Идеи за бизнес - 9

• 79 851
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Щом сте започнали с идеите ,и аз ще ви метна една.
Флорисима,
имам приятелка със заведение за готвени неща, за бързо хранене. Тя си намери фирма, която да и носи сготвени манджи, салати ,супи и т.н.Поръча си витрина, подобна на тази в "Онда", по размер, чака я около месец верно,около 5 хиляди лева струваше.Ти може да потърсиш някаква втора употреба.  Така наредени ястията изгеждат много добре. Може да продаваш сготвени неща в кутии,като за вкъщи. Щом има санвичи и подобни около тебе на пазара, ето ти нещо по различно. Трябва ти хладилна витрина, микровълнова печка и мивка предполагам.Така вместо сандвич за 2-3-4 лева ,човек може да си вземе нещо сготвено и здравословно.
Из града има китайска храна за вкъщи, наредени на витрина. Отиваш ,виждаш храната и си избираш.Слагат ти го в кутия и си заминаваш да си ядеш в офиса, вкъщи, на работното място...Разликата предполагам е,че там я приготвят на място и от ХЕИ има доста изисквания , а когато ти я носят сготвена от фирма ,няма същите изисквания като сготвена на място.

Успех с начинанието,каквото и да решиш да направиш!

# 391
  • LOST
Изисквания няма да има от Хеи, но цените на тези ястия ще са по-скъпи, а там /на пазара/ няма офиси и учреждения където да работят млади и платежоспособни хора, които биха си купували такава храна.Останалите от пазара са на по- ниско ниво и именно затова мисля, че биха си купили нещо евтино като бърза закуска колкото и да им е омръзнало. Thinking

# 392
Абе пробвай, така или иначе е тдудно да те разколебае човек. Успех!

# 393
  • LOST
Абе пробвай, така или иначе е тдудно да те разколебае човек. Успех!

Сигурно защото съм Козирог, като си навия нещо на пръста и не пробирам средства и сили докато не стане....
Само да не прозвучи самохвално Embarassed

# 394
Идеята ми е за денонощна книжарница - няма такава тук, но не в центъра, а в голям квартал. Съчетана с ксерокс услуги и разни дребни сувенири. Но основно книги - много от всичко.
Мястото е между училище и детска градина, но малко в тъча и е ъглово с големи витрини - 70кв. м.
Чудя се обаче денонощна или с удължено работно време - примерно 6.30 - 22.30?
Знам, че няма много пари в книгите, не е като дрехите втора употреба, но все се надявам, че хората още четат или поне купуват книжки на децата си.

И основния ми въпрос е - има ли място подобна денонощна книжарница в Бургас? В София знам, че има денонощни копирни центрове. Но това дали ще се потърси? Ама честно?

# 395
  • На дивана, под юргана
Идеята ми е за денонощна книжарница - няма такава тук, но не в центъра, а в голям квартал. Съчетана с ксерокс услуги и разни дребни сувенири. Но основно книги - много от всичко.
Мястото е между училище и детска градина, но малко в тъча и е ъглово с големи витрини - 70кв. м.
Чудя се обаче денонощна или с удължено работно време - примерно 6.30 - 22.30?
Знам, че няма много пари в книгите, не е като дрехите втора употреба, но все се надявам, че хората още четат или поне купуват книжки на децата си.

И основния ми въпрос е - има ли място подобна денонощна книжарница в Бургас? В София знам, че има денонощни копирни центрове. Но това дали ще се потърси? Ама честно?

Досега никога не ми се е налагало да изтърча да си купя книга в 2 след полунощ. А на теб? За ксерокс - също... Предполагам, че няма и да ми се наложи никога...

# 396
Денонощна книжарница едва ли, по-скоро лятото удължено работно време.
Бяхме това лято на една 'бяла нощ', т.е магазините работят до 23ч. примерно, и се спряхме пред една книжарница Мондадори. Отпред бяха наредили столчета, дечицата насядали, продавачките наизвадили детски книжки, някаква фея даваше подаръчета ( балони), четоха, пяха, рисуваха, беше страхотно. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs230.snc4/38839_413 … 488_3513765_n.jpg
В тези книжарници има много добре развита детска секция, продават и някакви играчки ( дървени , образователни и пр), имат кът за деца със столчета, организира се и през седмицата четене...
Зависи колко е голямо помещението де, и дали човек има мерак. Много зависи именно от това.
Мондадори специално ги следя как се 'развиват', т.к книгите явно не са достатъчни, вкараха секции с тефтери, разни дизайнерски неща, например чанти за лаптоп и прочие.. по-скъпи, де. Продават дори и еко-тениски, например, в едни много елегантни щендери от рециклиран картон, или стикери за стена.... В градът ни има една книжарница, която е съчетана и с кафене - е страхотно е!

# 397
това, с книжарничката, ми припомни един стар, стар филм

# 398

стар, стар, колко да е стар  Grinning

# 399

Не. Твърдо не.

# 400

стар, стар, колко да е стар  Grinning

колко, колко, ами от времето, когато се пращаха пощи и нямаше ай-фони Laughing

# 401
Денонощтна книжарница?!? Не знам как е в Бургас, но по мое мнение, чак  пък денонощна - ако ти се плаща на някого да спи на работното си място защо не?!? С удължено работно време - да.
По мое виждане обаче книжарниците с книги стават все по малко и малко. По-дълго просъществуват книжарниците предлагащи офис консумативи...
Интересно ми е каква е клиентелата която целиш между полунощ и да речем 7-8.00 ч. Наистина ми е интересно според теб какъв тип хора са това?

# 402
  • LOST
Да си кажа честно - НЕ!

# 403

Не. Твърдо не.
Самоцитирам се да поясня. Според мен подобна инициатива би имала успех само в град със силно развита градска култура, тоест например в София. В Бургас нощният живот се изчерпва почти само с посещение на чалга заведения. И едва ли някой, който се прибира след чалга купон, ще се отбие пътьом да си вземе една книга да прочете преди лягане.
Напоследък улиците след 11 вечерта са абсолютно пусти, дори и през сезона. Преди години не беше така.

# 404
Липсвала ми е винаги книжарница в района ни в неделя, защото тогавадецата са вкъщи и все ми трябва я пластелин, я моливи.Липсвала ми е също за балони, преди някой рожден ден.Но от мен печалба надали ще направи някоя книжарница  Peace

Общи условия

Активация на акаунт