Любители на котки - тема 42

• 48 558
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Дано да не е вярно, след 6 месеца пауза сега пак взех на Кетя РК - скъсва се да я яде, не съм забелязала нищо тревожно около нея.
п.п. сега се зарових из нета и открих, че през 2009 производството на РК е изнесено в Украйна и оттогава се говори за снижено качество, не е нещо ново. Не знам колко е вярно обаче.

# 556
п.п. сега се зарових из нета и открих, че през 2009 производството на РК е изнесено в Украйна и оттогава се говори за снижено качество, не е нещо ново. Не знам колко е вярно обаче.

Да, точно това е казал и ветеринаря на мъжа ми. Ще продължавам да й давам РК (поне да си изяде това, което сме купили) и дано няма проблеми. Все пак си я хапва Thinking

# 557
Козината ми настръхна като прочетох за Цингарела.
Фиама моя вет е много добър - може да му се обадиш... има го на първа страница. Не съм специалист, но е възможно да е последица от бърникането в  коремчето по време на кастрацията. Всички други маипулации преди това нямат пряка връзка. Може да се случи преплитане на червата - от упойката корема е отпуснат и ако животното е гушнато и преместено от едната страна през гръб на другата да се преплетат червата - това ми го каза вет-а когато бяха упоили кучето за шиене на лапа. Трява бързо да се реагира. Успех и дано Цинги се оправи бързо.
При нашата кастрация единствен проблем - който всъщност не е проблем - а понеже я кастрирахме в друг град,  Док й сложил повече упойка, за да спи по време на пътуването, но тя спа доста след като се прибрахме. И понеже ми беше за първи път аз се панирах.

# 558
  • На небето

Да, точно това е казал и ветеринаря на мъжа ми. Ще продължавам да й давам РК (поне да си изяде това, което сме купили) и дано няма проблеми. Все пак си я хапва Thinking

Не давай само суха храна, взимай и някаква консервирана с месо и сосче. Аз редувам суха и мокра. Че от както умря котката на комшиите, защото я хранили само със суха храна от тогава ме притеснява този вид храна. Даже четох на някои опаковки от котешка храна, че гранулите се потапят в гореща вода и така се давам. Давала съм му и така, харесва му.

Има ли някакви вести за Цинги?

# 559
  • София

И Мишелка си я хапва тази от 4 до 12м. плюс една за изхвърляне на косми от коремчето.
Не съм забелязала някакъв проблем, това са й любимите бонбонки  Simple Smile

Добре дошла , stellina  Бри е страшна пантера Heart Eyes

Чакаме новини от Фиама.

# 560
Момичета, преди малко се прибрахме. Благодаря ви на всички за подкрепата, имам нужда наистина!

Бяхме в "Добро хрумване", клиниката, препоръчана ни от Ahasver. Все още не е напълно ясно какъв е проблемът, изпратиха ни за снимка с бариева каша, пуснаха кръв за изследване на бъбреците (наред са). Едва няколко капки успяха да й изцедят, толкова беше сгъстена кръвта. Лекарите подходиха много отговорно, мисля, че е в добри ръце Цингарела, но се надявам да не е твърде късно. Утре сутрин сме отново на рентген и преглед. За съжаление ако не се установи със сигурност какво й е утре и ако няма подобрение, в събота ще се наложи да я отворят, за да видят. Доста време е минало в бездействие и мога само да се обвинявам, че слушах глупостите на предишните лекари, а не я заведох по-рано.
Тania67 , и аз съм с такова впечатление за "101 любимци". Имат идеална база за диагностика, но в миналото съм водила други животни и някак отношението не ми е харесвало. От "Добро хрумване" ни изпратиха при тях за снимката днес и им споменах, че съм ходила през нощта и колегата им не е подходил с особен интерес.

Ще ви държа в течение, стискайте палци да издържи животното.

# 561
Фиама, стискаме палци. Praynig
Преди малко викам Рижко и той не се обажда. Търся го навсякъде... Помислих, че е паднал от терасата. Ох, появи се.

