Любители на котки - тема 42

• 48 657
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Предишният ми котак беше сиамец и имаше най-красивите сини очи на света. Синът ми ,който се роди доста години след смърта на Топчо е "наследил" неговите очи  Crazy
Честито Аlximika   bouquet

# 196
  • София
Човекът  отключил вратата и влязъл, а Тано  стоял в коридора в очакване на „мама”  и като видял, че не е тя,  така му изсъскал в тъмния коридор и го насмел, че съседът се върнал  да търси подкрепления ...  Mr. Green Laughing

ами никак не се учудвам.. котката си е страховит хищник  Peace
като си спомня моето старо 2-в-1 (Красавицата и звяра в едно  hahaha) на какво беше направила бебето питбул на съседите - уши като самарското знаме, нос като стара гъба, за едната бройка беше да му извади едното око, ако не ги бяхме разтървали (в смисъл да махнем нея от него) .. ами така, де, как така ще си позволява своеволието да я оближе по носа докато тя спи.. и да я омирише на кучешки лиги  Naughty Naughty Naughty въобще си беше 2-в-1 отвсякъде  Whistling

е, историята беше с хепи енд - питбулчето оздравя и порастна, но така и не се престраши повече да влезе у нас  Peace

а за наследяването, ЛМ се смее, че котаракът Ив е наследил от мен поспаливостта и само му гледа сеир как се разсънваме сутрин .. то са едни прозявки, то е е едно мижене  hahaha hahaha hahaha аз съм същата, де.. за сметка на това госпожицата се е метнала на него - събужда се в движение  Crazy

# 197
Честито и от мен Аlximika!Желая ти цялото щастие на света с твоето семейство ( от двукраки и четирикраки Grinning)!

# 198
  • Пловдив
Здравейте, ей ме пак с моите гадинки. Чета ви редовно и се радвам на големите ви пухени топки. Ние сме все така,храним се със спринцовка, изучили сме я до съвършенство. Дори не ми се налага да бутам с пръст спринцовката, те сами я изтеглят. Мислех да се обърна към магазин да видя дали ще ги вземат,не искам пари,а да си намерят стопани. Въртят ми се в главата истории,че ги взимали хора за храна на змии и незнам как да постъпя. Като знам,че ги отгледахме от двуседмични слепочета. А става студено вън...... ooooh! ooooh! ooooh!
ей ги на върху електрическата възглавница: http://prikachi.com/images/187/2558187d.jpg пускам ги вътре и ги топля иначе вън са завити в касетка с топли шишета вода ,ужас ooooh!

# 199
  • Варна
alximika,
честит рожден ден!

grigori,
бързо да оздравява хубавицата Hug

# 200
  • Costa Rica
Alximikanewsm67 nbirthday Tada

Я да видим кой като мен - от едната страна бяло плюшено, от другата - сиво копринено, само сменям ръцете за мачкане - животът май си струва Wink

# 201
Alximika,
Здраве, щастие и много поводи за мърррркане ти желая от сърце!

# 202
Привет!

Включвам се с голям ентусиазъм към темичката ви!   bouquet
(Досега изобщо не подозирах, че може да съществува подобна, и използвах бг-мама предимно по кифленски причини  Blush)

Моето коте се казва Миша, на година и половина е и е обикновена европейска късокосместа, но я обожавам  Heart Eyes (вероятно разбирате как се чувствам, де)
Ето една нейна снимчица - ЦЪК... всъщност ето и още една (сигурно най-популярната й интернет снимка, хих Smile)

Сега да кажа как ви открих:
От няколко дни насам, благодарение на информация в един друг (котешки) форум, започнах да се интересувам какво точно слагат в храната, с която храня моята котка и... останах абсолютно потресена.  cry Излиза, че досега съм хранила моята обич с какви ли не боклуци! Толкова криво и тъжно ми стана, че отсега нататък ще се старая да й взимам по-качествени неща!

След известно разузнаване, гугъл търсене и форум-сканиране се спрях на Orijen. За щастие се предлага в България в няколко онлайн зоомагазина (ето един пример -- описанието на храната е ВНУШИТЕЛНО!), единственият "проблем" е, че една опаковка е цели 7 килограма -- страхувам се да не й омръзне. :/ Все още обаче съм в търсене на някаква сносна мокра храничка  Praynig

Така че ще се радвам да споделите вашия опит. В една от по-предните теми видях горе-долу същото питане, дори мацката предлагаше някакво "колективно" поръчване  Thinking

Та това ми беше основното питане/чудене Simple Smile Ще се радвам да споделите Вашият опит с намирането на качествена храна!
(само като се сетя, че до преди два дни смятах Pro Plan за добър избор...  no)

P.S. Честит празник на Алхимика и от мен! Пожелавам всякакви благинки по избор! Simple Smile

# 203
Mea_Culpa, добре дошли сте с Миша  Hug Heart Eyes
На толкова Мишовци, добре е да има и една дама със същото име  Mr. Green Всъщност, вече има Мишка, така че няма да се чувствате не на място  Laughing
Голяма прелест е Миша, снимката с книгата е страхотна  Laughing
За храната- проблемът е повече за мъжките котараци, с техните чувствителни каналчета и бъбречета. Нашият ветеринар твърди, че за женските котки няма особено значение дали ядат Уискас, или РК, стига да им харесва  Rolling Eyes Наистина, по-добре не рискувай с такава голяма опаковка- знаеш ги какви са маците- като нищо ще врътне дупе и ще откаже да яде точно тази храна, тогава ще се чудиш какво да я правиш. Ако има вариант да и вземеш мъничко за проба  Rolling Eyes
Моите ядяха доскоро РК за кастрирани котараци, включително и дамата това ядеше. За тази храна също се пишат суперлативи, но един познат ветеринар така ме изплаши, че от известно време насам им готвя...засега не са очаровани и си им давам по мъничко консервичка, да видим кой кого  Mr. Green
Лека и мърррркаща нощ от нас  Hug

# 204
  • София
Алхимика, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива, обичана и да те слушат всички в къщи - мъркащи и немъркащи членове на семейството!  newsm59   party023   ura
Добре дошли на Mea_Culpa и Миша!   bouquet Клубът на сивите тигрови котки се увеличава  Mr. Green!

Григори, бързо да оздравява крачето на хубавицата!  Hug

sauron, много са сладки бебоците! Дано да им намериш хубав дом!  Heart Eyes

Делфина, искрено ти завиждам! Спомних си времето когато и на мен ми се е случваше да галя с две ръце едновременно  Cry.

И като стана дума за лигаване - Мацо е станал невероятно лигав. Чак е неприятно да му се порадваш. После задължително трябва да се минава  през банята  Mr. Green. И се тръска като куче. Да не би пък да е признак на нещо? Зъбите му не са най-добрите...

# 205
Честит рожден ден на Алхимика!   bouquet

Mea_Culpa, добре дошла! Разкошна е Миша! За храната искам да споделя мнение - колкото повече угаждаш на една котка, толкова повече ще те върти на малкия си пръст и ще се прави на капризна!  Mr. Green Ако смяташ, че въпросната храна е по-добра за нея и си струва да я яде, вземи я. Ако й омръзне, не й обръщай внимание. Ще погладува, ще се поцупи, пък ще прояде. Нашата Богданка откакто сме я взели (вече 2 години) яде само една и съща храна, по избор и препоръка на ветеринаря. Не знам омръзва ли й или не, но е с лъскав косъм, здрава и щастлива, така че претенциите й не ме интересуват особено  Wink Здравето и качеството преди всичко. А за претенциите - те и децата предпочитат да живеят на бонбони, но това не значи че трябва да им угаждаме...

# 206
Alximika  Честит рожден ден!!!   newsm59

Mea_Culpa добре дошли с разкошната Миша. Снимката с книгата наистина е много сладка.

Относно храната, всеки ти казва различно. Последно доктора ми каза да го храня с Virbac . Била балансирана и подходяща за кастрирани мъжки.
Не съм купила все още, защото искам и аз първо мостра да видя дали ще яде. Че той много по гранули не си пада.
За сега основно на консерви Darling и пауч - различни видове и марки купувам.

# 207
  • София
Добро утро!

Както всеки човек, така и всяко животно си има слабост.
Оказа се, че малката Джеси има слабост към ... вълнени и кашмирени материи. Вчера си облякох една такава пухкава и мека жилетка и малката веднага се хвърли върху й, зарови муцунка и започна да мърка блажено, мачкайки я с лапички. Оставих й я за през нощта, на сутринта я намерих в същата поза. Очевидно й напомня за майчиното коремче. Стана ми много мило. Замислих се за животинките, които остават сами още от бебета и нямат късмета на Джеси. Предполагам, че нищо не може да замени майчината топлина и грижи, но все пак ...

Пред блока на майкини имаше едно котило преди време, мама и трите й котета /бая големички, почти колкото майката/. Наблюдавах ги с часове - играеха си в шумата, поступваха се понякога и майка им се опитваше да всява ред. Изглеждаха наистина щастливи.

Преди близо 12 г. на връщане от един турски курорт минахме през Одрин за покупки и там, пред едно кафене, видях най-красивите майка и отроче - бели като снежинки. Наведох се и взех малкото да му се порадвам и майката, тъй като не знаеше моите намерения, така жално се размяука -сърцето ми се скъса. Няма друга такава любов, каквато е тази на майката.
Наскоро попаднах на темата за Новата германска медицина, коята внася един чисто нов поглед върху причините за възникване на болестите. Много неща не помня, но един пример се е запечатал в съзнанието ми - ако една майка загуби детето си и не може да преодолее този шок, то тя неминуемо се разболява от рак. Стресът от преживяното може да бъде излекуван с раждането на друго дете, ако възрастта на майката позволява. Животните-майки точно поради тази причина рядко боледуват от рак, предизвикан от такъв стрес, защото раждат непрекъснато.
Тогава се сетих за единственото женско коте, което съм имала през годините. Роди на крехка възраст, но и двете котета бяха недоносени и не преживяха. Майката се съсипа, спря да се храни, не спираше да плаче, освен когато заспиваше от изтощение. Отиде си на няма и 2 години. Чак сега си давам представа, че е трябвало да й позволим да забременее отново и да я оставим да отгледа котета си.  Може би не всяка котка приема така трагично загубата на бебетата им /или отнемането им/, разбира се, но моето животно беше такова.

За това съм решила, ако Джеси остане при мен да я кастрирам още преди първото разгонване.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 11:50 от Емел

# 208
Алхимика, ЧРД на патерица  Hug

Аз днес щях да вляза да ви се похваля от Дара. Понеже на това време не искат и да чуят за навън  Whistling (що ли?  Laughing), останаха вътре. Обаче мен ме притесняваше Дара - да, влизаше постоянно вътре, но излизаше и навън и там ходеше до тоалетна, никога, ама никога не е учена да ходи в такава вътре  Confused Едната вечер почна да рови в една саксия, та я занесох до тоалетната (на друг етаж). От вчера им я свалих тук, където сме целият ден, в коридора на хола. Ми то чавето си я намира, ходи си, зарива си  Grinning Единствено чака да се махна, Зак е свикнал и не се притеснява, ама тя е срамежливка  Crazy Но много се радвам, че си е самоука и не прави бели по скоро праните килими, защото щях да се гръмна  Crossing Arms

Обаче имам въпрос, защото съм леко притеснена, нали не съм гледала женско коте никога! Преди малко забелязах една капка кръв от половите ѝ органи  Confused Аз не знам на колко месеца е, предполагам че е на около 3 може би 3 и половина... Какво е това? За разгонване трябва да е много рано, ама като се разгонят така ли става... Нещо ми е много необичайно, но пак казвам - не съм гледала женско коте. И това беше - една капка. Ще я наблюдавам, но си е хипер жизнена, както винаги, в момента имам 2 летящи котки над главата си, лудницата е на макс  baby_neutral Хапва си, всичко си е нормално, освен тази капка.  Rolling Eyes

# 209
  • София
treisy Да не би мъничето да има капризен стомах, както малкият ми мъж. При него също така, като ходим по-голяма нужда също имаме кръв. Вет-а каза, че има капризно стомахче и да си намерим храна която да не го дразни. Обикновенно хапваме РК, но като забравя да им взема и наоколо нямам котешки магазин взимам от супер маркета Whiskas или подобен клас и тя му дразни стомаха и веднага почваме с проблемите. Понеже обича да седи на прозореца и сме с бял латекс и познай какво ми е направил  Sick
Пък те готвено не ядът, давала съм им сварено месце само го помиришат и после го хвърлям.  Crossing Arms

Alximika  nbirthday

Общи условия

Активация на акаунт