Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо дъщеря ми започна да заеква изведнъж и как мога да й помогна?
Какви са препоръките за справяне със заекването при деца?
Какви са мненията за хомеопатията и логопедията като лечения за заекване при деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо дъщеря ми започна да заеква изведнъж и как мога да й помогна?
Заекването при децата може да бъде причинено от различни фактори като стрес, игра или имитация на други. Важно е да не се фокусирате върху заекването, говорете бавно и спокойно с детето си и избягвайте силни емоции. Логопедът може да бъде полезен, но също така е важно да се консултирате с психолог или невролог за оценка на ситуацията.
-
Какви са препоръките за справяне със заекването при деца?
-
Какви са мненията за хомеопатията и логопедията като лечения за заекване при деца?
Мненията относно хомеопатията и логопедията варират. Някои родители съобщават положителни резултати от използването на хомеопатични лекарства, докато други изразяват скептицизъм относно тяхната ефективност. Логопедията обикновено се препоръчва като подходяща терапия за заекване при деца, но е важно да се консултирате със специалисти за оценка на ситуацията и избор на подходящ метод за лечение.
Така че спокойно, не се шашкай, лекува се (макар и не при баячки). Проблемът при теб е, че детето е малко, така че не знам дали ще можеш да му обясниш горните 3 правила, така че то да ги схване напълно, но постепенно ще стане.
Да споделя и аз какво се случи с нас.Дъщеря ми беше на 2.6месеца когато се появи така нар.заекване,детето проговори доста рано,и до този момент никога не сме имали проблеми.Поизчаках ден,два,три,детето имаше периоди през които изобщо не искаше да говори,може би усещаше че има проблем,аз се бях побъркала от притеснение,място не можех да си намеря.Мина около месец и я заведох на логопед,от там ме посъветваха първо да се обърна към невролог,така и направихме,изписаха ни сироп по схема,пи го известно време и от тогава нямаме никакви проблеми
Така че според мен най добре е да я заведеш на логопед или невролог