Любители на котки - тема 42

• 48 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
хихи..много сладка таз анадолска жълтурка

къде го видя пухчето

искам и аз

В Кападокия  Laughing. Пълно беше с такива сладурчета  Wink. Поне нашите не ни липсваха много - винаги си имахме нещо за гушкане  Grinning.

# 511
  • София
Момичета, обръщам се към тези от вас , които имат опит с кастрацията на женски котки,за съвет и предложения...

Става въпрос за Цингарелла, на fiama.
Ще се опитам да разкажа ситуцията на кратко,

кастрираха Цинги преди 9 дни ( преди това и биха всички ваксини и я чипираха мисля, с оглед на това , че ще заминават с  нея извън страната )
На 3тият или 4тият ден след операцията са и извадили "тапа" от дупето, което и е пречило да ходи по голяма нужда и да се храни.След тази манипулация започна да се възстановява котето, но за кратко.Започнала е да повръща на 5тия ден мисля и така до сега.Вчера е повърнала и кръв.Непрекъснато е под наблюдение на лекарите, вливали са и система + хранителен гел вчера.
Живнала е за кратко и пак е започнала да повръща.
През нощта са я водили в друга клиника, денонощна.Там лекарят е казал , че другите доктри правят каквото трябва.
Днес котето пак повръща

Това е на кратко,
на някой от вас случвало ли се е подобно нещо?
fiama е много разтроена и отчаяна вече, не знае какво да прави...

# 512
  • София
Момичета, обръщам се към тези от вас , които имат опит с кастрацията на женски котки,за съвет и предложения...

Става въпрос за Цингарелла, на fiama.
Ще се опитам да разкажа ситуцията на кратко,

кастрираха Цинги преди 9 дни ( преди това и биха всички ваксини и я чипираха мисля, с оглед на това , че ще заминават с  нея извън страната )
На 3тият или 4тият ден след операцията са и извадили "тапа" от дупето, което и е пречило да ходи по голяма нужда и да се храни.След тази манипулация започна да се възстановява котето, но за кратко.Започнала е да повръща на 5тия ден мисля и така до сега.Вчера е повърнала и кръв.Непрекъснато е под наблюдение на лекарите, вливали са и система + хранителен гел вчера.
Живнала е за кратко и пак е започнала да повръща.
През нощта са я водили в друга клиника, денонощна.Там лекарят е казал , че другите доктри правят каквото трябва.
Днес котето пак повръща

Това е на кратко,
на някой от вас случвало ли се е подобно нещо?
fiama е много разтроена и отчаяна вече, не знае какво да прави...

така както го описваш, никак не ми звучи като нормален възстановителен процес  Shocked Shocked Shocked

когато кастрирахме старата ми котана (при това по спешност, понеже направи пиометра) не си спомням проблеми от какъвто и да било характер.. след като излезе от упойката си я прибрахме, яде си, ходеше си до тоалетна.. слагахме и инжекции, не помня вече какво (някакъв антибиотик предполагам), след 10-ина дена и махнаха конците и това беше.. не е имало тапи, повръщане, системи..

защо не пробвате друга клиника ли, знам ли  newsm78 newsm78 не е нормално 4 дни да повръща  Rolling Eyes

дано котето има сили да се пребори и всичко да мине бързо  Praynig Praynig Praynig

# 513
  • На небето
Ау милото животинче. Дано се оправи, но ми изглежда доста сериозно. Може би има друг проблем, за който лекарите не са предполагали и се е влошило, заради манипулациите, лекарствата или нещо подобно. Лошото е, че не знаят какво му е на животното (а нашите ветеринари, не са особено кадърни май) и ако не се оправи от само-себе си, няма как да му помогнат. Дали са му правили някакви изследвания?

# 514
  • София
Естел, мерят темп, опипват червата за евентуално запушване...
Вчера в денонощната клиника са им казали че няма нужда от ехограф.

Елица, ясно е че има усложнение някакво и не протича по ноти възстановяването.Държи се постоянна връзка с лекарите, прави се всичко каквото кажат, 2ро мнение потърсиха... 

# 515
Оле, моята любов Цингарела ли  Cry Стискам палци да се оправи, аз нямам опит с кастрация на женска котка, Дара ни е първата женска  Praynig Но на Зак му е време вече...а не знам защо ме е страх и само го отлагам, но като че ли за малката ми е по-притеснено  Confused

# 516
Elitsa_z, не е нормален процесът изобщо. Ние и преди сме си кастрирали две женски котки и за няколко дни си бяха ок без никакви усложнения.
Снощи я водих до друга клиника (денонощтната на автогарата в Овча купел), разчитайки, че ще й направят някакви изследвания, но единственият лекар там каза, че не било необходимо за момента.
Вече се чувствам толкова безсилна ... имам чувството, че котето бавно си отива. Прави една крачка напред във възстановяването си и после две назад. Това са вече толкова дни без храна, вече и хранителния гел ми е трудно да й давам, защото го повръща. Въртим се в някакъв омагьосан кръг, а резултат няма.

Можете ли да препоръчате и друга клиника с кадърни лекари евентуално ако реша да я заведа? Кастрацията и лечението й до момента са във Вет Медикъл Асистънс в Иван Вазов.

# 517
  • град-държава
Д-р Бобадова,клиника "Добро хрумване", първо тях бих търсила при силно напечена ситуация...
Ама всички тези манипулации наведнъж с кастрацията ли са направени...каква е тази тапа,честно леко съм изумена(слабо казано).
Надявам се котето да го преодолее и всичко да приключи благополучно. Praynig

# 518
  • София
ashaver: Ваксините и чипа са поставени според сроковете които се изискват за това.Кастрацията е след всички процедури, според ветеринарите не би трябвало да има влияние...
"тапата" е  малко, изключително твърдо топче екскремент.Котката не може да се изходи сама, спира да се храни защото топчето и причинява болка.
Образува се по време на упойката , когато перисталтиката на червата е спряла (може и тъпотии да пиша)

# 519
Колко време преди операцията са й направили ваксините? Възможно ли е да е заради ваксината усложненията след операцията? Да не би да има нещо останало (забравено) върте в нея от операцията... не знам, може би една снимка за всеки случай. Знам, че са мрачни прогнози но ... Confused

# 520
  • На небето
Защо не настояваш за ехограф. Би трябвало да се направят и изследвания поне кръв, знам ли. Бях чула за една клиника денонощна, където имаха много добро оборудване. Но тогава нямах животно и не си направих труда да я запомня.
И какво значи "не е необходимо" да правят изследвания, какво трябва да стане, че да стане необходимо, да умре животното ли. Егати лекарите, тук не става въпрос за леко неразположение или 2 дни повръщане.  ooooh!
Ако има нещо забравено би трябвало да се получи възпалителен процес, с висока температура, но това повръщане, по скоро е свързано с корема или е някаква реакция от нещо погълнато.  newsm78

# 521
  • град-държава
Животното е под пълна анестезия за около 20 минути,за това време да се образува "топче",при положение,че 8 часа преди манипулацията храната се спира...не знам какво да кажа,просто за първи път чувам за такова нещо...съмнителна ми е тази работа.Сроковете между манипулациите е минимум 15 дена,ако са спазени ок,ама ваксини,анестезии и т.н. на едно,за мен е безумие,чипа няма отношение.

Настоявай за ехография,те нека си приказват,че не било нужно,в такива моменти всико е нужно, дори и "излишните проверки".

# 522
  • София
Elitsa_z, не е нормален процесът изобщо. Ние и преди сме си кастрирали две женски котки и за няколко дни си бяха ок без никакви усложнения.
Снощи я водих до друга клиника (денонощтната на автогарата в Овча купел), разчитайки, че ще й направят някакви изследвания, но единственият лекар там каза, че не било необходимо за момента.
Вече се чувствам толкова безсилна ... имам чувството, че котето бавно си отива. Прави една крачка напред във възстановяването си и после две назад. Това са вече толкова дни без храна, вече и хранителния гел ми е трудно да й давам, защото го повръща. Въртим се в някакъв омагьосан кръг, а резултат няма.

Можете ли да препоръчате и друга клиника с кадърни лекари евентуално ако реша да я заведа? Кастрацията и лечението й до момента са във Вет Медикъл Асистънс в Иван Вазов.

току що говорих с моя приятелка, която също е изпатила доста.. не пише тук, затова си позволявам да предам какво ме посъветва: заведете котето там, където са го оперирали   Peace те знаят какво е станало, и те са отговорни за състоянието на животинчето .. на друго място или няма да поемат отговорност, или ако не могат да направят нищо, ще си измият ръцете с предишния лекарски екип  Peace

# 523
Не мога да помогна с мнение, но се моля да се оправи писанката  Praynig
Единствената ми мисъл е да помолите за кръвни изследвания и ехография, защото на моята котка чак след тези изследвания разбраха какво и е  Hug

# 524
  • София
ashaver: спазени са сроковете м/у ваксините и операцията, повече от две седмици ако не се лъжа.
Стопаните са спазили инструкциите по учебник, не е хранено котето преди операцията."топче" обаче е извадено от дупето...
Според теб удобно ли ще е да звъннем в  клиниката и да обясним ситуацията?
Казвам го , защото котето е доста изнемощяло и стресирано и ако наистина отговорът е какъвто е получен и от вчерашният доктор, искаме да му спестим допълнителния стрес от воденето.

Elitsa_z : държи се постоянна връзка с опериращите лекари.Водено е котето за антибиотик, вливане, мерене на темп....

Общи условия

Активация на акаунт