Отговори
# 30
като споменах емпатия имах предвид нещо от този род :
Това което ще копна ми се иска да обсъдим. Имате ли подобни преживявания? Всъщност това е истинска емпатия

"Така може да ви прозвучи , че се майтапя или че съм луд , но се кълна че говоря истината .

Започвам:

Много пъти примерно как си седя удома и гледам телевизия и сменям различните канали и изведнъж в главата ми минава някаква мисъл която е незъзнателна ( имам предвид че не се осещам че мисла за това нещо , просто мисля за него ) и след няколко секунди намирам канал на който дават това което ми е минло през ума .

Пример :
Търса си нещо интересно и сменям каналите и изведнуж в главата ми почва да звучи някаква мелодийка от песен ( несузнателно ) и след няколко секунди намирам канал и точно тази песен я дават .. това ми се е случвало много пъти .

Друг пример :

Бях с един приятел и си седяхме при нас , и на мен пак несъзнателно почва да ми тече някаква мелодийка в главата , аз не го осъзнавам , но си я " тананикам " на ум .. и след няколко секунди приятеля ми почва да си я тананика на глас .. СЪЩАТА ПЕСЕН .. това ми се е случвало много пъти .

Друг пример :

Той стана преди около 1 или 2 години ..

Около една седмица в главата ми и пред очите ми се явяваха вратите на гробищата ( се едно ще минавам през вретите ) .. отново несъзнателно по цял ден тази мисал ме измъчваше , не ме оставяше на мира .. просто неможих да си я избия от главата .. а нямаше никакав повод да си мисла за такива работи .. това продалжи около една седмица , най страшното беше че понякога както си мисла за " входа на гробището " ми минаваше и образ на бащами който примерно е на работа ( представям си го в дрехете с който е на работа ) ..
и така след непрекъснати " мъки " над моето съснание се случи нещо много лошо . едно момиче с което съм бил близак като малак и е живяла в нашият квартал почина от катастрофа ;x , но непрекъснатите мисли за вратите на гробището не напускаха ума ми .. след няколко дни почина наш роднина , от страна на баба ми .. и от тогава напрежението падна от мен и се успокоих някакси , спрях да мисля за вратите на гробището и такива работи ..
сега като се сетя роднинската връзка е от страна на бабами която е майка на баща ми който се казва като роднината който си замина .. и затова е можело от време на време да ми се явява след " портите " много странна история беше това .. Цяла седмица непрекъснато да мислиш за нещо което не осъзнаваш в началото че го мислиш , и накрая да се случи нещо каде има логика ..

Друга случка :

наш близак роднина обича да си попиива от време на време ( аз много мраза възрастни хора да пият , под 30 години може Grinning ) аз бях при един приятел и се прибирах , щом отворих вратата на къщата , тази която е на улицата .. почуствах че нещо нее наред , имах някакво вътрешно неспокоиствие .. и ми мина през ум че може да е нещо такова , като влязох вътре и хоп беше това което си мислих .

Имам и други подобни примери но тези са по интересни .

Искам още нещо да споделя

Като сам близо до някой човек или дори като го видя само , осещам как се чуства ( това става почти винаги , докато при " несъснателноте мисли " се появяват от нишото " ) .. осещам емоциите му , дори и га не ги показва .. но някак разбирам как се чувства .

И нещо което ще ви се стори глупаво .. винаги съм мислил че не съм туко така на този свят , осещам че има нещо в мене , но незнам какво . е понякога се колебая , но накрая пак го чуствам ..

Понякога се опитвам да използвам " свръх сили " но е без успех .. но през това време чуствам леко напрежение в главата си , най силно мисля че при слепоочието и челото можеби .. осещам и нещо като енергия / емоция в областа на корема и гардите си , най вече при лажичката / жлъчката ..

емпатията се свързва с възприемане и чувствителност спрямо емоциите на други хора. Човека за който става въпрос, според мен има повече способности - може би наченки на ясновидски и телепатични способности и може би му липсва обучение (тоест още не е джедай Simple Smile

# 31
Открих нещо интересно: http://www.maxima.bg/bg/library/lechenie/lechenie_s_cvetove/VIII.htm  - Лекуване на цветовия дисбаланс, има полезни неща.  Simple Smile

# 32
И още : http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1417239226913

# 33
здравейте,

посочената по-горе книга е страхотна ... БЛАГОДАРЯ ! Joy  bouquet
също и за инфото за Боуен техниката  Hug

има и други ценни практически книги за енергийната медицина и лечение, които ползвам... ако някой има интерес : Езотерично лечение, Енергийна медицина, книгите на Беинса Дуно, на Даян Стейн, Востаков и мн. др.   

http://deia.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

# 34
като споменах емпатия имах предвид нещо от този род :
Това което ще копна ми се иска да обсъдим. Имате ли подобни преживявания? Всъщност това е истинска емпатия

humanis, не мисля че това е емпатия.Имам всекидневно такива случки,смятам го като нещо като свръх чувствителност,вид телепатия,предчувствие,слушане на интуицията но не е емпатия.Гледах иначе един документален филм и там едно 16 годишно момиче което имаше емпатия- преживяваше с физически симптоми емоциите на останалите.Даже не ходеше на училище затова.Майка и страдаше от множествена склероза и тя изпиваше даже и физическите болки на майка си.Изобщо емпатията е кофти нещо, докато това което описваш ти може да бъде доста полезно в ежедневието.

