Любители на котки - тема 42

• 48 631
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • София и Морето от време на време
Надявам се да не е много сериозно положението.
И на мен Чочо доста ми се сърдеше за котетата, дори се пробва и да ме бие, но аз го ошамарих  Mr. Green
Днес си били играли - ще се подмлади май нашия старец с тоя бебешок у дома.

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 21:45 от TINA.K

# 346
  • Атлантис, Галактика Пегас
Жива съм Peace Mr. Green
Сега ми и смешно, но общо взето когато в Пирогов видях ръката си стреснах.  #Crazy Общо взето положението е таково: цялата предмишница ми е превързана, раните обработени. Ухапването е дълбочко. А около лакътя дълбоки следи от ноктите на Томас. Направиха ми ваксина. И препоръчаха ако има инфекция да почна антибиотик.
Томас реагира шокиращо, щото ръмжа и беше настръхнал целия и накрая ме нападна, от ревност, щото държах Джеси.  Cry
После докато поливах раната със спирт и обикалях апартамента в шок не знаейки кво да кажа и какво да направя, вървеше след мен и мяучакаше. След като с Емел заминахме за Пирогов, дойдоха моите мъже, които казаха че ги посрешна вой на вратата. те вече знаеха какво стана и му се скараха на Томас. като се прибрах от Пирогов Томас ми срещна на врътъ и почна да мяука, аз докато расправях случката, той подгласяше със звучно мяучкане. Сега ме обикаля и се опитва да се гали в краката ми.
Това е опита.
Лошо че ми пострада дясна ръка, но мисля че ще се справя. Добре че съм мед. сестра и няма да е проблем да се превържа и да си оследя ситуацията. Но просто не очаквах подобно нещо от Томас. Чак ми е страх ако го ядосаме дали няма да нападне някой от нас.  newsm78

# 347
Котето го пробвах с риба от консерва, но не иска да я яде/тя наистина беше отвратителна/, пробвах и с пиле и наденица и то "Стара планина ", но не.
Каква консерва да купя за котета? Ще пие ли мляко?
За драскането, какво да правя?
Момче е, на колко месеца да го кастрирам? Вярно ли е, че не пълнеят повече?

# 348
Ох, Корделия, наистина лошо си изпатила  Shocked
Бързо да ти минават раните  Hug Така е, някои мъже са твърде ревниви  Laughing
Гушни си го, сега, милия, и той се е изплашил  Confused Едва ли има от какво да те е страх, той е попаднал в шокова за него ситуация и е реагирал първосигнално. Животинка е, все пак  Hug

# 349
  • Варна
Милата Корделия spoko
Кофти случка наистина, факт е, че не всички котки приемат конкуренцията. Споделям мнението на Елиас, само да добавя - не допускай да изпиташ страх от Томас, още по-малко допускай той да го усети. Имам поучителен опит по въпроса с първия ни котарак - преди повече от 15 години. Една вечер нещо се стресна, изведнъж ми връхлетя върху главата, издра ми много лошо клепача, нахапа ме, аз в опита си да избягам от него налетях на холната врата и минах през стъклото, изобщо бяхме картинка ooooh! Накрая сестра ми дотича с точилката и успя да го озапти. Толкова се стресирах от случката, че после месеци наред я сънувах и понеже той усещаше страха ми пак ме нападаше. Един ден просто претръпнах и спрях да му се плаша, а той се кротна - вече не бях интересна Crazy
Снежа,
не му давай прясно мляко, може кисело. Пробвай някаква консерва за малки котета или гранулки. Също може бяло пилешко месце - сварено, без подправки. Избягвай шунки, кашкавали, такива мазни и солени неща, Кетя като малка от едно преяждане с кашкавал се скъса да повръща Sad

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 22:23 от Месечинка виторога

# 350
  • In a surreal moment!
Коте на броя - намигащия Томас на Kordelia

Абе, хора вий за тоз челавек ли говорите, че нападнал, Пирогов и т.н.
 Shocked Shocked Shocked

Ееееее...ама не става завера от вас, че тъй ли се постъпва - на вратата с чужд екземпляр на ръце...ми то и аз ще хапя, може ли такъв стрес да образувате на человеците , тц, тц, тц мноо ма разочаровате начи....

Емелче
- само ти си сляпа , душе, че това е другата ти духовна половинка, нам що се трепеш да се отървеш от нея?!? Първо е любовта, после заедно до гроб, какво значи тук някакъв си задух... Шегувам се разбира се ,да не ми се разсърдиш, но не ви виждам разделени, просто не е възможно, вие сте си създадени една за друга! Heart Eyes

# 351
Аз не се страхувам за себе си. По скоро е за малкия, щото нападението беше неочаквано за мен. Сега всички в къщи са сърдити на Томас, а аз не съм и той одеве дойде при мен и ми се гали в ръката и ме гледа в очите.

# 352
Жива съм Peace Mr. Green
Но просто не очаквах подобно нещо от Томас. Чак ми е страх ако го ядосаме дали няма да нападне някой от нас.  newsm78
Shocked Shocked #Crazy
Котка да напада човек?!

