125 БГ Имигрантки и Христофор Колумб покоряват Америка (и Стиви Колбер!)

• 33 818
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
И да ви питам , случайно да сте виждали някакво органик чийз и най-малко соленото. Искам да предложа на дъщеря ми, но се притеснявам от солта.
Маймун77 аз взимам от Трейдър Дое или Хол Фуудс моцарела на стикчета и ей такива също http://www.walmart.com/ip/Horizon-Organic-Mozzarella-6-Ct-String … ese-6-oz/10898803

Миме, тези сиренца обаче имат доста сол, за low sodium се счита под 140 содиум на сервинг, аз затова спонемах прясна моцарела, за сравнение тя има 25mg sodium на 1 oz, а обикновената има 170мг на 1oz.
Прясна моцарела от витрините ли?
Бенс и от тези сиренца и давах но не ги харесва, най-обича българския кашкавал и киренце Mr. Green

# 256
Аз отдавна вече не купувам БГ кашкавал и много, много рядко БГ сирене. Свикнахме на фетата, която намираме тук ( майка ми щеше да умре от миризмата  Laughing ама аз обичам миризливи сирена).

Биз, имам, едно такова каменно :
http://www.amazon.com/Stone-Granite-Mortar-Pestle-Capacity/dp/B0 … 43061&sr=1-24

Аз имах дървено и медно преди, едното го пукнах, другото се изкриви. Та реших, че камъка е най-подходящ. Ама не очаквам половинката да ми купи такова нещо, аз трябва да се наканя, сега покрай Коледа може да се зарадвам. Той все ми казва- и допълнителен плот ти купих и пак няма място  Mr. Green , щото аз все трупам, трупам, колко домакинска посуда имам, не е истина. Дори и обувките ми са по-малко, а аз имам много обувки.  Joy

Като бях по-млада  Joy( и неженена още) имах голяма колекция от ръчни часовници ( то и сега съм голям фен, ама хлапетета всичко изпочупиха) и си спомням, че майка ми ме бъзикаше кога тенджерите ми ще станат повече от часовниците и тази година като дойде тя тука и си говорихме и аз и казвам" Майко, да знаеш тенджерите ми са повече от часовниците, време е да почна пак да колекционирам! ". Simple Smile

# 257

За тези, които не са ме виждали - в реални форми  Mr. Green

Не съм те виждала.Прекрасна си.
Хм,смея ли да накарам щерката да ме нарисува,не смея ли?

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 20:36 от Madame vient de se connecter

# 258
Мики, аз го купувам в кутии, не знам, може и на витрина да е. Ето така изглежда:
http://www.kmart.com/shc/s/p_10151_10104_033W322685120001P?vName … 033W322685120001P

# 259
Покрай родители, които експериментират с много сирена, детето харесва почти всички видове. Българска фета и гръцка са много различни, обаче. Гръцката е много суха и по-остра на вкус. Каквато и да е фетата, аз винаги я обезсолявам. Самата аз не мога да я ям така както я продават.  Иначе фета, българска или не, консумираме само върху зелена салата и детето и казва "Гръцка салата"  Simple Smile

Аз настъргвам малко азиаго на зеленчукови супи, при сервирането.

На кое точно казвате български кашкавал? Това лято видях толкова много видове кашкавал (cheese) в България.

# 260
Покрай родители, които експериментират с много сирена, детето харесва почти всички видове. Българска фета и гръцка са много различни, обаче. Гръцката е много суха и по-остра на вкус. Каквато и да е фетата, аз винаги я обезсолявам. Самата аз не мога да я ям така както я продават.  Иначе фета, българска или не, консумираме само върху зелена салата и детето и казва "Гръцка салата"  Simple Smile

Аз настъргвам малко азиаго на зеленчукови супи, при сервирането.

На кое точно казвате български кашкавал? Това лято видях толкова много видове кашкавал (cheese) в България.

ЕЙ НА ТОВА
А ИмАТ И ОТ КрАВА Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 20:09 от Мимето*

# 261
Благодаря, Миме. Точно тази марка не бях виждала. Виждам, че пише овче сирене.

# 262
Не всички видове гръцка фета харесвам. Има едно arachova (дано се пише така), то е уникално просто.

Тандури, Пети и другите домакини, какъв тостер да си купя? Искам да има дефрост функция, т.е. от фризера директно да мога да слагам хляб да се пече. Не знам дали това е дефрост, но така ми звучи.  Mr. Green

И отново за съдовете за готвене имам питанка.  Blush Дойде ред да сменям всичко и не знам какво да избера (като материал става дума). Моля за консултация и съвет.
Ани, коя комбинация от тези би избрала ти?
Титина, ти скоро сякаш беше купувала, на какво се спря?
18/10 ясно, но си мисля, че ако тигана е такъв, ще загаря?  newsm78 А? Медни? С керамично покритие? От тези с нон-стик покритие коя марка е надеждна? Да не се обели/надраска покритието набързо?
Консултантите в магазините са гола вОда.  Tired "Всички са хубави, всички са качествени..."  Така не попаднах на някой, който да ми обясни.

# 263
  • USA
И аз се присъединявам към въпроса на Солей. Simple Smile
Също чакам рецепта от Агентката за мюсли тортата.

# 264
Solley, ние сменихме всичките си съдове със стомана 18/10. Аз съм друго куко и съм си втълпила, че ако дръжкоте са хванати за корпуса на съда с нитове, там има остатъци от храна и са предпозтавка за развитие на бактерии. То и всичките ми съдове са без такива нитове.

При нас в Канада идваха консултанти в къщи и демонстрираха вкуса на например на вода в различните материали. Та тези консултанти ( Салат мастер) предлагаха и тигани, но 800 долара единия. Не загаря, а и те като готвеха не слагаха мазнина. Но си има решение, на второто парти, което организираш в къщи - продукти, готвене, чистене от тях, получаваш подарък тигана.

Иначе аз от години така или иначе използвам само дървени прибори за готвене.

# 265
Титина, аз не видях ни една марка, която да предлага съдове изцяло от 18/10. 18/10 е просто покритие. Твоите какви са вътре, под покритието? И каква марка са?
Дръжки с нитове и аз не харесвам.  Rolling Eyes

Ирка, успех на Лъчка с логопеда за шъшкането. На мен навремето не ми помогна, шъшкам си на воля все още.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 21:05 от Solley.

# 266
Солей, аз смених съдовете и взех на Трамонтина. Досега съм доволна, за парите си са направо чудесни. От по-евтините алтернативи тези са най-добрите. Иначе ако можеш да си позволиш All Clad, вземи си от тях, те определено са много хубави, НО дръжките им ги намирам за малко по-неудобни от Трамонтина...не мога да го обясня.
Само да кажа, че и All Clad и Tramontina са с нитове, това за Титина пише, че не и харесва. Аз не съм забелязала нещо да остава, а и нитовете са нагоре, т.е не достигат до храната, когато става въпрос за тигани говоря. На тенджерата няма мисля, трябва да проверя пак.

Аз не разбрах- ти искаш да готвиш без мазнина и да не загаря или с мазнина и да не загаря?
Тези и двата вида със сигурност загарят без мазнина! НО(!) се почистват много лесно след това! Т.е дори и да загори храна, после само изплаквам с гъбата и всичко пада. Не ми се е случвало да търкам нещо от дъното на тиган или тава, а аз ги ползвам всеки ден.
Медни...аз не бих си ги причинила. Нямам нито времето, нито нервите да търкам, за да са лъскави, а знам, че ще се изнервям, ако ги виждам в недобър вид, затова направо ги пропускам.
Кои точно имаш предвид с керамично покритие, дай пример
Аз имам само един тефлониран тиган( трябва да видя каква марка беше, че съм забравила!), който го ползвам само за палачинки,  всичко останало готвя в Трамонтина, но дори и него ползвам рядко, защото имам един голям чугунен тиган, който използвам за палачинки понякога.
А, и аз да кажа, всички прибори за готвене са ми дървени.

Забравих да кажа за тостера- нашия е най-обикновен черен от Таргет ( дори не се сещам каква марка беше), с 4 филийки опция за печене + бейгъл, няма дефрост функция, ама и не ми се е налагало да ползвам.

Сетих се и още нещо- бях чела някъде статия защо няма посуда изцяло от 18/10 и обясняваха, че тогава не се изпичат равномерно и добре продуктите, нещо за топлопроводимостта идеше реч. Покритията са достатъчно дебели, не се притеснявай, ще ти трябват доста годинки, за да ги изтъркаш.  Peace

# 267
Тези на салат мастер, отвън са с 18/10 ( хирургична стомана), а от вътре са с 316L - използва се за хим процеси, L - озн., че е по-мека и се заварява по-лесно (последното инфо е от съпруга ми). Дръжките за с точково заваряване отвън на съда.
Съдове с 18/10 има на Langostina.

# 268
Пропуснах да кажа( Титина сега ми напомни), че преди да си купя тези, имах тенджери и тигани с точково заваряване ( български!) отвън и тъй като не бях доволна, затова не се поколебах да си взема другите.  А не бях доволна, защото при едно пържене заварката се отчупи (е, аз ги ползвах почти 8 години, но все пак) и си залях ръката с вряло олио.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 21:10 от Tandoori

# 269
 Grinning Ох, да ви имах и аз мечтите и тенджерите, ММ можеше и повече да ме обича, ама съдба!

Аз пък си имах една мечта и си я купих току що Crazy пуш ринг!  Crazy
(ама не е съвсем ринг... пак е кръгло де... обектив...
и не е съвсем пуш, защото нали ще си ме срежат по график, без да се налага да пушвам... но пък цената му е достойна за пуш ринг!
)  Mr. Green

Девойки мили, давам рецепта веднага след като спретна вечерята, че трябва да е нещо спешъл предвид факта, че ММ може и да не приеме добре факта, че еднолично си купувам пуш ринг  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ПС И Коледен подарък си купих...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт