Идва златна есен, февруарски бебчета очакваме със песен-Тема 10

• 23 511
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Добър вечер коремчета!От вчера сутринта нямах нет и чак сега се включвам.Изчетох изпуснатото и сега аз да си дам отчета!
Аз мисля да отида на отворените врати на Шейново,но май чак за 27-ми ще мога да успея,защото мисля да пътувам на гости.
Между другото шпиониращата февруарска леля е сестра ми Heart Eyes.
Гледам,че обсъждате имена вече.Аз ще се включа,когато научим пола.
Днес гледахме филм в едни приятели,но на по-силно озвучаване и бебето не спря да рита.

welcome на новата мама във февруарския отбор!

Честито на узналите пола на бебчетата  Hug

Лека нощ и приятни сънища!

# 526
Леле, не съм писала от сума ти време...  Embarassed

Clover, права си донякъде за маслото на Икаров. Аз се мажа само вечер преди лягане и сега като се замисля нощниците и пижамите ми имат един особен мирис, след като вече са изпрани...  newsm78 Но пък съм доволна, защото е приятно за мазане, попива бързо и мисля, че има ефект. В началото ползвах "Дева" против стрии и беше просто отврат...  Sick
В краен случай, ще прежаля пижамките и нощниците - тъкмо ще имам повод да си купя новички по-нататък  Mr. Green

Между другото, чухте ли за витамините Центрум Матерна? Изтеглят ги от аптеките, защото се е оказало, че съдържат ГМО. Аз съм на Мамавит, слава богу.

Хубава вечер на всички тумбачета!  Hug

# 527
Mechtanie,а ти къде и при кого ходиш на консултация в Плевен?

# 528
И на мен ми харесва името Максим, защото моя мъж се казва така Mr. Green
Както вече казах, името което ние сме избрали няма да го казваме докато не се роди бебо. Иначе е много рядко и съм го чувала само един път. Май е италианско или нещо такова newsm78
Важното е, че ни харесва и на двамата и не е на нито един от дядовците или бабите.

Значи сега ще трябва и ел.стерилизатор да купуваме, а те са скъпи Thinking

# 529
Аз не че съм голям капацитет, ама ме посъветваха, че голяма тенджера с вода на котлона вършела същата работа като стерилизаторите... newsm78

# 530
Съгласна съм с amidala13!

# 531
Mechtanie,а ти къде и при кого ходиш на консултация в Плевен?

Rumila, аз ходя при д-р Веселин Пенков, живот и здраве мисля при него и да раждам (в "Св.Марина"). Той обаче не работи със ЗК, затова на ЖК ходя при друга лекарка - д-р Луканова в Окръжна болница. Доволна съм и от двамата  Peace

Както вече казах, името което ние сме избрали няма да го казваме докато не се роди бебо.

И ние си имаме вече избрано име за нашата бебка, даже така си я наричаме, като й говорим  Heart Eyes Засега и аз ще го запазя в тайна  Blush

# 532
Иначе за имената: с В фаворит ми е Виктор, но и Валентин е много хубаво. С М - определено Мартин. Харесва ми, че имената са благозвучни и лесни за произнасяне. Само не си кръщавайте момченцата Мариа(я)н. Много е хубаво името, ама ако отидат в чужбина, ще ги подиграват че са с женско име (Maryann/Marian са си женски имена на англ.)

Хм, да се чувствам ли така, все едно съм направила съдбовна грешка и детето ми е орисано да го бъркат с момиче  Crossing Arms или може би от името му идва любовта му към розовия цвят  Whistling
Не исках да е Мартин, защото всяко второ дете е Мартин, всяко трето е Виктор и всяко следващо Александър  Crossing Arms Не харесвам и приумици от рода на Стивън Иванов или Ричард Груев. Естествено това си е лично мнение  Hug За второто за сега се колебая м/у Преслав и Петър  Peace
Относно тенджерите - отнемат много повече време  Hug

# 533
Аз съм при Калин Поповски!Знаеш ли нещо за него?

# 534
Evridika няма ли да ти е по-лесно да си купиш нови шишета от пластмаса, ако си купила вече стерилизатора, а пък стъкленото да го изваряваш в тенджера.

Лека вечер от нас  Hug вече съм си много по-добре, леко само ме наболява корема и вече незнам от какво е

# 535
Привет момичета. И аз ряко се включвам но гледам когато мога да ви чета.
При нас нищо интересно освен, че бяхме в болница с малкия. Там се разболях и аз та все още се оправяме и двамата. Днес купих инхалатор трябва и овлажнител за въздух да купим...абе мани.......
Момичета гледам че доста от вас излизат болнични без да има причина. Имайте предвид че това влияе после на майчинството. Аз миналия път ми се наложи 1 месец болничен, родих 20 дни преди термин и накрая вместо да получвам 9месеца 500 и няколко лева, аз получавах 350лв. Та имайте го предвид.
За мазането - мажа се от дъжд на вятър, когато се сетя. Мажа крем за стрии и масло за тяло на Кларанс.
За стерилизация - тва с тенджерите го играхме 2-3 пъти. Ми, кво да ви кажа, не си е работа. Първо доста време трябва, второ не се запазват стерилни много време, все пак се бърка във водата и трето...абе твърдо НЕ. Нашия стерилизатор е електрически на БебеКонфорт. Страшно съм доволна - голям е, бърз, тих и събира мноооого неща. Ей го на:

# 536
Хм, да се чувствам ли така, все едно съм направила съдбовна грешка и детето ми е орисано да го бъркат с момиче  Crossing Arms или може би от името му идва любовта му към розовия цвят  Whistling
За второто за сега се колебая м/у Преслав и Петър  Peace

Мимозка, развесели ме  Grinning
Иначе, и Преслав, и Петър много ми допадат  Peace Виж кое повече ще се връзва с фамилията ви.

Аз съм при Калин Поповски!Знаеш ли нещо за него?

За съжаление, не съм го чувала  newsm78 Той къде работи?

Момичета гледам че доста от вас излизат болнични без да има причина. Имайте предвид че това влияе после на майчинството. Аз миналия път ми се наложи 1 месец болничен, родих 20 дни преди термин и накрая вместо да получвам 9месеца 500 и няколко лева, аз получавах 350лв. Та имайте го предвид.

Мария, не мога да се съглася за болничните. Базата за определяне на майчинството се влияе от осигурителния доход, а не от реално получаваното възнаграждение през предходните месеци. Т.е. има значение на каква сума са те осигурявали, а не колко си била в болнични. Стоя си зад думите, защото съм се консултирала предварително, понеже и аз самата съм в продължителен болничен от края на четвърти месец.
Бързо оздравяване на теб и детенцето ти!  Hug

# 537
Мечтание, просто споделям опита ми от предишния път. От НОИ ми беше обяснено така. Ако е удобно би ли споделила какво са те консултирали, че ако наистина не е така, а са ме прецакали тогава за нещо си друго, да си взимам болнични и аз, че имам доста контракции и да си почивам повече.

# 538
Здравейте на всички бременелки,
реших да драсна ред тъй като бях от отбора на февруарските бебета,но за съжаление рано излязох от отбора.
Чета ви при възможност и много ви се радвам....
Желая ви успех до края!!! Simple Smile
целувки от мен

# 539
Мария, ето какво пише в сайта на НОИ: "“Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица – внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство, за периода от 12 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане. Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено" и т.н.
Обяснено с прости думички, майчинството ще ти бъде в размер на 90% от сумата, върху която са те осигурявали през последните 12 месеца преди раждането, като не може да надвишава нетната ти заплата. Това дали си в болнични през това време не оказва влияние, стига работодателят да не започне да те осигурява на по-ниска сума по някаква причина.
Щом имаш и контракции, почивай си - мое мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт