Отговори
# 630
  • София
Първо да ви благодаря за хубавите думи и пожелания  Hug

Аз не съм се ровила много задълбочено за витамините и метала, но със сигурност знам, че досега с кислорода по някакъв начин "убива" част от витамините. А нарязаните (изцедени чрез нарязвяне) плодове съответно са докоснати от кислород навсякъде. Навсякъде, където съм чела пише да се консумират цели или на големи парчета (по тази причина). Абе соковете са си напълно безмислена работа - само труд за нищо. Съгласна съм и за плодовите пюрета - само плодова захар и някой и друг минерал има из тях.

Наде, можеш ли да дадиш линк или някакво обяснение за метала, наистина - аз до сега го свързвах не толкова с метала проблема, а със съприкосновението с кислорода.

# 631
Наде аз доколкото знам сока изцеден в сокоизтиствачка трябва да се изпие в рамките на 3 мин за да си е с витамините а след това се разграждат.Иначе за какво се произвеждат сокоизтиствачки??Аз често си правя сок от моркови действа добре за ноктите и косата и смятам,че е пьлен с витамини.
Майка ми едно време ми е цедила сокове от моркови през тензух като пьрво ги е стьргала на стьргало пак има метал но тогава не е имало сокоизтиствачки.

# 632
  • Бургас
Ама че време, а  Whistling

Ние днес направихме една голяма разходка до лекарката ни, малко по магазините и откарахме 2-3 часа навън.Сутринта пък бяхме в Метро да понапазарим, та  може да се каже, че изкарахме деня навън.Направихме си консултацията и Радо е 6.900 кг. и 62 см., като ми се струва, че сантиметрите въобще не ги измериха правилно, ама  Rolling Eyes Качил е около 300 гр. и 1,5 см. за 1 месец.Сложиха му полиото и сега ми е доста притеснено. Confused Дано няма някаква реакция! Praynig

Есма, да са ти живи и здрави момиченцата!   bouquet Как лети това време, изтъркаля се още една година.Направо не мога да повярвам, че и Велизар ще направи 4 другия месец. Crazy

На А-дерма аз взех шампоана от синята серия 500 мл. и крема за тяло от зелената 400 мл.Чудя се като го свърша дали да не пробвам с млякото от синята серия.Олио нямам намерение да купувам.

# 633
Няколко пъти писах набързо и забравям да поздравя двете кукли на Есма. Да са ви живи и здрави и много да слушкат Hug

на всички други празнуващи днес, честито!!!
А на болните бебчовци- бързо оздравяване.
ние май сме добре, и каката е била днес добре в градината, но това кихане сутринта... ще ги следя обаче!

# 634
  • София
И аз забравих да честитя рождения ден на големите каки. Много здраве, безгрижно детство и  успехи  bouquet

# 635
Есма, честити рожденички   Party Time , да са ти здрави и много да те радват  Hug
Ели ик и аз съм чувала, че се предават по наследство, но толкова рано невярвам  Hug

# 636
Днес в акото имаше малко червена кръв. И преди ни се беше случило, но то беше по времето с вируса и тогава гастрото каза, че е от напъване... ама сега ме съмнява. И преди отвреме на време имаше по някоя едба забележима точица (викам си, спукано капилярче), но днес следобяд си беше баш жилка Sad Имаше и други с такъв проблем, какво ви казаха? Час за гастрото имаме записан за неделя.

# 637
  • София
Esma ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ВАШИТЕ ПРИНЦЕСИ !!!   newsm59

# 638
  • Обетованата земя
И ние покашляме от 2-3 дни сутрин и вечер, едно такова сухо- къха къха-и то само докато гука. Дори в началото мислех, че е нов звук. Слушаха му днес гърдичките-добре са. Гърлото не е червено. От скоро сутрин и вечер пускам духалката, и май от това му става сухо на гърленцето. За всеки случай 5 дни ще пием Осцилококцинум, вит. Ц, и ни изписаха хомеопатичното Имунокинд. И нещо за кашличката-Sinecod май се казва. Пробвах и рецептата на Дион с мед и сол по стъпалцата-голямо мацане падна  Mr. Green. И сребърна вода давам-с капкомера на Инфакола. А в нослето пръскам Стеримар-физиологичен разтвор, заради духалката. Съвсем скоро се местим в новия апартрамент, а там сме на газ, надявам се въздуха да не се изсушава така. Днес бяхме на разходка, час и половина и после при педиатърката чакахме навън, че вътре пълно с болни, дано не го простудя. Искам да го калявам малко от малко, да не се изнежва на много топло, но се страхувам да не мина границата и да го разболея!

# 639
Здравейте,

Esma, честит рожден ден на малките ти големи каки, да те слушат много и да ти носят много радости занапред.

Включвам се по темата за соковете, като не претендирам да съм с някакви знания по въпроса. Просто исках да защитя твърдението на Смилянова за соковете и витамините. Поне преди 2г.и 7месеца, кога се роди дъщеря ми много се тръбеше по този въпрос. Аз тогава стържех моркова и ябълката на рендето и тогава ми казаха, че щом стържа на ренде няма смисъл въобще да давам сока понеже метала убива витамините. Мисля, че някой от производителите на бебешки стоки /може би Чико, но може и да греша/ имаха специално пластмасово ренде. Също така сокчето трябва да се даде в рамките на 3-4минути, а аз докато приготвя сокчето те минаваха поне 5мин. затова тогава додох два три пъти сок и се отказах.

По темата за мъжете Везни -  и моят мъж също е Везни - само че септемврийска. И точно на рождения му ден се навърши една година от както сме заченали Денис.

За захранването нямам план, смятам изцяло да се доверя на нашата педиатърка, все пак е лектор на лекциите на списание "9 месеца" по темите за захранването. Доста е начетена по този въпрос и е за късното захранване поне след 6-тия месец. Разбира се ще се водя и от предпочитанията на Денис, но като цяло смятам да послушам нейните съвети и напътствия.

Мария♥ , браво за разходката, ние излизаме за малко на площадката срещу нас или за по-дълго в МОЛ и големите магазини. Но днес си извадих зимния гардероб и смятам вече да почна да излизам на по-дълги разходки, все пак ако сега не излизам, то зимата при 5-6градуса въобще няма да мръдна от нас.

# 640
Здравейте,
Есма, честит рожден ден, на твоите момиченца!
Днес бяхме на консултация, пораснал е 3 сантиметра и е качил 600 грама. Биха ни Симфлорикс, Пентаксим нямало. Не знам дали от ваксината, но цял следобед Мишо беше страшно крив. Дремна само пет - десет минути, вечерта не искаше да суче, плака много и сега заспа. Дано поне през нощта е спокоен.
Големият се събуди с хрема тази сутрин и гърлото го боляло, та се лекуваме из нас. Купих и аз сребърна вода, давам му да пие и му капя в носа. На Мишо също му дадох един капкомер, профилактично.
За захранването нямам план, мисля да решавам нещата в движение и според това как реагира детето. Педиатърката ми каза вече да съм започвала зеленчукови пюрета, но аз мисля да изчакам.
Ние също излизаме, гледам поне час - два да е навън, че от сега ако останем в къщи за зимата не ми се мисли.
Лека вечер!

# 641
Аз разходките в МОЛ не ги признавам, даже съм против. Там е пълно с хора и незнаеш кой от какво е болен. Ние днес преди обед излизахме за 30 мин. даже пръскаше леко , а следобед за 1 час от 16.30-17-30ч.

В стаята дето спим е 21гр. а където седим през деня 23-24гр. Веската го обличав с 2 ката дрехи- боди с къс ръкав и тънки памучни ритънки , а отгоре блузка и гащеризонче плюшено. Сега сме с Молфикс пелени но ще се върнем на Памперс. Тези нещо не ми допадат. Макар че Деси точно с такива я гледах.
За захранването и аз мисля със зеленчукови пюрета да почвам, след това безглутенови каши а после и попара за закуска.
За кърменето на последък съвсем сме бързи. Преди беше готов за 5-7 мин. а сега за 3мин. Виждам че имам много кърма, като ме пусне и го опръсквам целия та трябва с кърпата да се притискам. Пак му я набутам цицата за малко , цокне 2 пъти и се дърпа и така приключваме . За това след 1ч-1ч и 30мин. пак му предлагам. Вече спи много за кратко през деня, 3 пъти по за 1 час че и по-малко.
Ние няммаме никакви проблеми с кожата , но съпун и шампоан слагам 2 пъти в седмицата иначе само с водица се къпем. Крусти имаме около фонтанелата. Може би ще си взема на Мустела шампоана щом казвате че е ефикасен.

# 642
Пожелах ви аз лека вечер, ама ....усетихте ли земетресението? Сега нещо се притеснявам да легна, в нас всички спят Confused

# 643
Лулу усетих го даже мислех да събуждам мъжа ми да му кажа  #Crazy

# 644
Аз моят го събудих, ама той се повъртя малко и пак заспа. Исках даже да будя баткото, той спи в отделна стая и сега се чудя какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт