Как да я отуча да не си гризе ноктите?

• 3 040
  • 32
  •   1
Отговори
Малката ми дъщеря има навика да си гризе ноктите. Аз и казвам че така не трябва, че под ноктите има мръсотии. Тя стотици пъти ми обещава, но винаги ме издебна когато съм в кухнята,  или някъде другаде и пак го прави #Crazy.
Как да я отуча от това?

# 1
  • Пловдив
с горчвия лак Даум Екзол пробвала ли си?

като цяло детето трябва само да реши да не ги гризе

# 2
Може да й обясниш, че така, както си ги гризе, ще се деформират и никога няма да има красив маникюр. В същото внимание да й се обръща внимание към красивия маникюр на мама, на баба, на леля, на съседката... А също и да се лакираш демонстративно пред нея, и тя като поиска - да види колко грозно стои лакът на изгризанита й нокти. Знам за случай, в който това помогна!

# 3
А ако просто ги изрязваш до дъно и няма какво да гризе? Така може да забрави за навика, знам ли

# 4
И моята беше почнала. Проблемът се разреши, като ѝ паднаха първите зъбчета -
просто нямаше как да го прави. Сега се надявам да не почне пак, че ѝ пораснаха.

# 5
Не можеш да я отучиш, или поне мен не успяха, докато не спрях сама.
Каквото и да измисляш, това с още по-голямо настървение ще я кара да ги гризе.
Просто установи каква е причината,в повечето случаи се дължи на безпокойство, страх, смущаване и т.н.

# 6
И моята беше почнала. Проблемът се разреши, като ѝ паднаха първите зъбчета -
просто нямаше как да го прави. Сега се надявам да не почне пак, че ѝ пораснаха.
и аз на това разчитах, но - уви. продължава да си гризе ноктите със страничните зъби. Нищо не помага- нито молби, нито заплахи, нито убеждение...

# 7
И според мен не можеш да я  отучиш, но можеш да разбереш защо го прави.
Отговорът, ще ти помогне да решите проблема на детето и то само ще се откаже да си гризе ноктите.

# 8
  • София
Гризането на ноктите е на психологическа основа.Опитай се да разбереш причината.Иначе на дъщеря ми и помогна да се отърве от този гаден навик Даум екзол.Спря за около 2 седмици.Но вече бях и разбрала какво го е провокирало.

# 9
  • Burgas, Bulgaria
аз още ги гризя Embarassed щом се изпочупят..иначе ако пусна маалко нокътче се поспирам..но няма отърване иначе....

# 10
Дъщеря ми си гризеше ноктите, когато беше на около 4 години. Направих доста неуспешни опити да открия какво я притеснява, слагах и горчив лак. Нищо не помогна, докато в един момент сама на спря да ги гризе.

# 11
Обикновено детето се травмира още повече при постоянните приказки за това как не бива да си гризе ноктите.
Заплахите пък са най-лошото, което може да се предприеме в такъв случай.

Пак казвам, поговорете за това какво може да я притеснява, или я наблюдавай внимателно кога започва да ги гризе. Със сигурност има причина.

# 12
Много трудно. Навикът е нещо мнооого упорито - все едно пуска корени в теб. Докато не го надрасне с времето и сама не престане да си гризе ноктите, каквото и да правиш едва ли ще има голям успех Confused

# 13
  • Велико Търново
След като родих малката ми дъщеря,голямата/3 години/ започна да ги чупи до" дъно".Това на ръце и крака.Предолагах,че въпреки всичките ми усилия да не ревнува от сестра си,тя ревнуваше.Говорих,обяснявах,но тц.Като ходя на маникюр  я карах да си показва ръцете Blushи маникюристката и обясни,че като порасне няма да има хубави нокти като на мама.Лакира я два -три пъти/по едно цвете й сложи/ и чудо никакво чупене.Сега е много горда и ми показва как са й пораснали ноктите.

Аз като малка също ги гризях това може би до към 3-4 клас,но не помня от кога съм почнала и точно възможността да нямам маникюр като порасна ме отказа.Суетата е голяма работа в нашето скромно семейство.

# 14
Дъщеря ми си гризеше ноктите в продължение на няколко месеца, когато я усетих непрекъснато и правех забележка, че е грозно и противно, карах се, махах и ръцете в момента, който я видя, обяснявах, че е голяма и трябва да разбере колко е грозно това, което прави, и че искам да видя хубави, пораснали нокти

Общи условия

Активация на акаунт