# 35
Vox populi , ами на път е да стане джадай  Laughing

Dani Avramova  , благодаря за линковете  Peace а нещо за аура-сома терапията да имаш  newsm78

emmali , сподели нещо от Востаков. Ти ли практикуваш скенар терапия?

nikolexa , съгласна съм с теб и при мен има такова чудо. Търся отговори как точно се нарича  Wink А кой е филма, ако се сещаш де

ето нещо интересно:  Три канала има в гръбначния стълб . Два канала са отворени , през които хората дишат и оттам вървят теченията . Горе , в големият мозък и в симпатичната нервна система ( има ) трети един канал , той е каналът на Истината , който в съвременните хора е затворен . Всичкото зло е там . Ако този канал се отвори , то е по средата . Влиза в мозъка , оттам минават теченията и трябва да минат в предната част на челото и в горната част на главата . Тогава човек придобива туй космическото съзнание . Този човек придобива съвсем друг изглед , съвсем друга сила се представя , понеже сега само двата канала са отворени . Единият канал в жените е повече развит , а другият канал в мъжете е повече развит . Третият канал е който децата развият трябва да . Дете е туй , което се ражда в нас . Новото , което постоянно се ражда , те са нашите деца . Всичките възвишени мисли , които идват в нас , те са нашите деца . те трябва да развиват тия течения . Запушеният канал е каналът на Истината . Когато се отвори този канал , ние ще бъдем свободни .

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 21:47 от humanis

# 36
Не, humanis    bouquet

# 37
какvо знаете за hatmara ?

# 38
Притча за светлината от Стефи Бойкова

Един човек бил сляп по рождение. Веднъж някой му заговорил за красотата на слънцето. Той се заинтересувал, но останал скептичен:

‎- За каква светлина говориш? Въобще нямам понятие за това. Мога ли да я чуя с ушите си?

- Разбира се, че не можеш. Светлината не издава звуци - отвърнал приятелят му.

- А мога ли да я опитам?

- Не, тя няма вкус.

- Добре тогава - казал слепецът - а мога ли да я докосна?

- И това е невъзможно.

- А може би няма да може и да я помириша.. - казал той недоверчиво.

- Така е. - бил отговорът.

- Ами тогава как да вярвам в това, което ти наричаш светлина?! За мен това е измислица!

Приятелят му се замислил и му дошло на ум нещо.

- Нека да отидем при Буда - рекъл той. - Чух, че е наблизо. Той ще успее да ти обясни какво е светлината.

Така те отишли при Буда. Слепецът го попитал как може да разбере светлината. Буда отвърнал:

- И сто Буди не биха могли да ти обяснят светлината. Тя е лично преживяване. Но виждам, че заболяването ти е повърхностно. Можеш да намериш един човек, който ще ти помогне да прогледнеш.

Слепият наистина намерил лечителя, който го излекувал и той прогледнал. Видял светлината за пръв път и възкликнал:

- Сега вече вярвам, че светлината съществува! Мога да видя Слънцето, Луната, дърветата, и толкова други прекрасни неща! Но описанията на другите хора не ми помогнаха да разбера какво е светлината. Трябваше сам да я изпитам.

* Иска ми се да добавя, че 5-те ни познати сетива не са достатъчни, за да открием Истината и Светлината. Материалистичният възглед "Око да види, ръка да пипне" няма да ни покаже чудесата на света. Няма да ни отведе до никъде. Няма да ни помогне да излезем от Матрицата. Хората обичат да се оправдават: "Как да вярвам в нещо, което не виждам?". Ако повярват обаче, те ще го видят. Понякога трябва да повярваш в нещо и то ще се прояви пред теб в пълната си прелест.

Светлината е навсякъде около нас - ослепително силна и всепроникваща - но трябва да прогледнем, за да я видим.

# 39
Дани  Hug

# 40
 Stop humanis, Востаков- май е по-скоро за четене и изучаване. Аз се уча от него и от др. източници,но не знам какво точно да споделя Embarassed.

занимавам се и със скенерна терапия Hug

... горната притча е страхотна  bouquet

# 41
запис и от мен в тази страхотна темичка!  bouquet

# 42
Стълбичка

Като всяко мъничко Човече от Земята

Копнеех нявга Аз Звездите да прегърна

И построих си своя стълбичка към Небесата

Без капка колебание дори назад да се обърна

А стълбичката ставаше все по-висока

Със нея Аз израствах бързо също в ритъм

И имах своя цел и знаех своята посока

Звездите исках да достигна и разпитам

И с бясна скорост стълбичката ми растеше

Докато Звездите някак губеха от своя блясък

Тогаз се спрях, май отдавна вече време беше

Да осъзная този свой тъжен и лъжовен тласък

И стълбичката разруших без жал за миг един

Звездите никак не били Делеч във Небесата

Там закачени са огледала сред гъст Вселенски дим

Които само отразяват Светлината на Човечетата от Земята...

А Днес с останките от стълбичката ...

...  към другите Човечета строя ...

... Мостове ....

Жени

# 43
Дани Heart Eyes

smile3501 smile3501 smile3501

# 44

Общи условия

Активация на акаунт