Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

  • 145 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 0
Лелееее момичета, каква сте я свършили вие   #Crazy  Неее, тук определено не е място за хора със слаби сърца ooooh! Няма ме два дни и вие сте напълнили отново темичката с невероятни неща. Маправо гледам, гледам и преглъщам, а току що вечеряхме. Страхотни сте  Hug   bouquet Аз понеже се бях престарала с гювеча онзи ден и дояждахме, но днес вече само като си помислих отново за него и направо  Sick Добре че имам съдове за вакуумиране yes Днес от мен:
 Салатка
 Гювечета тип "каквото даде хладилника"  Laughing

# 526
  • Мнения: 0
А бе защо всички казвате "Момичета какви чудеса сте сътворили"
Защо никой не споменава момчетата.
Аз вече се чувствам дискриминиран  #2gunfire
Всъщност само няколко от вас не забравиха момчетата.

# 527
  • Мнения: 22 867
А бе защо всички казвате ...................

cvetomir_77 , ама хич не си прав! Как ще ви забравим, като сте ни двамца - ти и дядо хаджия, невъзможно е!  Grinning Peace  bouquet

# 528
  • Мнения: 0
Точно теб изключвам. Ти никога не си ни забравяла  bouquet

# 529
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
В тази тема не е за влизане, тук човек може, да надебелее само от гледане Simple Smile. Не знам с коя, да започна и с коя, да завърша, всички сте показали толкова вкусни неща, момичета.   bouquet   bouquet   bouquet
На мен по никое време ми дойде желание, за варените гевреци на Vens. Да, но като замесих тестото, нещо ми се изпари ентусиазма, да стоя пред печката и затова реших, че като втаса тестото, ще са кифлички. Направих няколко със сладко, но нещо ми стана прекалено сладко и останалото тесто направих на малки питки със сирене смесено с белтък. Тъй като обаче нямаше кой, да ми завърже очите и нещо все ми изглеждаше малко, замесих повече тесто от посоченото в рецептата и ако бях продължила с кифличките щеше, да се наложи, да тичам при съседката с тавата.  Да, но не съм в BG, че да го направя.

   

Така че събрах питките със солена плънка една до друга и се получи ето това никакво на вид, но пък много вкусно нещо, което се омете почти всичкото с бързината на светкавицата.


   

Cvetomir_77, споменаваме, те споменаваме те,  Naughty но и ти се показвай по-често  Naughty. Като забегнеш и нямаш намиране.

# 530
  • Мнения: 0
Малко много ми идва работата. По 12-14 часа на ден, а през почивните дни ходя по доктори, че нещо съм се разкиснал. Иначе готвенето ми доставя удоволствие и го приемам като хоби, а и си почивам когато готвя. Знам че го правя за любимите хора. В събота мисля да пробвам нещо от този род http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443744.msg13042575;topicseen#msg13042575. Ще съм благодарен ако ми дадете малко напътствия.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 06:45 от cvetomir_77

# 531
  • Мнения: 0
Ха сега я наредих аз  smile3518 Божеее, точно ценните ни мъжки съфорумци да пропусна  smile3555 Ужас!!! От бързане ей такива ги върша  ooooh! Надявам се като има грешка, дано и прошка да има.  Praynig Ето тук пред всички тържествено обещавам: Повече тази грешка нелепа няма да се повтори   Naughty  Wink

# 532
  • Мнения: 1 283
Пепика всичко е много вкусно и красиво не се съмнявам, но горещо те моля за това шедьовърче да ме светнеш как се прави и рецептата му  
рецептата за тестото:
1ч.ч. прясно мляко
половин кубче мая
700-800гр брашно
1с.л. захар и 1ч.л. сол
80гр. разтопено масло.
След като го замесим, оставяме да втаса до удвояване на обема си.  Правим от него всичко - питка, тутманик, кифлички, руло или с продукти от хладилника, но предимно сухи, иначе се овлажнява тестото и стои тестено.
Оформяне: Разделих го на три топки, последната най-голяма. Разточих я на правоъгълник, сложих плънката, завих я на руло и преместих в кексова форма. Втората топка разточих на четири пръста ширина и посредата наредих нарязания салам. Третата топка разточих пак на кора и я нарязах на ленти, колкото маслини искате да сложите в средата. Слагате маслинката /без костилка/ и я увивате в тестената лентичка. Оставяте я да втаса отново. Печете на умерена фурна 160-170 градуса, докато клечката излезе суха.
това е първата топка с външния пълнеж, другите не съм ги снимала. Помислих, че няма да има интерес и го оставих.

