Любители на котки - тема 42

• 48 710
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Ой, бубчо миличък, доста е бил пострадал Confused Добре, че вече се оправя, и трите са много сладки Heart Eyes
Marieta, художници си имаш значи Laughing
Таня, много са хубави и добре гледани изглеждат Grinning

# 136
Само аз ли не виждам снимките?!

# 137
Опитай да презаредиш страницата, ако не ето ти линкчета. Възможно е да имаш проблеми с дисплея или видеото.
http://prikachi.com/images/830/2549830Z.jpg
http://prikachi.com/images/832/2549832a.jpg
http://prikachi.com/images/829/2549829r.jpg
http://prikachi.com/images/837/2549837V.jpg

Само аз ли не виждам снимките?!

# 138
Да ви покажа малко турски котки  Laughing. :
... и не знам турски или гръцки разбира   newsm78
с братчето си (петното на муцунката е слънце - да не си помислите, че се е изцапало  Wink)

Танче, тез котаци по- ми го докарват на гръцки - елегантни едни такива. Laughing Това турските котки са големи кюфтета - тлъсти и космати! И много! И навсякъде!  Joy

# 139
  • София
Аз да се отчета - моето котешко домочадие е нахранено, нагушкано и наресано с йонизираща четка, сега се излежава доволно в котешката стая на спалня 2.20 на 2 метра. В резултат на горепосочените процедури аз пък си подсмърчам, ама какво да се прави...
След малко ще снимам котешката колибка на Кьорчо, ако благоволи да я ползва. Купих я от борсата, евтина ми се видя.

Чудех се дали не е възможно да се свържем с европейски котешки организации, за да им искаме съдействие за осиновяване на български котки? newsm78 Много станаха и всеки път ми се къса сърцето, като прочета подобен пост.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 16:02 от Емел

# 140
И аз не понасям гледката на страдащо животно  Cry.

Да ви кажа пък моят глезан как ме ядоса днес. От вчера му стои консерва в купичката, но не иска да я яде, иска нова консерва да отворя. Ядосах се аз и му казах, че ще стои гладен. Не стига, че яде като прасе и всичко му е наготово, а и претенции, ааааа Naughty.

Аааа, ама..........  Simple Smile как да го оставиш душицата така Heart Eyes. Одеве мама отишла до магазина и що да види - любимата му храна Уискас (парченца месо в желе, с морковчета и грахчета) на промоция половин цена и купила на Мишленце 2 кутии. Прибирам се аз, а той ме чака на вратата  Simple Smile, отоврих една консерва телешко с грах, сипах в купичката и почнах да мия чиниите. По едно време се обръщам да го видя и гледам паницата като нова  hahaha, облизана та чак свети. Какво да ги правиш, дечица  Heart Eyes и те душици носят.

# 141
Яяя, къде е тази промоция на Уискас?

# 142
В Холандия, в Албертайн  Simple Smile.
Все така му купувам храна, че излиза доста по-евтино. Чакам от промоция на промоция и купувам по няколко кутии.

# 143
  • София
Чоплим семки:
http://emelcho.snimka.bg/animals/djesi.533710.20868335

Лапаме, дъвчем, изплюваме люспите и запазваме съдържанието. Само дето се уморяваме бързо и заспиваме ето така:
http://emelcho.snimka.bg/animals/djesi.533710.20868339

# 144
Много е сладко, Емел. Да му изпапам розовото носленце  Heart Eyes.

# 145
  • София
Да, като са малки заспиват прави даже, а като остареят хич не им се спи Joy

# 146
Juji87 САМО на суха храна ли е?  Confused  Ходи ли редовно да пишка? Ако хапва и консерви или паучове, не се чуди че не пие вода.
Може ти да не я виждаш, че пие. Има ли достъп до саксия с цветя, някоя ваза с вода....чинии в мивката....в които се събира вода....

Thomasito, Принцесата ми има всякаква храна -  суха, и на пауч и в консерви но от както опита на про план - Housecat, не иска друга. Отварям всеки ден паучове но така ги и изхвърлям на края на деня не докоснати. Преди пишкаше доста по често и повече. Сега пишка по много по-малко. Саксии с цветя няма вече тъй като ги унищожи всичките в къщи за 2-3 месеца(изрина им всичката пръст от игри). Слагам вода но гледам къде е ръба на водата, на края на деня е същото полжение. Единствено в банята мнооооооооооого рядко я вижам да ходи на мивката на лиже, но това съм го виждала рядко а и кранчето е винаги доста добре затегнато. Наскоро почнах да го оставям нарочно леко да капе заради нея, поне от там ако реши да пие.
Дидитка, в повечето случай съм с нея нон стоп в къщи и ми е пред очите винаги. Остава само нощен варянт ако пие от някъде вода. М/у другото я хванах на 2-3пъти също да се завира в тоалетната чиния и не разбирам дали само си е играла и се е завирала както винаги, или е искала да пие вода. И ако иска да пие вода защо не го прави от нейната купичка????  ooooh!  ooooh!  ooooh! Marieta, Мойта също имаше проблеми с чиниите. 1во имаше пластмасови и не и харесваха, после взех порцеланова котешка купичка,пак не я искаше. Сега взех порцеланова (човешка)  Mr. Green чиния и се съгласи да яде поне гранулите от там.  newsm78

# 147
Здравейте, имаме си котенце от 10 дена, на 3 месеца е, бяло и пухкаво... Исках да ви помоля, ако можете да ми пратите някой линк или насока къде да намеря теми или обсъждания, как да си направим сами затворена тоалетна и легълце, и личен опит споделен ... Ровя вече 4 дена и не намирам много конкретна информация. Не ме мързи да чета и да ровя. Благодаря ви предварително и толкова се радвахме на снимките на вашите котенца!  Hug

Добре дошла и честито котенце!  Hug Какво имаш предвид под "да си направите" закрита тоалетна и легълце? Т.е. вместо да купувате ли? Не мога да се сетя за линкове към домашно правени такива пособия, но предполагам голям кашон с дупка (вход) и пясък/силикон/трици вътре ще свърши работа за тоалетната. Само трябва да подложиш добре с найлон, да не попие течност в кашона че тогава става кофти. Или пък да използваш широка, дълбока тава за долнището, а отгоре кашон само за покритата част. А легълце може да бъде всяко ненужно одеалце, хавлиена кърпа, стар пуловер и т.н. Котките много обичат да лягат на меко, каквото и да е, и нямат претенции да е с формата на легълце  Grinning Можеш да му свиеш "гнездо" от някоя такава непотребна мека материя. Но дори и с купешките легълца, няма гаранция че ще го хареса и ще спи там. На нашата й купихме, но не го ползва - повече й харесва да спи на дивана или на нашето легло.

Ако искаш, мога да ти пратя инструкции как да си направиш катерушка за котето. Ние си направихме една от парчета дърво и мокет, и сега не мога да си представя живота без нея  Mr. Green Котката я ползва за дращене, катерене, спане, игра и т.н. Много полезен предмет. Или ако не ти се занимава с цяла катерушка, можеш да обковеш някое пънче с мокет, за точене на нокти.

Juji87, щом толкова време продължава това, а котката изглежда жизнена и игрива, значи по някакъв начин успява да си набавя течности и няма проблем. Може да пие от тоалетната чиния, ако това й харесва повече  Laughing Може водата в купичката да й се вижда застояла и затова да не й харесва. Колко често я сменяш? Често домашните любимци, както котки така и кучета, обичат да лочат от тоалетната, защото се пуска по няколко пъти на ден и затова водата там е най-прясна. Иначе за вода и за храна не се препоръчват пластмасови съдове, защото повърхността на пластмасата задържа бактерии и започва да мирише, храната/водата вътре се разваля по-бързо и т.н. Металните купички пък могат да придадат метален привкус на водата/храната. Най-добре е с порцеланови, особено за капризни котки. Но пък ако най-много й харесва да пие от тоалетната... какво пък, нека си пие от там. Ако забележиш че се залежава или отслабва, заведи я на ветеринар да я проверят за обезводняване.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 04:51 от Дидитка

# 148
Дидитка, водичката я сменям по 2пъти на дн дори да отказа да я погледне дори. Преди беше Ок с котешкото мляко, изпиваше си по кутия две на ден. Не знаех за пластмасовите купички,че не са за препоръчване, но така или иначе вече ги няма. Храната я слагам в порцеланова чиния а водата е в стълкена купичка. Но май принцесата в къщи иска да се държи като улична превъзходна и да си лочи от кенефа  hahaha това е единсвения варянт ако сигурно пие вода. Ще се наблюдаваме тези дни по-сериозно.  Thinking
Благодаря за отговорите  Wink

# 149
  • Атлантис, Галактика Пегас
И нашия Томасчо не пиеше вода, поне така си мислех аз, докато веднъж не го хванах че пие вода от кофата в банята. Винаги имам налята кофа вода там нещо като резерв ако внезапно спрат водата, навик от Враца е.  Mr. Green И от тогава просто сменям водата в нея по честичко.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт