Боя за коса - blond 16, Приказни блондинки!

• 85 080
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Илана, зависи много от пигмента ти, но аз съм се боядисвала и с 9% и с 12 и честно казано с двата ми се изсветляват еднакво корените, но с по-силния оксидант жълтеят повече  Shocked

# 556
Преди време в темата пишеше една фризьорка roshavka. Споделям няколко лични съобщения от нея, които смятам, че може да са в помощ на някой:

"Вземи си боя в натурален цвят - 6 или 7 като номер. Около 30 мл. боя + 100 мл. оксидант 10-20 % - добре разбъркваш, прибавяш 10 мл шампоан, след това постепенно започваш да добавяш вода и да бъркаш за да не се пресече. След като си разбъркала добре нанеси мата в корените първо, където най-много жълтее, а след това и по дължините ( не мажи веднага дължините защото могат да сивеят много по- късно ). Наблюдавай цвета докато си с мата. Когата започне да има леко лилав оттенък 3-4 мин максимум, измий добре с хладка вода и сложи само малко балсам ако е нужно. Не отмивай с шампоан, защото мата няма да е дълготраен."

"При този мат няма начин на синееш или зеленееш в последствие, за това ти го казвам. В домашни условия има някои неприложими рецепти, които се правят само под наблюдението на фризьора.
Можеш и мат да направиш с коректор като рецептата е същата, но добавяш 2-3 см. към боята от коректора."

"Зависи каква коса се обезцветява, ако е здрава и искаш да махнеш много тъмен цвят - 9 и 12 %
Ако е натурална- например корени или пък само махаш нюанс - 3 и 6 %.
Най- често се използва 6% и се правят няколко обезцветявания през определен период от време за да се запази косата по- здрава.
Какъв е твоят случай ?"

"Има силно изсветляващи сиви цветове в повечето каталози за професионални бои. Смятам, че такава боя + 9 % оксидант може да помогне за постигането на такъв цвят. Проблемът е в жълтият пигмент, който има косата при някои хора.
След такова боядисване е желателно да се използва матиращ шампоан, с който ще бъде избегнато зелено или синьо оцветяване на косата."

"12% изсветлява повече, но ако има жълт пигмент, то тогава русото жълтее повече."

"Лично аз работя със силно изсветляващите бои на KEUNE и съм доволна, рядко използвам блондор за да обезцветя дадена коса преди боя."

# 557
Преди време в темата пишеше една фризьорка roshavka. Споделям няколко лични съобщения от нея, които смятам, че може да са в помощ на някой:

"Вземи си боя в натурален цвят - 6 или 7 като номер. Около 30 мл. боя + 100 мл. оксидант 10-20 % - добре разбъркваш, прибавяш 10 мл шампоан, след това постепенно започваш да добавяш вода и да бъркаш за да не се пресече. След като си разбъркала добре нанеси мата в корените първо, където най-много жълтее, а след това и по дължините ( не мажи веднага дължините защото могат да сивеят много по- късно ). Наблюдавай цвета докато си с мата. Когата започне да има леко лилав оттенък 3-4 мин максимум, измий добре с хладка вода и сложи само малко балсам ако е нужно. Не отмивай с шампоан, защото мата няма да е дълготраен."

Това го правя и аз,само че с черна боя,за получаване на сив отенък или просто убиване на жълтото и получаване на леко пепелив цвят.Става с много по малко боя/около 3 см изстискано/ и за по-кратко време максимум 1 минута.
И аз го знам от фризьорка.
Всъщност това е моят мат,който винаги ползвам.Не съм имала инцидентни.Идеално матира дори и само блондор  Peace

# 558
Цитат
Ако искаме като допълнителен цвят пепеляв, използваме боята без допълнение.
  Дачита,в случая няма ли да се получи с боя с пепеляв оттенък (номер . 1)?

