така им е по-лесно, това не е точно дресировка , а по-скоро следваш сигналите на бебето. НО това пък от своя страна не означава , че то е узряло да си "казва" или пък организмът му задържа осъзнато. Всичко си има едно естествено обяснеине. Също съм сто процента сигурна , че децата след годинката имат необходимият потенциал да разберат , за какво иде реч във връзка с личната хигиена, НО отново не са готови , защото този процес е просто избирателен. Визирам това, че ДА едно детенце на 1г. и 2м. може да задържи един два пъти и да схване идеята за гърнето, но има къде ,къде по-интерсни неща за него , за да свикне с въпросният принцип на изхождане. Това не е до узряла отделителна система, а от нервно и емоциално съзряване. Двете неща не вървят ръка , а едно  след друго. Нещата са много ясни , кво сте седнали да спорите , даи детето е дресирано или майките ги мързи. Tired

# 32
Значи аз трябва да считам моето дете за нещо повече от другите, защото не го изпишквах след разходка или след сън, а той сам си ходеше в тоалетната на 1година  3 месеца.  Mr. Green

# 33
Според мен при всяко дете е различно.... моят син започнах да го слагам на гърне от 8 мес, но в един момент започна да отказва да седне на гърнето и плачеше много. Отказах се и започнах да го слагам на дъска на тоалетната чиния когато беше почти на 2 год, тогава всъщност почна да осъзнава за какво става въпрос, научи се за 3 седм.

# 34
  • София
Не знам какво се цели с "махането" на памперса на 7-8-10-месечна възраст - да се похвалиш, че вече сте го махнали? А детето продължава да се напишква в гащите до 2-2.5-годишна възраст, което значи опикани и изцапани матраци, дивани, столове, килими и т.н., дрехите изобщо не ги броя, те поне се перат лесно. Щом не може да каже и да се сдържа, значи не е готово, следователно се изчаква да му дойде времето и детето да бъде физиологически готово за тази крачка. Като дойде моментът, "операцията" по махане на памперса отнема няколко дни до седмица-две, не повече.

# 35
Съжалявам,4е пиша в темата на авторката,но не ми се иска да пускам нова Hug
Моето моми4е е на 2г ве4е и все още сме с памперс ooooh! Знае какво се прави в 00,знае и какво прави тя в памперса,казва си след като свърши работата.Но не иска в ърнето.Сякаш на инат ooooh! Ве4е е прекалено голяма и по4ти няма детенце на 2,което още да е с памперси.Има и друм момен-запо4нала е да се възпалява много бързо.Все пак е на 4овешка храна и това си дава отраение.Опитах да я държа само по гащи4ки,но не се впе4атлява особено щом ги опишка.И с мобли и с каране не се полу4ава.
Съвет???

# 36
А моето почти 3 годишно момиченце си има любима игра : например, 10 дни поред ака в гърнето, напълно самостоятелно, отива и сяда без някой да я подсеща. След това 4-5 дни ака само на гащите. Ха кажете, какво е туй чудо ?!! Нямам си на идея как да спре този "концерт по желание". Кошмар. ooooh! Cry

# 37
Значи аз трябва да считам моето дете за нещо повече от другите, защото не го изпишквах след разходка или след сън, а той сам си ходеше в тоалетната на 1година  3 месеца.  Mr. Green
Отглеждаш си физиологичен гений/ ужас какъв термин сътворих/. Mr. Green Laughing Mr. Green

# 38
  • София
Моето моми4е е на 2г ве4е и все още сме с памперс ooooh! Знае какво се прави в 00,знае и какво прави тя в памперса,казва си след като свърши работата.Но не иска в ърнето.Сякаш на инат ooooh! Ве4е е прекалено голяма и по4ти няма детенце на 2,което още да е с памперси.Има и друм момен-запо4нала е да се възпалява много бързо.Все пак е на 4овешка храна и това си дава отраение.Опитах да я държа само по гащи4ки,но не се впе4атлява особено щом ги опишка.И с мобли и с каране не се полу4ава.
Съвет???

няма нищо ужасно, срамно и ненормално в това дете на 2 години да е с памперс, аз лично пък почти не познавам дете със свален преди 2 години памперс, даже опити не правят повечето преди това. Не е прекалено голяма...
остави молбите и карането и детето за малко намира. Като се поуспокои след месец-два пробвай пак.

Кое по-точно й се възпалява не разбрах...
Храната няма общо с това къде пишка и ака едно дете, нито пък води до възпаления, така че не знам какво отражение е дало точно...

# 39
И аз не познавам около мен дете на 2г. без памперс.Не мога да  разбера какви са тези амбиции - в края на краищата никой не се е оженил с памперс Simple Smile Споко - детето ще си покаже кога е готово - другото си е насилие със обратен резултат.

# 40
Съвет???

няма нищо ужасно, срамно и ненормално в това дете на 2 години да е с памперс, аз лично пък почти не познавам дете със свален преди 2 години памперс, даже опити не правят повечето преди това. Не е прекалено голяма...
остави молбите и карането и детето за малко намира. Като се поуспокои след месец-два пробвай пак.

