Идеи за бизнес - 9

• 79 837
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Ще ми каже ли някой, как да разбера колко е чистата печалаба/ или поне приблизително/ при оборот 600лв. на ден и средна надценка от 20% на стоките. Влязох в голям спор #Cussing out с един познат и сега искам и вашето мнение колкото по- скоро толкова по-добре....  Wink

Смятането можеш да направиш така: 600 - (600 делено на 1.2)
Нали това не ти е ясно как да изчислиш процентите? А инъче от тази сума  трябва да извадиш разходите

# 436
  • LOST
Благодарско thumbsup знаех си, че ще сте бързи.
Да, това ми беше мисълта, схванали сте я както винаги - ПРЕКРАСНИ ДАМИ txtloves

# 437
florisima, а ДДСто Simple Smile Първо махни него после изчислявай надценката
т.е. 600/1,2 = 100 лв ДДС
надценката ти е 500-500/1,2 =500-416,67=83,33 лв Simple Smile)

# 438
nelly dor, не ти разбрах въпроса, какво имаш предвид? Ако е как издават касов бон - има мобилни касови апарати Peace
Ами понеже ferry240 говореше за нейната идея да прави календари със снимки на децата в детските градини и разбира се родителите плащат тези услуги - т.е. да получат календар със снимката на своето дете, та ми възникна въпроса как  ferry240 (хипотетично тя) ще отчете парите, които е събрала? Дали въобще трябва да има фирма и всякакви необходимости по дейността?
Аз досега не съм получила касов бон от това, което съм дала в детската градина - било за снимки, за куклените театри, които постоянно се изнасят, или за други екстри. Нито пък някоя от учителките е получила.

# 439
Първо изваждаш ДДС-то ( делиш на 1.2) и после смяташ 20%.

# 440
  • LOST
florisima, а ДДСто Simple Smile Първо махни него после изчислявай надценката
т.е. 600/1,2 = 100 лв ДДС
надценката ти е 500-500/1,2 =500-416,67=83,33 лв Simple Smile)
Мисля, че така е най-нагледно и точно Peace

# 441
нели дор, понякога това което трябва е доста различно от действителността Simple Smile Но не, не може ей така някой да тръгне да снима. Трябва да е фирма или служител на такава. Иначе извършва незаконна дейност

# 442
  • Пловдив
нели дор, понякога това което трябва е доста различно от действителността Simple Smile Но не, не може ей така някой да тръгне да снима. Трябва да е фирма или служител на такава. Иначе извършва незаконна дейност
Докато не иска пари не е незаконно. Аз снимам доста събития в детската градина, оставям флашка в местното фото и всички желаещи си вадят които и колкото искат снимки.

# 443
янтра, обсъждаме една от идеите за биснес за правене на календари / снимки /прочие Simple Smile Хората не са казвали, че ще го правят безвъзмездно  Peace Hug

# 444
  • Пловдив
Е, аз какво казвам? Незаконно е ако иска пари, ако ги подарява - ще се радват Simple Smile

# 445
  • LOST
Здравейте, отново момичета Hug!
Този път имам друг въпрос вярно ли е, че ако наема за работник пенсионер / в случая на 55год. мъж/ пак му плащам осигуровки/?

# 446
Този път имам друг въпрос вярно ли е, че ако наема за работник пенсионер / в случая на 55год. мъж/ пак му плащам осигуровки/?
Баща ми е пенсионер и работи и разбира се, че има осигуровки. Нали в тях се вдига процента на пенсията?

# 447
  • LOST
Е, поне не са ли по - ниски " вторите"?

# 448
има разлика, но аз не съм запозната..
Виж дали те устройва на 4 часа да е трудовият договор

# 449

Плащаш абсолютно всичко, независимо пенсионер ли е или не. Имам продавачка на 55 г., пенсионерка, взима тавана на пенсиите и въпреки това я осигурявам така, както и 20 годишна жена. Такъв е закона.
Ако назначиш човека на 4 ч., осигуровките падат наполовина.

Общи условия

Активация на акаунт