125 БГ Имигрантки и Христофор Колумб покоряват Америка (и Стиви Колбер!)

• 33 315
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Как гледате филми на компютър? Очите ми изтичат след час, друго си е на големият екран, блу рей, кристална картина Laughing. Отделно всичко се записва на ДВР, така не само реклами прескачаме, но и скучни моменти от шоута и мачове се превъртат, демек спестено време Mr. Green

---
Солей, нашият криб още го използваме като криб, Ейдж е 39 инча, в 95% за годините си и преградата му стига до гърдите, още не може да се прехвърли, супер дълбок е. За мен това беше важно, не ми харесва идеята на 18 месечни да могат да излизат от креватчетата си. За дължината на детето, зависи дали спи с възглавница или без, ние сме без до момента и сигурно още половин-една година ще става.
---
Училищната система или наистина е много закъсала  последните 10 години или рейтингите в грейт скуулс са неверни. Гледахме скоро филм, сниман в хай скуул, в което мъжа мъжа ми е учил по същото време, реших да погледна рейтингите-5 Shocked Просто няма начин, да е било толкова по негово време, от разказите му и успехите на приятелите му.

# 91
Бейби, благодаря ти отговора!  Аз отдавна вярвам, че отговорността към животните при децата, и възможността да "общуват" с тях е полезна на много нива.  Детето вече знае колко грижи има по конете, защото е виждала и как им чистят, но детските желания не винаги претеглят всичко. За купуване, едва ли, но спонсориране ми се вижда по-осъществимо. Аз мислех за по-възрастни коне, които вече не се съзтезават и не ходят по изложби. Радвам се за детето в твоя разказ.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 00:18 от Pixie

# 92
Браво на Калин!
Честит бързоходец на Бубка!

Телевизия си гледаме много у нас, не мога да си представя да нямам тв.
Да се похваля, пихме кафе с Титина и сладък Калин Heart Eyes

# 93
Pixie сега се върнах назад да видя въпроса ти. Честно казано нищо не знам за спонсорирането на коне и как стои въпроса тук в САЩ,
но в България това ми беше любим спорт от студентка. Ездата укрепва стойката и цялостната мускулатура, а общуването с животното прави чудеса.
В конната база където аз ходех в определен час идаваха и деца с проблеми - главно с детски паралич и аутизъм и резултатите бяха повече от добри.
С никой друг спорт, аз лично не съм се чувствала толкова жива и жизнена.
Мисълта ми е, чрез спонсорство или по какъвто и друг начин, ако може да се осигури на детенце да язди, би било супер.
Ако някой знае нещо повече по въпроса нека сподели  Peace

Аз пак да си повторя въпроса  Embarassed
На 11 месеца, ако детенце не може да се държи стабилно на краката си и ходи, само хванато и за двете ръце, нормално ли е, или да си търся лекар?

# 94
На 11 месеца, ако детенце не може да се държи стабилно на краката си и ходи, само хванато и за двете ръце, нормално ли е, или да си търся лекар?

Едира, аз мисля, че никой не прие въпроса ти насериозно... Децата, проходили на 11 месеца и по-малко не са правило, а изключение. Ако това е единственият ти проблем (а нямате други моторно-двигателни проблеми), просто не виждам какво те притеснява. За справка и на Бубка и на Ники децата навършиха 1 год.

# 95

Нормално е. До 16 месеца е нормално да не може да стои стабилно, до 18 месеца е нормално да не може да ходи самостоятелно. Ето графиката на СЗО: http://www.who.int/childgrowth/standards/mm_windows_graph.pdf.
Личен опит за успокоение: Моята дъщеря на 11 месеца също ходеше само, ако я държа за двете ръце. Проходи стабилно месец по-късно.

# 96
Оххх, отдъхнах си  Hug
В Бг сме попаднали на кофти партида Вигантол. В отчетната тема на октомврийчетата, чета кое направило крачки, кое вече си се води само с една ръка....
Тук на две приятелски семейства децата им са 1 месец по-големи и не се спират, а моя си седи кротко в количката, не мрънка и като го извадя, сяда на земята.
Големия проходи също доста рано и честно казано бях започнала да се вкарвам в приключения  Crazy

ianajar, Лeни   bouquet

# 97
  • usa
Училищната система или наистина е много закъсала  последните 10 години или рейтингите в грейт скуулс са неверни. Гледахме скоро филм, сниман в хай скуул, в което мъжа мъжа ми е учил по същото време, реших да погледна рейтингите-5 Shocked Просто няма начин, да е било толкова по негово време, от разказите му и успехите на приятелите му.

