Любители на котки - тема 42

• 48 540
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • на морето
Здравейте писанки !  Hug Hug Hug Как не съм ви открила до сега ?  ooooh! ooooh! ooooh! Добре ,че ми " отвориха очите " за съществуването ви .Благодаря за което !!!! Hug Heart Eyes
Да се представя - Аша - от Бургас . bowuu bowuu bowuu
 Аша е "откраднатото "име на една от любимките ми  ,която за съжаление от януари тази година броди из Вечните ловни котешки полета ... Cry 
Ако взема да разказвам котешките си Одисеи , които по давност надвишават и Одисеевата , ще ви изпиша поне няколко теми  и поне още двойно по толкова със снимков материал ще запълня, но нека това остане в историята и ще се концентрирам върху настоящето ...
Към момента в къщи са две бивши момчета (кастрирани , просто защото сами си го изпросиха  ,за съжаление ). Миналата година края на октомври прибрах една мъничка сладурана - тогава  беше около 2 месеца .Някой така я беше наредил , че едното й око просто беше смляно -наложи се да го отстранат оперативно .Добре ,че с  докторите вече сме като кръвни роднини ,та и те помогнаха.Казаха , че била тръгнала вече инфекцията .А какво е това инфекция : инфекция през очния нерв ,директно в мозъка-  гадна , бавна мъчителна и сигурна смърт. Тя е вече добре ...порасна , малко дребничка е , но е сладурана;дълго време беше дистанцирана .Едва в последно време се отпусна и идва да се гали ...ама пак рядко.
Още две са дамите - На едната , Маша -щерката на Аша , от миналата година и установих едно силно и прогресивно разрастване на лигавицата на устата - изглежда все едно са ти подути и възпалени сливиците ...само че това е тръгнало вече и по венците .. Уж се лекувахме , мазахме (с много зор! ) ама нищо не стана .Явно ще е доживотно .... Сега сме на мека храна  ..и така караме ...
Другата, Рошка ,  уж нищо й нямаше , ама от много пазене , успя да избяга и сега е горда мама на 2 женски котета на 3 месеца . Това , че до сега никой не ги пожела , а от сега нататък всеки се мръщи ,че са вече МНООООГО  големи  ще го преживеем; ама по -лошото ,което  установих на скоро  ,че на две цицки има бучки .Няма да обяснявам какво значи това .Миналата година , няколко мацки от старата генерация с подобни "придобивки " скоропостижно се споминаха след  съответната хирургическа интервенция . Е ,не  веднага , .... но в рамките на няколко месеца  си възстановиха израстъците , че и по -зле стана . Други просто не се възстановиха. Та,  накрая всички стигнаха до ...Вечните ловни котешки полета . И тега ...не знам ....Ще мисля ...
И ...да не мислите , че съм свършила ... има още , но въпросната втора група вече е със сменена "адресна регистрация "от  преди година ! Има и трета , но ...това е друга история  и би се казвала " За котките  и Хората (Съседите ) ..."
Който ме помисли за "сбъркана " ще е един от многото - ама  аз съм си много добре . Просто така се случи; така се стекоха обстоятелствата ....А знаете , че като си поел отговорност за една малко и невинно същество ( може и няколко ) трябва да си достатъчно смел, силен и съзнателен да си я понесеш докрай , нали ?

Тъй като влизането и писането ми тук станаха спонтанно , не съм подготвена с актуален снимков мат'рял , но на прима виста ,ще ви запозная с няколко сладурчета .
Това беше Аша , лека й пръст ! и тя обикновенно спеше така .По този начин си харесваше да спи на млади години и момчето със съчмата в главата - един бял пухкавелник с паунска опашка - сър Джон .Цялата му прелест ще похваля следващия път  Wink. Той имаше една още по -чаровна и пухкава сестра- Глезана , но за съжаление тя изчезна безследно - просто не се прибра . Cry
И за "десерт" една снимка  дето много си я харесвам - това е
Мини ...на млади години .
Сега е голяма -  френска мадама .
И се фръцка смело ,нищо че е на село ...
С ...логично продължение - голямо поколение ... Wink hahaha Joy Joy
пс: Този белия на снимката зад нея е Джони на млади години ...
пс: Дано не съм ви досадила с дългия пост , но ми дойде "от вътре " . А и редно е да се представя , пък ако ме одобрите в котешката компания ...ще ви навестявам от време на време ...

# 481
Момичета дайте ми съвет,имаме котенце от два месеца,началото беше трудно докато свикне с нас,дори и сега понякога бяга от нас,извива гръб и свива уши.Много е палава,прави много бели и търпението ми се изчерпва,днес реши да си наточи ноктите върху японската мазилка в коридора.Когато е сама всичко от масата бива сваляно и на земята става  ooooh! .Купичката и не остава празна,но не пропуска ако има храна без надзор на масата.Чудя се колко още ще продължава това,няма ли някакви методи на "дресировка"?

# 482
Имам проблем, т.е. проблеми.
Купих консерва / според продавачката8 много хубава и няма начин да не я яде, но уви. Рижко не иска да я яде! По-скоро опита соса от телешкия кебап, отколкото консервата. Освем, да се залавям, аз да я ям?  ConfusedConfused
Вторият ми проблем е, че нападна цветята ми!  Опитва се да ги яде?
Със скъсания тапет не съм се справила, въпреки,че вчера сложих едно парче ламинат, но тази вечер е късно, въпреки, че ме посъветваха да направя декоративни пънове от отоплението на печки в блока.  Аз също, ще имам келепир тази година! smile3502

# 483
asha  Hug ... как ми се иска да има повече хора като теб, с добри сърца, които обичат животните и им помагат...   bouquet Истински достойни за уважение!

# 484
  • на морето
Момичета дайте ми съвет,имаме котенце от два месеца,началото беше трудно докато свикне с нас,дори и сега понякога бяга от нас,извива гръб и свива уши.Много е палава,прави много бели и търпението ми се изчерпва,днес реши да си наточи ноктите върху японската мазилка в коридора.Когато е сама всичко от масата бива сваляно и на земята става  ooooh! .Купичката и не остава празна,но не пропуска ако има храна без надзор на масата.Чудя се колко още ще продължава това,няма ли някакви методи на "дресировка"?

Позволявам си да дам съвет , нищо , че току -що се появих тук . Палава е ,защото е малка -като малко детенце , на 2-3 годинки  ...Търси си играчка , така че се пробвайте да й  намерите няколко подходящи такива и й ги давайте "на смени " - като й омръзне едната -другата  ; като "забрави " предната - връщате нея . И така. Просто котето сега кипи от енергия и понеже е само , няма с кой да си играе я " изкарва " по неподходящ  за вас начин .  Като играчки може да служат както продаваните в зоомагазините такива - топки , мишки , дрънкалчици , така и топчици вестник , станиол,но добре сбит да не погълне парченза от него ; кутийка от Упсарин , орехчета . Добра възможност е да вържете на връвчица някоа топица или кутийка и да я окачите някъде  -ще падне голяма игра . Крайния резултат е , че като се насити да играе бебчето ще е достатъчно изморено да заспи и да не прави други белички .Ако не беше самичка , а с братчетата и сестричетата си щеше да "диве" с тях и да се занимава .Сега , като е сама , вие ще се наложи да й осигурите забавлението ..Беличките се резултат както на скуката , така и на характер .Котка трудно се дресира . На първо време , ако ива възможност за постоянно присъствие в къщи  ,в момента ,в който се качи на масата ,едно "Псът " ,"Не" ,свиркане , пляскане с ръце или някакъв рязък звук да се стресне  ще свършат работа .Избирате само едно.И това да се повтаря  винаги , само когато тръгне да се качва .Нито по -рано , нито "профилактично " , защото то няма да "разбере " идеята . Ако остава дълго време само в къщи  ,вие не може да знаете къде ходи  и дали не спи направо на масата . Така,че с "псът"- номера е да разбере , че във ваше присъствие там НЕ може да ходи .А инък Не оставяйте на масата НИЩО , щом пипа . По-добре "профилактични мерки " отколкото , ядове постфактум.
ЗА мазилката - на котетата им растат ноктите и с "драскане " си ги точат , т.е. пилят .ЗА това си избират местенце къде да правят това .Обикновенно "пътърпевши " са врати , прагове , мебели , стени и т.н. В зоомагазините предлегаг специални дъски с накатано въже за тази цел , но същата работа върши и една хубава дъска , пънче или цепеница .Само й намерете място в къщи и опитайте да я насочите към нея . Само леко, нежно и настойчиво .Уплашите ли я с викове , резки движения , хвърляне на предмети по нея с цел да се стресне ще стане плашлива и ще се пази от вас .Тогава ще има проблеми както с общуването , така и с вероятни бъдещи лечения , даване на хапчета , разане на нокти  и т.н.

# 485
asha  Hug Добре дошли- ти и писаните!

# 486
Любимо занимание на Зак (преди Дара де  Mr. Green) и като малък беше една камбанка, малка която е коледна играчка, вързана с конец на вратата - висеше една педя от пода. Ееее с часове играеше, с топчета от хартия също  Mr. Green А го възпитавах (добре че ми казаха тук!  Hug) с пулверизатор с вода - не се налагаше да ставам, да крещя...много лежерно си изпъвах ръчичката и го пръсках. Схвана идеята  Crossing Arms Точно в момента пръскам с пулверизатора насам натам, ама по две котки - едната от които отказва да схване и това е малкия дявол Дара  baby_neutral

# 487
  • In a surreal moment!

не е много редно , но не се сдържах, сладурско е , нали  Grinning
взех го от пост на Eille от Зачатие
имаше и надпис - "...да се похваля, че получавам любовни писма не само от половинката, ами и от котето"

ох, ...не мога да спра да я цитирам...но диЧата и са страхотни Grinning

# 488
  • на морето
Имам проблем, т.е. проблеми.
Купих консерва / според продавачката8 много хубава и няма начин да не я яде, но уви. Рижко не иска да я яде! По-скоро опита соса от телешкия кебап, отколкото консервата. Освем, да се залавям, аз да я ям?  ConfusedConfused
Вторият ми проблем е, че нападна цветята ми!  Опитва се да ги яде?
Със скъсания тапет не съм се справила, въпреки,че вчера сложих едно парче ламинат, но тази вечер е късно, въпреки, че ме посъветваха да направя декоративни пънове от отоплението на печки в блока.  Аз също, ще имам келепир тази година! smile3502

И за тези проблеми , ще споделя опит .
Значи , всяко животинче е със собствено мнение по отношене на храната . Пример: Въпросната едноока "улична "сладуранка ,за която писах по -горе НЕ ЯДЕ КОНСЕРВИ . НИКАКВИ ! Пробвала съм я на майтап дори с прехваления Гормет!!!!!! Яде твърдо и само гранулирана храна ...и мекичкото на тестени закуски . Както и средичката на хляба ; парченца кашкавал , сиренце , месо от пиле , риба ...но не винаги . Няколко хапчици и спира . Ако насипя няколко различни вида гранулирана храна - всяка предпочита различен вид . А за вкусови уникалности имам рзлични наблюдения - от банан  , и печени и пържени картофи до печена тиква  и домашна лютеница . Хлябът е класика .
Моя позната преди години купуваше само попчета , защото друго не ядял нейния сиамец -отдавна покойник . На друга - от суха храна котките получаваха  разстройство  Shocked. Тя ,пък , вареше ростоянно таранки .
Какво е обобщението : няма значение какво казват в магазина , по -важно е дали Вашата котка ще иска да го яде .  
Домашно готвената храна ,пред вид подправките ,които използваме , не е добра алтернатива , но от време на време "може да се преживее" .
Съвет : Вземете по мъничко от различни видове суха храна и му дайте да ги пробва .Които ги хареса , т.е. яде повече от тях  започнете да редувате ,за да не му омръзне .Нали и Вие , ако ви сервират на всяко ядене  скара , след 1-2 месеца ще ви писне? Подберете храна с еднакви или приблизитилно еднакви характеристики и цени ( примрно среден клас храна от една  или няколко различни марки  на сходни цени ) И ги редувайте . ЗА консервите - по същия начин .И започнете с най -малките разфасовки .

За цветята : М-дааа , това е проблем .Не само за цветята и вас .И за котето .Първо -проверете в интернет дали някои от наличните ви  в къщи не са отровни .Ще се наложи или да ги вдигнете или изнесете на недостъпно място ...или да се разделите ,за съжаление с тях . По принцип , котетата търсят зеленичко ( трева ) когато имат проблеми със стомаха . Анатомично така са устроени , че не могат да накарат мускулатурата на стомаха и хранопровода да "връщат" сами обратно храната .(опитвам се да обяснявам  елементарно ) За това "дразнят" стомаха си с трева - за да повърнат. А и също , предполагам , профилактично и похапват от време на време . При чистенето  на козината ,поглъщат космите и понеже те са несмилаеми стават на топки в стомаха . За втория проблем се продават едни малцови пастички - като шоколадово кремче .Някои го имат за лакомство , но други не го харесват на вкус.Различно е .
Така , че Първо проследете след каква храна евентуално котето търси да яде растенията .И после -продават едни смески -казват се котешка трева .Може да Купите  и засеете в една саксия . Алтернативата е -чичко Тревичко .
Дано съм ви от полза .

ПС -отнася се и за angel2- проблем с точенето на ноктите имам и аз . Колкото и да се опитвам да го реша .

# 489
Аsha, благодаря!

# 490
  • Costa Rica
Здравей, Аша! Познавам те от една друга "приказна" тема Wink Още не ти е минало, доколкото виждам Hug Добре дошли на всички котани.

Ангел2, може би ще бъда малко рязка, но - когато човек си взима коте, трябва да е наясно с приоритетите си. Ако японската мазилка е напред в класацията - отказваш се от опцията "коте". Иначе има опасност да се присъедини към армията бездомничета, защото не е оправдало очакванията.

ИКСИ, влизам в монитора и ги награбвам!

# 491
  • София и Морето от време на време
ИКСИ, много са сладки тия мъници - подаряват ли се?
Че при мен като свърших котките за раздаване и се появиха кандидати за коте  hahaha Joy Joy Joy

# 492
  • Sofia
Докладвам, както си му е реда: Нощта мина чудесно, с изключение на това, че Джеси скочила на главата на Лори и са се ококорили от 5:30, но според думите и "...тя прекрасно се била наспала вече..."

Вечерта Лори и направи една фотосесия и ето няколко кадъра:

С това кученце много добре се разбират (даже Лори изревнува малко)

# 493
  • София
Добър вечер на всички!

Както вече знаете, останахме аз и Кьорчо. На мен Джесика още ми липсва, на Кьорчо - май не много.  Grinning
Снощи сънувах, че се събуждам и виждам малката в обятията си, както обичаше да си поспива и си казвам: "Леле, сигурно новите й стопани са умрели от ужас, че я няма". Т.е. вероятно става въпрос за това, че е намерила на начин да избяга и е открила пътя наобратно. Ххаххах, искало ми се е.

Няма да ви казвам, че се разболях след раздялата ни. Аз казах и на Корделия в събота, че тръгвайки за тях изобщо не съм имала усещането, че Джес ще остане там. Поради тази причина не съм имала вътрешни противоречия дали да я давам или не.

Но като прочетох поста на Тари ... Simple Smile се стреснах не на шега. Още не бях показала снимките й, а вече знаех, че е тяхна.

Джесика, освен емоциите, които предизвика у мен, ме накара да се замисля за здравето си и наистина да предприема мерки. Аз съм убедена, че ще преборя алергията и някой ден ще се наслаждавам на домашния си любимец, без това да ме убива. Ще бъде трудно, ще бъде продължително, но ще го направя.
А Кьорчо...Кьорчо е неузнаваем. Явно пребори депресията и се стресна, че може да се наложи да ме дели с някой друг "натрапник", та реши да промени поведението си. Никога друг път не съм го виждала толкова послушен, толкова гальовен, толкова привързан. Забравихме дните, които прекарваше на гардероба и ме гледаше мръсно, когато исках да го погушкам.
И не на последно място, за пореден път Джесика ми доказа, че когато имам кауза, вярвам в нея и се боря за нея, резултатите не закъсняват.

# 494
  • София и Морето от време на време
Докладвам, както си му е реда: Нощта мина чудесно, с изключение на това, че Джеси скочила на главата на Лори и са се ококорили от 5:30, но според думите и "...тя прекрасно се била наспала вече..."

Вечерта Лори и направи една фотосесия и ето няколко кадъра:

С това кученце много добре се разбират (даже Лори изревнува малко)

И при нас в 5:30 се размърдват котките и почват да ни целуват и събуждат.  Mr. Green

Тоя куч е разкошен - разбирам я напълно - и на мен вчера ми идеше да се пльосна върху него  Joy

Да не е изяла гердан или броеница още първия дан от престоя си таз маймуна???  (Като я гледам как се облизва - вкусничко е било   Mr. Green)

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 00:25 от TINA.K

Общи условия

Активация на акаунт