Идеи за бизнес - 9

• 79 786
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Странно - досега не бях чула да има детски центрове в САЩ. Има дей керс където ти одират кожата - ходи, не ходи детето си плащаш месечната вноска от $600-$800....И децата спят на пода с дрехите си и обувките си....и ядат паста (макарони) с филия хляб за обяд.... Laughing

Т. нар детски градини тук предлагат различни програми, вкл и прибиране на децата след училище (свършват в 3.30 ) и гледането им до 5-6 часа. Има почасови, дневни, целодневни програми. За 850 долара имаш непрекъснато видеонаблюдение на детето си, има 2 менюта и система монтесори за обучение. И не спят на пода, а на специални дюшечета (това от съобръжения за сигурност). Всъщност спането без легла, зависи от възрастта- бебетата са в легла.
Посоченото от теб важи за Канада, тук са доста по-напред.

Компаниите за производство на козметика си пакетират сами нещата, там искренно се съмнявам дали ще успееш.
А разговори с изкупвачите, как се произвежда - това прилича на приказката за кучето и месаря. Проблема на българите ни е, че разбираме от всичко. За това и резултатите ни в бизнеса са такива,

# 601
Wow!harmony_broken , това, което си ми написала като инфо е супер полезно, благодаря, защото аз хабер си нямам от тези неща как се правят.....но ми звучи толкова трудно, че чак се стерснах докато го четох #Crazy....От къде все пак се почва цялата тази дандания?.... newsm78 - от къде да взема повече инфо? При кой да отида? Кой да питам?
Егаси, аз си представях, че само ще си копам, опаковам и продавам Laughing

# 602
Странно - досега не бях чула да има детски центрове в САЩ. Има дей керс където ти одират кожата - ходи, не ходи детето си плащаш месечната вноска от $600-$800....И децата спят на пода с дрехите си и обувките си....и ядат паста (макарони) с филия хляб за обяд.... Laughing

Посоченото от теб важи за Канада, тук са доста по-напред.

Също и за цяла Флорида, някъде в Илиноис, Манхатан (може би на някои места). О, забравих и WDC...Т.е. на едни от най-"добрите" места на великата страна.... Simple Smile

# 603
Wow!harmony_broken , това, което си ми написала като инфо е супер полезно, благодаря, защото аз хабер си нямам от тези неща как се правят.....но ми звучи толкова трудно, че чак се стерснах докато го четох #Crazy....От къде все пак се почва цялата тази дандания?.... newsm78 - от къде да взема повече инфо? При кой да отида? Кой да питам?
Егаси, аз си представях, че само ще си копам, опаковам и продавам Laughing

Е то по принцип нищо в живота не е ори-мели-яж Simple Smile

По конкретните въпроси не знам, но започни от Гугъл, както винаги, разрови правовата база и т.н.

# 604
  • На дивана, под юргана
... Продукта е ...котешка храна. Аз продавам само пакетирани паучове на уискас и китекат, но ми вървят като топъл хляб..Те имат и кучешка храна. Същият този човек каза, че няма смисъл да я зареждам, защото тази тенденция е само за котешката храна. Така, някой от вас има ли обяснение?!?

Предполагам, че причината е котешкия характер. Най-вероятно котките отказват да ядат каквото и да е друго, след като са научени веднъж да ядат тази храна, а кучетата могат да преминат и на по-човешка храна...

# 605
за котешката храна-чувала съм че слагат овкусители, може би мононатриев глутамат. Веднъж свикнали с тях котките не искат да ядат друга храна. Стопаните нямат избор просто Simple Smile))

кралск, звучиш ми доста дезориентирано. Залиташ от идея на идея. Седнете с лист и химикал и си напишете какви дейности бихте могли да развивате. Потърси за всяка от тях като за начало информация в интернет. Помисли за евентуални плюсове и минуси

# 606
  • софия
Момичета, безкрайно ви благодаря, аз наистина имах нужда от трезво мнение ...
Гъбите или оранжерията за мен са изход, защото аз съм продаваем художник, продавам в доста столични галерии и артшопи, една в Пловдив и в Папийон- Варна. Правя това:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2018811&id=1327823315&l=cb3fa5691e
http://www.facebook.com/album.php?aid=2049867&id=1327823315&l=a80b0508aa

Но наистина са ми паднали драстично продажбите, просто не е истина как го закърших, а от работа не се плаша, много съм държелива.
Май ще послушам kralsk и ще зарежа рисуването.
За излагане на улицата е идея, но няма начин хем да работя, хем да си продавам нещата, защото аз не работя на платно, а на дърво и всичко ми е адски трудоемко и отнема доста време, пък и с две деца времето ми е супер ограничено. Съпруга ми пък работи на хонорар за разни рекламни агенции, там какъв е кошмар, просто не е истина, още чакаме едни хонорари още от март ... 
ииии ама как ви оревах ... Simple Smile

# 607
zombau , Браво! Много са ти интересни работите! Впечатлена съм! Много оригинални идеи! Но....наистина не мога да ти кажа нищо обнадеждаващо - и това от името на мен като арт-експерт с доста солиден опит...
И на мен ми е гадно и съм мн разочарована от това положение, ама....
Иначе, да знам, че звуча дезорентирано, но съм в процес на търсене - затова. С лист и химикал седя вече от доста време и смятам, и  мисля....и реших даже да се включа и тук....Съзнавам, че няма кой да ми сложи златна лъжица в устата, но пък е гот да се общува виртуално с хора, чийто мозъци работят на моята честота Grinning
А за хумата - гледах в интернет и нищо  особено не ми излиза на "наредби за производство на хума". Пак ще пробвам..

