Боя за коса - blond 16, Приказни блондинки!

• 85 090
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Аня♥♥ , ами аз не съм ползвала всички от изброените, само ги написах като бои, които съм видяла, че се предлагат в магазинчето. За щастие съм без упорит пигмент, така че едва ли преценката ми ще е адекватна  Rolling Eyes При мен всички професионални бои изсветляват до бяло, стига да ги смеся с най-силния оксидант Laughing

Тези, които съм ползвала са Вела и Крамер, суперизсветляващите. Доволна съм по отношение на изсветляването, но сравнявайки ги с Мажиблонд на Лореал, която ползвам в момента, смятам, че са малко агресивни. Тя и косата ми леко се късаше на слепоочията след боядисване, макар че това си зависи доста от самия косъм, моят е тънък и фин. Пепеливите и перлените им нюанси ми бяха много силни по отношение на матиране, отенъкът ми се получаваше доста сив и се налагаше да смесвам с най-светлото естествено русо, за да уравновеся малко нещата. Но пък това ме навежда на мисълта, че за упорит пигмент вероятно нюансите им ще са подходящи  Peace

# 526
от боите, които си изброила, коя е най-силна за коса с упорит пигмент? Laughing
От изброените от La mademoiselle  бои съм ползвала на Wella Koleston и  Londa.И двете бои са силни и съм получавала хубав цвят.
Спомням си ,че като бременна фризьорката ми ме боядиса веднъж с  Wella Koleston с 9% оксидант и цвета стана супер ,корените изсветлеха добре и въобще не жълтееха.

# 527
  • София
Тези, които съм ползвала са Вела и Крамер, суперизсветляващите. Доволна съм по отношение на изсветляването, но сравнявайки ги с Мажиблонд на Лореал, която ползвам в момента, смятам, че са малко агресивни.
хм, а на мен Вела (Велатон 12/1) ми е слаба. то е ясно, трябва да си ги пробвам на моята коса и така и съм решила, но колкото и да съм нетърпелива да екпериментирам няма как за 2 седмици, чак толкова бързо не ми израстват корените. Laughing та затова разпитвам. Wink

---
ясно, аз говоря за масовата Вела, затова и може би ми е слаба.

---
Ето резултата от последното боядисване (за който му се гледа) - http://konsulova.multiply.com/photos/album/48#photo=22. Снимките са доста, пробвах и в стаята и на балкона и се чудех защо косата на снимките ми изглежда по-бежава и приятна, отколкото я виждам в действителност и сега като ги гледах осъзнах, че горната част на дължините са много бели (това, което виждам поглеждайки се в огледалото) - явно са били доста обезцветени от матиранията преди с балсама, а надолу се е получил светло бежав цвят. Харесва ми, но мисля, че ми е доста светъл.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 13:57 от Аня♥♥

# 528
Аня♥♥,много благодаря за инфото!   bouquet

# 529
  • София
Аня♥♥,много благодаря за инфото!   bouquet

welcome! Wink

# 530
Аня♥♥ ,това което виждам на снимките ми харесва.Мисля,че корените са се получили добре /не жълтеят/ ,просто върховете са повече третирани и по-светли.Но това пък дава дълбочина на цвета.
Ако цвета ти е много светъл и искаш да потъмниш ,моята фризьорка ми обясни следното:
Ако искам да получа основен тон 9.1 и да не се получи разлика дължина - корен  ,при първото боядисване взимам за корените  9.1 , а за дължините 8.1/един тон по-тъмна/.

Обещах да дам отзиви за балсама на Орзене - харесва ми.Да похваля също и  реконструкторът на Yansey и едни ампули с ленено семе /не помня марката-италиански/.Не знам от кое от трите/а може би и трите/,но косата ми стана като коприна.
Не намерих реконструкторът ,който А.l.e.n.a. препоръча ,но и този е много хубав.

# 531
  • София
Аня♥♥ ,това което виждам на снимките ми харесва.Мисля,че корените са се получили добре /не жълтеят/ ,просто върховете са повече третирани и по-светли.Но това пък дава дълбочина на цвета.
Ако цвета ти е много светъл и искаш да потъмниш ,моята фризьорка ми обясни следното:
Ако искам да получа основен тон 9.1 и да не се получи разлика дължина - корен  ,при първото боядисване взимам за корените  9.1 , а за дължините 8.1/един тон по-тъмна/.
Те жълтееха - по-скоро рижавееха, но веднага матирах с перления балсам на Престиж.
Сега съм в голяма чуденка, защото се оказва, че съм с 3 цвята, а след 2 седмици ще ми израстнат и корените. Crazy
А при такова боядисване с 2 бои - на едно боядисване ли ги слагаш - корени с една, дължини с друга и разпенваш преди измиване; или боядисваш с една, отмиваш и после пак? Май второто имаш предвид?

# 532
И аз съм много доволна от Вела Колестон 12 Peace

# 533
А при такова боядисване с 2 бои - на едно боядисване ли ги слагаш - корени с една, дължини с друга и разпенваш преди измиване; или боядисваш с една, отмиваш и после пак? Май второто имаш предвид?
Второто е абсолютно грешно и ненужно. Косата се боядисва само веднъж!
В две различни купички си приготвяш смес за корените и смес за дължините.

# 534
  • София
Второто е абсолютно грешно и ненужно. Косата се боядисва само веднъж!
В две различни купички си приготвяш смес за корените и смес за дължините.

Да, точно това съм правила няколко пъти и се получава перфектно. Аз използвах 9.1 за корените и 8 за дължините. Единицата в девятката убива рижавеенето, а естествената 8-ца предотвратява посивяване на дължините. Получава се изумително равномерен цвят въпреки употребата на два напълно различни цвята. Тази за дължините обаче винаги я смесвам с малко вода за да намаля % окислител, да избегна прекалено потъмняване  и за да се разнесе по-лесно.

# 535
  • София
Благодаря ви блондита за съветите, ще се пробва и този вариант! Hug Накрая може да си извадим и по едно удостоверение за блондинка-химик. hahaha
Потъмнявала съм се успешно веднъж и то пак с балсамите на Престиж (капучино сякаш беше цвета). Стана едно кафеникаво-оранжево, обаче след ден-два си сложих светла боя и се получи, без да искам. Laughing

# 536
  • в 1001-та нощ
аз също не мисля, че е имала предвид второто

веднъж в салон ми нанасяха 3 различни смески - за уеднаквяване на цвета в корените, по средата и в краищата и ги нанесоха последователно без меджинно изчакване и измиване

# 537
  • София
А при такова смесване преди измиване (5-10 мин.) разпенва ли се да се поомешат и уеднаквят цветовете или не е нужно?

# 538
веднъж в салон ми нанасяха 3 различни смески - за уеднаквяване на цвета в корените, по средата и в краищата и ги нанесоха последователно без меджинно изчакване и измиване

Това го правят наистина много добрите фризьори и за да се направи подобно нещо се изисква усет и умение и е доста трудно според мен.
Поради тази причина, вместо да мислим как да си уеднаквяваме цвета, то по-добре е да помислим, как да не се получава разминаване и да не се правим на петна.

Искам да попитам професионалистите може ли оксидант да се разрежда с вода с цел намаляне на процента? И по-точно мога ли от 12% да направя 3% и в какви пропорции да е разреждането?
Не можеш.Има специална ф-ла,по която се разрежда
чистият перхидрол,но готов оксидант не може да се
разрежда.Просто си купи 3%...

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 16:26 от B & C

# 539
Това смесване е все едно да искам да си направя цялостен цвят 8-мица,а на корена да сложа 9.1 ,за да го докара поне до 8  Laughing
Доста лъжливо.Значи въобще никога не може да се получи цвета,който трябва да е само с една боя и едно боядисване.

Ако правилно съм разбрала,за да получа цялостен цвят 10-ка какво трябва да направя?На корена 11 пепелен,а на дължините 10 натурален.

Общи условия

Активация на акаунт