Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
И аз съм "за" ток шоуто, стига да сме си вкъщи  Wink
Марги, питаха ме за какво толкова си пишем, че с такъв ентусиазъм набивам клавишите  Joy ама не му споменах - ни за коте, ни за твоята закана Embarassed
Междудругото, не мога да отворя прословутата рецепта, защото моя Офис пакет е стар. Дали ще е удобно да постнеш тук рецептата или да ми я копираш на лични? Предварително благодаря  Heart Eyes А превода ще го направя  Hug

Приятна вечер на всички

# 16
Аз днес не планирах да съм цял навън, ама чак сега се прибирам  Laughing Поне свърших хубава работа - накупих си дрешки (все едно има място в гардероба ... ), случайно се отбих през фризьорския салон и съвсем случайно имаха свободен час, та използвах да ме пострижат и боядисат, че като съм на работа просто не остава време за такива неща  newsm78 След това мъжът ми се обади да го чакам в центъра, че ще ходим на ресторант и едва-едва се прибрах от умора цял ден на крак  smile3507 Поне времето беше разкошно, слънчево и съвсем леко хладно.
Разберете се за неделя вечер, аз след 18 съм на линия  Peace
Мимота и мъжът ми се шашна като видя скоростта, с която генерираме нов текст и каза: "Ама успяваш ли да прочетеш всичко?" И аз: "Шшт, не ме разсейвай"  Laughing Че разсея ли се за 2 минути, гледам 120 нови реда изписани  Laughing Аз после си дочитах, де  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527370.0 Моля да погледнете темата и да се включите в хубавото начинание, ако искате   bouquet

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 22:28 от щастлива

# 17
Щастливче, отворило ти се е щастието днес май  Mr. Green Дрешки точно твоя номер са имали в магазините (за съжаление и  от моя все има като тръгна без настройката за купуване  Wink), след това и фризьорката е намерила време за подстрижка и боядисване, а на финала и на ресторант....изобщо такъв късмет всекиму  Mr. Green

За неделя и аз съм За след 18:00, пасва ми идеално. Ще бъда на линия.

А за коледните картички за децата от домовете аз се включвам и тази година. Благодаря ти, Щастливче за линка  Hug

# 18
Здравейте  Hug От коментарите разбирам, че добре сте се повеселили  Laughing  Нямам много време за Скайп, но ще се опитам да се вместя в някоя от следващите недели, с огромно удоволствие  Peace  bouquet

Вчера в библиотеката един мъж се приближи към нас, подаде ми ръка и каза 'Добър ден!'  Grinning Оказа се почти съсед, разменихме телефони. С него имаше още един българин, който му беше дошъл на гости. Ще се видим до каря на седмицата пак, за да се разговорим по надълго и нашироко   Simple Smile 

Случката ми повдигна настроението, стана ми много топло някак си! Не че си казахме кой знае какво, но хората ми направиха приятно впечатление и си дадох сметка колко ми липсва да си говоря с някого на роден език. Вярно, има Скайп и телефони, но нищо не може да замени живата среща  Hug

Хубавото настроение ме държа до късния следобед.  Съседка звънна на вратата и помоли мъжът ми да слезе да помага, защото чичкото долу е получил инфаркт. Два часа по-късно го откара колата на траурната агенция. Добър човек беше и грижовен съсед, веднага след като се нанесохме се беше обадил да сменят пясъка пред блока, за да може София да играе на чисто.  Всеки следобед седеше на люлката отпред и четеше книга, така ще го запомня  Sad Лек път му пожелавам. И спокоен сън  Sad

На вас хубав ден, момичета  Hug

# 19
Дулз, стана ми тъжно заради вашия съсед  Sad Явно е бил добър човек, лека му пръст. Ама един ден всички ще си отидем от тоя свят. Важното е да има кой да ни помни с добро, както вие помните съседа.
И за щастливата среща с българите браво - но аз бих имала едно наум, просто за всеки случай. Има и свестни, има и от другия тип  Peace

Хепи, те тъкмо са заредили зимни стоки - ботуши, палта, пуловери, какво ли не. Харесах си едно палто, имаха ми и номера, но струваше прекалено много. От какъв зор се набутах точно в тоя магазин - не знам  Laughing Цените бяха бомбастични. Но пък така ми хареса (аз все си харесвам скъпи неща, ужас Sad ). Мислих го, чудих го, мерих го, въртях се пред огледалото ... Просто не ми се даваха толкова пари, беше доста над психологическата ми горна граница за цена на връхна дреха. После споменах на мъжа ми, той пък махна с ръка: "Вземи си го, можем да си го позволим." То не е там проблема, а че на мен ми се струва прекалено скъпо някак ... струва месечния ни наем и половина Rolling Eyes И така, не го взех. Предпочитам да не се изхвърлям с толкова пари за нещо, което със сигурност има доста надценка в добавка.

# 20
Така си е, Щастливче Sad 
Ужасно съм разсеяна - благодаря за линка!!!   bouquet Открих я темата преди няколко дена, но тогава нямах време да се логвам и записвам, сега вече няма да забравя!
А за българите да, доста съм подозрителна към всякакви случайни контакти и нищо, че звуча малко приповдигнато, вниманието ми е изострено винаги. Особено покрай детето! Благодаря за съвета  Peace

Хехе, явно е сезон за подстрижки, и аз си отрязах косата миналата събота, но се въздържах да я боядисвам, въпреки няколкото бели косъма  Mr. Green Мъжът ми естествено беше недоволен, ще започне да ме харесва отново чак, когато косата ми пак порастне  Laughing Мъже.

# 21
Dulzz, аз се постригах доста по-късо от обичайното (отзад къса, отпред дълга) 4 месеца преди сватбата  Crazy С какъв акъл - не ме питай. Мъжът ми ме погледна и каза: "Ти забрави ли за сватбата?"  Laughing Чак тогава ми "светна", че не остават много варианти за сватбена прическа така. Е, попорасна, ама чак следващата година си върнах нормалната дължина  Laughing Той не иска да постригвам късо, защото обича да си играе с косата ми (то и аз обичам да го прави)  Blush

# 22
Мда, и нашият казус е подобен  Rolling Eyes  Laughing  Но аз я свърших тази поразия умишлено, защото косата ми беше в безобразно състояние след дългото кърмене. Изсъхнала, изтощена, направо обезцветена, а имам доста тъмна коса, което също се харесва  Grinning Сега се възстановявам с ударни дози витамини, минерали и рибено масло, защото не само косата ми страда, но и общо съм като изцеден лимон  Crazy

Абе като се погледна в огледалото и се харесвам, имам безумна ретро прическа  Laughing  Party Освен това ми е леко на главата и косата ми има здрав вид  Hug Но си ги представям как го преживяват горките ни възлюблени, толкова са романтични дългите коси  Heart Eyes  Rolling Eyes

# 23
Момиченца-кокиченца, значи решено - в неделя след 18.00 е срещата, а който има време и възможност ще се включва! Hug
и мен ме питаха защо се хиля като луда само на моменти и щтракам така бясно по клавишите! Joy

мимотка, ще ти я копирам рецептата и ще ти я пратя като мейл, да не товарим тука с излишни работи. Peace

Дулз, а снимка да покажеш  Flutter (не тука де Wink)?  Много искам да ти видя ретро прическата, моля! Praynig

Много ми стана мъчно за вашия съсед... Наистина това са неизбежни неща, но е тъжно кагато добър човек си отиде.

# 24
Здравейте   bouquet

Дулзз, на мен също ми стана ужасно мъчно за този човечец, където грам не го познавам  Sad Да почива в мир!

Марги, получих имейла  Hug Благодаря   bouquet

Щастлива, чак ти завиждам за накупуването на дрешки. Днес пак обикалях магазините и всичко беше отвратително грозно. Единствено си харесах едно зимно яке, но още се чудя за него. Цветът е някакъв супер странен, бежавее, ама не точно. На всичкото отгоре с по-малкия размер изглеждам доста добре, но пък с по-големия се чувствам по-удобно. И много го мислих и реших да не си го вземам   Whistling

Днес ходих да се разправям с Кела. Абе тия там са адски некомпетентни. Смятат ми 2+2 = 4, където 4 е по-голямо от 5. Като попитах, ама как така .. жената ми отговори, че тя не смята тези неща, но е сигурна, че колегите й са го сметнали правилно  ooooh!  Да се смееш ли, да плачеш ли.

В училище пък за малко да стане кеч  hahaha Турчинът каза, че ракията е турска. Като ми ти ревна нашия македонец "да бе, да - турска. Вие сте мюсюлмани и не пиете алкохол ( Joy) Ракията си е македонска"  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Естествено турчинът не се даде, макето се разправя, разправя, пък му затвориха устата  Twisted Evil

# 25
Щастлива, ще ги видиме ние тези хубави норвежки магазини. Идването през декември все повече и повече се затвърдява, но точни дати ще мога да кажа по-късно. Много съм щастлива,че ще се получи пътуването в крайна сметка newsm44

Мимот, преди няколко години може би и аз бих реагирала по начин по който е реагирало макето . Сега обаче си мисля,че е наистина много тъпо да се спори кое е наше, кое е македонско, кое е гръцко и т.н.  Кой и как може да твърди дали мусаката е българска или гръцка, ракията дали е българска, турска, сръбска, македонска и т.н. и т.н. Толкова много сме заимствали и са заимствали от нас съседите ни,че е трудно да се каже откъде произлиза дадено нещо. Имаше миналата година един филм, който пуснаха по финската телевизия. Беше на една българка, която се опитваше да намери корена на една песен. Пътуването й май започна някъде от Родопите и българския вариант на песента, след това отиде в Сърбия, мина през Албания, Македония, Гърция и накрая Турция (може и други страни да имаше, но не помня добре). Установи,че във всички държави, които беше посетила и разпитала за нея (т.е. тя тананикаше мелодията на песента) съществуваше. Беше много смешно как хората, предимно възрастни такива твърдяха,че песента е тяхна народна  Grinning Текстовете на различните езици бяха с различно значение, предполагам,че всеки народ пееше за това, което го е вълнувало. Та тогава и аз се замислих,че всъщност е почти недоказуемо кое откъде идва и чие е.

Дулз, успех с новите контакти! Хубаво е човек да поддържа добри отношения със сънародниците си, но както са ти казали и другите бъди внимателна- хора всякакви  Peace

# 26
Хайде, адашке, чакаме те   bouquet Ще ви заведа в любимия ми шопинг център, където спокойно ще мине един цял ден  Crazy

# 27
Зима на вратата чука  Grinning Добро утро!

Спомням си го този документален филм, Хепи. Някои се палеха и налитаха на бой...помня много ясно, как точно българите казаха нещо от сорта на '...тази песен е химнът на Странджа, който твърди, че не е българска ще бъде набучен с нож и обесен на първото дърво...'  Thinking
Спорът е безсмислен, но интересен все пак  Peace Думите ракия, таратор, мусака са влезли в българския чрез турския и гръцкия език, а иначе са с арабски произход. Кой, кога и къде е направил първи нещо е недоказуемо в повечето случаи, всеки си е променял рецептата, текста и мелодията или технологията. И така 'нещото' става характерно за региона, примерно Балканите, с различни влияния оттук и оттам.

Мимотка, кажи му на вашия турчин да се фука с баклавата, а ракията да остави намира  Laughing А за Кела...ох, много мразя да ходя там и да се разправям, винаги ме вбесяват, а скоро пак ще ми се наложи  ooooh! Но ако си сигурна, че са омазали нещо, не оставяй нещата така  Naughty

Щастливче, чак и на мен ми се прииска да ти погостувам и да се шляем заедно по пазари  Laughing Peace Включих се в темата за картичките, ще зарадваме децата с нещо малко, но от душа  Hug 

Марги, къде да си пратя главата, за да ми я видиш?  Laughing Ако си на линия някоя вечер, ще ти включа камерата, само да не се уплашиш   Crazy Laughing

Лек ден от нас   bouquet

# 28
Здравейте  Hug

Мнооого ме мързи.  ooooh! Усещам как денят ми ще мине в лентяйство  Crazy Но сега ми се е паднало, че от утре до края на седмицата ще съм на педали.

Рали, Дулзз, изобщо и на мен не ми се влиза в спор, особено, когато произходът не е особено ясен. Но пък няма да крия, че ми стана гот, когато нахаканото маке млъкна, защото нямаше доводи, аджеба, защо ракията да е измислена в Македония. Честно да ви кажа, много съм разочарована от македонците, въпреки че аз също имам македонски произход. Не знам дали сте чували, но по националната македонска телевизия са давали филм за македонците, в който се говори, че човешките раси са 3 - негроидна, монглоидна и македоноидна  Joy Пък и македонците смятат, че българите произлизали от македонците и ние пишем, четем на македонската азбука и прочие. Това за българите наскоро четох, че дори е влязло в новите им учебници по история. Да спра, че ме хваща яд  Rolling Eyes

Днес температурата тук удари +11 градуса.  hahaha

# 29
мимотка, то това за азбуката и участието в произхода на всичко го слушам редовно от рускините тука. Joy В началото много се дразнех и постоянно се обяснявах защо не са прави, ама вече си пропускам покрай ушите подобни коментари.  Wink

Дулз, ама нали нямаш предвид да си пращаш главата както във филмите за мафията в пакет?!  Joy Иначе ще се радвам да те видя някоя вечер на скайпа и няма страшно - не съм от страхливите  Hug

Девойките, изписнах ли много снощи? Wink Много ми се говореше с вас, ама имах доста неща да подготвя за днес....

Общи условия

Активация на акаунт