Този случай е за 70-100% бяла коса.И мисля,че ако се използва /номер.1/ ще стане не пепеляво ,а много сиво.
На предните страници NovemberRain бе писала точно за това потъмняване.

От 40% до 70% побеляване ,ще използваме /номер.1/

До 40% побеляване - Ако искаме да получим допълнителен пепеляв цвят,използваме пепеляв/номер.1/ + тонер.
Този случай мисля ,че е удачен за питането на Аня♥♥ /уточнявам ,че става въпрос за корените ,не за дължините/
Мисля,че и без блондор ще се получи.
Ако косата е с неприятен жълтеникав цвят,решението е добавянето на виолетово.
Виолетова боя ли се има предвид или някакъв професионален коректор? И дано не ми е много тъпо питането, ама отдавна се чудя, пък ме е страх да пробвам, че да не ми изгори косата - не може ли към сместта с блондора да се добавя нещо - пепелива боя, виолетов коректор, нещо от сорта, за да убива жълто-оранжевото. newsm78 newsm78

Така върху различни основи по различен начин получаваме пепеляв цвят.

# 559
Цитат
Когато се боядисваш оксиданта трябва да е 20 волюма (3%) - ако е повече, по-бързо пада сивото.
- вярно ли е това? Thinking
Аз лично не съм чела за такова правило и не виждам логика.
Чувала съм ,че някои матират с 3% оксидант;използва се при боядисване с черен цвят.Може би е уместен този процент и при потъмняване на дължините на косата, с цел максимално щадене? newsm78

По скоро правило е за запазване и фиксиране на цвета след боядисване ,косата да се  измие с шампоан на кисела основа.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 15:12 от dachita

# 560
  • в 1001-та нощ
Имам чувството,че някой ми трие постовете.Снощи написах нещо важно и то е изчезнало   newsm78

нямаш изтрити постове, не си го пуснала  Peace

при мен се получава, ако някой е пуснал мнение, докато съм писала, тогава моето мнение се задържа с предупреждение , че има вече публикувано мнение, но аз ако бързам - не поглеждам и поглеждам другаде и мнението ми го няма

виждам, чак като се върна в темата..... с бутона "назад"се връщам - където съм писала и текстът се пази и го публикувам  Peace

# 561
Ето и основни положения в цветовия спектър /доколкото успях да синтезирам накратко/.

Специалистите разглеждат спектъра по  особен начин.
Има три основни или първични цвята:жълто,червено  и синьо.
При съчетаването на първичните цветове по двойки , се получават вторичните/комбинирани/ цветове: оранжево,зелено и виолетово/пурпурно/.
Оранжевото се получава чрез съчетаване на червено и жълто, зеленото – от жълто и синьо , а виолетовото – от синьо и червено.
Жълтото,оранжевото и червеното се възприемат като топли цветове.
Синьо,виолетово и  зелено – като студени.
Червено-зелено,виолетово-жълто ,синьо-оранжево- тези двойки се наричат допълващи се.
При смесването им те се заличават взаимно.
Ако се смесят червено и зелено ,няма да се получи нито един от тях-получава се цвят със сивкав цвят.   
Този ефект е много важен при боядисването.
И тука това ,което писах по напред:Жълтото се коригира с допълващ виолетов, а оранжев оттенък с леко  оцветяване с допълващ син цвят.
Още по интересни резултати се получават при смесване на повече от два цвята.
Сместа от червено и виолетово изглежда кафяво.Ако се прибави малко жълто / жълто и виолетово дават сиво/ и резултата е по-меко,пепеляво кафяво.Ако се прибави малко червено,може да се получи кафяв цвят.
Смесването на червено,жълто и виолетово ще ни даде черно или много тъмно сиво.   

# 562

Този случай е за 70-100% бяла коса.И мисля,че ако се използва /номер.1/ ще стане не пепеляво ,а много сиво.
   Не мога да разбера,защо ли като смесих 7.1 и 8.1 ,получих някакъв рижав оттенък в/у косата....Нали и двете бои бяха пепеляви?  newsm78

# 563
  • Norway
Намерих инфо - благодаря!

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 23:32 от Габка

# 564

Не мога да разбера,защо ли като смесих 7.1 и 8.1 ,получих някакъв рижав оттенък в/у косата....Нали и двете бои бяха пепеляви?  newsm78

Би ли ми припомнила каква беше основата?

Възможно е когато основата е тъмна , тогава важи:
До 40% побеляване:
Ако искаме да получим естествен цвят,използваме пепеливия като допълнителен.

Според мен в този случай се получава естествен цвят,който вследствие на изсветляването може да има лек червеникъв оттенък. Ако се добави тонер ще се получи пепеливия оттенък или пък да се използват марки бои ,които имат  в номера повече 1-ци и 2-ка.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 21:09 от dachita

# 565
Аз ще ти отговоря  Mr. Green
Защото боите, които си купила не са професионални и не са успели да се справят с червения ти пигмент.

# 566
Здравейте дами
Простете за нахлуването ми в темата ви, но имах неприятен инцидент преди малко, та се надявам на съвет от ваша страна.
От доста време насам се мъча да си докарам рус цвят на косата, която преди доста време бях къносала (с не знам кой акъл  ooooh! ) което русо разбира се не хвана от първия път, дори напротив - доста време бях рижаво - оранжево - никакво, докато най-накрая косата ми не стана горе- долу в един тон светло русо ( но не бяло ). Цялата тази процедура стриктно следеше един фризьор, но когато вече настъпи желания цвят реших да не ползвам услугите му, и 2-3 пъти се боядисвах и матирах в къщи, до сега успешно. До днес, разбира се  Confused Купих си уж професионална боя за коса, но не улучих цвета - вместо средно русо (което мислех, че аз имах) със сив отенък (уж да не е жълт) получих меден цвятс червен отенък , който изобщо не харесвам  ooooh!
Сега се чудя какво да правя - пак ли да я боядисвам, кога най- рано ще мога, не искам да си изтощавам чак толкова много косата, с колко по-светъл цвят ще мога да я направя - така, че поне да се доближи до това, което бях постигнала преди това.
Само като се замисля - почти година се мъча на направя нещо, което за 20 минути се разруши, страшно много ме е яд на себе си!
И още един въпрос да питам - за матиращ шампоан (прочетох предните постове за мата с боя, но по възможност искам да избегна това стоене с боя или балсам, както правех до сега - 20 минути, страшно досадно беше) има ли наистина такъв продукт и от къде мога да си го набавя?
Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря на всички, които щв ми окажат помощ   bouquet

# 567
AquaElite , дай малко повече информация -  с каква боя си се боядисала,номер, основа на косата.Ако качиш и снимки преди и сега,мисля ,че по добре ще се ориентираме.Така написано не ми става много ясно.

# 568
Предната боя, с която се боядисах беше с марка ECKO (гръцка някаква), номер 8.1 Ash Light Blond
A тази, с която днес се боядисах - марката ако не се лъжа е Sintesis 7.1 Ash Medium Blond
http://prikachi.com/images/241/2564241X.jpg преди
http://prikachi.com/images/268/2564268x.jpg сега

# 569
Предната боя, с която се боядисах беше с марка ECKO (гръцка някаква), номер 8.1 Ash Light Blond
A тази, с която днес се боядисах - марката ако не се лъжа е Sintesis 7.1 Ash Medium Blond
http://prikachi.com/images/241/2564241X.jpg преди
http://prikachi.com/images/268/2564268x.jpg сега

Това което ми идва като идея е да опиташ с римувър.Мисля ,че в твоя случай боята ще се премахте ,тъй като не е наслоена.
След това,ако трябва да се уеднакви цвета -  боя /може би 911,921 -нещо такова,за да се получи цвят поне 8/ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт