Любители на котки - тема 42

• 48 678
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Нямам регистрация в ФБ и не мога да го отворя Embarassed

# 106
Страхотни котки има тука, невероятни. Запис за темата. Ето го и моето съкровище.

# 107
Видях ги! Сега ще се свържа -  да видим Peace

# 108
  • Варна
Нашата беладжийка тази нощ ни събуди с трясък - все едно бомба гръмна. Отивам в хола - новата ми орхидея на земята, стъклената и кашпа на ситни парченца, цветоносите прекършени, че и едното листо пострадало ooooh! А кебапчето навряно под дивана Whistling Та по нощите метох стъкларии и намествах орхидея. Кетя горката много се беше изплашила, че ще и се карам, но аз отдавна съм претръпнала към такива произшествия, та успях да я убедя да се измъкне от скривалището си, взех я в спалнята, а тя се сгуши във врата ми и се размърка мощно Laughing Как да му се сърдиш на такова дяволче Simple Smile

# 109
Ох, аз добре си бях научила Заки да спи самостоятелно, ама що го прибрах при мене пак  Crossing Arms Значи от няколко дни се събужда към 5 сутринта с желание да ме целува  Mr. Green Почва да мърка гръмко, завира ми се в лицето и търси открито място от пижамата ми, за да си навре главата и да мъркоти, пускайки доволно количество лиги. Е добре де...ама на мен не ми харесва да ме лигави  Sick, то знам че е от любов, ама... И се завивам до под брадичката, той не намира открито парче пижамка, хваща го яд и до 7 почва лудница в стаята, докато някой не го изкара за закуска. Дадеш ли му обаче да те цунка и да си навре главата в пижамата, за да ме олигави...всичко е ток и жица. Той може и буден да е, но си лежи в кревата, а ако слезе да играе е сууупер тих. Ама аз не ща да ме лигави, не ща да ме буди в 5  Crossing Arms

# 110
  • София
май напоследък всички котки са станали много ранобудни  newsm78 или ние сме станали по-поспаливи  hahaha hahaha

нямам спомен предишната ми котка да ме е будила посред нощите, или аз съм спяла като пън и не е успявала.. малките добичета сега редовно се намърдват при нас през нощта и се започва една мъркателна сесия.. но е когото хванат, някой път мен, някой път ЛМ.. лиги обаче обаче няма  Naughty

а за саксиите аз мноооого отдавна съм се убедила, че ако котката е решила да ти ликвидира някое цвете, ще го направи независимо колко й се караш.. прежалила съм всякакви цветя - ако оцелее, оцелее, ако не - здраве да е  Peace на първо място е котарачието (това е събирателно за всички домашни котки, подозирам "термина" си го е измислил вуйчо ми, и той виден представител на котколюбивата порода хора)   bouquet

# 111
treisy,ми той влюбен милия Heart Eyes Mr. Greenмного се смях на поста ти Hug

Нямам никакво време коментирам всичко,само ще ви кажа ,че сте напускали прекрасни снимки на космати топки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ние пак се местим в по-голямо жилище и ми е гръмнала главата,две бебета,две котета,багаж...сега котките нощуват още в стария,че искам да подредя и тогава да ги вкарвам,че малкия ще опикае всичко #Cussing outне знам вече какво да правя с него Confusedа милото така му се ядосва и иска да го подаряваме на някой,че и пари щял да даде да го вземат.
Ето и таксата да не ме сметнете за предател Mr. Green

# 112
  • София
Това розово-оранжевото и другото розово-сивото да ги хванеш и да ги мачкаш и мачкаш ..., а после да им изядеш розовите нослета.

# 113
  • София
alximika Пробвала ли си да слагаш някаква тревичка или да пръскаш тоалетната вътре с препарат за привличане. Незнам дали ще се получи  Thinking Моя като правеше така като малък се побърквах от чистене с белина и като го видя да се запътва към тоалетната го пусках вътре в тоалетната. Няколко пъти на ден го пусках вътре в тоалетната, като взехме закритата пак така. Голямия с него проблем няма, ама Шерко не е толкова умен  Confused

mishelaa Твоя поспаланко ми прилича на моите  Heart Eyes

# 114
  • София
Ох, това е много неприятно. Някои котки се раждат научени, за други трябва да се полагат усилия, за да бъдат научени.
Мен малката Джеси страшно ме впечатли, защото дори не съм й показвала закритата тоалетна - тя си я намери, промъкна се вътре и си я ползва по предназначение. При нея няма друг вариант, освен закрита - толкова е голяма чистница, че в усърдието си да скрие миризмата разпръсква перлит в радиус от минимум метър около тоалетната.

# 115
treisy  успокои ме, че не само аз съм жертва на лигав тормоз. Само, че в моя случай не е само рано сутрин а може да е по всяко време като му скимне. Както си седи скача изведнъж  и се навира в ухото ми, в косата мии ръси лиги навсякъде отгоре ми като мърка мноого шумно.  Joy
ама да ви кажа при мен не се свършва само с лигите и мъркането. Диването докато се намества удобничко да ме лигави си показва и ... мъжкото достойнство. А уж е кастриран и не би трябвало да има плътски мисли из главата му. Още повече пък насочени към мен. 
 hahaha hahaha hahaha

# 116
Здравейте. Големи глезльовци са тези ваши мацета.  Hug
Аз влизам с оплакване и молба за съвет.  Sad Тази нощ големия котарак е нападнал малкото котенце. И двамата живеят на вън. Майка сутринта ми каза, че не може да намери малкото и сигурно спи някъде. След обяд се е появило като е плачело много жално. Майка ходила да го прибира (че и паднала от прозореца  в една коприва заради него). Било е в ужасно състояние. Цялото нахапано по корема и крачето до кръв.  Cry Големия котарак го бие докато може. Явно иска да го кастрира, ако не и по лошо.  Искам съвет ще престане ли някога този терор върху малкото котенце и с какво да мажат раните. Майка го е поляла с реванол, но се чуди още с какво да го намаже. Много ми е мъчно, тъкмо сега започна да слиза и да си играе с тях.  Cry Ако бях там бих го завела на лекар, но те може би няма да отидат защото няма на близко.
Лека вечер на всички и гуш на всички котенца.   Hug

# 117
Горкото котенце Sad Да ги раздели поне докато му зараснат раните, да не го довърши котаракът сега като е ранено и слабо. Кажи й ако може да го прибере вътре и там да се грижи за него на спокойствие, а котарака да остави навън. Колкото до котарака... за съжаление инстинктът кара мъжките котараци да нападат и убиват котенца, които не са техни, защото са им потенциална конкуренция. В наше село даже така се разрешаваше проблема с плодовитите дворни котки и нежелани котенца - оставят ги хората на саморазправа, и котараците от махалата се "погрижваха" за котенцата  Confused В някои случаи е възможно котарак да приеме чуждо малко и да си живеят мирно, разбира се, но това е по-скоро изключението отколкото нормата. Предполагам кастрирането на котарака би помогнало. Пък и котенцата растат бързо, след някой и друг месец малкото ще може да се защитава само. Успех!

# 118
Дидитка, благодаря за съвета.  Hug Майка още тогава го е прибрала, намазала го е и го е нахранила. Каза ,че е яло и е добре за в момента. Аз й казах че ако още един път му посегне котарака зимата ще се раздели със мъжеството си. Много ме е яд. Котарака татко дори го е ударил и го е изгонил навън. Явно и той много му се е ядосал. А по принцип много го обича. Горкото животинче тъкмо започна да се престрашава да идва при нас.  Cry Мъниче е на 5 месеца  почти. Майка ме пита  с мас дали може да го намаже. Не знам гентамицин или нещо друго дали би му помогнало. Ветеринар трудно могат да открият особенно по това време и почивните дни.

# 119
Мас??  Shocked За пръв път чувам, но аз не бих му слагала каквито и да е хранителни продукти по раните. Най-важното в момента е да се предотврати инфекция, а маста е хранително вещество и ще послужи за развъдник на бактерии. Ако имат кислородна вода, може да му прочистят раните с нея, ако им даде, за дезинфекция. А ти можеш да се обадиш на ветеринар по телефона за бърз съвет, ако те нямат възможност да отидат. Ако раните са дълбоки и кървят, може да загуби кръв и да се наложат по-сериозни мерки, но ако са повърхностни, ще си зараснат сами - само му трябва добра храна, чисти условия и много спане  Hug На 5 месеца хич не е малко, ще му мине.

Общи условия

Активация на акаунт