Вени с тия твои тестени вкусотии ме разбиваш, откъде ги мислиш, че и по нощите   bouquet
Цветомире, ти момко защо се появяваш толкова рядко? Затова те забравяме. Peace Скоро бяхме в "Кайзера" та се присетих за твоята баница. Нали имахте празник, ние пък приятели... и така.





# 533
  • Мнения: 1 352
Цветомирчо, бърканата пица е рецептата, която най-често правя от тук. Няма грешка, да знаеш! Лесно се прави, няма месене и цапане, само спазвай пропорциите и ще ти се получи. Аз дори не слагам яйце и пак става страхотна.

# 534
  • София
  • Мнения: 795
Много се радвам, че ви е харесала баницата (месеницата). И аз много си я харесах понеже ми е първата   chef
Пиша дословно, както мама ми я каза Simple Smile

4 яйца, 1 кубче мая (аз нямах и сложих на ДрЙоткер на прах), 250мл лимонада и малко сол. Брашно, олио и сирене.
Всичко се джурка и разбива и след това се добавя брашно колкото поеме (при мен беше повече от 600гр) и като стане на тесто да не лепне по ръцете (тя ми каза това, понеже не разбрах как да различа "твърдо" тесто...никога не съм правила каквото и да е тесто  newsm78)
След това се разделя на 6 топки, който се разточват на тънко.
1та се разточва и се маже с олио; след това 2-та се слага върху нея, маже се с олио и се слага сирене; 3-та се слага върху тях, пак се маже с олио и се навиват 3те заедно. Като се навият започват да се усукват и разпъват (теглят) и после се режат на парчета и се редят в тава.
И другите три топки пак така.
Пече се на умерена фурна докато хване загар, вади се и се залива веднага със сироп от захар със студена вода и се завива докато се отвърне Smile
Тя ми каза, че на тази доза сиропа се правел от 1л вода и 500гр захар, но ние не обичаме много сладко и беше на половина (поне захарта). Сироп се вижда, не мазнина  Wink

Да ви е сладко

# 535
  • Мнения: 182
Това е сиропирана баница според мен на Desideskata.Поне аз правя такава,но с локум и е много хубава.Прави се с мая и се оставя да втаса и след като се опече се залива със сироп.Ако тя не даде рецептата по-късно ще я напиша.Тези,които харесват слако-соления вкус я правят със сирене и заливат със сладък сироп.На мен от снимката тази точно такава ми изглежда-със сирене.

# 536
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 604
desideskata , сиропа вари ли се?

# 537
  • София
  • Мнения: 795
desideskata , сиропа вари ли се?

не е варен Simple Smile
доколкото знам щом се залива топл нещо (баница, кекс....) се залива със студен сироп и обратното...но вие сте специалисти, аз още се уча Simple Smile

# 538
  • София
  • Мнения: 795
Това е сиропирана баница според мен на Desideskata.Поне аз правя такава,но с локум и е много хубава.Прави се с мая и се оставя да втаса и след като се опече се залива със сироп.Ако тя не даде рецептата по-късно ще я напиша.Тези,които харесват слако-соления вкус я правят със сирене и заливат със сладък сироп.На мен от снимката тази точно такава ми изглежда-със сирене.

не съм я оставяла да втасва. направо ги разточих и бум в печката...другия път ще пробвам да видя разликата...написах рецептата, като твоята ли е или има нещо различно? Simple Smile

# 539
  • Мнения: 7 433
   Пепика,поздравления за питката!   bouquet Много идейна и красива!  Heart Eyes

   От мен Кекс с тиквички(по идеята от едно руско предаване,но по моя си рецепта   Stuck Out Tongue Winking Eye).Снимката не е особено хубава,но кекса е с много впечатляващ вкус!  Grinning Мъжа ми си облиза пръстите и естествено не позна,какво има вътре.  Mr. Green

 

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 16:12 от Селма

Общи условия

Активация на акаунт