# 562
  • София
Fiama Стискам палци да се оправи котето.  Hug
stellina Аз няколко пъти бях писала, че имам същият проблем с малкият ми мъж. Ние като ядем среден клас ядене имаме проблеми, но с Рк нямаме. Вет-а ни е каза, че имаме капризно стомахче и лек няма само да си намерим храна която да ни понася. Взимам на Рк за кастрирани и за капризни котки и стомахчета и нямаме проблеми с тях. Но в магазина ми препоръчват повече Хилс, ама мойте не я обичат толкова.

# 563
  • София
Момичета, да ви благодаря и аз  Hug
с много добри впечатления останах от клиниката препоръчана от ahasver .Ще я имам педвид за мойто жувотно. Видяхме и едно кученце с шина на предна лапичка и ампутирана задна.Заговорих момичето което го държеше отвън, оказа се че е от фондация "дай лапа". Намери ли го премазано на шосе, в момента се опитват да спасят предното краче и търсят осиновители.
В самата клиника също прибират болнички бездомни животни, работят с фондации и търсят варианти за осиновяване.Много, много добро впечатление ми направиха!

Сега се надяваме за Цинги да се възстанови до събота за да не се налага нова операция.

Благодаря на Тина че се свърза  с нас.

# 564
  • Варна
Д-р Бобадова пише и в дог.бг, оттам ми е направила много добро впечатление. Дано да успеят да се справят с проблема

# 565
Момичета нашето коте, доста хапе,  играе си , но понякога доста боли.
Сутринта мъркайки дойде при мен захапа ме  за бузата няколко пъти и след това ми облиза лицето Thinking, всичко това мъркайки, после обаче наостри ушички и започна яко хапане само да си мръдна малко ръката и веднага и се хвърля, вашите котета хапят ли така  newsm78

# 566
  • Варна
Мдаммм Crazy
Ако сменя зъбки е още по-разбираемо, че хапе, но Кетя и досега така си играе - докато мъркоти, изведнъж се обръща, захапва ме и почва да стиска и да ме подритва Laughing Ако прекалява може да му се поскарваш, за да престане.

# 567
  • София
вашите котета хапят ли така  newsm78

какво ти хапане.. Ив като хване, и се чудя играе ли си или се опитва да ме изяде  hahaha hahaha hahaha
получава пляскане през носа, разбира се, но и това невинаги спира творческия му устрем  ooooh!

Лили е по-нежна - тя само си хапе  Mr. Green

# 568
Моето също хапе, но така си мисля,че си играе, но също си мисля,че ще му стане навик.
Кучето ми навремето хапеше, но докато му ничаха зъби и аз си поставях пръстите навътре в устата му за да не ме дере. След време се отказа.
За Рижко обаче не съм сигурна. Не зная кото му разрешавам да ми хапе пръстите, да ли това няма да му стане навик.

# 569
Момичета нашето коте, доста хапе,  играе си , но понякога доста боли.
Сутринта мъркайки дойде при мен захапа ме  за бузата няколко пъти и след това ми облиза лицето Thinking, всичко това мъркайки, после обаче наостри ушички и започна яко хапане само да си мръдна малко ръката и веднага и се хвърля, вашите котета хапят ли така  newsm78

Щом боли, не му давай да те хапе. Хапят на игра, не само заради никнещи зъби, и понеже котките играят и като пораснат, едва ли ще отмине ако му разрешаваш. Нашата като я взехме се опитваше да хапе на игра, но веднага получи шамарче по муцуната. Лекичко де, не да я заболи, но важна е идеята, а те от такава идея разбират защото замахването към главата е знакът "престани", една на друга също си го прилагат затова го разбират. Нужни й бяха 2-3 такива шамарчета, за да схване идеята, и веднага се отучи. Сега като се залиса в игра и забрави, от време на време подлага зъб но веднага се усеща сама, и без да посягам се дръпва гузно и примижава в очакване на наказанието  Twisted Evil Не знам как толкова хора търпят котките им да ги хапят. Котешките зъбчета са доста острички, за разлика от кучешките, и си боли. Пък и у нас важи правилото "не хапи ръката която те храни"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт