Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

• 145 615
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Doro, може ли да споделиш как направи солените фунийки, какво е тестото прилича ми на бутер  newsm78 и разбира се плънката каква е?

Да, разбира се. Използвам Бутер тесто Фамилия. Нарязвам го на лентички и ги завивам около предварително направени фунийки от капачки за кисело мляко. След което ги изпичам и когато изстинат тогава махам капачките от кисело мляко. Излизат около 20 на брой от един пакет Бутер тесто.
Плънката е по желание: 2 майонези на Краси, 1 крема сирене, кисели краставички, маслини, някакъв колбас-кренвирш, бекон, филе, шунка по избор, царевица, чер пипер.
Отгоре поръсвам със ситно нарязан магданоз.
alex_og97 , опитай ги, няма да съжаляваш!
Стават разкошни! Правя ги за гости и докато ги видят първо тях нападат.

bliznacite2004 много ти е апетитен кекса с арония и карамел ! Ще може ли рецептата?
Тук пише Grinning

# 376
  • Варна
За днес свинско с картофи,салатка и макарони на фурна.
По късно ще ви гледам прелестите,че дойдоха гости.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 14:24 от megansg

# 377
Здравейте кулинарна дружинка! Много красоти и вкусотийки виждам, поздравления.  При нас за закуска сусамово мляко и ябълки. За обед зеленчукови гювечета "а  ла изпразни хладилник" .

Така за между другото и едни сусамки. Малко приличат на негърчета, но това е от кафявата захар и пълнозърнестото брашно.

# 378
Днес у нас - Бял фасул в гювеч

и Шоколадови сладки с кокос - с тях откривам сезона за подготовка за Коледа santa2

# 379
много вкусен по идея на temenuga2 Peace

pure elixir, дай малко по-подробно тая идея за лучника, страхотно изглежда! Peace Heart Eyes  bouquet

Вкъщи японските пилешки дробчета с чушки на Габи, много вкусни  bouquet и картофки с хрупкава коричка.

# 380
Страхотни вкусотии сте приготвли всички, от мен едни кифлички със сладко от ягоди  Embarassed

# 381
Патладжанена лютика .

Месеница.

и нарязана ...

Чушки с кайма .

Чушки с яйца и сирене .

Кремче със сладко от смокини .

# 382
viara.an - кажи по - подробно за патладжанената лютика , моля те  Hug
И ми сподели как чушките ти с яйце и сирене са станали толкова пухкави ? Само яйце и сирене ли е в плънката ... чувала съм , че и извара слагат някой  Rolling Eyes

# 383
  • сред люляците
viara.an , месеницата ти е страхотна!

De`Laplata , чудесни кифлички!

При нас днес за обяд Супа топчета, боб и мляко с ориз  Whistling

# 384
Само си показвам питката и отивам да приготвям вечерята, дано ми остане време по-късно да се върна и да ви чета, че като гледам бая съм пропуснала  Sad

Празнична пита

# 385
viara.an - кажи по - подробно за патладжанената лютика , моля те  Hug
И ми сподели как чушките ти с яйце и сирене са станали толкова пухкави ? Само яйце и сирене ли е в плънката ... чувала съм , че и извара слагат някой  Rolling Eyes

Един патладжан го осолявам и отцеждам от горчивия сок , нарязвам на дребно и поставям във вряща вода за 10 минутки ,после отцеждам от водата . Задушавам  нарязани на дребно лук,морков , зелена и червена чушка ,един домат и когато останат само на мазнина добявям патладжаните ,овкусявам с още малко мазнина и добявям копър и чесън на вкус .

За чушките с яйца и сирене ... в сместа от яйца и сирене добавям и 2 супени лъжици майонеза ,убива соленоста на сиренето и същевременно прави плънката по лека .

# 386
  • София
Грешка! Embarassed

п.п.- И да не е само грешката , едно кекс-че почти "зебра"
http://iankapanova.snimka.bg/arts/medovik-za-1-chas-po-razlichen … n.536574.20881689

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 17:52 от iankampanova

# 387
Едни шоколадови мъфини от мен. А сега във фурната се пекат свински ребърца мариновани с магданозеното песто на Пеп-чо. Пепчо страхотно е това песто.

# 388
Ох, тук отново много вкусотии... Поздравления за всички!   bouquet

От мен - Пълнени тиквички и Кифлички с къпиново и кайсиево сладко.

# 389
Много вкусен боб и постни чушки видях   Embarassed

Фунийките на Доро ги записвам   bouquet

От мен крем супа от цвекло

Общи условия

Активация на акаунт