Кое по-точно й се възпалява не разбрах...
Храната няма общо с това къде пишка и ака едно дете, нито пък води до възпаления, така че не знам какво отражение е дало точно...
Благодаря за отговора Peace Възпалява се изцяло отдолу.Дори и 2мин да е стояла наакана пак се зж4ервява!
Не знжя какво отражение има храната,просто го споменах.Разбира се,4е няма да настоявам и да я карам насила Peace

# 41
  • София
ами наблюдавай я, обикновенно на тази възръст си личи доста ясно кога детето ака и махай памперса моментално след като свърши.

# 42
Съвет мога да дам, поне ние така се справихме.На 1.3г  началото на лятото реших да махна памперса. Детето акаше в гърне от 7 месец, така че с гърнето не съм имала проблем.Като я слагах на гърнето да пика или навън (през 20-30мин ) и повтарях Мамо пиш, мамо пиш, мамо пиш, много пъти повтаране, детето го наблюдаваш непрекъснато и ще разбереш кога и се пика.Отначало тя не казваше нищо, а започна да става не спокойна и да се сърди като и се пикаше, след това мина през слагане на ръката между крачетата и накрая каза...Мамо пиш.Първо започна да го повтаря непрекъснато без смисъл,но след ден два вече го казваше когато и се пика.Всичко това се случи за един месец. Успех.

# 43
  • София
но не мога да разбера как да схване, че трябва да казва когато има пиш?

Ами няма как да го "схване"-трябва да може да контролира-т.е. задържа до момента на слагане на гърне/тоалетна, а това се случва около 2-рата годинка Peace
Горещо препоръчвам книгите на детския психолог-Ф.Додсън, в които обяснява и защо махането на памперса става именно на/след 2г.

Е как го схващат някои деца? Ходи в кърмаческия да видиш колко са без папита. Има деца и на 3 не си казват,ама по мои наблюдения, на майките им е по-лесно така.
На детския психолог Ф.Додсън сигурно не му се е занимавало.  Сигурно е американец. Те не се престарават с съветите, сакън някоя майка да не се понапъне повечко.

Би ли ми обяснила какво е "папита"? На мен защото такава дума не ми е известна newsm78
Относно кърмаческия-аз редовно съм там, но ти явно не Laughing (за справка-виж статистиката Wink)
По въпроса за това, че едни деца по-рано са без памперс-чисто дебнене и дресировка на майката...как беше:.. "Аз от годинката нататък съм ги слагала и двамата ми сина на гърне след сън и след разходка, децата винаги пишкат по това време."
Да, наистина...ама не че си казват Mr. Green
А преди да изобретят памперсите, са ни "учили" точно по същия начин, защото не им се е перяло пелени с допотопни "перални машини", и с настърган сапун, защото и прахове за пране толкова имало..та така по цял ден почти Crazy
Та ако са имали под ръка памперси, мислиш ли че не биха се възползват от тях, и не биха си улеснили живота? newsm78

"папита"=памперси, тук я научих тази дума. Мислех че всички
На година не са разбирали нищо, това е сигурно, но на година и половина разбираха много добре. Големия си казваше, малкия проговори по-късно, той се хващаше за гащичките и казваше "Ъ". Това вече не е дресировка. През нощта децата ми не са пишкали, защото бяха само на кърма и не са поемали толкова много течности. Но в това не се заклевам, не знам другите кърмачета защо пишкат нощем.
Нямам място в кърмаческия защото кърмех само 2 години, а и там не ми харесват някои идеи. За мен кърменето е нещо естествено, няма нужда от прокламации.

Виж, не искам да се заяждам, имам опит и от двете си деца. Намерила съм моя начин, други майки са го копирали от мен, при повечето проработи, при някои не.

За мен да приучиш детето на гърне, не е зор а приятна част от майчинството, също като да научиш детето да познава буквите.

# 44
Не знам какво се цели с "махането" на памперса на 7-8-10-месечна възраст - да се похвалиш, че вече сте го махнали? А детето продължава да се напишква в гащите до 2-2.5-годишна възраст, което значи опикани и изцапани матраци, дивани, столове, килими и т.н., дрехите изобщо не ги броя, те поне се перат лесно. Щом не може да каже и да се сдържа, значи не е готово, следователно се изчаква да му дойде времето и детето да бъде физиологически готово за тази крачка. Като дойде моментът, "операцията" по махане на памперса отнема няколко дни до седмица-две, не повече.
Подкрепям!
На две и половина сам,самичък отряза памперса ОКОНЧАТЕЛНО.
И дневен и нощен.Без драми и без проблеми.
Един,два пъти се напишка (през деня) и никога през нощта.
Пробвах и по рано.
Резултата беше ,че се заинати и се получи обратното.
Дори като чуеше за тоалетна ставаха драми.Беше му писнало да го тегля натам.
Радвам се,че се усетих навреме.
Просто не му е било времето,независимо какво съм искала аз и доколко съм инат ,за да настоявам.

Общи условия

Активация на акаунт