ти нали не мислиш, че аз съм склонила детето ми да ходи в йезуитско училище току-така? тези рейтинги не са особено информативни, те сравняват училищата по между им, а както знаем, в селото на слепите едноокият е кмет. скоро ни идва на гости приятелка на албена, която отиде в пъблик хай скул. разказваше, че тази година почти всичките и класове са от 52 деца и нагоре. за точно това дете съм сигурна, че това няма да му попречи да отиде я в харвард, я в йейл, но имам дълбоки съмнения, че другите 51 ще имат голяма полза от въпросните класове. да не подхващам темата с no child left behind, че да не се повтарям.

# 98
Рейтингите са ми толкова измислени и на мене.Особено за частните у-ща ,ами много ясно че ще буустнат успеха на учениците за да може училището да  е рейтнато високо което съответно ще им донесе куп желаещи да се учат там.

Тв гледам  и аз като бенс  и аз не мога да си представя без ТВ,може и малко да гледам но  не мога да не гледам.

# 99
да не подхващам темата с no child left behind, че да не се повтарям.
Не, недей  Simple Smile. Но, съвсем сериозно, ме интересува мнението ти за common core standards .

# 100
  • usa
Но, съвсем сериозно, ме интересува мнението ти за common core standards .

звучи добре на книга, но ние още не сме я сърбали тази супа, нямам лични впечатления. ти би трябвало по-добре да знаеш, гледам вече са ги въвели при вас, кажи какво мислиш.

# 101

звучи добре на книга, но ние още не сме я сърбали тази супа, нямам лични впечатления. ти би трябвало по-добре да знаеш, гледам вече са ги въвели при вас, кажи какво мислиш.
Прието е на книга, но не мисля, че е задействано. Доколкото знам, за такъв тип реформи им трябват няколко години. Иначе на книга и на мене ми звучи добре, но нямам впечатления.

# 102
  • USA
Едира, даже се учудих, че се притесняваш за прохождането, 11 месеца си е ранно такова. Моята дъщеря на 13 месеца започна да прави по една-две крачки самостоятелно и на 14м. проходи. Както казваш, навън си стоеше мирно и кротко в количката, гък не казваше и като направи годинка, какво й стана, направо пощуря ooooh! Shocked. Та има време и за вас Grinning.

Мимето, за да ти стане по-бухнал хляба, го направи с рецепта, в която има vital wheat gluten. Във форума има тема за машина за хляб, ако имаш въпроси там ще ти помогнат. Аз откакто си купих машината не съм спряла, почти всеки ден правя по нещо, я кекс (солен, сладък), тесто, хлябове разни. Даже пробвах хляб без мая  с натурална закваска.

ТВ изобщо не обичам да гледам и не го и правя почти.

# 103
  • usa

Прието е на книга, но не мисля, че е задействано. Доколкото знам, за такъв тип реформи им трябват няколко години. Иначе на книга и на мене ми звучи добре, но нямам впечатления.

значи ни остава да чакаме и да се надяваме, че ще излезе най-сетне нещо полезно от всичките тези реформи през последните 10 години.

# 104
Влизам да разсея съмненията и спекулациите! Извинявам се, пошегувах се ( неуместно) за счупеното ( макар и точно така да се чувствам). НЕ съм със счупен кръст ( нито Пръст  Laughing) просто вече 3-та седмица лежа( Да живее Киндъл!), защото нещо си прецаках кръста ( не съм вдигала тежко) и постепенно ставаше по-зле и по-зле, та съм на bed rest  вече от сума време и съм всеки втори ден на chiropractor . Засега и от двете има по малко ефект, но не достатъчно и това ми пречи да седя или стоя права дълго време ( което е и причината да съм забягнала от сума онлайн активитита).

Блажка, мерси за инфото! Това не го знаех!
Мен тази година много приятно ме изненада учителката на Калин! Отмени домашните! Като ни събра на първата родителска среща и ни изкара едни схеми, едни пай чартс и т.н. И почна да ни обяснява точно това, което аз миналата година се опитвах да набия в главата на предната му учителка за излишността ( и хабенето на хартия) за домашните на листи. Аз направо зяпнах! Да чукам на дърво, засега много съм доволна от нея, дано не се издъни.
Та, всъщност "домашното" им сега е да седнат и да четат поне 20 минути, като родителя записва името на книгата и колко време е чел от нея всяка вечер. НО това е ВСЕКИ ден! А не както преди събота и неделя без домашно.
Това работи прекрасно за нас! Калин чете каквото му е интересно, аз насочвам за разнообразни неща, да не се забива на едно и също и съответно това ми дава възможност аз да му давам домашни в зависимост от какво има нужда. Например като направи грешки на спелинг тестовете после му давам примерно да пише думите, които е сбъркал и т.н.

Другото нещо, което въведе учителката е и презентациите. Децата трябва да подготвят презентации на определена тема, която те си изберат. Може да е всичко, но трябва да е направено по правилата, които тя дава. Много интересно е направено, като цяло като прочетох програмата им за тази година останах много приятно изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт