Любители на котки - тема 42

• 48 564
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Последната ваксина й беше направена 2 седмици преди операцията. Всъщност не бяхме планирали кастрация, но котето се разгони на 5 месеца и половина (преди месец) и след като заминаваме, решихме да проверим дали е удачно. Сто пъти ги питах докторите безопасно ли е след ваксините, а и с оглед на възрастта й ... увериха ме, че нямало проблем. Не мога да си простя, че избързах така, не ми беше приоритет тази кастрация изобщо.

ahasver , би ли споделила координати на клиниката?

# 526
  • град-държава
Не само е удачно,ами е абсолютно належащо,д-р Бобадова работи и денонощно доколкото ми е известно...бих сложила телефоните,но не знам дали правилата го позволяват,но те си имат сайт,няма да е проблем да ги откриете.

# 527
Намерих току що, благодаря. Абсолютно ще настоявам за ехография и кръвна картина. Просто явно този лекар от нощната смяна, където я заведох по спешност не беше никак заинтересуван, особено след като бяхме пациенти на друг кабинет.

# 528
  • София
 Sad

# 529
  • София
Намерих току що, благодаря. Абсолютно ще настоявам за ехография и кръвна картина. Просто явно този лекар от нощната смяна, където я заведох по спешност не беше никак заинтересуван, особено след като бяхме пациенти на друг кабинет.

"101 далматинци", нали? Имат рентген и др. апаратура, заради които съм ходила, но само за самото изследване. Не ми направиха добро впечатление  Sad.

Стискам палци Цингарелчето да се оправя бързо! И на тази възраст не е рано за кастрация - не се обвинявай!  Hug

# 530
  • София
Стискайте палци, момичета.
Тръгваме.

# 531
  • град-държава
Успех и сили на Цингарела... Praynig

# 532
И аз много, много се моля за Цингарела.  Praynig

# 533

Какво казват тези лекари, които са направили кастрацията.

# 534
  • София
стискам ви палци, дано всичко да е наред с Цинги Hug

за рано, не е рано, на мен ми казаха преди първо разгонване, най-добре на 5-6 месеца  Peace

# 535
  • София
Едва ли биха си признали, каквото и да са направили.

Fiama, не ми се мисли какъв ужас преживявате. Не съм ветеринар, но на прима виста се сещам, че: 1.може да са резнали нещо повече; 2. може да са зашили нещо повече; 2. ако не са имали практиката да оперират малки котета, няма как да са знаели как си взаимодействат ваксина и упойка, въпреки че са минали 14 дни. Аз си спомням, че Кьорчо пиеше антибиотици, когато спешно се наложи да пътуваме и да му слагаме ваксина. Тогава ветеринарите отказаха - нямам идея каква е била причината.

На мен интуицията по-скоро ми подсказва, че става въпрос за някакъв вид отравяне. Дано да не съм права, защото тогава нещата няма да са розови.

# 536
Едва ли биха си признали, каквото и да са направили.

Аз си спомням, че Кьорчо пиеше антибиотици, когато спешно се наложи да пътуваме и да му слагаме ваксина. Тогава ветеринарите отказаха - нямам идея каква е била причината.
Ваксина се слага когато си напълно здрав/съдя по хората/.
"Ваксините са продукти,които съдържат причинителите на съответното заболяване или техни антигени, но те са така обработени, че не могат да предизвикат заболяване, а само изработване на антитела срещу причинителите."
Наистина, лекарите знаят най-добре какво са направили, но не зная дали знаят как да го "поправят". Лошо.

# 537
Стискам палци на Цингарелче и изпращам позитивни мисли Praynig Ще се оправи, вярвам в това  Hug

# 538
  • На небето
Преди кастрацията на Мърчо питаха дали е здрав. Същото беше и със сина ми, преди операциите му правиха изследвания дали е здрав.
Дано всичко мине добре и да се оправи мъничето.  Praynig Ще следя да разбера какво са ви казали.

# 539

Какво казват тези лекари, които са направили кастрацията.

Това никак не е нормално и те всички много добре го знаят,  ама  „гарван гарвану око не вади”.
Ей, много се ядосвам на такива -  за убиване са тези идиоти, а щом  бавят нещата и нищо не предприемат,  трябва да се търси друго мнение и то от хирурзи, докато не е станало късно.  Видях, че вече са препоръчали лекар, а  и ние  не сме  имали такива проблеми засега, но четох добри отзиви за лечебницата на Зоопарка – казват, че хирурзите им  били много добри.  Аз не съм много съгласна с Емел и не мисля, че е отравяне – нещо от хирургическата интервенция ще е според мен. Ох, дано помогне тази лекарка и се оправи милото животинче!  Praynig
Ето и затова ме е страх да я кастрираме нашата – все си мисля, че нещо няма да стане, както трябва.  Confused 

Общи условия

Активация на акаунт