# 608
zombau, моля те, забрави гъбите!

# 609

Също и за цяла Флорида, някъде в Илиноис, Манхатан (може би на някои места). О, забравих и WDC...Т.е. на едни от най-"добрите" места на великата страна.... Simple Smile

"Най-харесвам" тази черта в българина - много разбира и то от всичко. Разлиака между детска градина и жена отглеждаща деца в къщи правиш ли?
А детска градина и детски център са напълно различни от посоченото по-горе.
http://www.metrodaycare.com/content/search/states/IL.asp

# 610
  • софия
zombau, моля те, забрави гъбите!
много ли е трудно с пазара ?! и за оранжерията ли !?

kralsk мерси Simple Smile много ми харесва да ме харесват Simple Smile, наистина ми е мъчно, но никак не е доходоносно ...

# 611

"Най-харесвам" тази черта в българина - много разбира и то от всичко. Разлиака между детска градина и жена отглеждаща деца в къщи правиш ли?
А детска градина и детски център са напълно различни от посоченото по-горе.
http://www.metrodaycare.com/content/search/states/IL.asp

Titina , разбирам толкова добре от детските градини в Съединените Американски Щати, че даже не можеш и да си представиш....Но това не е тема за тук и затова спирам!

[/quote]

# 612
Нямам идея florisima . Дори не знаех, че сме съгражданки ..
kralsk за хумата изобщо нямам идея. Защо не пробваш да се свържеш с компания производител на козметика. Или да провериш изискванията как се продава, да опаковаш и продаваш. Ето това е нещо интересно и не е толкова често срещано.

Сега се сетих нещо. Нали знаете, че имам магазин. Преди около 1 година при мен дойде мениджър на Кавен Орбико. Кавен Орбико е фирма с различни девизии с много различни продукти, като всяка дивизия се разпространява по магазините чрез дистрибутори (например зах изделия - сникерс, баунти, туикс; дъвките орбит; тогава и цигарите на Ф. Морис - вече не  при тях и т.н). Това е една компания и е световна, знаете. Тогава  тъкмо беше почнала да се усеща кризата. Въпросния мениджър ми каза:" има едно нещо което държи продажбите си. Само една от дивизиите и то в световен мащаб. Направихме проучване и колкото и да е странно продажбите на този продукт не падат". Няма да повярвате кой е този продукт, въпреки, че тогава си помислих, че просто хитрува и се опитва да ме убеди да заредя продукти от още една тяхна дивизия. Заредих, защото вече ми бяха търсили този продукт и останах "същисана" как се продава. И наистина не падат продажбите. Много е странно и нямам обяснение. Продукта е ...котешка храна. Аз продавам само пакетирани паучове на уискас и китекат, но ми вървят като топъл хляб..Те имат и кучешка храна. Същият този човек каза, че няма смисъл да я зареждам, защото тази тенденция е само за котешката храна. Така, някой от вас има ли обяснение?!?

Да, отглеждащите котки, повечето.... са луди. На моя мъж майка му има котка от сума си години и съм слушала какви ли не разкази, как през 96-97 се е ядяла храна от село само като картофи, яйца чушки, ако има и месо а на котката са се давали консерви с Риба тон и те са били непрекосновени. СЛед това любимия развила алергия и сега котка неще да види.
втири случай: моя съученичка мн бедно семейство с котка, баща й се караше когато някой изяде наденицата на котката, а те ядяха боб в най-добрия случай....

# 613
Цитат на: Titina
Това е съвсем нормален бизнес и наистина се учудвам когато хора, който искат да градят бизнес (респективно да правят пари), очакват да има безплатни неща. Дали те са готови да правят нещо безплатно?! Съмнявам се!
  Simple Smile Не си ли чувала "the best things in life are free"?Да много бих се раздавала и финансово стига да имах.Защото вярвам, че когато човек и всеотдаен това не се губи - възвръща се дори да не е на момента и от същия източник. Но нека по-добре да дадем конкретни идеи за бизнес - тази тема е за това.  Peace .

# 614
Цитат на: Titina
Това е съвсем нормален бизнес и наистина се учудвам когато хора, който искат да градят бизнес (респективно да правят пари), очакват да има безплатни неща. Дали те са готови да правят нещо безплатно?! Съмнявам се!
  Simple Smile Не си ли чувала "the best things in life are free"?Да много бих се раздавала и финансово стига да имах.Защото вярвам, че когато човек и всеотдаен това не се губи - възвръща се дори да не е на момента и от същия източник. Но нека по-добре да дадем конкретни идеи за бизнес - тази тема е за това.  Peace .

А да си чувала "няма безплатен обяд". Едно е да се раздаваш, др е да работиш безплатно.

Относно котките, от опит съм го забелязала, ако свикне с дадена храна, всичко др се отказва. Предполагам, казвам предполагам, че може и производителите да слагат нещо, правещи ги зависими.

Общи условия

Активация на акаунт