Боя за коса - blond 16, Приказни блондинки!

• 85 089
  • 739
  •   1
Отговори
# 570

Изгорялата ми коса боядисана с Inoa  Heart Eyes
Сама съм се боядисвала и са минали близо две седмци от деня на боядисването.  Simple Smile

# 571
dachita благодаря за отговора, а кога най-рано ще ме посъветваш да го направя? Да чакам ли да стане време за следващо боядисване (след 2 месеца) или може и по-рано? И ще успея ли да го направя в домашни условия или да търся професионалист? Държа да спомена, че до сега не съм имала проблем с  боядисването - правила съм го сама и без забележки като непокрита с боя части.
Благодаря   bouquet

# 572
  • в 1001-та нощ

Сама съм се боядисвала и са минали близо две седмци от деня на боядисването.  Simple Smile

много добре изглежда   bouquet с тази боя ли ще продължаваш?

# 573
   Не мога да разбера,защо ли като смесих 7.1 и 8.1 ,получих някакъв рижав оттенък в/у косата....Нали и двете бои бяха пепеляви?  newsm78

Би ли ми припомнила каква беше основата?

Възможно е когато основата е тъмна , тогава важи:
............
  Основата беше светло-кестенява.....
  2-ка е перлен оттенък,така ли?

Не мога да разбера,защо ли като смесих 7.1 и 8.1 ,получих някакъв рижав оттенък в/у косата....Нали и двете бои бяха пепеляви?  newsm78
Аз ще ти отговоря  Mr. Green
Защото боите, които си купила не са професионални и не са успели да се справят с червения ти пигмент.
     Естесвената ми коса няма червеникав оттенък.Или имаш предвид нещо друго?Би ли ми обяснила,че нищо не разбирам от материята.
     За боите....Означава ли това,че професионалните бои са по-силни? (С повече оксидант,по-нещадящи косъма...)
     Може ли да се ползват по време на кърмене?  Thinking
     Боята Алфапарф(дали я изписах правилно  newsm78 ) дали ще се справи със задачата?Предложиха ми я като вариант в няколко салона.

# 574

много добре изглежда   bouquet с тази боя ли ще продължаваш?

Много ми харесва! С кой номер си тук? Може и да си казала, но не помня  Embarassed
Ако си я поръчам тази боя от златната рибка - какво точно трябва да взема и горе долу колко ще ми излезе едно боядисване. Спомням си, че фризьорката ми сложи 2 дози.
Аз доста си нашарих косата последния път, затова няма да ви показвам снимки, че нещо не мога да се гледам. Обаче няма и да се боядисвам, много ще ми се изтощи косата  Crossing Arms

# 575
dachita благодаря за отговора, а кога най-рано ще ме посъветваш да го направя? Да чакам ли да стане време за следващо боядисване (след 2 месеца) или може и по-рано? И ще успея ли да го направя в домашни условия или да търся професионалист? Държа да спомена, че до сега не съм имала проблем с  боядисването - правила съм го сама и без забележки като непокрита с боя части.
Благодаря   bouquet

При всички положения по-добрия вариант е ,ако имаш възможност да потърси професионалист.
Аз не съм ползвала римувър,но от това което съм чела , той има резултат,когато се свалят нюанси/1-2 тона / и когато боята не е наслоявана/както при теб/.Мисля,че няма проблеми по-рано да направиш процедурата.
В тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=274968.0 са писали момичета,които в домашни условия са използвали ремувър.
Може да пишеш и в темата за професионалните фризьори за съвет.
Ще ми бъде интересно да пишеш,какво си избрала и какво си постигнала,като резултат.

# 576
Селма при професионалната боя по-скоро съдържимото в тубичката е по-различно и облагородено.Той оксидантът си е един и същ.При професионалните ти сама можеш да си избираш оксидант,какъвто процент прецениш,продават се поотделно.

Не мисля,че професионалните са по-силни и изтощаващи.По-качествени са от гледна точка на това,че постигат по-добър резултат в сравнение с масовите.И специално русите нюанси са доста силно и обстойно застъпени по серии,а не са само 3-4.
Но има и по-силни и по-слаби.Вече е въпрос на избор и предпочитание.За постигане на много светло русо без блондор,една слаба боя няма как да го направи.При всички положения,трябва да се потърсят най-светлите нюанси/бели/,а те не са особено щадящи.

Нали за това са професионални,предназначени са и за използване  в салоните,защото са по-добри.Иначе фризьорките щяха да боядисват с бои от супера  Crazy

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 10:09 от elfi4ka

# 577
dachita благодаря ти за експресния отговор   bouquet
Сега ще разгледам темата, към която ме препращаш. Мисля да се консултирам с професионалист, не знам дали скоро ще имам пак смелостта да се боядисвам сама в домашни условия  Mr. Green
Ще пиша задължително какъв е резултата, и се връщам да чета назад в темата, доста интересни неща има, но нямах време да я разгледам, толкова се бях притеснила  Crazy
Още веднъж благодаря   bouquet

# 578
Привет,момичета! Hug
Чета ви редовно,но засега няма какво да покажа.Темата е доста интересна и полезна.  bouquet
Селма ,аз използвам предимно Алфапарф.Много съм доволна.Цветовете се получават като на каталога.Поне при мен винаги постигам това,което желая като цвят.За това има заслуга и фризьорката(съветвам се предварително с нея).Тя казва с кой номер и % оксидант ще се получи желания от мен цвят.
Ползвала съм суперизсветляващите нюанси,както и деветките.Аз съм с чувствителен скалп и 12% оксидант не ми понесе добре.Добавях по една ампула за чувствителен скалп в боята.Предполагам,че с 9% няма да е така.
Имам каталога на Алфапарф,ако ти е интересно ще пусна линк.Имат доста нюанси в цветната карта.
Надявам се да съм била полезна. Hug
Успех! Hug

# 579

Имам каталога на Алфапарф,ако ти е интересно ще пусна линк.Имат доста нюанси в цветната карта.
Надявам се да съм била полезна. Hug
Успех! Hug
  О,да!Ще съм ти много благодарна за каталога!  Hug

elfi4ka,благодаря за коментара!   bouquet

# 580
Селма, 1-е пепеляво , 2- виолетово ,добавени към номера боя , коригират оттенъците,които могат да се получат в процеса на изсветляване.
В процеса на изсветляване косата се променя от черна към червена,постепенно изсветлява към оранжева,от оранжева-към жълта и накрая - бяла.
Погледнах постовете ти назад и както по- напред предположих, при тъмна основа си приложила  пепеляв цвят и се е получил естествен цвят без да може да се кориира оттенъка.Боите ,които си използвала са непрофесионални.Ако беше използвала професионална боя на естествената ти основа мисля,че с такъв номер би се справила/зависи от боята/. 
При следващо боядисване имай впредвид следното:
Ако е налице 0-20% побеляване на косата,трябва да се приложи цвят с един тон по-светъл от желания.
Ако искаме да получим допълнителен пепеляв цвят,използваме пепеляв + тонер.
Не разбрах дали само оттенъка те притеснява или цвета ?Какъв цвят искаш да постигнеш  сега - същия ,но с пепеляв оттенък, с 1-2 тона по-висок или по-силно изсветляване?

# 581
# 582
Селма, аз доколкото те разбрах преди да се боядисаш, искаше цвят максимално близък до естествения. А в крайна сметка взе по-светъл такъв. Нормално е при опит за изсветляване, но не с достатъчно силна боя и оксидант, да се получат оранжево-червени отенъци.
Помисли за следващото боядисване какво точно искаш да постигнеш, за да може да ти дадем съвет и какво точно да използваш.

# 583
Аз бих посъветвала Селма да си вземе за следващото боядисване боя на ниво 8 с окислител 20%, за да може да се насложи хубаво по-тъмния цвят, който дава 8-цата и същевременно да покрие светлите тонове от предишното боядисване.

Селма, важно е да обърнеш внимание на това, че косата ти вече е боядисана и не важат правилата за естествена основа - щом имаш оранжеви оттенъци, ще е необходимо да неутрализираш със .2 или .1, а ако има .12 или .21 - още по-добре, dachita, ти какво ще кажеш?

Иначе AquaElite, ти защо не изчакаш да се отмие малко, предполагам, че на светлата ти основа отдолу бързо ще падне, вместо римувър, защо не опиташ да си измиеш косата с по-агресивен шампоан, т.е. от по-евтинките бг, и то по-начесто, моята фризьорка препоръчва този метод пред радикални решения със супри и ремувъри.

# 584
Very*Gery към кой шампоан ще ме насочиш?
По принцип ми харесва идеята, и аз мисля, че ще се изсветли със времето и измиването, от дълго време ползвам Шаума за шампоан и не съм запозната с българските алтернативи.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт