Отговори
# 75
Клеева тинктура има по аптеките, но там е разредена мисля Thinking, така че според мен най-добре си е да си я приготвим вкъщи. Ако някой се интересува как, ще напиша. Peace

Давай Simple Smile

# 76

Другото обаче за което съм притеснена е че каза нещо за езичето-още не било цепнато можело след време да му го цепват (което ми звичи доста страшно). Някой от вас зане ли нещо по въроса и ако може да сподели, понеже много се притесних. СЕга ще поразгледам в нета да прочета, за какво точно става въпрос.

И ние имаме такъв проблем. Доки ме успокои,че била козметична манипулация  и не било никак страшно. Ако не се цепне ципичката евентуално може да има проблеми с говора. Но може и да няма. Иначе процедурата се правела от стоматолог-хирург и то задължително след 6-месечна възраст. Тогава ще заведа Станислав да го погледне специалист и ще видим какво ще ни препоръча...

# 77
Върнахме се от лекар, слава богу на Рая нищо й няма, явно се дави със слюнки, ама аз като съм паника  Embarassed Понеже вкъщи има болни, каза да й давам три дни профилактично по една доза Оксилококциум ( аз също). Вигантола го замени с Диавид. Мисля да давам само, когато не излизаме. Първоначално смятах да не давам, но пък фонтанелата ни е голяма и май по-добре да слушам лекарите  Peace

# 78
  • Пловдив
Клеева тинктура

50гр пчелен клей (прополис) се натрошават на ситно и се заливат с 200мл 70 или 90% етилов спирт за 24 часа.

Пчелен клей можете да си купите от някой пчеларски щанд (в Пловдив ги има по пазарите) или пчеларски магазин. Той е тъмен на цвят, може до почти черен. За да се натроши добре аз го слагам във фризера за известно време и после го натрошавам в една торбичка. Сложих го направо в шишенцето със спирт. И понеже то е 100мл, аз съответно сложих 25 гр. клей. После го прецедих, но в пчеларския магазин после ми казаха, че може и да не се прецежда, той и без това си се утаява, отгоре остава течността, а отдолу е натрошения клей. Струва ми се, че трябва да стои на тъмно, нямам спомен за това. Thinking

# 79
  • София
Здравейте момичета  Sunglasses
Радвам се, че ви харесва темичката, жалко само, че засега не мога да се справя с фотошопа ooooh! . Вижда ми се доста сложно newsm78 , но и с него някой ден ще се справя Laughing
Благодаря на Sophiepp и Катюшка за рецептите  bouquet .
Чували ли сте нещо за светещите фигурки, които се слагат на тавана да светят в детската стая? Казаха ми, че били вредни, вярно ли е?
Знаете ли откъде мога да си изтегля класика? Преди няколко дни пуснах на Алекса На елиза от Бетовен от vbox7 и доста се заслуша, но предпочитам да ги имам на компа и да си слуша детето без да се ровя във нета.
И всички болнички да оздравяват бързо  Praynig
И друго щях да питам, но не се сещам сега  newsm78 newsm78 newsm78 .
Много усмивки и слънчева седмица Peace .

# 80
Здравейте, ние сме добре. Simple Smile

# 81
Върнахме се от педиатърката ни, Мадлен е още с зачервени дъги, всичко друго е чисто, продължаваме с физ. р-р и вит С, добавяме Калциев глюконад. Дрезгавия глас бил от вируса. Обадих се на гастроентероложката- засега няма изолирани бактерии в аките, до утре чакаме, но според нея е чисто. Продължаваме с Хуманата още малко, Био гайя още 7 дни, махаме Ентерола.
На каката същото сиропче+ още едно за отхрачване, и капки за нос.
Дано скоро да оздравеят дечицата. Сега ме е страх да ги изведа навън, все духа, днес слънчето ту се покаже, после се скрие, ту топло, ту хладно, как да не са болни всички Rolling Eyes

А мен нещо глава ме заболя...

# 82
Здравейте и от нас.И при нас всичко си е наред.Растем си ритаме,хапваме и ходим по разходки,за да не изпуснем последните лъчи на слънцето

# 83
Здравейте и от мен,
искам да Ви питам клеева тинктура препоръчителна ли е за кърмачки? Смятам да ди направя един профилактичен курс за покачване на имунитета.
Сега отиваме на педиатър да видим колко сме пораснали:)
Хубав ден от нас.

# 84
Споделям тежка вечер с много плач и носене на ръце до 22.45 и трудна нощ с дълго и изнервящо приспиване.

Много интересни теми сте обсъждали, ще са ми от полза и на мен. Че зима иде, а с нея и болестите. Дано опазим бебчетата си здравички  Praynig

# 85
Здравейте,
Включвам се сега , защото сега открих темите. Майка съм на три юнчета заченати по нормален начин и една кака на пет години ( ако може да ни включите в началния списък; на 14. 06. 2010г ; Имилина - 50см -2.800кг ; Габриела - 41см - 1.400кг и  Виктор - 45см - 2.600кг). Позната ми сподели за дъщеря си, че я е било страх да я занесе да цепнат езика на шестте месеца и отишла след годината, но сега имала леки говорни дефекти и й обяснили , че е трябвало по-рано да направят процедурата и нямало да има  проблеми.
Относно акането : едната кукла ми ака понякога по два пъти на ден , а другата на 2-3 дни , че понякога и четири дни . Ако и тогава не се изходи и стане кисела предприемам мерки . За трите месеца само два пъти ми се е случвало и трудно сме оправяли положението, а на господина сме използвали дръжката на лист на мушкато, но не го използвайте много често , че могат да станат проблеми. На дръжката има множество власинки , които дразнят  дебелото черво и го карат да се раздвижи и да си свърши работата, но за него тези власинки са като шипчета и може да го разранят, а там е трудно лекуването.
Ако ви се появят суполи не бързайте да се вайкате: направете си концентрирано чайче от лайка , сложете около лъжичка сода бикарбонат ( доктора днес ни каза , че може да сложа и ампула вит С ) и капете в нослето 3-4 пъти на ден и даже сложете на радиатора или печката да се изпарява такава смес да овлажнява и прочиства въздуха
Ще бягам , че слънцата ми се наспаха. Ще се радвам ако може да обменяме опит.

# 86
  • София
Мама по три, добре дошла при нас  Hug Дано малките да са мноооооого послушни, та да имаш време за форума  Wink

# 87
Добре дошла на майчето героиня Simple Smile Направо не мога да си представя как се гледат три бебчета наведнъж, да не говорим да има и още едно по-голямо бебе Simple Smile Браво, браво!!! Hug

# 88
Направо нямам време за форумчето Cry
На всички болнички да оздравяват,аз мисля че ако е хубаво времето и децата нямат Т може да се изкарват навън,но ако децата се чувстват добре навън.Поне така ми е казвала моята лекарка.
За светещите фигурки на тавана-по спомени за да светят май имат фосфор,за това са вредни,ама като са на тавана  и детето не ги пипа не мился че е проблем,дали се отделя нещо в атмосферата-не знам.Аз сега взимам Данонино,там нали има такива светещи лепенки.
Заглавието е супер,поздравления  bouquet
Моята Вики стана на 3 месеца,ама особена разлика не виждам да има,нито е спряла да се буди нощем,през деня я спи,я  не,реве,и колики има още.Също така взе да си отпуска юмручетата,но още не посяга към играчки да хваща.
Привет на Мама по три-браво на теб,три бебета и една кака......а аз с две се чудя как да се оправя... Grinning
И последно за водата-аз давам розова Девин(по-точно само слагам  в шишето но не давам,само за всеки случай),не изварявам,но я загрявам до кипене и изключвам и охлаждам.Не мисля че трябва да се стопля за да се даде на детето,е ако е зима,и е навън,в термосбокс се носи и не става толкова студена.

# 89
  • Варна
Добре дошла, мама по три!   bouquet Голямо богатство си имате! Да са ви живи и здрави!  Hug

Днес ходих при педито. Питах за Вигантола каза да не давам нищо сега. Питах колко време не трябва да кърмя след антибиотика и се оказа,че е 3-4 дни. Изчислих, че имам замразена кърма точно за толкова. Надявах се да ми го спрат днес, но не го спряха.  Confused А не ми се рискува да го спирам на своя галава, както направих предния път.
Докато бях на зъболекар Павел послушно е спинкал у дома с майчето. После я изпратих. Хубаво си прекарвахме с нея!  Heart Eyes Като се оправя, мисля да им отидем на гости.

Общи условия

Активация на акаунт