# 353
Коте на броя - намигащия Томас на Kordelia

Абе, хора вий за тоз челавек ли говорите, че нападнал, Пирогов и т.н.  Shocked Shocked Shocked

Ееееее...ама не става завера от вас, че тъй ли се постъпва - на вратата с чужд екземпляр на ръце...ми то и аз ще хапя, може ли такъв стрес да образувате на человеците , тц, тц, тц мноо ма разочаровате начи....

Емелче
- само ти си сляпа , душе, че това е другата ти духовна половинка, нам що се трепеш да се отървеш от нея?!? Първо е любовта, после заедно до гроб, какво значи тук някакъв си задух... Шегувам се разбира се ,да не ми се разсърдиш, но не ви виждам разделени, просто не е възможно, вие сте си създадени една за друга! Heart Eyes

Mr. Green същия е.
само че не съвсем на ръце с Джеси, Джеси си беше в кутия за пътуване, те се подушиха и Джеси фъкна, Томас почна да ръмжи и настръхва аз се опитах да го погаля, той ми ръмжа и на мен, и после аз взех Джеси, явно не трябваше след това отнова направих опит да го погаля, като си приказвах с него през цялото време и тогава той скочи.  ooooh!

# 354
Жива съм Peace Mr. Green
Но просто не очаквах подобно нещо от Томас. Чак ми е страх ако го ядосаме дали няма да нападне някой от нас.  newsm78
Shocked Shocked #Crazy
Котка да напада човек?!
Грешката беше моя. Не очаквах подобна ревност.

# 355
  • София
Корделия, съчувствам ти! И те разбирам напълно  hahaha. Преди няколко години (военното положение у нас вече съществуваше), свекър ми взел на ръце Мацо и го вкара без предупреждение в територията на Мъро. Мъро се побърка. Вместо да скочи на дядото с Мацо, се хвърли на моите голи крака. Захапа много дълбоко и досега си стоят белезите. Доста му е голяма захапката  hahaha. Интересното в случая беше, че явно не осъзнаваше какви ги върши. Мацо беше изведен веднага, а Мъро продължаваше да държи докато не ме погледна в очите. В момента, в който ме видя, погледна някак извинително и пусна. Толкова здраво държеше, че ако сам не беше пуснал, не мисля, че можех да го отстраня.  #Crazy

И в тази връзка да ви кажа какво сънувах тази нощ  Mr. Green. Бях прибрала мацката от входа, която храня, а Мъро и Мацо ходеха след нея и я душеха, забравили да се бият  hahaha. Дали не е поличба, че ще ги сдобри?  Joy Joy Joy

Снежа, става дума за котешки консерви. Както е момче, трябва да забравиш за обикновената суха храна. Единствено високия клас сухи храни като Роял Канин са добри. След 3-4 годишна употреба на сухи храни Дарлинг, Фрискас, Уискас, бях запушила моите котараци. Навреме се усетих и след няколко инжекции се раздробиха камъните, но от тогава са само на консерви. Кастрирането е добре да е на 7-8 месечна възраст. Аз лично изчаках първото разгонване (започват да маркират) и записах час. Може и да не се чака - на тази възраст е подходящо. Може и малко по-късно, но е добре маркирането да не е станало навик, защото има опасност да продължи и след кастрацията. При моите нямаше промяна в теглото. Едва когато от възрастта Мъро започна да мързелува напълня. Мацо и досега е кожа и кости Simple Smile.

Боже колко народ е писал докато си пишех отговора!  #Crazy

# 356
  • Варна
Сега се върнах в началото да видя снимката, ама Томасчо още ли е такъв малък? Леле, голям разбойник било това коте Shocked

# 357
 Joy нееееее грамаден е. 7 кила.   Mr. Green
В понеделник ще кача нови снимки на томас, сега отивам да спя. Че утре съм на работа. Лека нощ на всички и Емел ще ти дойдем да посетим Джеси, само аз и Саши Hug Без Томас.  Joy

# 358
Не му се сърдете много на Томас. Той си е мъж на място явно и си пази територията и подчинените му.
Нормална си е била реакцията му. В такива ситуации не е много разумно да се посяга към котката.
Не са адекватни и едва ли го е направил с умисъл да те нарани. Съмнявам се да има опасност за децата. Обикновено като се изпашат предупреждават и след това нападат, но в изключителни случаи.
Грешката ви е била, че сте завели Джеси на негова територия. Трябваше да ги срещнете на неутрална територия и да ги оставите да се опознаят постепенно. Ако трябва първо да бъдат разделени, например единия да е в клетка и така бавно и постепенно. И едва след като се опознаят може да пуснете малката в неговата територия. Вече няма да е непозната натрапница. Може пак да й съска отначало, но ще я приеме по-лесно и безболезнено. Това си е стрес и за двете котета. Джеси сигурно много се е изплашила.
Намачкайте го, нагушкайте го Томас. Нека се успокои милия и да се убеди, че още си го обичате.
Такива сани котетата, егоисти.

Но наистина ще бъде жалко Емел да се разделите с Джесика. Тя теб си те е избрала. Жалко само, че ти причинява физически страдания.

# 359
  • София
Корделия, не е от ревност - просто си брани територията. Както е малко и женско, при по-внимателно запознаване, може и да я приеме. За съжаление, много рязко сте му я натрапили.

Емел, направо съдбата си знае работата - една за друга сте!

ИКСИ, твоята дружина са големи образи! Да ги нагушкаш всички от мен! И Стуен също!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт